kaskaSz Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Sam hałas pewnie niepokoi psy, a przyzwyczaić to się nie przyzwyczają, Foxi przeżył już 5 sylwestrów i mogę nawet powiedzieć, że z wiekiem jest coraz gorzej. Quote
bianka19 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 kaskaSz napisał(a):Sam hałas pewnie niepokoi psy, a przyzwyczaić to się nie przyzwyczają, Foxi przeżył już 5 sylwestrów i mogę nawet powiedzieć, że z wiekiem jest coraz gorzej. to wypróbuj te tabletki następnym razem,może już nie będzie się tak bał. mówię ci, cezarowi przeszło i zawsze, jak strzelają to śpi, chociaż wiem, że w głębi duszy się boi. :roll: Quote
kaskaSz Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Trzeba będzie tak zrobić. A to nowe fotki, dzisiejsze, jak mi Foxi towarzyszył w szyciu :) Uploaded with ImageShack.us tą mam na tapecie, śmieszna Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
taxelina Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 http://img842.imageshack.us/img842/1546/img3589ce.jpg Ale fajne!! Quote
junoo Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 http://img842.imageshack.us/img842/1546/img3589ce.jpg hahaha świetna minka :D Quote
Natalia&Cody Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 http://img832.imageshack.us/img832/7240/img3588l.jpg słodki... :loveu: http://img842.imageshack.us/img842/1546/img3589ce.jpg ale super mina. :loveu: Quote
bianka19 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 świetna minka. :D nie dziwię się, że masz na tapecie. ;) http://img842.imageshack.us/img842/1546/img3589ce.jpg Quote
kaskaSz Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Wczoraj Foxi był na działce, wyszalał się,najadł. Uwielbiam jak widać, że jest bardzo zadowolony. Ostatnio miałam dla niego mało czasu to teraz ciągle za mną chodzi, przytula się, a z natury nie jest taki przytulak. U mnie sytuacja studiowa pomału się rozjaśnia, na uniwerek medyczny w białymstoku się nie dostałam, bo straszny próg był, że mi nawet połowy punktów zabrakło ;) A jak u Was? Quote
kaskaSz Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 potwierdziłam swoje miejsce na ochronie środowiska w białymstoku i na pielęgniarstwie w ełku, u siebie, ale nie wiem co wybrać. Bo z ochrony to jest tylko licencjat, więc i tak w przyszłej pracy jak coś to zatrudnią inżyniera, a nie mnie. I nie wiem co robić, co jest lepsze i po czym będzie praca, choć z tym ostatnim to różnie bywa. Quote
Pieseczkowo Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ja bym chyba wybrała studia w pełnym wymiarze lat i wybrac te z magistratem jak tak owe możesz wybrać :) Juz lepiej się trochę przemeczyc i mieć wszystko :) Co do pracy masz racje z tym bywa bardzooo różnie ... Quote
kaskaSz Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 co to znaczy w pełnym wymiarze lat? Wydaje mi się, że ochrona po licencjacie jest gorsza od ochrony na politechnice (tutaj masz inżyniera, a 3,5 roku studiujesz). A pielęgniarki to wszędzie licencjat jest, a później można zrobić magisterke gdzie indziej. I w ogóle ciekawe czy inni potwierdzą studiowanie u mnie i utworzą grupę i czy np. w sierpniu będę mogła zabrać papiery z białego? Quote
Pieseczkowo Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ach to widać i naczej niż u nas przynajmniej na SGGW. Bo tam sa studia II stupniowe w większosci właśnie zakonczone tytułem magister-inż. :) i własnie trwają tak 3,5-4 lata. Widze nie pomogę bo w Warszawie wszystko inaczej :( Myślę Kasiu,że podejmiesz słuszną decyzję! :) Quote
kaskaSz Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Jest chyba podobnie, tylko ja tego nie ogarniam. Najpierw jest 3 lata licencjatu, a potem 2 lata magisterki. Są też 3,5 letnie inżynierskie, ale co po nich się studiuje to już nie wiem. A Ty w końcu masz już wyniki przyjęć? Zostajesz w Wawie? Quote
Pieseczkowo Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Tu jest na maxa wszystko porabane :P W pierwszej sie nie dostałam czekam na druga a później pozostają wieczorowe ,bo mimo iż dostałam się do Bydgoszczy to raczej wolę tu zostać :) Quote
kaskaSz Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 to rzeczywiście porąbane. ja to na druga liste nawet nie czekam, bo jestem sto któraś, a tyle osób to raczej nie zrezygnuje i mnie na bank nie przyjmą. Ale wieczorowe też w sumie nie takie złe chyba? A na co w końcu idziesz, bo już i ja się pogubiłam. na wete? Quote
Pieseczkowo Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 O w zyciu żadna weterynaria :P na technologie zywnosci i zywienia czlowieka-ciekawe co to bedzie. Ja tez jestem dośc daleko ale łudze się ze może choc na wieczorowe mnie przyjma :) Quote
