Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sam hałas pewnie niepokoi psy, a przyzwyczaić to się nie przyzwyczają, Foxi przeżył już 5 sylwestrów i mogę nawet powiedzieć, że z wiekiem jest coraz gorzej.

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaskaSz napisał(a):
Sam hałas pewnie niepokoi psy, a przyzwyczaić to się nie przyzwyczają, Foxi przeżył już 5 sylwestrów i mogę nawet powiedzieć, że z wiekiem jest coraz gorzej.

to wypróbuj te tabletki następnym razem,może już nie będzie się tak bał. mówię ci, cezarowi przeszło i zawsze, jak strzelają to śpi, chociaż wiem, że w głębi duszy się boi. :roll:

Posted

Wczoraj Foxi był na działce, wyszalał się,najadł. Uwielbiam jak widać, że jest bardzo zadowolony. Ostatnio miałam dla niego mało czasu to teraz ciągle za mną chodzi, przytula się, a z natury nie jest taki przytulak.

U mnie sytuacja studiowa pomału się rozjaśnia, na uniwerek medyczny w białymstoku się nie dostałam, bo straszny próg był, że mi nawet połowy punktów zabrakło ;) A jak u Was?

Posted

potwierdziłam swoje miejsce na ochronie środowiska w białymstoku i na pielęgniarstwie w ełku, u siebie, ale nie wiem co wybrać. Bo z ochrony to jest tylko licencjat, więc i tak w przyszłej pracy jak coś to zatrudnią inżyniera, a nie mnie. I nie wiem co robić, co jest lepsze i po czym będzie praca, choć z tym ostatnim to różnie bywa.

Posted

Ja bym chyba wybrała studia w pełnym wymiarze lat i wybrac te z magistratem jak tak owe możesz wybrać :) Juz lepiej się trochę przemeczyc i mieć wszystko :) Co do pracy masz racje z tym bywa bardzooo różnie ...

Posted

co to znaczy w pełnym wymiarze lat? Wydaje mi się, że ochrona po licencjacie jest gorsza od ochrony na politechnice (tutaj masz inżyniera, a 3,5 roku studiujesz). A pielęgniarki to wszędzie licencjat jest, a później można zrobić magisterke gdzie indziej. I w ogóle ciekawe czy inni potwierdzą studiowanie u mnie i utworzą grupę i czy np. w sierpniu będę mogła zabrać papiery z białego?

Posted

Ach to widać i naczej niż u nas przynajmniej na SGGW. Bo tam sa studia II stupniowe w większosci właśnie zakonczone tytułem magister-inż. :) i własnie trwają tak 3,5-4 lata. Widze nie pomogę bo w Warszawie wszystko inaczej :( Myślę Kasiu,że podejmiesz słuszną decyzję! :)

Posted

Jest chyba podobnie, tylko ja tego nie ogarniam. Najpierw jest 3 lata licencjatu, a potem 2 lata magisterki. Są też 3,5 letnie inżynierskie, ale co po nich się studiuje to już nie wiem. A Ty w końcu masz już wyniki przyjęć? Zostajesz w Wawie?

Posted

to rzeczywiście porąbane. ja to na druga liste nawet nie czekam, bo jestem sto któraś, a tyle osób to raczej nie zrezygnuje i mnie na bank nie przyjmą. Ale wieczorowe też w sumie nie takie złe chyba? A na co w końcu idziesz, bo już i ja się pogubiłam. na wete?

Posted

oo to całkiem inny kierunek. Będziesz gerbery dla dzieci robić hehe i będziesz w reklamie. Powalone te życie jest, ja z zadupia do większego miasta musze wyjechać, a mnie nie przyjeli więc będę tu gniła bez pracy itp. Inni z dużego miasta i też muszą wyjeżdżać. Co to jest na tym świecie....

