Evelynkaa Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Nie bierz tych najtańszych bo za pół roku będziesz chciała wymienić na lepszy a to się mija z celem. zanim kupisz to daj znać ale ten co podała Kasia jest fajny i ma dobrą cenę. Quote
Pieseczkowo Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Mam identyczny :) przezył ze mną poczatki. Dla mnie był bardzo dobry,poreczny,wygodny i ładnie szlo. Mój był na poczatku troszkę ostry ale go stępiłam. Teraz uzywam innych ale ten nadal ma swoje miejsce i czasem po niego sięgam. Quote
Yuveza Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Aha nie no 40 dychy to jeszcze nie tragedia myślałam że droższy... dzięki, a jaki do miękkiego włosa mojej Dootuchy?:D Quote
Pieseczkowo Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 albo ten albo czerwony choć czerwony jest gęstrzy i nie wiem czy da dobre rezultaty bo on troche agresywmniej to wyrywa i wiecej :) może na poczatek jednak ten. Dł. zebów jest chyba taka sama więc tu jedynie mozna myslę o gęstości zebów :) Quote
Yuveza Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Pieseczkowo napisał(a): agresywmniej to wyrywa i wiecej :) O jak dużo to fajnie!:diabloti: a jak myślicie na wystawie chartów mogą być trymery? Quote
Pieseczkowo Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Jak już to raczej bym brała ten co mniej. Musisz nauczyć sie nim poslugiwać a nie za pierwszym razem zrobic jedna wielka dużą dziure na psie :) Quote
kaskaSz Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 No dziury są najgorsze, jeszcze jak przes ma gęsty włos to fajnie to wygląda. Gładki grzbiet a na środku miejsce na jajko :D Na charciej wystawie to chyba niet. Quote
Yuveza Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='Pieseczkowo']Jak już to raczej bym brała ten co mniej. Musisz nauczyć sie nim poslugiwać a nie za pierwszym razem zrobic jedna wielka dużą dziure na psie :)[/QUOTE] No w sumie tak.... zrobię jej jakieś łyse placki na grzbiecie :evil_lol: [quote name='kaskaSz']No dziury są najgorsze, jeszcze jak przes ma gęsty włos to fajnie to wygląda. Gładki grzbiet a na środku miejsce na jajko :D Na charciej wystawie to chyba niet.[/QUOTE] Ymmm, szkoda bo w sobotę (07.05.) będzie w Wa-wie wystawa Chartó chciałam się wybrać, ale kurczę nie mogę nigdzie znaleźć godziny rozp. wystawy...:roll: Quote
kaskaSz Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 yorkcentrum.pl/_var/gfx/220c511255a4ff165dad3c9c1ca3cc08.jpg zakochałam się :) Quote
Yuveza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 O ładne, ładne a Ty chyba lubisz takie kwieciste:D Quote
kaskaSz Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 no chyba wszystko zmierza w kierunku stylu romantycznego+biel ;) Wykąpałam Foxiego i jak zwykle zaczęło podać. Quote
taxelina Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 To tak jak u nas.. wlasnie zaczalo padac.. no ale zapraszam na nadmorskie foty :) Quote
Yuveza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 u nas też dzisiaj brzydko było, rano padało później sie trochę poprawiło:D Quote
ewelinka_m Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Ja jak zwykle musiałam wszystko nadrabiać:evil_lol: Trymowany przez Ciebie Kasiu Foxi wygląda genialnie, oby tak dalej a będziesz miała świetną wprawę! ;) my też mamy ten niebieski trymer- szczerze polecam, b. fajnie się nim pracuje. westie_justa nie oczekuj, że po pierwszym trymowaniu osiągniecie doskonały, prosty, króciutki włos bo to niemożliwe i tak jak dziewczyny mówiły jeśli potrzebujesz wykąpać psa - mąka idealnie się do tego nadaje plus niweluje przykry zapach. Kasiu a na jakie kierunki zamierzasz złożyć papiery? masz już coś konkretnego upatrzonego? i co zdajesz na tym cholerstwie na M.? :cool3: Quote
Yuveza Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Wiem, wiem:D przeciez moja Dota ma miękkie i pokręcone włosy, aczkolwiek teraz jak ją trochę skubałam, i to później powtórzyłam to widzę poprawę może nie wielką al na grzbietku to ma krótkie włoski tylko uszka trochę zarosły, a główkę trochę podcięłam tylko perfect to to nie jest:D Quote
kaskaSz Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='deer_1987']To tak jak u nas.. wlasnie zaczalo padac.. no ale zapraszam na nadmorskie foty :)[/QUOTE] zaraz lecę oglądać [quote name='westie_justa']u nas też dzisiaj brzydko było, rano padało później sie trochę poprawiło:D[/QUOTE] a u nas już nie pada, ale jest okropnie zimno, w blokach już nie grzeją i razem z młodszą siostrą zamarzamy. Nawet Foxi wtulił się w koc na wersalce. [quote name='ewelinka_m']Ja jak zwykle musiałam wszystko nadrabiać:evil_lol: Trymowany przez Ciebie Kasiu Foxi wygląda genialnie, oby tak dalej a będziesz miała świetną wprawę! ;) my też mamy ten niebieski trymer- szczerze polecam, b. fajnie się nim pracuje. westie_justa nie oczekuj, że po pierwszym trymowaniu osiągniecie doskonały, prosty, króciutki włos bo to niemożliwe i tak jak dziewczyny mówiły jeśli potrzebujesz wykąpać psa - mąka idealnie się do tego nadaje plus niweluje przykry zapach. Kasiu a na jakie kierunki zamierzasz złożyć papiery? masz już coś konkretnego upatrzonego? i co zdajesz na tym cholerstwie na M.? :cool3:[/QUOTE] Dzięki! Składam na pielęgniarstwo,położnictwo, ochrone środowiska, pedagogika opiekuńczo wychowawcza i animacja kultury z arteterapią. Wsio w Białymstoku. Wiem, że dużo, może nawet za dużo, ale wolę się ubezpieczyć na wypadek gdyby mnie nie przyjeli. No i jeszcze składam na pielęgniarstwo u siebie, ale jak mnie przyjmą i tu i tu to nie wiem co pocznę. A zdaję obowiązkowe na podstawie i biole na podstawie. [quote name='westie_justa']Wiem, wiem:D przeciez moja Dota ma miękkie i pokręcone włosy, aczkolwiek teraz jak ją trochę skubałam, i to później powtórzyłam to widzę poprawę może nie wielką al na grzbietku to ma krótkie włoski tylko uszka trochę zarosły, a główkę trochę podcięłam tylko perfect to to nie jest:D[/QUOTE] jeszcze kilka trymowań i będzie piękna, choć teraz też jest. Quote
kaskaSz Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Nerwówka mnie bierze, powtarzam lektury z polaka, jeszcze z angola muszę sobie poprzypominać, a z matmy to do wczoraj miałam korki i ogólnie byłam najbardziej na bierząco, więc już nie powtarzam. A u Ciebie? A tak w ogóle to życzę powodzenia wszystkim dogomaniackim maturzystom! Quote
Iza. Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='kaskaSz']Nerwówka mnie bierze, powtarzam lektury z polaka, jeszcze z angola muszę sobie poprzypominać, a z matmy to do wczoraj miałam korki i ogólnie byłam najbardziej na bierząco, więc już nie powtarzam. A u Ciebie? A tak w ogóle to życzę powodzenia wszystkim dogomaniackim maturzystom![/QUOTE] Ja świra dostaje od wczoraj jakoś :P Z polskiego już powtórzyłam, tylko choooolernie boję się matmy :( Ja także życzę powodzenia! Quote
ewelinka_m Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='kaskaSz'] Dzięki! Składam na pielęgniarstwo,położnictwo, ochrone środowiska, pedagogika opiekuńczo wychowawcza i animacja kultury z arteterapią. Wsio w Białymstoku. Wiem, że dużo, może nawet za dużo, ale wolę się ubezpieczyć na wypadek gdyby mnie nie przyjeli. No i jeszcze składam na pielęgniarstwo u siebie, ale jak mnie przyjmą i tu i tu to nie wiem co pocznę. A zdaję obowiązkowe na podstawie i biole na podstawie. [/QUOTE] To zdajesz te same przedmioty co i ja w zeszłym roku. ;) Faktycznie trochę dużo, ale widzę, że mniej więcej masz określony jakiś typ tego co Cię interesuje. Nie masz co się obawiać na pewno gdzieś się dostaniesz, jak nie przy pierwszej rekrutacji to w drugiej i nie ma się co przejmować, bo wszyscy składają na kilka kierunków i potem dobierają ten odpowiedniejszy a wtedy automatycznie zwalnia się miejsce w innych. będzie dobrze;) maturą też się bardzo nie przejmuj, trochę luzu się przyda :evil_lol: ja na dobrą sprawę zaczynałam coś sobie przypominać na dzień przed:diabloti: Z polskiego to pytania praktycznie wszystkie są na podstawie czytanego tekstu to lajcik, a w wypracowaniach to najlepiej jest wode lać:evil_lol: gorzej trochę z matmą..ciekawe co w tym roku dadzą Quote
Cienka Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Ja mam taką radę po maturach odnośnie studiów zawsze pisać odwołania nawet jak wam napiszą, że już nie możecie się odwołać od ich decyzji (to nie prawda tak sobie piszą by mieć mniej roboty). Nie wiem jak teraz ale kiedyś w podaniach było coś takiego jak krótki życiorys. Mało kto się do tego przykłada bo panuje przesądzenie, że i tak NIKT TEGO NIE CZYTA. Normalnie nie czyta ale jak są kandydaci z taką samą ilością punktów to komisje rekrutacyjne chętnie się w to zagłębiają bo kogoś trzeba odrzucić. I warto napisać jak się jest np. z rodziny nieinteligenckiej lub z rozbitej rodziny, że się w studiach widzi szanse na poprawę swojego bytu w przyszłości itp. Quote