kaskaSz Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 oo to całkiem inny kierunek. Będziesz gerbery dla dzieci robić hehe i będziesz w reklamie. Powalone te życie jest, ja z zadupia do większego miasta musze wyjechać, a mnie nie przyjeli więc będę tu gniła bez pracy itp. Inni z dużego miasta i też muszą wyjeżdżać. Co to jest na tym świecie.... Quote
Pieseczkowo Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 szajs... myslalam tez o dietetyce ale w koncu sie nie zdecydowalam. W Krakowie np. oba te kierunki sa polaczone w jeden wiec jak zwykle Warszawa musi byc inna :P Może nie będzie tak tragicznie :D Quote
bianka19 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 szkoda, że na uniwersytet medyczny nie dostałaś się, ale widzę że nie żałujesz. ;) Quote
Pieseczkowo Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Nie wiem do kogo ten post ale ja nie żałuje bo mój tata studiował na SGGW i jakos chętniej tam ide :) Quote
bianka19 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Pieseczkowo napisał(a):Nie wiem do kogo ten post ale ja nie żałuje bo mój tata studiował na SGGW i jakos chętniej tam ide :) chodzi o to, że Kasia pisała, że nie dostała się na uniwerek medyczny, to napisałam, że nie wygląda, jakby się załamywała. ;) no to fajnie. przynajmniej jakieś rady ci da. :D Quote
Czarna_Owieczka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 O widziałam progi na medyku w białym, kierunki które miały zazwyczaj niższe progi, to w tym roku nawet dwa razy większe, ale spokojnie, może jeszcze jakby co mogliby Cie wziąć, bo jak ludzie dostają się na kilka kierunków to później składają na jeden kierunek i miejsca się robią, próg mógł być tak wysoki, bo osoby składające na np. farmacje czy analityke składali na więcej kierunku, żeby się gdzieś dostać ;) Jeżeli chodzi o ochronę środowiska to u Nas na politechnice jest dwustopniowa (inżynierskie 3,5 i magister 1,5). Jakby robili drugi nabór, to mogłabyś spróbować. W każdym razie kombinuj na dzienne, bo zaoczne czy prywatne to nie to samo, tam uczą tylko części materiału. Poza tym nauka na normalnych studiach jest przyjemniejsza :) Quote
kaskaSz Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 bianka19 napisał(a):szkoda, że na uniwersytet medyczny nie dostałaś się, ale widzę że nie żałujesz. ;) Nie jestem załamana, bo w sumie to się domyślałam, że mnie nie przyjmą. ;) Ja jestem z natury ciut pesymistką i dzięki temu unikam wielu rozczarowań, bo wiem że i tak będzie źle :P A nie jak inny są pewni, że np. ich przyjmą, złożą na jedną uczelnię, a jak nie przyjmą to wielkie rozczarowanie. Czarna_Owieczka napisał(a):O widziałam progi na medyku w białym, kierunki które miały zazwyczaj niższe progi, to w tym roku nawet dwa razy większe, ale spokojnie, może jeszcze jakby co mogliby Cie wziąć, bo jak ludzie dostają się na kilka kierunków to później składają na jeden kierunek i miejsca się robią, próg mógł być tak wysoki, bo osoby składające na np. farmacje czy analityke składali na więcej kierunku, żeby się gdzieś dostać ;) Jeżeli chodzi o ochronę środowiska to u Nas na politechnice jest dwustopniowa (inżynierskie 3,5 i magister 1,5). Jakby robili drugi nabór, to mogłabyś spróbować. W każdym razie kombinuj na dzienne, bo zaoczne czy prywatne to nie to samo, tam uczą tylko części materiału. Poza tym nauka na normalnych studiach jest przyjemniejsza :) W tamtym roku na pielęgniarstwo i położnictwo było 40 i 50pare pkt, a teraz 110 i 126. Masakra jakaś, choć nie wiem czy to ogólnie czy z samej bioli patrzyli. Też myślę, że pozapychali ci co nie dostali się na lekarski itp. a za rok i tak to rzucą na maturę poprawią i się dostaną na ten co chcą kierunek. Taka polityka.... Ja na politechnikę nie składałam, bo stwierdziłam, że się nie dostanę i złożyłam na wasz zwykły uniwerek, ale nie wiem czy to jest na takim samym poziomie jak inżynierskie. Wszystko wybrałam dzienne, tylko jedne zaoczne w razie gdyby mnie w ogóle na nic nie przyjęli. A Ty gdzie się dostałaś? Quote
Czarna_Owieczka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Na uniwerku niektóre kierunki trzymają poziom. A jeżeli chodzi ochrone środowiska to na szkołach politechnicznych jest trochę inny poziom nauczania niż na uniwersytetach i z tego co wiem ludzie ze stopniem inżynierskim w tej dziedzinie łatwiej znajdują zatrudnienie. Na politechnice owszem są kierunki na które ciężko się dostać, ale są kierunki na które przyjmują więcej osób i łatwiej dostać się na listę, później trzeba tylko zrobić wszystko by utrzymać się na kierunku, bo jest dość spory przesiew. Dlatego może jeśli robiliby dodatkowy nabór, to może warto spróbować ;) warto na pewno jest starać się o kierunek który Cię bardziej interesuje :) Quote
Recommended Posts