shanti Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tak, już wiemy że Dora nie jest wystawowa, a tym samym nigdy nie będzie sunią hodowlaną. Rozważamy możliwość jej sterylizacji. Problemem sa warunki w schronie. Myślę nad tym i kombinuję, ale lekko nie jest. Quote
shanti Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Dora została wyadoptowana przez Fundację Pro Animals państwu z Jastrzebia Zdroju. Zobowiązali się , że pójdą z nią na szkolenie, oraz wysterylizują ją na koszt Fundacji u naszego schroniskowego weterynarza. Ludzie są odpowiedzialni i świadomi potrzeb tego właśnie psa. Pan weterynarz schroniskowy zna Dorę, bo poprzedni jej właściciele korzystali z jego usług, więc będzie miał nad nią kontrolę. Myślę że to najlepsze rozwiązanie, adopcja na miejscu, bo dopilnujemy żeby jej nowi państwo jej nie zawiedli. Z tego co zrozumiałam, państwo zostali przysłani przez była właścicielkę Dory. Miałam z tego powodu pewne obawy, ale po zastanowieniu i po konsultacji z panem weterynarzem, że lepiej jednak będzie ją sterylizować w domu docelowym, podjęłam ten krok. Mam nadzieję że państwo wywiążą się ze swoich zobowiązań i uda im się Dorę wychować. Cieszyła sie przeogromnie że wychodzi, była państwem zachwycona a oni nią. Oby tak pozostało! Quote
Alicja Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 shanti napisał(a):Dora została wyadoptowana przez Fundację Pro Animals państwu z Jastrzebia Zdroju. Zobowiązali się , że pójdą z nią na szkolenie, oraz wysterylizują ją na koszt Fundacji u naszego schroniskowego weterynarza. Ludzie są odpowiedzialni i świadomi potrzeb tego właśnie psa. Pan weterynarz schroniskowy zna Dorę, bo poprzedni jej właściciele korzystali z jego usług, więc będzie miał nad nią kontrolę. Myślę że to najlepsze rozwiązanie, adopcja na miejscu, bo dopilnujemy żeby jej nowi państwo jej nie zawiedli. Z tego co zrozumiałam, państwo zostali przysłani przez była właścicielkę Dory. Miałam z tego powodu pewne obawy, ale po zastanowieniu i po konsultacji z panem weterynarzem, że lepiej jednak będzie ją sterylizować w domu docelowym, podjęłam ten krok. Mam nadzieję że państwo wywiążą się ze swoich zobowiązań i uda im się Dorę wychować. Cieszyła sie przeogromnie że wychodzi, była państwem zachwycona a oni nią. Oby tak pozostało! [FONT=Arial] Dorciu :kciuki:[/FONT] Quote
shanti Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Wobec zarzutów pewnej osoby o handel Dorą informuję, że owszem Dora została "sprzedana" za dwa 10 kilowe worki karmy i dobrowolny datek do puszki fundacyjnej:evil_lol: Kwoty nie znam bo dyskretnie się odwróciłam. Żadna to tajemnica. Schronisko poniosło stratę w postaci dwóch zdewastowanych bud, kilku rozdartych na strzępy kołder i koców. Fundacja opłaci Dorze sterylkę. Państwo poniosą koszty związane ze szkoleniem suni, szczeniaków na sprzedaz mieć niestety nie będą:evil_lol: Aleśmy się wszyscy na Dorze wzbogacili:diabloti: Quote
Alicja Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='shanti']Wobec zarzutów pewnej osoby o handel Dorą informuję, że owszem Dora została "sprzedana" za dwa 10 kilowe worki karmy i dobrowolny datek do puszki fundacyjnej:evil_lol: Kwoty nie znam bo dyskretnie się odwróciłam. Żadna to tajemnica. Schronisko poniosło stratę w postaci dwóch zdewastowanych bud, kilku rozdartych na strzępy kołder i koców. Fundacja opłaci Dorze sterylkę. Państwo poniosą koszty związane ze szkoleniem suni, szczeniaków na sprzedaz mieć niestety nie będą:evil_lol: Aleśmy się wszyscy na Dorze wzbogacili:diabloti:[/QUOTE] czyżby duchy dawnych czasów się obudziły ;) i sądzą według siebie ....bo jak znam życie pewnie podczytują wątek jak to czynili wcześniej Quote
Neska` Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 http://allegro.pl/item1077240781_owczarek_francuski_beauceron_suka_2_lata.html czy ktoś może wie coś o tej suczce? Quote