kaskaSz Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 [quote name='Iza.']Ja świra dostaje od wczoraj jakoś :P Z polskiego już powtórzyłam, tylko choooolernie boję się matmy :( Ja także życzę powodzenia![/QUOTE] Ja to się wszystkiego boje i zaczyna mi się w żołądku przelewać.... [quote name='ewelinka_m']To zdajesz te same przedmioty co i ja w zeszłym roku. ;) Faktycznie trochę dużo, ale widzę, że mniej więcej masz określony jakiś typ tego co Cię interesuje. Nie masz co się obawiać na pewno gdzieś się dostaniesz, jak nie przy pierwszej rekrutacji to w drugiej i nie ma się co przejmować, bo wszyscy składają na kilka kierunków i potem dobierają ten odpowiedniejszy a wtedy automatycznie zwalnia się miejsce w innych. będzie dobrze;) maturą też się bardzo nie przejmuj, trochę luzu się przyda :evil_lol: ja na dobrą sprawę zaczynałam coś sobie przypominać na dzień przed:diabloti: Z polskiego to pytania praktycznie wszystkie są na podstawie czytanego tekstu to lajcik, a w wypracowaniach to najlepiej jest wode lać:evil_lol: gorzej trochę z matmą..ciekawe co w tym roku dadzą[/QUOTE] Ja do tej pory nie wiem co mogę w życiu robić, a coś wybrać musiałam i dopasować to do swoich możliwości i tak padło na to. Pedagogika to ewentualność jakbym bioli nie zadała, bo tam nie trzeba dodatkowego przedmiotu. Z polaka to właśnie zależy jaki teksy dadzą i czy w klucz trafisz, bo z naszym rozumowaniem to ma niewiele wspólnego. A do wypracowania to jednak trzeba mieć jakąś wiedzę o lekturze i też trafić w klucz. Matmy się boję, że dadzą dużo trodniejszą niż w tamtym roku, choć wiem, że przed 3 lata liceum nadrobiłam baaardzo dużo zaległości z gomnazjum i miałam bardzo fajną Panią, której zależy abyśmy zdali maturę i cisnęła. (w przeciwieństwie do polaka, gdzie niby miałam rozszerzony...) [quote name='Cienka']Ja mam taką radę po maturach odnośnie studiów zawsze pisać odwołania nawet jak wam napiszą, że już nie możecie się odwołać od ich decyzji (to nie prawda tak sobie piszą by mieć mniej roboty). Nie wiem jak teraz ale kiedyś w podaniach było coś takiego jak krótki życiorys. Mało kto się do tego przykłada bo panuje przesądzenie, że i tak NIKT TEGO NIE CZYTA. Normalnie nie czyta ale jak są kandydaci z taką samą ilością punktów to komisje rekrutacyjne chętnie się w to zagłębiają bo kogoś trzeba odrzucić. I warto napisać jak się jest np. z rodziny nieinteligenckiej lub z rozbitej rodziny, że się w studiach widzi szanse na poprawę swojego bytu w przyszłości itp.[/QUOTE] Ja o życiorysach nie słyszałam, ale jestem z charakteru honorowa i tam gdzie mnie nie przyjęli to nie idę, tak jak zrobiłam to w gomnazjum ;) Do dobrego mnie nie przyjęli, kazali czekać na drugo nabór, a ja zwinęłam papiery i podziękowałam. Mamuśka i ciotka nauczycielka do tej pory nie mogą mi tego wybaczyć. Choć co do studiów to będę czekała na te drugie nabory, bo tak jak Ewelina pisała- w tym wypadku zwalnia się sporo miejsc gdy ktoś nie donosi papierów, bo wybrał inną uczelnię gdzie go przyjęli. W tych uczelniach wkurza mnie to, że nie ma 1 terminu wyników przyjęcia dla wszystkich, tylko w jednej jest np. 13.07 musisz zanieść papiery do 19, a w drugiej uczelni wyniki są 20. I wtedy mogę zabrać te papiery z uczelni gdzie wyniki były pierwsze i zanieść do uczelni drugiej, którą wolę od tej pierwszej? Quote
ewelinka_m Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Z kluczem też dasz sobie radę spokojnie! To wszystko tylko tak strasznie brzmi ;) Życiorysy już zdaje się wycofali, choć może to też zależy od danej uczelni. Czekaj cierpliwie na drugi termin, bo każdy składa na kilka kierunków, żeby mieć jakąś rezerwę :lol:A papiery oczywiście zabrać możesz. Quote
kaskaSz Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 deer- narazie wszystko stoi w miejscu, przed świętami sporo porobiłam, ale to po maturach wstawię na bloga. Ewelina- dzięki za słowa otuchy! Quote
Recommended Posts