Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za odwiedziny!
Dzisiaj wyniki matur, poszło mi całkiem dobrze, jestem zadowolona :D Polak 63%, matma 70%, angol 92%, biola 60%.
Polak mógłby pójść trochę lepiej, ale i tak prawie nigdzie na niego nie patrzą.

Posted

Ulubiony? Nie wiedziałam :oops: Pogoda jest okropna i ciągle leje, więc tylko szybko na siku i do domu. A w domu spanie. Ostatnio wyhasał się na działce, po przyjeździe do domu go wykąpałam caluśkiego i padł jak niemowlak. Aż miło było patrzeć jak śpi taki zrelaksowany. Trochę go obserwuję pod kątem przeziębienia, bo coś ostatnio jak go lekko pociągnę smyczą to charczy, piskliwie szczeka i wczoraj zwymiotował śliną. Ale nie wiem czy to nie od opicia się wodą, bo mu się ulewa czasami. Żebym mu nie 'dogodziła' tą kąpielą...

Posted

Tak u mojego to jest standard że jak się nachlipie wody to puszcza glutka :P A charczy też czasem jak za bardzo pociągnie też mnie to przeraża bo wygląda to okropnie ;/ Ale to podobno że niby się zapowietrza czy cuś...

Posted

[quote name='kaskaSz']Dzięki za odwiedziny!
Dzisiaj wyniki matur, poszło mi całkiem dobrze, jestem zadowolona :D Polak 63%, matma 70%, angol 92%, biola 60%.
Polak mógłby pójść trochę lepiej, ale i tak prawie nigdzie na niego nie patrzą.
Pięknie!!!!!!

[quote name='kaskaSz']Ulubiony? Nie wiedziałam :oops: Pogoda jest okropna i ciągle leje, więc tylko szybko na siku i do domu. A w domu spanie. Ostatnio wyhasał się na działce, po przyjeździe do domu go wykąpałam caluśkiego i padł jak niemowlak. Aż miło było patrzeć jak śpi taki zrelaksowany. Trochę go obserwuję pod kątem przeziębienia, bo coś ostatnio jak go lekko pociągnę smyczą to charczy, piskliwie szczeka i wczoraj zwymiotował śliną. Ale nie wiem czy to nie od opicia się wodą, bo mu się ulewa czasami. Żebym mu nie 'dogodziła' tą kąpielą...
A może napił się zbyt zimnej wody i stad to charczenie?

pzdr.

Posted

Nie mam pojęcia, wydaje mi się, że nie. Ale grunt, że na razie nie wymiotuje flegmą, bo ja już będzie to trzeba do lekarza.
Och, i zapomniałam podziękować :) Do tej pory nie wiem skąd oni nabrali tyle pkt. z bioli i matmy ;)

Posted

Wiecie co? Planuję co i gdzie posadzić w swoim miejscu kwiatowym na działce i zaraz szlag mnie trafi. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę się połapać w tych roślinach i jak je połączyć z tym co tam jest posadzone... Masakra. Nie miała baba kłopotu... A chciałabym mieć taką piękną rabatkę w której co miesiąc by coś zakwitało.

Posted

[quote name='kaskaSz']Wiecie co? Planuję co i gdzie posadzić w swoim miejscu kwiatowym na działce i zaraz szlag mnie trafi. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę się połapać w tych roślinach i jak je połączyć z tym co tam jest posadzone... Masakra. Nie miała baba kłopotu... A chciałabym mieć taką piękną rabatkę w której co miesiąc by coś zakwitało.[/QUOTE]

Jakie masz już kwiaty, bądź krzewy w miejscu gdzie chcesz posadzić nowe ? ;d

Posted

[quote name='kaskaSz']Wiecie co? Planuję co i gdzie posadzić w swoim miejscu kwiatowym na działce i zaraz szlag mnie trafi. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę się połapać w tych roślinach i jak je połączyć z tym co tam jest posadzone... Masakra. Nie miała baba kłopotu... A chciałabym mieć taką piękną rabatkę w której co miesiąc by coś zakwitało.[/QUOTE]
No ale pomysl jak potem slicznie bedzie!

Posted

Ogródek wygląda tak

Uploaded with ImageShack.us

płotek ustawiony na próbę, czy nie zabraknie,ale zabraklo go do drzewka

Narysowałam tak mniej więcej w paincie jak to wygląda z góry. Chcę się pozbyć dziury między bujanami/peoniami, 3 konwalie i irysy na środku też mi przeszkadzają, a do tego ciągle odrasta paproć. Coś czuje, że mnie kopanie ostre czeka. Chcę aby w ogródku była lawenda, wrzosy i rabatka wiosenna z irysów, żonkili, tulipanów itp. A to się sadzi we wrześniu więc czas zacząć myśleć.

Posted

I po co się tak denerwować masz tu jakiś pomysł na szybko coś dodaj coś odejmij i będzie gites(to co jest czarne to rośliny których nie przesadziłam)

Posted

Cienka, dzięki! Ja się kompletnie na roślinach nie znam, nigdy się tym nie interesowałam i teraz mam problem. Co do przenoszenia roślinek to się trochę boję, że jak je przesadzę to już nie urosną, bo naruszę korzenie czy coś. Trochę mi się poukładało w głowie ;)

Deer, już przeczytałam, dzięki!

Posted

O tak sobie jeszcze pomyślałam, że pod drzewko możesz dać funkię (bo lubi zacienienie). I jak lubisz wrzosy (które kwitną na jesień) to jeszcze wartko posadzić wrzośce (które kwitną na wiosnę).

Posted

Z tego co pamiętam to drzewko jest chyba na równi z bujanami, więc przy nich posadzę lawendę tak jak narysowałaś. Mamuśka już nawet kupiła dzisiaj 4 sztuki, a nic jej nie mówiłam ;) A tam gdzie narysowałaś wrzosy to rośnie 4 czy 5 krzaków maków, ale 2 wystają poza ogrodzenie więc chyba trzeba będzie je wykopać. Czy to jest obojętne kiedy tą lawendę posadzę do gruntu? Tzn. czy teraz można?

Posted

Wiem że są jedne wrzosy co kwitną na wiosnę drugie na lato trzecie na zimę i właśnie się je jakoś sadza koło siebie. Osobiście gustuję w krzewach ozdobnych niż w kwiatach. Ewentualnie w tulipanach ale one szybko znikają :( Ale też się kompletnie nie znam na roślinach :P
A co takiego Ci deer wysłała??:razz: