Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kaskaSz napisał(a):
Transportem mam, ale od 4 lat siedzi w piwnicy i się kurzy, bo to tak wielkie i nieporęczne pudło, że teraz to za darmo bym go nie wzięła.

Ooo a może chciałabyś odsprzedać ? :razz:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaskaSz napisał(a):
Ale fajnie, dzięki! W przyszłym tygodniu będę czatowała na listonosza.

Na razie nie wystawiam fotek byś miała niespodziankę ale przyznam, że mam stresa jak nic.

Posted

[quote name='kaskaSz']Lubię focić kwiaty, zwierzęta, a jak mi się uda coś co mi się podoba to się cieszę. Nie siedzę w fotografii tak bardzo i profesjonalnie jak inni, bo po prostu mi to nie wchodzi do głowy. Nie mogę zapamiętać do czego te tryby/przysłony/czas naświetlania. I choć mam to w aparacie i może kiedyś się nauczę, to narazie focę na programach tematycznych i zdjęcia wychodzą takie jak widać. Byam u Ciebie w galerii kiedyś, ale coś mi się nie zapisała subskrybcja. A wątek westa masz oddzielnie czy wszystkie psiaki hurtem?
Dzwoniłam do PKSu i nic konkretnego się nie dowiedziałam, chyba się przejdę do mojego miastowego i się okaże.
Fotki wychodzą Ci fantastyczne- ja też wszędzie chodzę z aparatem, cykam co popadnie:D, ostatnio mam jazdę na stare budynki ;)

Co do galeri to mam 4 galerie: chihuahua- link na dole w sygnaturce, stafficzki Ariel www.dogomania.pl/threads/206734-Arielka-Z-Błękitnego-Rodu-mała-księżniczka, westika Paka www.dogomania.pl/threads/206949-Galeria-pieska-imieniem-PACO i Koki, którą ja przywiozłam do domu, ale kiedy się wyprowadzałam, Koka została z Rodzicami ;) www.dogomania.pl/threads/207756-KOKA-uzależniająca-miłość

W kwestii przejazdów z psem polecam- jeśli masz taką możliwość, dogadać się z prywatnymi przewoźnikami- swego czasu jeździłam do Chełma, i b. często ludzie jeździli z psami czy innymi zwierzakami- niekoniecznie w kontenerku ;)

Posted

[quote name='Iza.']Ooo a może chciałabyś odsprzedać ? :razz:
Wyciągnę go z piwnicy, zrobię fotki i do Ciebie napiszę później,ok?
[quote name='Cienka']Na razie nie wystawiam fotek byś miała niespodziankę ale przyznam, że mam stresa jak nic.
Na pewno będzie ładny,nie mogę się doczekać
[quote name='arielka186']Fotki wychodzą Ci fantastyczne- ja też wszędzie chodzę z aparatem, cykam co popadnie:D, ostatnio mam jazdę na stare budynki ;)

Co do galeri to mam 4 galerie: chihuahua- link na dole w sygnaturce, stafficzki Ariel www.dogomania.pl/threads/206734-Arielka-Z-Błękitnego-Rodu-mała-księżniczka, westika Paka www.dogomania.pl/threads/206949-Galeria-pieska-imieniem-PACO i Koki, którą ja przywiozłam do domu, ale kiedy się wyprowadzałam, Koka została z Rodzicami ;) www.dogomania.pl/threads/207756-KOKA-uzależniająca-miłość

W kwestii przejazdów z psem polecam- jeśli masz taką możliwość, dogadać się z prywatnymi przewoźnikami- swego czasu jeździłam do Chełma, i b. często ludzie jeździli z psami czy innymi zwierzakami- niekoniecznie w kontenerku ;)
Dzięki! A co to znaczy prywatny przewoźnik? Że ktoś jeździ tą trasą swoim samochodem i po dołożeniu się do paliwa ja mogę jechać z nimi?
[quote name='deer_1987']http://img695.imageshack.us/img695/4476/img3799bg.jpg
Ale sliczny!!

To kiedy wyprowadzka?
Jakoś kilka dni przed 3 października...

Posted

Foksiowi będzie smutno bez Ciebie :( bo przecież z kim śpi?? mój jedynie jak jesteśmy u wojtka a jest zamknięty w pokoju to szczeka na kogoś kto jest za drzwiami...więc masz pewność że nikt Cię nie okradnie :D

Posted

deer_1987 napisał(a):
Foxi sie przyzwyczai na pewno tylko pewnie bedzie tesknil za Twoimi rodzicami

Ciekawe jak to będzie... z tym, że siostra się wyprowadziła to się przyzwyczaił i nie widać po nim, żeby to mocno przeżywał.
Cienka napisał(a):
Kasia paczkę powinnaś mieć w poniedziałek w domu (tak powiedziano nam na poczcie)

czekam,czekam,czeka hehe
Evelynkaa napisał(a):
Foksiowi będzie smutno bez Ciebie :( bo przecież z kim śpi?? mój jedynie jak jesteśmy u wojtka a jest zamknięty w pokoju to szczeka na kogoś kto jest za drzwiami...więc masz pewność że nikt Cię nie okradnie :D

Foxi raczej jedzie ze mną ;) Tylko pierwszy tydzień sama jadę, żeby się ogarnąć.

