_Niva_ Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Jeszcze czekamy. Chłopak nadal ma problemy z niektórymi ludźmi czasem i potrafi podskoczyć na podchodzącą osobę (w 99% przypadków skacze na kobietę drobnej budowy, z facetami problemu nie ma, nie wiem skąd mu się to bierze, może coś po tym jak na mnie w schronie skoczył). O Heksie rozmawiałam z Marcinem już ale nie wiem czy damy radę pomóc w tym miesiącu finansowo bo chcę w pierwszej kolejności zdziałać coś z zębami Ringo. Quote
Rumi. Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 ajjj.... cudny :loveu: (widziałam już kilka zdjęć na Fb :D ) Quote
Noelle Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='_Niva_']Jeszcze czekamy. Chłopak nadal ma problemy z niektórymi ludźmi czasem i potrafi podskoczyć na podchodzącą osobę (w 99% przypadków skacze na kobietę drobnej budowy, z facetami problemu nie ma, nie wiem skąd mu się to bierze, może coś po tym jak na mnie w schronie skoczył). O Heksie rozmawiałam z Marcinem już ale nie wiem czy damy radę pomóc w tym miesiącu finansowo bo chcę w pierwszej kolejności zdziałać coś z zębami Ringo.[/QUOTE] no tak, coś słyszałam, że Ringuś ma problem właśnie do kobiet.. a to dziwne, bo zazwyczaj jak już psiak się rzuca, to prędzej właśnie na facetów. ;) jasne, rozumiem, w końcu to Wasz podopieczny :) ale jakbyście byli w stanie w dalekiej bądź niedalekiej przyszłości pomóc choćby 10zł wpłatą - byłabym wdzięczna. :D no i co do ogłoszeń, tak jak już kiedyś pisałam, jak będą potrzebne, to daj znać, chętnie pomogę. Quote
Monika89 Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Co tam u Ringusia? Jak się miewa? Quote
_Niva_ Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 [FONT=verdana]Sorki, że dopiero teraz ale byliśmy poza granicami kraju znowu. Ringo podczas naszej nieobecności zostawał pod opieką kumpla, którego wcześniej widział może raz i chłopaki świetnie się dogadywali, więc zdecydowaliśmy że czas już szukać stałego domu. Jak tylko zrobię jakieś sensowne zdjęcia, to bierzemy się za pisanie ogłoszeń i wrzucanie gdzie się da - na poważnie. Póki co jesteśmy w kontakcie z Marcinem i on powoli czegoś tam szuka w okolicach Krakowa, żeby w razie czego mógł pomóc. Tak jak Marcinowi juz piasłam: Ringo jest teraz grzecznym i spokojnym jak baranek psem. I[/FONT][FONT=verdana]nne psy zupełnie ignoruje, z częścią tych większych egzemplarzy ma [/FONT][FONT=verdana]ochotę się bawić - a jak coś mniejszego czasem nagle wyskoczy to też [/FONT][FONT=verdana]nic nie zrobi. Czasem - wiadomo - jakiś york czy inny przerośnięty [/FONT][FONT=verdana]chomik bez smyczy podbiegnie, ale nauczony jest olewać takie rzeczy,[/FONT][FONT=verdana]najwyżej się go sadza przy nodze i siedzi spokojnie. W domu zostaje [/FONT][FONT=verdana]sam bez problemu, przez te pół roku niczego nawet nie zniszczył, nie [/FONT][FONT=verdana]pogryzł, nie nabrudził więc to jest naprawdę bezproblemowy pies teraz [/FONT][FONT=verdana]- trzeba z nim tylko jeszcze ciągle ćwiczyć jeśli będzie spuszczany ze [/FONT][FONT=verdana]smyczy, bo my tutaj mało kiedy mamy jak i gdzie. Chodzi na luźnej smyczy przy nodze, [/FONT][FONT=verdana]siada na komendę, aportuje, idzie na swoje miejsce bez problemu jak mu [/FONT][FONT=verdana]się