Karmi Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Neska` napisał(a):http://allegro.pl/item1077240781_owczarek_francuski_beauceron_suka_2_lata.html czy ktoś może wie coś o tej suczce? Suczka z łodzi. Popytam. Rozmnażanie bosych bez papierów :mad: Suczka owczarka francuskiego beauceron bez rodowodu do pokrycia. Kontakt pod nr. 662077838 lub na gg 13769795 Ogłoszenie tej treści wisi na wielu stronach, np tu: http://warszawa.szerlok.pl/oferta/owczarek-francuski-beauceron-do-pokrycia-ID1YCH.html Zaraz mnie trafi :angryy: Quote
Don Kichot Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Znalazłem w necie: http://katowice.olx.pl/kesi-owczarek-francuski-beauceron-oddam-iid-406217889 Quote
czerwcowa Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Zwracam się na tym forum z prośbą o pomoc w bardzo dla mnie ważnej sprawie. Muszę pilnie znaleźć dom dla 9-letniej suczki rasy Bauceron (kupionej z hodowli z Elbląga Tutor-gratus). Salma kilka lat mieszkała ze mną, ostatnie prawie 4 lata spędziła w domu moich teściów w Gdańsku. Ze względu na skomplikowanie sytuacji rodzinnej, muszę ją w trybie natychmiastowym od nich zabrać. Ponieważ nie ma możliwości by suczka zamieszkała ze mną, najpewniej od soboty będzie w hotelu dla psów, ale to nie jest dobre rozwiązanie. Chciałabym prosić o pomoc w znalezieniu domu dla Salmy, ze swej strony mogłabym i chciałabym pokrywać koszty związane z karmieniem i szczepieniami psa. Wszystkie szczegóły i dodatkowe informacje chętnie podam. Mój mail to czerwcowa1980@gmail.com. Quote
superpies Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Może hodowca przyjął by Salmę z powrotem? Quote
dzodzo Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Szukam osob zajmujących sie rasą.Trafilo do mnie zgloszenie z prośbą o pomoc suczce w typie dobermana.Po obejrzeniu zdjęc skojarzyla mi się z beauceronem, co wiecej kiedy zasugerowalam to poszukano i znaleziono tatuaz.Nie mam pojecia o rasie,czy jest jakas grupa zajmująca się pomocą ? Podobno oddał ją własciciel, szczerze wątpie skoro nawet nie wiedzial ze jest rasowa?Podobno ma 3 lata, na imie Nuka i wychowywala sie w ogrodzie co wg wolontariuszy widać bo jest lękliwym dzikusem jednak pozytywnie nastawionym do kotów, dzieci i innych psów Suczka przebywa w jednym ze schronisk, na dziś ma załatwioną sterylkę. Quote
superpies Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 http://www.schronisko.in/1426-12.html ...i czekam na więcej informacji Quote
ulvhedinn Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Czy ktos próbował odnaleźć hodowcę? Tatuaz jest czytelny? Quote
superpies Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Tatuaż jest zupełnie nieczytelny...trudno namierzyc hodowcę, jeśli nie jest tym zainteresowany... Miotów beauceronów jest coraz więcej, trudno spamiętac gdzie i kiedy się rodziły :shake: Quote
laszczad Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Witam serdecznie. Czy Nuka jeszcze jest w schronisku? Jestem zainteresowany adopcją tej suczki. Proszę o info na meila: laszczad@poczta.fm Quote
phase Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 To stare dosyć ogłoszenie.. I za pewne się nie dowiemy. Quote
Asz79 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Ma śliczną mordkę :) I naprawdę duża, taka jak mój pies, a byłam przekonana że to on jest duży :eviltong: Quote
phase Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 I raczej już się nie dowiemy co z psem. Niestety ludzie dadzą zwierzęta, pokażą je, ale po tym zapomną napisać co dalej.. Quote
Don Kichot Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Podobno był chętny, który chciał zabrać ją do pilnowania budowy (przynajmniej tak mówił syn właścicieli, gdy z nim rozmawiałem w lipcu). Dodam, że z tego co mówił ten Pan to suka jest mocno dominująca. Jej właścicele (starsze małżeństwo), nie dawali sobie z nią rady. Problemy rozpoczeły się w momencie, gdy właściciel poszedł do szpitala. Kesi kilka razy zaatakowała jego żonę, i dlatego zdecydowali się ją oddać. Jednym zdaniem suka z charakterem, dla doświadczonego przewodnika. To tyle co wiem na jej temat. Quote
phase Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Tak czy siak nie wiadomo co teraz jest z psem. Quote
Recommended Posts