Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już 'po'. Sprawdziłam czytanie i mam z 10 pkt/20.... porażka. Jakaś głupia ta matura- niby łatwa, ale te funkcje mnie zabiły w czytaniu. a z wypr czekam na klucz.

Posted

Ja w wypracowaniu tak namieszałam, nawet nie wiem pod jaką formę to podciągnąć. Ni to charakterystyka, ni co. Ale błędów rzeczowych nie narobiłam, to już dobrze, bo wolałam nie pisać np. w jakiej epoce ta książka była jak nie wiedziałam dokładnie. Oby dali mi trochę punktów do tych 30% ;) Bo na super efekty to chyba nie mam co liczyć.

Posted

a który temat wypracowania wybrałaś? ja tam nigdy nie sprawdzam ilości punktów po, bo w emocjach to nic nie pamiętam i wszystko przekręcam..już po polskim tak zrobiłam :evil_lol: zgodnie z moimi wyliczeniami to powinnam ledwo zdać, a jak się potem okazało uzbierałam 85% ..nadal nie wiem jakim cudem:roflt:

trzymam kciuki mocno za jutro, bo ja matmy nie cierpię...ciekawe co dowalą w tym roku

Posted

Ja pisałam o "Granicy", bo analizować wierszy nie umiem. Zobaczymy co będzie jutro, też myślę, że dowalą, bo w tamtym roku było łatwo...

Posted

Ojj dobrze, dobrze, ja już tak mam, że mniej więcej muszę wiedzieć :) A co mi się przed maturą śniło to nie będę pisała ;)
A matma była trudniejsza niż w tamtym roku, zadania zamknięte moim zdaniem trudniejsze, a otwarte łatwiejsze, choć i tak 4/10 nie zrobiłam ;)

Posted

[quote name='kaskaSz']mi jeszcze 4, ale już czuję się tak wykończona nerwowo, że masakra. Ale będzie dobrze! damy rade, już bliżej niż dalej :D
O, i takie nastawienie lubię:)
Zaciskam!!!

Pzdr.

Posted

matme zdałam, teraz tylko czekać na konkretny wynik, ale 30% już jest :)
P.Asiu takie nastawienie to do mnie niepodobne, chyba przez tą maturę zgłupiałam.

Posted

[quote name='kaskaSz']ale jak dla wszystkich to moim zdaniem w sam raz, bo niektórzy matmy ni w ząb nie czają... I samo uzyskanie 30% to wielkie szczęście.[/QUOTE]
Tutaj nie ma matury ale z reguly na sprawdzianach musisz miec 55% :)

Posted

[quote name='kaskaSz']Ale jak zauważyłaś Polska a zagranica to niebo a ziemia ;) Wszystko inne, nawet szkolnictwo.[/QUOTE]
Czasami wydaje sie ze lepsze bo tutaj nie ucza czegos na pamiec co potem zapomnisz :razz:

Posted

[quote name='kaskaSz']matme zdałam, teraz tylko czekać na konkretny wynik, ale 30% już jest :)
P.Asiu takie nastawienie to do mnie niepodobne, chyba przez tą maturę zgłupiałam.[/QUOTE]
Nie jest źle:)
Nonono, nie głupiej, bo jeszcze kilka egz. przed Toba;)

Pzdr.