Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli nie tylko ja widziałam tą chmurę? Bo już myślałam, że zwariowałam razem z całym światem. :) Myślę, że te wszystkie wydarzenia są dla nas przestrogą, żeby zmienić swoje zachowanie. Chmura być może ukazuje też prawdziwą przyjaźń tych wszystkich głów państwa, które miały przyjechać na pogrzeb Pary Prezydenckiej, a przez utrudnienia i strach o siebie zrezygnowały. Tylko ludzie, którzy na prawdę szanowali Prezydenta zdecydują się na przyjazd/przylot. Wszystko idzie ku upadkowi, albo ja popadam w paranoje....

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Izabela124.']Foxi nie miał ochoty, by popluskać się w wodzie?
Miał, ale pańcia nie pozowoliła, bo niestety woda była strasznie brudna...

[quote name='Foxowa']Foxi świetny! :loveu:
A zakładka cud, miód!
[quote name='Infortune.']O kurcze, przerażająca ta chmura. :lol:
Świetne zdjęcia :loveu: Zwłaszcza portrecik :)
[quote name='border_collie&westie']http://img121.imageshack.us/img121/2232/img8429m.jpg :loveu:
Dzięki :)

[quote name='Asiaczek']Byle dalej od wody!
http://img41.imageshack.us/img41/593/img8399zi.jpg

Psiak na zakładce rzeczywiście trochę ginie...
http://img44.imageshack.us/img44/5572/img8484aj.jpg

Fajne, ciekawe ujęcie!
http://img687.imageshack.us/img687/223/img8397y.jpg

Pzdr.
Foxi o dziwo się słuchał na tym spacerze i jak mu nie pozwoliłam to nie wchodził do wody. Ale kilka razy udało mu się zamoczyć łapki :)
Co do zakładki, to jak skończe tą co teraz wyszywam i jeszcze następną to chyba będę robiła nową z psem, bo ten wzór mi się podoba, ale wykonanie niestety nie.

[quote name='deer_1987']Ale fajny teren!
Teren fajny, ale niestety pełno tam szkieł co skończyło się rozciętą łapką. Ale kleszcza stamtąd żadnego nie było :)

[quote name='Izabela124.']Hello Kasiu :)
Witanko, już weekendowo!
[quote name='Pieseczkowo']Jak trymowanko ? Ja je wykonałam na swoim little westie:d
Foxi też już po trymowaniu, ale wygląda tak jak przed, co mnie strasznie denerwuje. Nie widać efektu, a ja mu tyle włosów wyrwałam! No i coś z trymerem się nie mogę dogadać i spróbowałam kiedyś zakupionymi gumowymi nakładkami na palec. I powiem szczerze, że o niebo lepiej mi się rwało. Czułam co wyrywam, brałam mniejsze kępki. Ale to normalnie dla mnie syzyfowa praca+ super poparcie rodziny= wizyta u fryzjera w Białymtoku. Tylko ja Foxa rwałam tydzień temu i kolejne trymowanie na początku maja to za wcześnie chyba? No i łapy, głowa i tyłek to dla mnie totalna abstrakcja, nie wiem jak to trymować... Może gdybym mogła u kogoś podpatrzeć to by było inaczej, a nie mam u kogo. Bo tak z Waszych rad to jak się czyta to wiem o co chodzi, a jak przyjdzie do trymowania to totalna porażka. To tak w skrócie o trymowaniu. :)

Ostatnio znalazłam w łóżku uschniętego kleszcza, Foxi gdzieś załapał na osiedlu, bo po chaszczach nie chodziliśmy ostanio.

przed

Uploaded with ImageShack.us

po

przed

po

Posted

Kasiu ja nie wiem co ty masz za pretensje do siebie....przecież wyszedł Ci naprawdę fajnie!!!! a następne rwanie zrób tak nie wcześniej jak za 4 tygodnie, i to co teraz wyrwałaś będzie ok 1 cm długie..albo jeszcze nie. Kochana czy ty dysponujesz maszynką? Ja bym jeszcze ciutke bradziej pod brodą przejechała, zrobię fotkę w przyszłym tygodniu i Ci prześlę o co mi chodzi, bo mu taki drugi podbrudek wychodzi. A jeśli chodzi o tyłek to Alex też tańczy jak sroka przy obiedzie jak mu tam rwę, więc biorę cały tyłek do góry jedną ręką (tak żeby łapy były w powietrzu) a drugą rwę. Dlatego czasem tyłek mamy nierówny ale co tam :D
A ty myślisz że fryzjerka Ci wytrymuje główkę i łapki....w życiu. Sama musisz to zrobić, chyba że ją poprosisz i będziesz przy tym. Hehe ja też ostatnio opanowałam trymowanie w paluszku trymerskim i też idzie mi o niebo lepiej :D A zbyt dużo na główce i łapach i tak nie możesz wyrwać bo będzie zbyt rzatka....hodowcy polecają parę włosków tygodniowo wyrywać. Nie łam się kobieto wyszło Ci świetnie :)

Posted

Tylek trzeba by w miejscu tym wystającym po porstu maszynk zjechać,bo jednak może go tam trymowanie boleć a boki ud to tylko rwać. Jak nie chcesz w powietrzu to podtrzymuj ręką obie tylne lapkli i jedna jedź. :)) Fox szate ma miodzio!!!!!

Posted

Mam maszynkę, kiedyś kupiłam jakąś badziewną w Lidlu, niby dla zwierząt, jak ją się włączy to burczy, ale ciąć nie tnie... I nie wiem jak ją się używa, więc tak jakbym nie miała maszynki.
Ewelina- z tymi włosami to chodzi Ci o 1 cm odrostu od tej długości co teraz jest, tak?
A z samokrytyką to już chyba tak będzie bo ja jestem zrzędą i co do mojego trymowania pesymistką :P

Posted

Takie masyznki to wielka udręka.Mam taka i już nie raz miałam ochotę wywalić ją za okno,więc teraz jade do taty do pracy obrabiać mojego psa :P
Pewnie to zaobserwujesz zaczną nowe włosy wyłaniac się pod tymi co teraz są. Fajny efekt :P

Posted

Tak chodzi mi o to co teraz wyrwałaś za jakiś miesiąc będzie miało 1 cm i będziesz mogła te dłuższe wyrwać ale też nie wszystkie. :D Powiem Ci że ja kupiłam degażówki i nimi robię przedpiersie i też się da. Ale koniecznie takie dla psa bo ludzkie też miałam to katastrofa....