Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Foxi zaroślaczek?:crazyeye:
Żebyś zobaczyła westa z moich okolicy...
Był raz u fryzjera, potem odpuścili sobie i teraz łazi taki śmieszny:lol:

Posted

Izabela124. napisał(a):
Bardzo dobrze zrobiłaś

ewelinka_m napisał(a):
Kasiu bardzo dobrze zrobiłaś :loveu::loveu:
kicia przynajmniej ostatnie chwile spędziła w cieple otoczona dobrymi ludźmi.

szkoda, że nie udało się uratować ale i tak zrobiłaś wszystko co mogłaś

• Bzikowa napisał(a):
    Bardzo dobrze zrobiłaś! Przykro mi...

Dla kotka

• Foxowa napisał(a):
    Dobrze zrobiłaś, ja też miałam taką sytuację to się na mnie wydarli :angryy:
    dla kociaka ['][']

Dzięki za wsparcie, teraz tak po kilku dniach myślenia, doszłam do wniosku, że tak trzeba postępować, bez względu na wszystko i wszystkich. :roll:

Bzikowa napisał(a):
    Dobra nowa nazwa?:razz:

Iza. napisał(a):
    tak mi sie wydaje :eviltong:

Mi też się wydaje, że dobra nazwa. :) Zwyczajnie, ale może być. ;) Jeszcze raz dzięki Bzikowa.

Pestka napisał(a):
    witam
    (*).........

Hej!
    C&B napisał(a):
    Foxi zaroślaczek?:crazyeye:
    Żebyś zobaczyła westa z moich okolicy...
    Był raz u fryzjera, potem odpuścili sobie i teraz łazi taki śmieszny:lol:

Sporo ludzi tak robi z westami, albo golą, albo w ogóle odpuszczają pielęgnację.

Niedawno wróciliśmy z Białegostoku. Foxi już nie jest zaroślaczek. :evil_lol:;) Pani powiedziała przed trymowaniem, że wyrwie mu wszystko, bo tak trzeba, wystraszyłam się trochę, ale po trymowaniu nie jest źle. ;) Foxi jest chyba zrównany maszynką (bo tak równo wytrymować to się chyba nie da :shake:), ma krótką sierść na grzbiecie i ogonku, ale widać, że przed zrównaniem był wytrymowany, tj. nie wychodzą mu włosy. Tak szczerze powiem, że wolę takiego króciaka, niż dłuższe włosy jak mają psy wystawowe. Foxi jest psem kanapowym, więc myślę, że tak fryzurka może być. Może i wygląda na psa ogolonego, ale nie ma wypadającej sierści przy pociągnięciu i pozostała ona szorstka, jest w ogóle inna, niż po przejechaniu maszynką przez innego fryzjera.
    Wyjdę z psem na spacer i wstawię zdjęcia to ocenicie. :cool3:

Posted

kaskaSz napisał(a):
    Dzięki za wsparcie, teraz tak po kilku dniach myślenia, doszłam do wniosku, że tak trzeba postępować, bez względu na wszystko i wszystkich. :roll:

oczywiście,że tak trzeba postępować! czasem się udaje uratowac taką bidę..ja zawsze też jak gdzieś jadę i zobaczymy na ulicy jakiegoś nieżywego zwierzaka zgarniamy chociaż na pobocze :-( wydaję się, że to tak nie wiele..ale jednak to dużo znaczy.

czekam z niecierpliwością na fotki po trymowaniu :p

Posted

Tak poprzyglądałam się Foxiemu i stwierdziłam, że gdyby był ogolony czy zrównany, to by miał wyraźną linię grzbiet-firanka, czy nie koniecznie?

PO:

PRZED:

PO:

Więcej fotek narazie nie będzie, bo imageshack nie chce chodzić...

Posted

Wracając do sprawy kotka znalezionego na ulicy - dobrze zrobiłas. I myslę, że pani wetka nie będzie miała ci tego za złe. W końcu leczenie to powinność lekarza. Także i zwierzęcego...

Pzdr.

Posted

[quote name='Kinia']Mi się bardzo podoba:loveu:

Ale ja sie nie znam

[quote name='Feigned']Mi też się bardzo podoba :loveu:

[quote name='Izabela124.']Widać wyraźną zmianę ;)

[quote name='Dynamique']Super wygląda !!! :loveu::loveu::loveu:

Dla kotka

• Dzięki :)

[quote name='Asiaczek']Wracając do sprawy kotka znalezionego na ulicy - dobrze zrobiłas. I myslę, że pani wetka nie będzie miała ci tego za złe. W końcu leczenie to powinność lekarza. Także i zwierzęcego...
    Pzdr.
    Co prawda, to prawda. :)
    [quote name='Inkaa']http://img150.imageshack.us/img150/253/img4762.jpg
    Foxi jest bardzo przystojnym mężczyzną po wizycie u fryzjera. :cool3:
    Z Wełniaczkiem też przydałoby się wybrać do groomera, bo póki co, to od jakiegoś czasu wyłącznie ja eksperymentuje na sierści mojego futrzaka.
    Ale przed jakimiś najbliższymi zawodami trzeba ją trochę ogarnąć. :lol:
    Ja teraz do trymowanie się nie zabieram, co najwyżej mogę podciąć go degażówkami jak zarośnie. :evil_lol:
    [quote name='Bzikowa']No nie jest źle :lol::loveu: chociaż widać, że maszynka maczała w tym łapska :mad: Ale jest przynajmniej dość estetycznie chociaż baaardzo krótko :)

http://img259.imageshack.us/img259/1951/img4758.jpg jaki zwałek tłuszczu haha :eviltong:
    A jednak widać maszynkę, ale tak jak napisałaś, jest w miarę estetycznie, a że krótko, to się tym nie przejmuję, bo tak wolę. ;) W moich okolicach raczej nie ma lepszego psiego fryzjera, więc nie narzekam. A Foxi tłuszyku trochę ma, kiedyś ważył nie całe 8kg, a teraz 8 i trochę. :evil_lol: Choć i tak jest najchudszy z osiedlowych westów. :oops:

Posted

Remont czas zacząć, więc ulatniam się na odludzie, gdzie nie ma internetu, telewizji itp. Jeszcze dzisiaj posiedzę na dgm, ale jutro to nie wiem. Będę chyba za 2 tygodnie. :niewiem: Tak więc wstawię kilka ostatnich fotek, a jak na moim przymusowym odpoczynku pogoda dopisze to będę focić ile się da. Mam zamiar wziąć aparat na duuużą imprezę, najwyżej mi go ukradną. :evil_lol:

Pozdrawiamy i życzymy miłych wakacji!

Posted

ajć to miłego odpoczynku :loveu::loveu:

i pięknej pogody, a gdzie wyjeżdżacie?

Foxi po wizycie rewelka! :multi: super wygląda, trochę tam maszynki może i było(albo bardziej nożyczek) ale to chyba dla podrównania, jednak efekt wyszedł b.fajnie! :lol: chyba mi się najbardziej podoba z waszych wszystkich wizyt gdzie byliście ;)