Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Gabi....:) popatrz na to z tej strony.....jezeli Nucia nie bedzie szczesliwa w Nowym Domku...... to Ty na Nia czekasz.....:):)
Zobaczysz, ze poczujesz ulge.....

Ja sobie to wszystko tłumaczę, ale serce boli.
Nucia to mój trzeci tymczasowy zwierzak, ale za NIĄ tęsknię najbardziej. I to nie jest wyłącznie kwestia czasu.
Ja ją pokochałam z chwilą kiedy weszłam zupełnie przez przypadek na wątek i zobaczyłam jej zdjęcie.
Jej po prostu nie można nie kochać!!!!!!!!!!!!!!
Wiem, że ma wspaniały domek i gdybym nie wzięła jej na tymczas jest bardzo prawdopodobne, że tkwiła by nadal w schronie.
Wierzę, że wszystko co się dzieje jest z góry zaplanowane. Nucia tyle lat była w schronie, ale teraz będzie już szczęśliwa

• Replies 828
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta sytuacja jaka jest to chyba najlepsza jaka być może dlatego,że w razie niepowodzenia wraca do Ciebie,a nie do schroniska :) A myślę,że nie martwmy się na zapas i na pewno wszystko jest OK :loveu:

Posted

Właśnie Pan do mnie dzwonił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nucia zostaje
w nowym domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystko w jak najlepszym porządku!!!!!!!!
Nutusia chodzi za Państwem krok w krok, spała na łóżku.
Z kotami nie ma jeszcze wielkiej przyjaźni, obserwują się nawzajem, ale jest dobrze.
Mam obiecane zdjęcia i informacje na bieżąco.
Jestem taka szczęśliwa:loveu:
Poryczałam się tym razem ze szczęścia.
Podliczę wydatki i pozostałe pieniążki będzie można przeznaczyć na inną bidę.
Czekam na propozycje, bo nie będę sama decydować.
Mimo, że Nutusia w DS dopiero do wczoraj myślę że można zmienić tytuł. Napiszę do toyoty

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
juhu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :Cool!::Cool!::Cool!:

co do propozycji pomocy, to ja pozwole sobie zglosic niunie z tego samego schroniska co Nutunia, a dlugu mamy tyle, ze rece opadaja :mdleje:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/232792-Szczeniak-z-nużycą-uratowany-od-eutanazji-w-BDT-u-liki1771-Potrzebne-na-leczenie

Ok. napiszę jeszcze do cioteczek, które najwięcej wpłaciły dla Nutusi, czy zgodzą się, by przelać pieniążki na malucha, ale to jutro, bo dzisiaj nie mam już siły. Mam za sobą 3 prawie nieprzespane noce i ciężki dzień w pracy

Posted

Gabi79 napisał(a):
Nucia zostaje

Z kotami nie ma jeszcze wielkiej przyjaźni, obserwują się nawzajem, ale jest dobrze.
Mam obiecane zdjęcia i informacje na bieżąco.
Jestem taka szczęśliwa:loveu:
Poryczałam się tym razem ze szczęścia.
Podliczę wydatki i pozostałe pieniążki będzie można przeznaczyć na inną bidę.
Czekam na propozycje, bo nie będę sama decydować.
Mimo, że Nutusia w DS dopiero do wczoraj myślę że można zmienić tytuł. Napiszę do toyoty

Bardzo się cieszę !!!! :):):):) :multi::multi::multi:

Posted

Gabi79 napisał(a):
Ok. napiszę jeszcze do cioteczek, które najwięcej wpłaciły dla Nutusi, czy zgodzą się, by przelać pieniążki na malucha, ale to jutro, bo dzisiaj nie mam już siły. Mam za sobą 3 prawie nieprzespane noce i ciężki dzień w pracy

dobrze, z gory ci slicznie dziekuje i mam nadzieje, ze pozostale cioteczki sie zgodza :)

Posted

Gabi79 napisał(a):

Nucia zostaje w nowym domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

byłam prawie pewna że tak będzie:):) Bardzo się cieszę :):)

Posted

Gabi79 napisał(a):
Nucia zostaje

uwielbiam takie happy-endy. Cieszę się, ze ślicznotka tak dobrze trafiła :multi:

Posted

To nie mogło skończyć się inaczej:multi::multi::multi:
Widziałam tych ludzi i wiedziałam, że Nutka tam zostanie:loveu::loveu::loveu:
Państwo mają działkę, więc Nuteczka jak tylko przyjdzie wiosna będzie jeździła z nimi;)

Posted

Dopiero teraz przeczytałam.
Popatrz, Gabi, jak to się potoczyło: i Nutka i Milenka - koleżanki z jednego boksu, po wielu latach w schronie teraz w swoich domach. To jeden z tych zaczarowanych wątków :) Jestem pewna, że za jakiś czas smutne myśli odpłyną, głowa do góry :)

Posted (edited)

[quote name='Kryzia']Dopiero teraz przeczytałam.
Popatrz, Gabi, jak to się potoczyło: i Nutka i Milenka - koleżanki z jednego boksu, po wielu latach w schronie teraz w swoich domach. To jeden z tych zaczarowanych wątków :) Jestem pewna, że za jakiś czas smutne myśli odpłyną, głowa do góry :)[/QUOTE]
Zgadza się, obie po wielu latach opuściły schron.
Dzięki wielu osobom, ale przede wszystkim dzięki toyocie, bo to Ona w schronie wynajduje te bidulki i pokazuje je światu:loveu:

Przykład tych obu suniek pokazuje, że musimy walczyć, pomagać psiakom na ile kto jest w stanie i nie należy się poddawać

Napisałam do cioteczek ewu i obiezyswiat75 z prośbą by zaproponowały dla jakiego pieska przekazać pieniążki, które mi zostały po pobycie Nutuni. One wspomogły Nucię finansowo najhojniej :loveu: Za co jeszcze raz serdecznie dziękuję.
Podziękowania należą się wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do szczęścia Nuteczki. Dziękuję w imieniu suni i jej nowej rodzinki:loveu:

Edited by Gabi79
Posted

Nutenko[IMG]http://supergify.pl/images/stories/Milosc%20gify/serce6.gif[/IMG]:buzi::iloveyou::thumbs:ale wiesci cudne:loveu: niechaj kochaja najcudnej:loveu: - sciskamy caluni czas
Gabryniu kochana :buzi::buzi::iloveyou:

Posted (edited)

[quote name='AgusiaP']Gabrysiu miałaś może jakieś informacje co tam u Nuteczki ?[/QUOTE]

Ostatnio te w poniedziałek.
Napisałam maila do pani i wysłałam link do wątku.
Poczekam cierpliwie na odp. bo nie chcę być nachalna

Edited by Gabi79
Posted

[quote name='ewa gonzales']Nutenko[IMG]http://supergify.pl/images/stories/Milosc gify/serce6.gif[/IMG]:buzi::iloveyou::thumbs:ale wiesci cudne:loveu: niechaj kochaja najcudnej:loveu: - sciskamy caluni czas
Gabryniu kochana :buzi::buzi::iloveyou:[/QUOTE]

Ewuś, jak miło że jesteś, przesyłam buziaki

Posted (edited)

[quote name='Gabi79']A ja nadal tęsknię za Nutunią....................[/QUOTE]

nie dziwie sie :sad: ja wydalam do domku stalego malenka niunie pod koniec sierpnia i caly czas tesknie... pocieszeniem jest wspanialy dom i tego sie trzymam [IMG]http://www.e-gify.pl/gify/zwierzeta/misie/misie15.gif[/IMG]

Edited by kolejna kobietka
Posted

[quote name='kolejna kobietka']nie dziwie sie :sad: ja wydalam do domku stalego malenka niunie pod koniec sierpnia i caly czas tesknie...[/QUOTE]

Nuteczka to magiczna sunia, jedyna w swoim rodzaju. Mam obiecane zdjęcia od Państwa.

Cioteczki ewu i obiezyswiat jeszcze nie odpowiedziały na moje pw. Mam nadzieję, że odezwą się lada dzień na wątku

Posted (edited)

[quote name='kolejna kobietka']ehhh nie moge sie juz doczekac zdjatek :lol:[/QUOTE]

Ja też, ale poczekam cierpliwie, nie chcę być upierdliwa........

No i doczekałam się na wieści!!!!!!!!!!!!!!!

Pan Nutusi dzwonił!!!!!!!!!
[SIZE=5][COLOR=#800080]
Co tu dużo pisać Państwo są Nutusią zachwyceni!!!!!!

Pan mówił o maleńkiej w samych superlatywach.[/COLOR][/SIZE]

Nutunia nie sprawia żadnych problemów i jest wielką pocieszką i przytulanką

Pan wysłał moi zdjęcia, ale nie wiem dlaczego nie dotarły:-(

W tej chwili Państwo są chwilowo bez laptopa, ale jak tylko go odzyskają wyślą mi zdjęcia na maila, a może nawet się zalogują na Dogo:loveu:

Edited by Gabi79
Posted

Gabi, gratuluje wspanialej adopcji.:lol:
Na zdjeciu Nutka przypomina mi moja sunie ( nie z wygladu , oczywiscie ) gdy przez pierwsze dni własnie tak wpatrywała sie w okno.
Ale potem było juz z górki .
Nie martw sie, bedzie dobrze !:lol:

Posted

[quote name='bela51']Gabi, gratuluje wspanialej adopcji.:lol:
Na zdjeciu Nutka przypomina mi moja sunie ( nie z wygladu , oczywiscie ) gdy przez pierwsze dni własnie tak wpatrywała sie w okno.
Ale potem było juz z górki .
Nie martw sie, bedzie dobrze !:lol:[/QUOTE]

Beluniu, ja z się bardzo, bardzo cieszę, bo tak wspaniali ludzie się Nuce trafili, to prawie jak trafienie szóstki w totolotka.

Ale serce nadal boli i tęsknię za NIĄ, mam nadzieję, że Nutka już za mną nie.