kaskaSz Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 Dzięki za odwiedziny! Dzisiaj wyniki matur, poszło mi całkiem dobrze, jestem zadowolona :D Polak 63%, matma 70%, angol 92%, biola 60%. Polak mógłby pójść trochę lepiej, ale i tak prawie nigdzie na niego nie patrzą. Quote
Natalia&Cody Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 http://img198.imageshack.us/img198/4045/img3369sm.jpg Jakie słodkie maleństwo .. :loveu: http://img856.imageshack.us/img856/6888/img3376z.jpg Biedny Foxi się derwuje. ;d :loveu: Łe tam Polak .. ja też z tego nie jestem dobra i nie lubię tego przedmiotu. I tak Ci dobrze poszło. :D Gratuluję. :) Quote
Cienka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Wow super:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Evelynkaa Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Gratulacje :D:D:D sunia prawie taka jak yoreczka mojej siostry, ale Alex się z nią wychował więc nie mamy problemów. Quote
cockermaister Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Cześć! piękny Foxik jest... taki bielutki... mmmm.... Quote
kaskaSz Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Ulubiony? Nie wiedziałam :oops: Pogoda jest okropna i ciągle leje, więc tylko szybko na siku i do domu. A w domu spanie. Ostatnio wyhasał się na działce, po przyjeździe do domu go wykąpałam caluśkiego i padł jak niemowlak. Aż miło było patrzeć jak śpi taki zrelaksowany. Trochę go obserwuję pod kątem przeziębienia, bo coś ostatnio jak go lekko pociągnę smyczą to charczy, piskliwie szczeka i wczoraj zwymiotował śliną. Ale nie wiem czy to nie od opicia się wodą, bo mu się ulewa czasami. Żebym mu nie 'dogodziła' tą kąpielą... Quote
taxelina Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Duzo glaskow dla niego! nas tez pogoda nie rozpieszcza.. Quote
Evelynkaa Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Tak u mojego to jest standard że jak się nachlipie wody to puszcza glutka :P A charczy też czasem jak za bardzo pociągnie też mnie to przeraża bo wygląda to okropnie ;/ Ale to podobno że niby się zapowietrza czy cuś... Quote
kaskaSz Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Może jestem przewrażliwiona ;) Trzeba czekać, bo jako takich objaw typowo przeziębieniowych nie ma... Quote
Asiaczek Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='kaskaSz']Dzięki za odwiedziny! Dzisiaj wyniki matur, poszło mi całkiem dobrze, jestem zadowolona :D Polak 63%, matma 70%, angol 92%, biola 60%. Polak mógłby pójść trochę lepiej, ale i tak prawie nigdzie na niego nie patrzą. Pięknie!!!!!! [quote name='kaskaSz']Ulubiony? Nie wiedziałam :oops: Pogoda jest okropna i ciągle leje, więc tylko szybko na siku i do domu. A w domu spanie. Ostatnio wyhasał się na działce, po przyjeździe do domu go wykąpałam caluśkiego i padł jak niemowlak. Aż miło było patrzeć jak śpi taki zrelaksowany. Trochę go obserwuję pod kątem przeziębienia, bo coś ostatnio jak go lekko pociągnę smyczą to charczy, piskliwie szczeka i wczoraj zwymiotował śliną. Ale nie wiem czy to nie od opicia się wodą, bo mu się ulewa czasami. Żebym mu nie 'dogodziła' tą kąpielą... A może napił się zbyt zimnej wody i stad to charczenie? pzdr. Quote
kaskaSz Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Nie mam pojęcia, wydaje mi się, że nie. Ale grunt, że na razie nie wymiotuje flegmą, bo ja już będzie to trzeba do lekarza. Och, i zapomniałam podziękować :) Do tej pory nie wiem skąd oni nabrali tyle pkt. z bioli i matmy ;) Quote
kaskaSz Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Wiecie co? Planuję co i gdzie posadzić w swoim miejscu kwiatowym na działce i zaraz szlag mnie trafi. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę się połapać w tych roślinach i jak je połączyć z tym co tam jest posadzone... Masakra. Nie miała baba kłopotu... A chciałabym mieć taką piękną rabatkę w której co miesiąc by coś zakwitało. Quote
Natalia&Cody Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='kaskaSz']Wiecie co? Planuję co i gdzie posadzić w swoim miejscu kwiatowym na działce i zaraz szlag mnie trafi. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę się połapać w tych roślinach i jak je połączyć z tym co tam jest posadzone... Masakra. Nie miała baba kłopotu... A chciałabym mieć taką piękną rabatkę w której co miesiąc by coś zakwitało.[/QUOTE] Jakie masz już kwiaty, bądź krzewy w miejscu gdzie chcesz posadzić nowe ? ;d Quote
taxelina Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='kaskaSz']Wiecie co? Planuję co i gdzie posadzić w swoim miejscu kwiatowym na działce i zaraz szlag mnie trafi. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę się połapać w tych roślinach i jak je połączyć z tym co tam jest posadzone... Masakra. Nie miała baba kłopotu... A chciałabym mieć taką piękną rabatkę w której co miesiąc by coś zakwitało.[/QUOTE] No ale pomysl jak potem slicznie bedzie! Quote
kaskaSz Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Ogródek wygląda tak Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us płotek ustawiony na próbę, czy nie zabraknie,ale zabraklo go do drzewka Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Narysowałam tak mniej więcej w paincie jak to wygląda z góry. Chcę się pozbyć dziury między bujanami/peoniami, 3 konwalie i irysy na środku też mi przeszkadzają, a do tego ciągle odrasta paproć. Coś czuje, że mnie kopanie ostre czeka. Chcę aby w ogródku była lawenda, wrzosy i rabatka wiosenna z irysów, żonkili, tulipanów itp. A to się sadzi we wrześniu więc czas zacząć myśleć. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Cienka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 I po co się tak denerwować masz tu jakiś pomysł na szybko coś dodaj coś odejmij i będzie gites(to co jest czarne to rośliny których nie przesadziłam) Quote
taxelina Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Mysle ze za jakas godzine moze dwie bede miec dla Ciebie cos :razz: EDYCJA: juz jest Quote
kaskaSz Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Cienka, dzięki! Ja się kompletnie na roślinach nie znam, nigdy się tym nie interesowałam i teraz mam problem. Co do przenoszenia roślinek to się trochę boję, że jak je przesadzę to już nie urosną, bo naruszę korzenie czy coś. Trochę mi się poukładało w głowie ;) Deer, już przeczytałam, dzięki! Quote
Cienka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 O tak sobie jeszcze pomyślałam, że pod drzewko możesz dać funkię (bo lubi zacienienie). I jak lubisz wrzosy (które kwitną na jesień) to jeszcze wartko posadzić wrzośce (które kwitną na wiosnę). Quote
kaskaSz Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 Z tego co pamiętam to drzewko jest chyba na równi z bujanami, więc przy nich posadzę lawendę tak jak narysowałaś. Mamuśka już nawet kupiła dzisiaj 4 sztuki, a nic jej nie mówiłam ;) A tam gdzie narysowałaś wrzosy to rośnie 4 czy 5 krzaków maków, ale 2 wystają poza ogrodzenie więc chyba trzeba będzie je wykopać. Czy to jest obojętne kiedy tą lawendę posadzę do gruntu? Tzn. czy teraz można? Quote
Evelynkaa Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Wiem że są jedne wrzosy co kwitną na wiosnę drugie na lato trzecie na zimę i właśnie się je jakoś sadza koło siebie. Osobiście gustuję w krzewach ozdobnych niż w kwiatach. Ewentualnie w tulipanach ale one szybko znikają :( Ale też się kompletnie nie znam na roślinach :P A co takiego Ci deer wysłała??:razz: Quote
Recommended Posts