kaskaSz Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 O kurcze, a ja myślałam, że tylko westy, bo u mnie na osiedlu żaden psiak oprócz westów tak nie robi... Psy są dziwne, ale kochane :loveu: Quote
Inkaa Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 kaskaSz napisał(a):Idzie west- widzi psa. Idzie coraz niżej i niżej, aż w końcu chlapnie na ziemie i nie chce się ruszyć. Po prostu leży na ziemi, albo tak się skrada. Nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć :roll: Aha, juz rozumiem. ;) Biała też się podobnie zachowuje. Quote
Sweet Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 hehe:) teriery maja takie zachowanie napewno:) moze inne psy tez ale nie wiem:) Quote
marzenna79 Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 [FONT=Georgia]Dzień doberek !!! :multi: Wyściskać białego puchacza proszę. :loveu::loveu::loveu: Kasiu, pamiętaj o mnie Kochana. :oops: :cool1: ;) [/FONT] Quote
kaskaSz Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Marzenno pamiętam, pamiętam. Będziecie musieli się zadowolić fotami ze starego aparatu... niestety nie kupię nowego, bo kasa z niego pójdzie na naprawę płotu, bo ktoś rozwalił. Płot był stary, ale stał, a widocznie jakiś pijak szedł i się oparł i poleciał razem z płotem...Już kiedyś jak Foxi na ten płot skoczył to się wygiął razem z Foxim, ale kurcze postałby jeszcze ten rok :roll:. A tak, to trzeba robić nowy... I po aparacie... Jestem zdeka wkurzona, bo potem nie kupie, bo rok szkolny to wydatki, nowa szkoła to dużo nauki, żeby zrobić dobre wrażenie (:evil_lol:) itp. A na urodziny też pewnie nic nie dostanę, ale to bez wniku...:roll: Mam dzisiaj zły dzień... Quote
Pieseczkowo Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Wspaniałego masz Westusia.Jeszcze raz dzięki za odwiedzanie mojej galerii.;) Quote
kaskaSz Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Umówiłam się na tą sobotę na trymowanie. Tzn. Foxiego umówiłam. Jeszcze w Giżycku nas nie było na trymowaniu :evil_lol: Zobaczymy, może tam znajdziemy groomera idealnego? a jak nie to będziemy experymentować gdzie indziej... u Was też taka beznadziejna pogoda? Quote
Czarna_Owieczka Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Co do trymowania :) Może pogadaj z kims doświadczonym (hodowcą terierów lub kimś np. z forum terierów) kto pokaże Ci jak się trymuje. Kupisz nożyki i sama poskubiesz Foxa ;) Bo ja osobiście bałabym sie eksperymentowac z fryzjerami, bo niestety bardzo często niszczą wlos :sad: Quote
kaskaSz Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Czarna owieczko, ja sprzęt mam, ale chęci i umiejętności brak... Wszystko tylko nie trymowanie i czesanie psa... Czesanie trzeba, ale trymowanie mnie nie kręci i pies zestresowany i ja. Jak mi spartolą psa /a już nie raz tak zrobili/ to niestety na moją odpowiedzialność, ale będziemy próbować, aż w końcu znajdziemy kogoś kto umie to robić,a jak nie to już ewentualnie ja, ale jak pisałam- to nie dla mnie i w ostateczności. A ten pan co będzie trymował też jest przeciwnikiem pojechania westa maszynką, więc mam nadzieję, że się dogadamy...:roll: Quote
Inkaa Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ja również mam narzędzia do trymowania, ale gdzież by mi tam samemu się za to zabierać. Psa bym oszpeciła gorzej niż wszyscy źli fryzjerzy razem. :diabloti: Quote
duzebzium Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 oj nie przesadzajcie po pierwszym razie pies moze bedzie nie za ladnie wygladal...:evil_lol: ale przy nastepnych bedzie coraz lepiej :cool3: Quote
kaskaSz Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Enchantress, dokładnie :evil_lol: Jak sama Foxiego robiłam to wyrwałam mu włosy na odwrót... Ale mam nadzieję, że w końcu trafię na kogoś kto umie robić :roll: Quote
ewelinka_m Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 życzę Wam znalezienia tego idealnego groomera z całego serca:loveu: ale trymowanie samemu wcale takie straszne nie jest, początki owszem bywa trudniej, ale człowiek uczy się na błędach :evil_lol: Quote
kaskaSz Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Nowych fotek brak, tak więc dam Wam starsze z komórki :) Quote
Waxy Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 http://img182.imageshack.us/img182/4782/trzecie2cr8.jpg mmm piękniś :loveu: Quote
Czarna_Owieczka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 http://img182.imageshack.us/img182/8599/trzecie19ds6.jpg śliczny :loveu: http://img182.imageshack.us/img182/4782/trzecie2cr8.jpg Świetne zdjęcia :D Quote
kaskaSz Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 http://img182.imageshack.us/img182/4782/trzecie2cr8.jpg Mi też ta fota się strasznie podoba :loveu: Quote
Izabela124. Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Hejka Wszystko nadrobiłam, fajne fotki, pozdrawiam Quote
kaskaSz Posted July 26, 2008 Author Posted July 26, 2008 Wróciliśmy właśnie z trymowania. Zostawiłam Foxiego /bo trzeba było/, zaufałam. Spieprzyć nie spieprzył, ale mało zrobił, że różnicy nie widać... Trymerem po grzbiecie pociągał, bo włos rzadszy, ale mało, szyja nie zrobiona, ogon zaokrąglony, a na głowie między uszami ma krótki włos, a na zewnątrz uszu dłuższy... Facet się nie narobił :shake: PRZED: PO: Quote
kaskaSz Posted July 26, 2008 Author Posted July 26, 2008 Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać :evil_lol: Weźcie mnie nie dołujcie, wydałam 80zł. W sumie to na grzbiecie ma przerzedzoną sierść i mniej jej, ale chyba w poniedziałek sama go poprawię... musze się na kimś nauczyć czy tego chce czy nie... Ale wypróbuję jeszcze spa dla psa w Białymstoku i może zdobędę adres do jeszcze jednego salonu gdzie na pewno trymują. Quote
Sweet Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 najlepiej potrenuj sama najwyżej nie wyjdzie ale jak sie cwiczy to kiedys sie udaje:D u mnie pani fryzjerka z trymowanie bierze nie wiem ale 60 albo 70 chociaz nie jestem pewna... Quote
Recommended Posts