Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widzę, że mamy podobny problem - studia...
Kurde też bym chciała sama sie nauczyć trymować, ale boję się, że coś spieprzę i Lena będzie miała łyse placki czy coś :P

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A&L napisał(a):
Widzę, że mamy podobny problem - studia...
Kurde też bym chciała sama sie nauczyć trymować, ale boję się, że coś spieprzę i Lena będzie miała łyse placki czy coś :P

Ja też się bałam, ale tego, że go to boli, bo się kręcił i denerwował jak ja go trymowałam. Wyglądem się nie przejmowałam, bo westy szybko zarastają, a jak spieprzę to sama i za darmo, do nikogo nie będę miała pretensji. Dopiero później się przełamałam i teraz robię bez wniku ;) Tylko za bardzo tego nie lubię. Więc czekaj aż będzie zarośnięta, ale trochę, bo mocno zarośnięty pies na pierwszy raz może zniechęcić.

Posted

Słyszeliście o nowym, 'genialnym' pomyśle naszego rządu o wprowadzeniu nasion genetycznie modyfikowanych do sprzedaży? Jeśli jesteście temu przeciwni, podpiszcie petycję i przekażcie dalej. alert-box.org/

Posted

Przeczytałam posty na temat studiów i na Twoim miejscu wybrałabym chyba pielęgniarstwo :) Bardzo ładnie wytrymowałaś Foxiego. Sama się uczyłaś czy u kogos podpatrzyłaś? Ile w ogóle kosztuje trymer?

Posted

W sprawach studenckich u mnie totalnie się zmieniło! W ostatniej chwili zapisałam się na pielęgniarstwo w Łomży i mnie przyjęli. I nie ma co się zastanawiać, skoro w białym mnie nie przyjęli, u nie pewnie nie otworzą grupy, więc żeby nie zostać z niczym trzeba iść tam.
Co do trymowania to podpatrywałam z książek i skubałam sama , ale od jakichś 2 lat znam Lenę i to ona pokazała mi jak trymować. Takie 'szkolenie' na żywo najbardziej mi pomogło i dalej sama próbuje metodą prób i błędów i co raz jeżdżę do Leny.
Trymer to tak jak napisała Dominika.

Posted

No to problem studiów z głowy ;) Lena to chyba jakaś znana fryzjerka, bo juz gdzieś o niej czytałam? :D No to problem studiów z głowy ;) Zastanawiam się nad trymowaniem Lenki samodzielne, ale chyba jeszcze poczekam.

Posted

Problem studiów z głowy, ale weź teraz człowieku znaleź kąt do zamieszkania z psem ;)
Co do trymowania to nie ma co czekać tylko skubać i próbować swoich sił.
Lena to hodowczyni z Białegostoku, ma śliczne 2 sunie i psiaka.

Posted

Podpisuje się nogami i rękoma pod wypowiedzią Kasi :) Im szybciej zaczniesz tym lepiej. I ja to najbardziej bym polecala paluchami,ale szybciej oczywiscie idze trymerem tylko skzody mogą być większe :P

Posted

Ja wolę trymerem, bo paluchami to bym go ruski rok trymowała. Nie umiem tak zręcznie i dobrze wyrywać palcami.
Właśnie wróciłam ze spaceru i Foxi dostał propozycję nie do odrzucenia żeby pokryć suczkę. Oczywiście się nie zgodziłam i pogadałam sobie, ale babka i tak powiesiła ogłoszenie na słupie. Miałam wrażenie, że czekała aż specjalnie sobie pójdę po odmowie,żeby nie zerwać tej karteczki. I tylko czekać aż będą sprzedawać westy za jakiś czas.
Foxi ma większe powodzenie niż ja hehe

Posted

Dzisiaj odszedł z naszej rodzinki chomik Poppy :( Żeby się nie męczył uśpiliśmy go. W październiku miałby 2 lata. Taki mały robaczek, ale aż się łezka w oku zakręciła.

Posted

Z psem znaleźć mieszkanie to będzie pewnie ciężka sprawa.
No dobra dziewczyny, to proszę mnie tutaj przeszkolić z trymowania! :D A może są jakieś filmiki, z których mogłabym się nauczyć?

Chomiś
[*] :(