Posted

[quote name='kaskaSz']Nie wiem na co chce iść, jestem bardziej skłonna przy pielęgniarstwie, bo po tym byłaby praca, nawet za granicą, a z licencjatem po ochronie to tylko do drzewa się z Foxem przykuje hehe. Bo nie wiem co po tym można robić.
Oś to rozległy kierunek, zależy jaką wybierzesz specjalizację ;)
generalnie po ochronie możesz pracować np w sanepidzie, gminy również muszą mieć takiego specjaliste, który im określi gdzie można posadzić drzewko, gdzie walnąć drogę żeby podłoże i różne procesy jej nie rozwaliły. noo ale to i tak po większości kierunków wymagają doświadczenia :diabloti:
ale widzę, że wybrałaś jednak pielęgniarstwo też może być fajnie:)

http://img40.imageshack.us/img40/3042/img3644iq.jpg
czadowa :evil_lol:

Kasia, Foxik się przyzwyczai do nowego mieszkania,gorzej by było jakbyś Ty wyjechała w końcu to Ty się nim głównie zajmujesz. Dla psa nie jest ważne czy będzie miał duży domek z ogródkiem czy 1 pokój- najważniejsze, żeby był przy ukochanej pańci ;) będzie dobrze!

Co do przewozu to wszystko zależy od kierowcy. Nigdy mi się nie zdarzyło, zeby mnie ktoś nie wpuścił..raz tylko się pokłóciłam z facetem jak jechałam ze Spaiką, ale po krótkiej i baardzo grzecznej :eviltong: wymianie zdań pozwolił nam jechać. Oczywiście jak wysiadałam to też nie powstrzymałam się przed odpowiednim komentarzem :evil_lol: najlepiej by było dopytać się konkretnego kolesia, który jeździ na tej trasie. W zasadzie to chyba nie ma żadnego przepisu zabraniającego podróżowania z psem, co innego się tyczy psów agresywnych czy coś. Pamiętaj, zeby mieć książeczke zdrowia z zaświadczeniem o szczepienie p. wściekliźnie bo czasem pytają.
Ja nawet jak jechałam z bernardynem w pociągu to nie było żadnych problemów, a nawet wręcz przeciwnie wszyscy byli zafascynowani i zapraszali nas do przedziału:lol:

Posted

Ewelina, dzięki za wyjaśnienie wszystkiego! Jakoś to będzie, wiadomo raz lepiej raz gorzej, ale damy radę. Łomża to nie koniec świata ;) Strach jest, ale w końcu trzeba się przełamać.

A wiecie co Foxi wczoraj zrobił? Dałam dla babci gryzak kurzą łapkę, a ona położyła go na krześle. Foxi tak cicho się podkradł, wziął tą łapkę, my patrzymy a on w najlepsze leży na dywanie i ją wsuwa. Pomijam fakt, że kilka minut wcześniej zjadł całą michę karmy i nie było głodny, obżarciuch i złodziej mały.

Posted

kaskaSz napisał(a):
wiedziałam, że ktoś się do tego 'przyczepi' hehe. ale chyba wiadomo, że to dla jej psa :D tylko nie chciałam mieszać :D

Wiesz ja to slyszalam juz rozne historie jak to ludzie jedli z psem jego karme czy przysmaki :D

Posted

ja też słyszałam. A zresztą kiedyś sama próbowałam dropsów Foxiego czy są słodkie hehe A jak byłam mała to podobno zjadłam kilka bubków psiej karmy, ale nie wiem ile w tym prawdy :D

Posted

[quote name='kaskaSz']Ewelina, dzięki za wyjaśnienie wszystkiego! Jakoś to będzie, wiadomo raz lepiej raz gorzej, ale damy radę. Łomża to nie koniec świata ;) Strach jest, ale w końcu trzeba się przełamać.
.
Pewnie, że niee :lol: Posiedzicie trochę i nie będziecie chcieli wracać :evil_lol: a młodsza siostra nie rozpacza, że bierzesz Fuksiastego ze sobą? ;)

Guest papillonek
Posted

Czekam ze zniecierpliwieniem na jakieś fajne fotki :)

Posted

ewelinka_m napisał(a):
goldeny są przereklamowane :diabloti: ale też coś w typie nam zgłaszali ostatnio:siara:

Narazie to nie czas na żadne inne psy :) A w schronach to tyle tych biednych psiaków jest, do wyboru do koloru...
papillonek napisał(a):
Czekam ze zniecierpliwieniem na jakieś fajne fotki :)

A te w miarę nowe na poprzedniej stronie widziałaś? Bo chyba innych na razie nie będzie.

Guest Dreaming
Posted

Ale słodziak
Pozdrawiam i zapraszam do galeri

Posted

tak w temacie transportera to przyniosłam go z piwnicy i dla Fusisława się spodobał hehe

Uploaded with ImageShack.us

a dzisiaj dostałam świetną paczuszkę od Cienkiej. Jeszcze raz dzięki, notes prześliczny! Przyda mi się na studiach :)

strasznie mi się podobają takie lakowe pieczątki

papier jest prześliczny, koronka papierowa na notesie i ta 'luzem' też DZIĘKI:calus: