A&L Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 Eh... te choroby, z Lenką też wczoraj przeszłam istny koszmar :sad: Na tym pierwszym filmiku to jakbym Lenę widziała, ona sobie zawsze odłamuje kawałek kości i tak podrzuca i się bawi :) Quote
kaskaSz Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 http://www.dogomania.pl/forum/threads/228417-Dramat!!Ruska-wie%C5%9B-E%C5%81K-SYF-NIEGOSPODARNO%C5%9A%C4%86-%C5%81AMANIE-PRAWA-!!POTRZEBNE-DT-NA-CITO-!! jestem w szoku... nie wiem co myśleć. Z jednej strony ewidentnie biznes dla zysku, z drugiej strony jadą po prezydencie i weterynarzu. Obie te osoby znam, do tego weta chodzę osobiście z Foxim i trochę niesprawiedliwie oskarżają. Masakra jakaś.... Quote
Evelynkaa Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Kasiu ja tam mam swoje zdanie na ten temat, westik który tam jest prawdopodobnie zostawnie wyadoptowany przez jednego z pracowników schroniska, jeszcze tą kwestię będę wyjaśniała w poniedziałek jak kończy się mu kwarantanna. Nie chcę nawet tam pisać na tym wątku bo to nie ma sensu ale złe zdjęcia jest bardzo łatwo zrobić w każdym schronisku. A mogę sobie porównać rozmowę z fundacją R.....(wolałam wykropkować tak żeby nie bylo imiennie) gdzie z wielkimi pretensjami się do mnie zwrócono dlaczego w ogóle do nich dzwonię w sprawie westa a jaka była rozmowa z pracownikiem schroniska.... Quote
kaskaSz Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 ja sama z chęcią bym tego psa zabrała, umieściłabym go u babci czy siostry w mieszkaniu, ale to nie tylko o dom chodzi. O czas na opiekę, o pieniądze itp. I co najwazniejsze, o zgodę mamuśki, na której utrzymaniu jestem i muszę jej słuchać. Dzisiaj wysłalam 2 paczki do różnych fundacji, mam nadzieję, że dotrą do biednych psów. Wiem też, że mnie w mieście każdy każdemu ręke myje, znajomości do podstawa i ogólnie w sprawie zwierząt dobrze się tu nie dzieje. Nie będę na ten temat sie rozpisywać, bo każdy to może przeczytac, ale ludzie zarządzający tym schroniskiem raczej nie działają na korzyść psów tam się znajdujących. Ewentualnie większe zaufanie mam do pani weterynarz, bo sama do niej chodze z Foxim i na niej sie nie zawiodlam. A i jeszcze jedno- mam również wrażenie, że ludzie z większych miast myślą, że wszedzie jest taki porządek, jako takie schorniska a nie umieralnie itp. jak u nich, a niestety na takich zadupiach i w ogóle w warmińsko-mazurskim jest źle, źle pod każdym względem. Co z tego, że ładnie, że Mazury, zielone płuca Polski itp. ale nie tylko tym człowiek żyje... Dlatego też trochę ''bronię'' swoich. Quote
A&L Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='Asiaczek']Witamy sie u kuzynki w Galerii:) pzdr.[/QUOTE] O, nie wiedziałam, że jesteście rodziną :) Quote
kaskaSz Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 Witamy, witamy :) wszystkich i każdego z osobna :) A&L kuzynkami jesteśmy z nazwiska, a i to nie do końca ;) U nas wszystko dobrze, ja jutro mam ostatni dzień praktyk w szpitalu NARESZCIE! Mam trochę fotek Foxiego, takiej zbieraniny, jak sama ze sobą się ogarnę po tych praktykach to pewnie wstawię. Bo jak na razie to wychodzę o 6.30, wracam przed 17 i padam półprzytomna. Quote
kaskaSz Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 sama nie wiem czy mi się podoba i czy się do tego nadaje, wwalili mnie na ciężki oddział, za******* jest niezły, ja wprawy nie mam w niczym i moje ruchy nie są jeszcze tak przemyślane i skoordynowane jak innych pielęgniarek, nie wiem w czym mam pomóc a w czym nie, nikt nic nie mówi, a ja im w głowach nie siedzę. Ale całe szczęście już koniec uffff Quote
Izabela124. Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Czyli nie za ciekawie. Długo miałaś te praktyki? Quote
kaskaSz Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 Niby tylko 2 tygodnie, ale od 7 do 16 i codziennie taki zapierdziel, że masakra. Quote
Izabela124. Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 No to nieźle się napracowałaś, jednak tyle godz dziennie jest wyczerpujace Quote
kaskaSz Posted July 19, 2012 Author Posted July 19, 2012 jeszcze jak te pielęgniarki mają na zmiany, np. w poniedziałek dzień i dopiero w środę to ujdzie się przyzwyczaić, ale tak dzień w dzień ciężko. Quote
Cienka Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Kasia gadu gadu a ty matule urabiaj bo się tak nastawiłam, że odwiedzisz nas więc nie masz wyjścia :) Quote
Asiaczek Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 A&L napisał(a):O, nie wiedziałam, że jesteście rodziną :) ...bo nie jestesmy:) Mamy po prostu to samo nazwisko. Kasia - od urodzenia, a ja "po mezu":) kaskaSz napisał(a): A&L kuzynkami jesteśmy z nazwiska, a i to nie do końca ;) . No, własnie. Ale dla mnie zawsze bedziesz kuzynka;) pzdr. Quote
kaskaSz Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Czas na zdjęcia. Nie wiem czy którychś z nich nie dawałam, ale patrząc na poprzednie strony to chyba niet. Wakacje, a jak wakacje to i pasemka muszą być. Naturalnie różowe, bo z buraków :D Quote
A&L Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Fajne pasemka, kłólikowe foto przed ostatnie też fajne :) Quote
Izabela124. Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Ha ha Foxi musi na podryw iść z tymi pasemkami :D Quote
kaskaSz Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 kolejna porcja fotek. Mam w domu mega bałagan. Zjechały się do nas na trochę wszystkie zwierzaki starszej siostry i do tego mamy na przechowaniu yorczkę koleżanki mojej młodszej siostry. Królik w nocy strzela łapami w klatkę, świersze od jaszczurki cykają też oczywiście w nocy, Daisy nad ranem budzi wszystkich na spacer. Tylko świnki są w miarę spokojne. A Foxi? Foxi ma wszystko gdzieś i bardzo doceniam fakt, że jest spokojny, mądry i śpi ze mną do oporu :D Bo yorczka jest tak rozpieszczona, że masakra. Nie jest głupia, bo trochę ją podszkoliliśmy i nawet chodzi jak pies na smyczy, a nie jest noszona na rękach. Przeżywa rozstanie ze swoimi właścicielami, ale już trochę się do nas przyzwyczaiła. Brązowa klatka- Finka, zielona- Bambi, niebieska- Pippi. Quote
kaskaSz Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 Ciężko jest z tyloma zwierzakami, ale są też dobre strony. Co spacer z 2 psami to nie z 1 :) Quote
Recommended Posts