Posted

szajs... myslalam tez o dietetyce ale w koncu sie nie zdecydowalam. W Krakowie np. oba te kierunki sa polaczone w jeden wiec jak zwykle Warszawa musi byc inna :P Może nie będzie tak tragicznie :D

Posted

Pieseczkowo napisał(a):
Nie wiem do kogo ten post ale ja nie żałuje bo mój tata studiował na SGGW i jakos chętniej tam ide :)

chodzi o to, że Kasia pisała, że nie dostała się na uniwerek medyczny, to napisałam, że nie wygląda, jakby się załamywała. ;) no to fajnie. przynajmniej jakieś rady ci da. :D

Posted

O widziałam progi na medyku w białym, kierunki które miały zazwyczaj niższe progi, to w tym roku nawet dwa razy większe, ale spokojnie, może jeszcze jakby co mogliby Cie wziąć, bo jak ludzie dostają się na kilka kierunków to później składają na jeden kierunek i miejsca się robią, próg mógł być tak wysoki, bo osoby składające na np. farmacje czy analityke składali na więcej kierunku, żeby się gdzieś dostać ;)
Jeżeli chodzi o ochronę środowiska to u Nas na politechnice jest dwustopniowa (inżynierskie 3,5 i magister 1,5). Jakby robili drugi nabór, to mogłabyś spróbować.
W każdym razie kombinuj na dzienne, bo zaoczne czy prywatne to nie to samo, tam uczą tylko części materiału. Poza tym nauka na normalnych studiach jest przyjemniejsza :)

Posted

bianka19 napisał(a):
szkoda, że na uniwersytet medyczny nie dostałaś się, ale widzę że nie żałujesz. ;)

Nie jestem załamana, bo w sumie to się domyślałam, że mnie nie przyjmą. ;) Ja jestem z natury ciut pesymistką i dzięki temu unikam wielu rozczarowań, bo wiem że i tak będzie źle :P A nie jak inny są pewni, że np. ich przyjmą, złożą na jedną uczelnię, a jak nie przyjmą to wielkie rozczarowanie.
Czarna_Owieczka napisał(a):
O widziałam progi na medyku w białym, kierunki które miały zazwyczaj niższe progi, to w tym roku nawet dwa razy większe, ale spokojnie, może jeszcze jakby co mogliby Cie wziąć, bo jak ludzie dostają się na kilka kierunków to później składają na jeden kierunek i miejsca się robią, próg mógł być tak wysoki, bo osoby składające na np. farmacje czy analityke składali na więcej kierunku, żeby się gdzieś dostać ;)
Jeżeli chodzi o ochronę środowiska to u Nas na politechnice jest dwustopniowa (inżynierskie 3,5 i magister 1,5). Jakby robili drugi nabór, to mogłabyś spróbować.
W każdym razie kombinuj na dzienne, bo zaoczne czy prywatne to nie to samo, tam uczą tylko części materiału. Poza tym nauka na normalnych studiach jest przyjemniejsza :)

W tamtym roku na pielęgniarstwo i położnictwo było 40 i 50pare pkt, a teraz 110 i 126. Masakra jakaś, choć nie wiem czy to ogólnie czy z samej bioli patrzyli. Też myślę, że pozapychali ci co nie dostali się na lekarski itp. a za rok i tak to rzucą na maturę poprawią i się dostaną na ten co chcą kierunek. Taka polityka.... Ja na politechnikę nie składałam, bo stwierdziłam, że się nie dostanę i złożyłam na wasz zwykły uniwerek, ale nie wiem czy to jest na takim samym poziomie jak inżynierskie. Wszystko wybrałam dzienne, tylko jedne zaoczne w razie gdyby mnie w ogóle na nic nie przyjęli. A Ty gdzie się dostałaś?

Posted

Na uniwerku niektóre kierunki trzymają poziom. A jeżeli chodzi ochrone środowiska to na szkołach politechnicznych jest trochę inny poziom nauczania niż na uniwersytetach i z tego co wiem ludzie ze stopniem inżynierskim w tej dziedzinie łatwiej znajdują zatrudnienie.
Na politechnice owszem są kierunki na które ciężko się dostać, ale są kierunki na które przyjmują więcej osób i łatwiej dostać się na listę, później trzeba tylko zrobić wszystko by utrzymać się na kierunku, bo jest dość spory przesiew.
Dlatego może jeśli robiliby dodatkowy nabór, to może warto spróbować ;) warto na pewno jest starać się o kierunek który Cię bardziej interesuje :)