Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A&L napisał(a):
Ja sobie nie wyobrażam życia bez prawka i bez auta :D
Fox piękny :loveu:
A w poniedziałek będę trzymać kciuki :)

Oj tam oj my jak nam auto padło na amen ponad miesiąc byliśmy bez auta i dało się przeżyć.

Posted

Wiesz, jakbym miała świadomość tego, że auto do mnie niedługo wróci, to też bym przeżyła, ale tak na stałe, to byłoby ciężko :P. Doopa przyzwyczaja się do dobrego :D

Posted

Ja jestem zmotoryzowana pół na pół, bo mamuśka jeździ a ja się na razie wożę. Ale też bez samochodu to ciężkie życie, bo pół dnia się traci na czekanie na autobusy, zakupy trzeba ciągać, zimą zimno na przystankach itp., a z psem to już całkiem nie wyobrażam sobie jazdy gdziekolwiek bez samochodu. Nie dość, że w autobusie/pociągu patrzą wilkiem to jeszcze dochodzą tobołki różne które trzeba trzymać oprócz psa. Ale trzeba będzie się przyzwyczajać do PKSów :D Tak w ogóle to wyczytałam w regulaminie, że pies nie może siedzieć na siedzeniu pasażera, to ja nie wiem gdzie upchne Foxiego.

Posted

Ja tez podróżuje z psami i to różna komunikacja i nie narzekam :P Kaśka juz tak nie marudź :P mozesz w nogach trzymać albo w transporterku. Mi w autobusie nigdy nikt uwagi nie zwrocil a co mnie ludzie obchodza-oni tez moga jeździc z psami :D Tak wiec głowa do góry i nie ma co sie martwic !

Posted

Ja jak kiedyś jechałam pociągiem z Leną, to konduktorka powiedziała, że mogę ją trzymać na siedzeniu, tylko muszę położyć jakiś kocyk czy coś. Ja zanim dostałam auto i jeździłam do szkoły tramwajami (jakieś 20 km), to myślałam, że szlag mnie trafi! W zimę jeździły jak chciały, czyli najczęściej z pół godzinnym opóźnieniem, albo wcale. Poza tym ja praktycznie co weekend jeżdżę z Częstochowy do Łodzi, więc pociągami było by nieciekawie, a później z peronu w Łodzi do domu tramwajem (z psem i bagażem) - tragedia. Ale jak ktoś jest przyzwyczajony do komunikacji miejskiej, to mu pewnie nie przeszkadza. Ja przyzwyczaiłam się do samochodu i ciężko byłoby mi się przestawić, chociaż do pracy dojeżdżam pociągiem, bo autem mi się nie opłaca i nie narzekam, ale tylko dlatego, że mam blisko z peronu do pracy i do domu :D
A Ty Kasia trenuj, to zdasz :) Mnie udało się za pierwszym razem :P

Posted

kaskaSz napisał(a):
Zdałam :D Ale się cieszę :) Dzięki za kciukasy :*
Może się orientujecie czy dla psa można podać zwykłe ludzkie wapno do picia rozpuszczalne w wodzie?

Gratulacje!!!!! Nie wiem czy wiesz ale statystycznie to osoby które zdają za drugim razem to najlepsi kierowcy, ci co zdają za pierwszym powodują najwięcej wypadków i jeżdżą jak wariaci.
Nie ma problemu możesz podać wapno psiakowi (wiem od weterynarza) . Moje rozpuszczalnego nie lubią dlatego zawsze mam takie w tabletkach i podaję zawinięte w serek.

Posted

Do Ciebie to już oddzielnego meila wysmarowałam z chwaleniem się hehe
Instruktorka też mi właśnie mówiła, że najlepsi zdają za drugim :D

Co do wapna to chyba kupię takie w tabletkach, bo watpie, żeby Foxi wypił. Od kilku dni się coś drapie i nie wiem od czego? Może od nowego szamponu, choć myłam go jakiś tydzień temu jak nie więcej, albo od podkarmiania, bo coś ostatnio rodzinka i ja (wstyd się przyznać) co jemy to po kawałku mu dajemy. I efekty widać- drapanko i pierwsze strupki.

Posted

gratulację zdania za pierwszym razem :)
nie wiem czy to do końca prawda z tym, że za drugim razem to lepszy kierowca :)
i oby tobie za kierownicą szło jak najlepiej :)

Posted

Kasiu gratuluje zdanego prawka! Ja zdałam za drugim razem i cieszyłam się jak małe dziecko! Teraz jestem kierowcą już 5 lat, ale jak sobie przypomnę ten cały stres i procedurę to aż mnie ciary przechodzą...:roll:

Posted

Dzięki za gratki :*
Z tym kierowaniem to różnie bywa, zależy pewnie od czasu i częstotliwości jazdy. Ja za kierownicą czuję się tak sobie i nie wiem jak będę jeździła sama, bez instruktora z boku :)