A&L Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Widzę, że mamy podobny problem - studia... Kurde też bym chciała sama sie nauczyć trymować, ale boję się, że coś spieprzę i Lena będzie miała łyse placki czy coś :P Quote
Pieseczkowo Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ktore szybko zarosną. Bez takich wpadek się nie da nauczyć tego robic :D a pozniej jak juz fajnie wychodzi to jest satysfakcja ! Quote
kaskaSz Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 A&L napisał(a):Widzę, że mamy podobny problem - studia... Kurde też bym chciała sama sie nauczyć trymować, ale boję się, że coś spieprzę i Lena będzie miała łyse placki czy coś :P Ja też się bałam, ale tego, że go to boli, bo się kręcił i denerwował jak ja go trymowałam. Wyglądem się nie przejmowałam, bo westy szybko zarastają, a jak spieprzę to sama i za darmo, do nikogo nie będę miała pretensji. Dopiero później się przełamałam i teraz robię bez wniku ;) Tylko za bardzo tego nie lubię. Więc czekaj aż będzie zarośnięta, ale trochę, bo mocno zarośnięty pies na pierwszy raz może zniechęcić. Quote
Evelynkaa Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Bez wpadek się nie nauczysz :P jak mówi Kasia zepsuty pies przez własną osobę tak nie boli jak przez fryzjera :P Quote
kaskaSz Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Słyszeliście o nowym, 'genialnym' pomyśle naszego rządu o wprowadzeniu nasion genetycznie modyfikowanych do sprzedaży? Jeśli jesteście temu przeciwni, podpiszcie petycję i przekażcie dalej. alert-box.org/ Quote
kaskaSz Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Już chyba nie, bo buziaki rozdaje hehe Ale muszę go jeszcze trochę potrymować, więc będzie powtórka z rozrywki. Quote
A&L Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Przeczytałam posty na temat studiów i na Twoim miejscu wybrałabym chyba pielęgniarstwo :) Bardzo ładnie wytrymowałaś Foxiego. Sama się uczyłaś czy u kogos podpatrzyłaś? Ile w ogóle kosztuje trymer? Quote
Pieseczkowo Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Wszystko zalezy od trymerka :) bo może kosztować 40 zł ale tez i 140 :) Quote
kaskaSz Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 W sprawach studenckich u mnie totalnie się zmieniło! W ostatniej chwili zapisałam się na pielęgniarstwo w Łomży i mnie przyjęli. I nie ma co się zastanawiać, skoro w białym mnie nie przyjęli, u nie pewnie nie otworzą grupy, więc żeby nie zostać z niczym trzeba iść tam. Co do trymowania to podpatrywałam z książek i skubałam sama , ale od jakichś 2 lat znam Lenę i to ona pokazała mi jak trymować. Takie 'szkolenie' na żywo najbardziej mi pomogło i dalej sama próbuje metodą prób i błędów i co raz jeżdżę do Leny. Trymer to tak jak napisała Dominika. Quote
A&L Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 No to problem studiów z głowy ;) Lena to chyba jakaś znana fryzjerka, bo juz gdzieś o niej czytałam? :D No to problem studiów z głowy ;) Zastanawiam się nad trymowaniem Lenki samodzielne, ale chyba jeszcze poczekam. Quote
kaskaSz Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Problem studiów z głowy, ale weź teraz człowieku znaleź kąt do zamieszkania z psem ;) Co do trymowania to nie ma co czekać tylko skubać i próbować swoich sił. Lena to hodowczyni z Białegostoku, ma śliczne 2 sunie i psiaka. Quote
Pieseczkowo Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Podpisuje się nogami i rękoma pod wypowiedzią Kasi :) Im szybciej zaczniesz tym lepiej. I ja to najbardziej bym polecala paluchami,ale szybciej oczywiscie idze trymerem tylko skzody mogą być większe :P Quote
kaskaSz Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Ja wolę trymerem, bo paluchami to bym go ruski rok trymowała. Nie umiem tak zręcznie i dobrze wyrywać palcami. Właśnie wróciłam ze spaceru i Foxi dostał propozycję nie do odrzucenia żeby pokryć suczkę. Oczywiście się nie zgodziłam i pogadałam sobie, ale babka i tak powiesiła ogłoszenie na słupie. Miałam wrażenie, że czekała aż specjalnie sobie pójdę po odmowie,żeby nie zerwać tej karteczki. I tylko czekać aż będą sprzedawać westy za jakiś czas. Foxi ma większe powodzenie niż ja hehe Quote
Pieseczkowo Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Boze to zgroza! Dobrze,że mnie nie spotkała bo chyba bym jej powiedziała ,że ma isć do diabla- brak mi slów na takie czyny,brak! Quote
Iza. Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 W sprawie mieszkania pisz do Izabeli, ona też czegoś szuka to może razem coś wynajmiecie ;) Quote
kaskaSz Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Dzisiaj odszedł z naszej rodzinki chomik Poppy :( Żeby się nie męczył uśpiliśmy go. W październiku miałby 2 lata. Taki mały robaczek, ale aż się łezka w oku zakręciła. Quote
A&L Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Z psem znaleźć mieszkanie to będzie pewnie ciężka sprawa. No dobra dziewczyny, to proszę mnie tutaj przeszkolić z trymowania! :D A może są jakieś filmiki, z których mogłabym się nauczyć? Chomiś [*] :( Quote
Recommended Posts