Iza. Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 kaskaSz napisał(a): Transportem mam, ale od 4 lat siedzi w piwnicy i się kurzy, bo to tak wielkie i nieporęczne pudło, że teraz to za darmo bym go nie wzięła. Ooo a może chciałabyś odsprzedać ? :razz: Quote
Cienka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 kaskaSz napisał(a):Ale fajnie, dzięki! W przyszłym tygodniu będę czatowała na listonosza. Na razie nie wystawiam fotek byś miała niespodziankę ale przyznam, że mam stresa jak nic. Quote
Vesper Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='kaskaSz']Lubię focić kwiaty, zwierzęta, a jak mi się uda coś co mi się podoba to się cieszę. Nie siedzę w fotografii tak bardzo i profesjonalnie jak inni, bo po prostu mi to nie wchodzi do głowy. Nie mogę zapamiętać do czego te tryby/przysłony/czas naświetlania. I choć mam to w aparacie i może kiedyś się nauczę, to narazie focę na programach tematycznych i zdjęcia wychodzą takie jak widać. Byam u Ciebie w galerii kiedyś, ale coś mi się nie zapisała subskrybcja. A wątek westa masz oddzielnie czy wszystkie psiaki hurtem? Dzwoniłam do PKSu i nic konkretnego się nie dowiedziałam, chyba się przejdę do mojego miastowego i się okaże. Fotki wychodzą Ci fantastyczne- ja też wszędzie chodzę z aparatem, cykam co popadnie:D, ostatnio mam jazdę na stare budynki ;) Co do galeri to mam 4 galerie: chihuahua- link na dole w sygnaturce, stafficzki Ariel www.dogomania.pl/threads/206734-Arielka-Z-Błękitnego-Rodu-mała-księżniczka, westika Paka www.dogomania.pl/threads/206949-Galeria-pieska-imieniem-PACO i Koki, którą ja przywiozłam do domu, ale kiedy się wyprowadzałam, Koka została z Rodzicami ;) www.dogomania.pl/threads/207756-KOKA-uzależniająca-miłość W kwestii przejazdów z psem polecam- jeśli masz taką możliwość, dogadać się z prywatnymi przewoźnikami- swego czasu jeździłam do Chełma, i b. często ludzie jeździli z psami czy innymi zwierzakami- niekoniecznie w kontenerku ;) Quote
taxelina Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 http://img695.imageshack.us/img695/4476/img3799bg.jpg Ale sliczny!! To kiedy wyprowadzka? Quote
kaskaSz Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 [quote name='Iza.']Ooo a może chciałabyś odsprzedać ? :razz: Wyciągnę go z piwnicy, zrobię fotki i do Ciebie napiszę później,ok? [quote name='Cienka']Na razie nie wystawiam fotek byś miała niespodziankę ale przyznam, że mam stresa jak nic. Na pewno będzie ładny,nie mogę się doczekać [quote name='arielka186']Fotki wychodzą Ci fantastyczne- ja też wszędzie chodzę z aparatem, cykam co popadnie:D, ostatnio mam jazdę na stare budynki ;) Co do galeri to mam 4 galerie: chihuahua- link na dole w sygnaturce, stafficzki Ariel www.dogomania.pl/threads/206734-Arielka-Z-Błękitnego-Rodu-mała-księżniczka, westika Paka www.dogomania.pl/threads/206949-Galeria-pieska-imieniem-PACO i Koki, którą ja przywiozłam do domu, ale kiedy się wyprowadzałam, Koka została z Rodzicami ;) www.dogomania.pl/threads/207756-KOKA-uzależniająca-miłość W kwestii przejazdów z psem polecam- jeśli masz taką możliwość, dogadać się z prywatnymi przewoźnikami- swego czasu jeździłam do Chełma, i b. często ludzie jeździli z psami czy innymi zwierzakami- niekoniecznie w kontenerku ;) Dzięki! A co to znaczy prywatny przewoźnik? Że ktoś jeździ tą trasą swoim samochodem i po dołożeniu się do paliwa ja mogę jechać z nimi? [quote name='deer_1987']http://img695.imageshack.us/img695/4476/img3799bg.jpg Ale sliczny!! To kiedy wyprowadzka? Jakoś kilka dni przed 3 października... Quote
taxelina Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Foxi sie przyzwyczai na pewno tylko pewnie bedzie tesknil za Twoimi rodzicami Quote
Cienka Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Kasia paczkę powinnaś mieć w poniedziałek w domu (tak powiedziano nam na poczcie) Quote
Evelynkaa Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Foksiowi będzie smutno bez Ciebie :( bo przecież z kim śpi?? mój jedynie jak jesteśmy u wojtka a jest zamknięty w pokoju to szczeka na kogoś kto jest za drzwiami...więc masz pewność że nikt Cię nie okradnie :D Quote
kaskaSz Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 deer_1987 napisał(a):Foxi sie przyzwyczai na pewno tylko pewnie bedzie tesknil za Twoimi rodzicami Ciekawe jak to będzie... z tym, że siostra się wyprowadziła to się przyzwyczaił i nie widać po nim, żeby to mocno przeżywał. Cienka napisał(a):Kasia paczkę powinnaś mieć w poniedziałek w domu (tak powiedziano nam na poczcie) czekam,czekam,czeka hehe Evelynkaa napisał(a):Foksiowi będzie smutno bez Ciebie :( bo przecież z kim śpi?? mój jedynie jak jesteśmy u wojtka a jest zamknięty w pokoju to szczeka na kogoś kto jest za drzwiami...więc masz pewność że nikt Cię nie okradnie :D Foxi raczej jedzie ze mną ;) Tylko pierwszy tydzień sama jadę, żeby się ogarnąć. Quote
ewelinka_m Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 [quote name='kaskaSz']Nie wiem na co chce iść, jestem bardziej skłonna przy pielęgniarstwie, bo po tym byłaby praca, nawet za granicą, a z licencjatem po ochronie to tylko do drzewa się z Foxem przykuje hehe. Bo nie wiem co po tym można robić. Oś to rozległy kierunek, zależy jaką wybierzesz specjalizację ;) generalnie po ochronie możesz pracować np w sanepidzie, gminy również muszą mieć takiego specjaliste, który im określi gdzie można posadzić drzewko, gdzie walnąć drogę żeby podłoże i różne procesy jej nie rozwaliły. noo ale to i tak po większości kierunków wymagają doświadczenia :diabloti: ale widzę, że wybrałaś jednak pielęgniarstwo też może być fajnie:) http://img40.imageshack.us/img40/3042/img3644iq.jpg czadowa :evil_lol: Kasia, Foxik się przyzwyczai do nowego mieszkania,gorzej by było jakbyś Ty wyjechała w końcu to Ty się nim głównie zajmujesz. Dla psa nie jest ważne czy będzie miał duży domek z ogródkiem czy 1 pokój- najważniejsze, żeby był przy ukochanej pańci ;) będzie dobrze! Co do przewozu to wszystko zależy od kierowcy. Nigdy mi się nie zdarzyło, zeby mnie ktoś nie wpuścił..raz tylko się pokłóciłam z facetem jak jechałam ze Spaiką, ale po krótkiej i baardzo grzecznej :eviltong: wymianie zdań pozwolił nam jechać. Oczywiście jak wysiadałam to też nie powstrzymałam się przed odpowiednim komentarzem :evil_lol: najlepiej by było dopytać się konkretnego kolesia, który jeździ na tej trasie. W zasadzie to chyba nie ma żadnego przepisu zabraniającego podróżowania z psem, co innego się tyczy psów agresywnych czy coś. Pamiętaj, zeby mieć książeczke zdrowia z zaświadczeniem o szczepienie p. wściekliźnie bo czasem pytają. Ja nawet jak jechałam z bernardynem w pociągu to nie było żadnych problemów, a nawet wręcz przeciwnie wszyscy byli zafascynowani i zapraszali nas do przedziału:lol: Quote
kaskaSz Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Ewelina, dzięki za wyjaśnienie wszystkiego! Jakoś to będzie, wiadomo raz lepiej raz gorzej, ale damy radę. Łomża to nie koniec świata ;) Strach jest, ale w końcu trzeba się przełamać. A wiecie co Foxi wczoraj zrobił? Dałam dla babci gryzak kurzą łapkę, a ona położyła go na krześle. Foxi tak cicho się podkradł, wziął tą łapkę, my patrzymy a on w najlepsze leży na dywanie i ją wsuwa. Pomijam fakt, że kilka minut wcześniej zjadł całą michę karmy i nie było głodny, obżarciuch i złodziej mały. Quote
taxelina Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 kaskaSz napisał(a):Dałam dla babci gryzak kurzą łapkę Babcia tez lubi sobie pogryzc takie? :diabloti: Quote
kaskaSz Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 wiedziałam, że ktoś się do tego 'przyczepi' hehe. ale chyba wiadomo, że to dla jej psa :D tylko nie chciałam mieszać :D Quote
taxelina Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 kaskaSz napisał(a):wiedziałam, że ktoś się do tego 'przyczepi' hehe. ale chyba wiadomo, że to dla jej psa :D tylko nie chciałam mieszać :D Wiesz ja to slyszalam juz rozne historie jak to ludzie jedli z psem jego karme czy przysmaki :D Quote
kaskaSz Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 ja też słyszałam. A zresztą kiedyś sama próbowałam dropsów Foxiego czy są słodkie hehe A jak byłam mała to podobno zjadłam kilka bubków psiej karmy, ale nie wiem ile w tym prawdy :D Quote
Cienka Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 deer_1987 napisał(a):Wiesz ja to slyszalam juz rozne historie jak to ludzie jedli z psem jego karme czy przysmaki :D Oj tam oj tam. to było dawno Quote
ewelinka_m Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 [quote name='kaskaSz']Ewelina, dzięki za wyjaśnienie wszystkiego! Jakoś to będzie, wiadomo raz lepiej raz gorzej, ale damy radę. Łomża to nie koniec świata ;) Strach jest, ale w końcu trzeba się przełamać. . Pewnie, że niee :lol: Posiedzicie trochę i nie będziecie chcieli wracać :evil_lol: a młodsza siostra nie rozpacza, że bierzesz Fuksiastego ze sobą? ;) Quote
kaskaSz Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Trochę rozpacza i namawia mamuśkę na drugiego psa. Ale raczej nic z tego nie wyjdzie. Quote
ewelinka_m Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 kaskaSz napisał(a):Trochę rozpacza i namawia mamuśkę na drugiego psa. Ale raczej nic z tego nie wyjdzie. mam 2 szczeniaki na tymczasie.. :cool3::eviltong: Quote
kaskaSz Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 taaa, siostra zrobiła się psiara i nie chce innego psa tylko goldena :D Quote
ewelinka_m Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 kaskaSz napisał(a):taaa, siostra zrobiła się psiara i nie chce innego psa tylko goldena :D goldeny są przereklamowane :diabloti: ale też coś w typie nam zgłaszali ostatnio:siara: Quote
Guest papillonek Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Czekam ze zniecierpliwieniem na jakieś fajne fotki :) Quote
kaskaSz Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 ewelinka_m napisał(a):goldeny są przereklamowane :diabloti: ale też coś w typie nam zgłaszali ostatnio:siara: Narazie to nie czas na żadne inne psy :) A w schronach to tyle tych biednych psiaków jest, do wyboru do koloru... papillonek napisał(a):Czekam ze zniecierpliwieniem na jakieś fajne fotki :) A te w miarę nowe na poprzedniej stronie widziałaś? Bo chyba innych na razie nie będzie. Quote
Guest Dreaming Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Ale słodziak Pozdrawiam i zapraszam do galeri Quote
kaskaSz Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 tak w temacie transportera to przyniosłam go z piwnicy i dla Fusisława się spodobał hehe Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us a dzisiaj dostałam świetną paczuszkę od Cienkiej. Jeszcze raz dzięki, notes prześliczny! Przyda mi się na studiach :) Uploaded with ImageShack.us strasznie mi się podobają takie lakowe pieczątki Uploaded with ImageShack.us papier jest prześliczny, koronka papierowa na notesie i ta 'luzem' też DZIĘKI:calus: Quote
Recommended Posts