Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foxi za modela to zły pomysł... Bo ten aparat ma taką lampe błyskową, że on biedak oczy straci jak mu zaczne foty robić. Ale postaram się coś pstryknąć przed weekendem jak go umyję :evil_lol:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kaskaSz']Mam aż 3 fotki Foxiego ;)

Nie wiem jak zrobić takie ładne zdjęcie z rozmytym tłem... Kombinuje z tym otworem przysłony i nic mi nie wychodzi....

kiedys robilam takie fotki jak mialam dwie lustrzanki mialam tez stos ksiazek i pamietam ,ze byla to swietna zabawa polecam ci zakup jakiejs dobrej ksiazek ja mialam takie bardzo stare jeszcze po tacie . Jesli chcesz uzyskac efekt rozmytego tla a ostrego tematu to :

''Wykonywanie zdjęć z poruszonym tłem jest szczególnie interesujące, kiedy stosujemy różne czasy otwarcia migawki. Wykonując tego typu fotografie musimy zsynchronizować ruch aparatu z ruchem fotografowanego obiektu (kamera potrafi filmować scenę statyczną, lecz próba wykonania tego przy pomocy lustrzanki jednoobiektywowej zaowocuje niczym innym jak rozmyciem całego zdjęcia). Dobierając krótki czas otwarcia migawki, uzyskujemy zdjęcie z rozmytym tłem i wyraźnym, ostrym tematem. Przy zastosowaniu dłuższego czasu główny obiekt będzie odpowiednio bardziej rozmazany. W tej technice bardzo dużo zależy od samego fotografa, toteż stosowanie jej często prowadzi do uzyskania zdjęć jedynych w swoim rodzaju''. Warto poeksperymentować.

Pamietam ,ze byla tez mozliwosc np ostrego planu a rozmazania np elementu z przodu fotki ...wszystki zalezy od czasu naswietlania , otwarcia migawki trzeba probowac :cool3:

Posted

Na podwórku jest brzydka pogoda :cool3:

Aaliyah dzięki :loveu: Książki mam, 2 zakupiłam jeszcze przed aparatem. Tam jest ''przepis'' na taką fotkę, ale ja kombinuję i nic... Wiem, że przez dzień-dwa się nie nauczę, ale ja chce robić takie fotki teraz :evil_lol:
Już za nie całe 3 dni wystawa :multi:

Posted

kaskaSz napisał(a):
Na podwórku jest brzydka pogoda :cool3:

Aaliyah dzięki :loveu: Książki mam, 2 zakupiłam jeszcze przed aparatem. Tam jest ''przepis'' na taką fotkę, ale ja kombinuję i nic... Wiem, że przez dzień-dwa się nie nauczę, ale ja chce robić takie fotki teraz :evil_lol:
Już za nie całe 3 dni wystawa :multi:

Kasiu dasz rade ja mialam co prawda zwykle lustrzanki (nie cyfrowy) ale metoda prob i bledow udalo mi sie robic ciekawe fotki :multi:.wiesz co polecam ci udac sie do antykwariatu mozna tam zdobyc naprawde dobre ksiazki z lat 80 i nawet starsze mam wlasnie duzo takich bo moj tato tez kiedys robil zdjecia :cool3:. Ja tam czekam na wasze foteczki zrobione nowym aparacikiem bedziemy podziwiac postepy:cool3:.

A wybieracie sie na wystawe??

Posted

Ponoć praktyka czyni mistrza :evil_lol: Książke o aparatach takich zwykłych mam od wujka, ale jakoś tak mi ciężko czytać z tej starej książki, niby te wszystkie soczewki, ogniskowe itp. są i w cyfrówkach, ale co nowsze wydanie, to lepsze ;) Teraz bateria mi padła, więc do niedzieli nie będę robiła zdjęć, bo jak mi na wystawie padnie to ^&$%^@#% :evil_lol:
A na wystawę jadę ja z mamuśką i młodszą siostrą jako widz-fotograf. Ale chciałabym stanąć po tej drugiej stronie ringu :loveu:

Posted

Enchantress'ka;10804265 napisał(a):
Czytałam w internecie trochę o twoim nowym aparaciku. Widzę, że ma szereg ciekawych funkcji.
http://fotozakupy.pl/aparat-cyfrowy/sony-dsc-s800,7931s
Ja mam narazie taki kompakcik.
Ale planuje lustro. :loveu:

Funkcje są, ale trzeba umieć z nich korzystać :evil_lol: A Twój obecny kompakcik, lepszy jest niż mój poprzedni :lol: Lustro fajne, ale jeszcze nie dla mnie.
Czarna_Owieczka napisał(a):
Cześć :multi:
I jak tam obroża ? :)

Jeszcze nie wypróbowywałam /tak to się pisze?/ Ale może dzisiaj założę. Boje się, że mi z teg wyjdzie i ucieknie.
Aaliyah1981 napisał(a):
ciekawe jak tam bylo na wystawie :confused:czekamy na jakies fotki:evil_lol:

Na wystawie było super, mogłabym wystawiać hihi, gorzej z czekaniem w ''kolejce'' do tego wystawienia, na 2 ostatnich klasach westów już sobie poszłam, bo miałam dosyć :oops: Fajnie widzieć tyle zakręconych ludzi, na punkcie psów, w jednym miejscu. Fotki są takie sobie, ale kiedy wstawie nie mam pojęcia, do następnej wystawy może się wyrobię :diabloti:
Teraz nowa szkoła i przestawianie się na ''tryb'' nauki, ciężko mi jest i do tego mam 4x po 7 lekcji i raz po 6 lekcji. Ciągl ena godz. 8, o 15 wracam. Ja chce do gimnazjum a najlepiej do podstawówki :cool3::evil_lol:

Posted

A ja nie chce do psedskola hihi, bo to dla mnie jeden wielki koszmar, ale skończył się po miesiącu, bo mamuśka mnie wypisała :lol:
Narazie przyzwyczajam się do nowej szkoły, klasy, już teraz, na luźniejszych pogadankowych lekcjach nie mam czasu, a co mówić jak zacznie się prawdziwa nauka :-o

Posted

kaskaSz napisał(a):
A ja nie chce do psedskola hihi, bo to dla mnie jeden wielki koszmar, ale skończył się po miesiącu, bo mamuśka mnie wypisała :lol:
Narazie przyzwyczajam się do nowej szkoły, klasy, już teraz, na luźniejszych pogadankowych lekcjach nie mam czasu, a co mówić jak zacznie się prawdziwa nauka :-o

haha no ja tez nie mam dobrych wspomnien ale za to z zerowki :eviltong:

to wstaw jakies foteczki z wystawy :lol:

Posted

Zdjęć mi się nie chce linkować, może w weekend przysiąde i zrobie na fotosiku album, ale fotek mam ok. 300 pare... a w fotosiku są wklejanepo 10, więc... Nie znacie może sposobu na wstawienie więszej ilości zdjęć gdzieś, za jednym zamchem?

Posted

Olusia napisał(a):
Cześć, gratulacje nowego aparaciku, miłej nauki obsługi :D

Nie wiem, może photobucket? ;)

Na aparacik nie mam teraz czasu :placz: W ogóle na nic nie mam czasu :placz: Ale dzięki z propozycję.
Waxy napisał(a):
Picasa zdecydowanie :cool3:

Kati16 napisał(a):
www.fotoalbum.eu rejestrujesz się i zakładasz albumy i potem otwierasz zdjęcia z albumu i dajesz "Pokaż obrazek" a potem kopiujesz link :cool3:

Da się dużo naraz dodać,a poza tym szybko się linkują.

Dzięki dziewczyny, na razie instaluję Picasa zobaczymy czy mi się spodoba :)
Bzikowa napisał(a):
Witam się nareszcie :cool3::loveu:

Izabela124. napisał(a):
Witanko AKsiu
Szkoda, że nie spotklayśmy się w Białymstoku, ale na poewno bedzie jeszcze jakaś okazja ;)

I ja się witam, bo dawno nie zaglądałam.
Iza szkoda, że się nie spotkałyśmy. A jak tam u Ciebie w szkole?

U mnie zapierdziel od początku, trzeba zrobić dobre wrażenie, ale kurcze jakoś źle się czuję w tej nowej klasie, ze mnie taka dziennikarka jak z koziej du** trąba... /jestem na profilu dziennikarskim/.

Kombinuje ze zdjęciami, potem wpadnę tutaj.
Pzdr!