każe, chętnie zostaje w kennelu, 'mówi' jak chce wyjść albo jak jest głodny - pokazuje albo [/FONT][FONT=verdana]na drzwi albo na wiadro z żarciem, w miskę z wodą też drapie jak pusto :) Trzeba tylko z nim być [/FONT][FONT=verdana]konsekwentnym, ale jeśli ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie z psami,[/FONT][FONT=verdana]nie koniecznie z tą rasą, to myślę że sobie poradzi - to naprawdę [/FONT][FONT=verdana]teraz jest już super pies i nam przynajmniej żadnych problemów nie [/FONT][FONT=verdana]sprawia. W razie czego oczywiście przy adopcji dorzucimy zapas karmy[/FONT][FONT=verdana](jeszcze jeden pełny worek gdzieś mi stoi w szafie) i wszystkie jego [/FONT][FONT=verdana]rzeczy - miski, zabawki, legowisko, smycze itp. - więc cała wyprawka [/FONT][FONT=verdana]będzie i nie trzeba właściwie nic psu kupować, prawdopodobnie możemy go też [/FONT][FONT=verdana]przywieźć. Badania [/FONT][FONT=verdana]chłopak też ma porobione, zdrowy jest, szczepienia dopiero w okolicach [/FONT][FONT=verdana]lipca - nic tylko brać psa i biegać z nim do lasu :)[/FONT] Quote
Rumi. Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Super :D jak będziecie mieli tekst i zdjęcia to wrzućcie tu pomogę z ogłoszeniami Quote
_Niva_ Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Poleciały w świat ogłoszenia: http://alegratka.pl/ogloszenie/ringo-amstaff-do-adopcji-22238377.html Pomogła Ewes z pakiecikiem, ale bardzo prosimy o udostępnianie, na fb czy gdzie tam możecie - im więcej ludzi go zobaczy, tym lepiej dla Ringo. Quote
_Niva_ Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 No to psy są już dwa, zapraszam do drugiego wątku i proszę pięknie o udostępnianie! http://www.dogomania.pl/forum/threads/243840-Diana-mix-labradora-z-interwencji-potrzebuje-DT-DS-Warszawa Quote
Rumi. Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 szukamy domku szukamy! tutaj wydarzenie proszę zapraszać znajomych i brać udział https://www.facebook.com/events/399537120163170/ odświeżam wątek, Ringo szuka domu! Małe zainteresowanie jest chłopakiem a naprawdę bardzo się zmienił na dobre. Wklejam tekst ogłoszenia i zdjęcia Ringo jest psem, który wiele złego w życiu zdążył już zaznać. Przywieziony do jednego ze schronisk ponad rok siedział sam w małym boksie. Pracownicy schroniska nie poświęcali mu zbyt dużo czasu, warunki jakie są - wiadomo, do tego przecież amstaff, wygląda jak morderca, musi być przecież agresywny. Przez brak normalnego kontaktu z człowiekiem Ringo stał się nieufny wobec obcych, schronisko zdecydowało więc, że i tak domu nie znajdzie i psa należy uśpić. To było latem zeszłego roku. Ringo na parę dni przed uśpieniem trafił do nas, żeby przypomniał sobie jak żyć w domu, z ludźmi, w normalnych warunkach. Od tego czasu pracowaliśmy nad jego charakterem tak, żeby pokazać mu, że nie wszyscy ludzie są źli. Ringo jest psem naprawdę fantastycznym - bez problemu zostaje sam w domu, nie brudzi, nie niszczy, nie hałasuje, zostawanie w kennelu nie jest dla niego problemem. Potrafi chodzić na luźnej smyczy przy nodze, zna podstawowe komendy, aportuje piłki, wie że człowieka wpuszcza się do mieszkania przodem i że przy misce na jedzenie należy zaczekać - zna wszystkie podstawowe zasady psiego savoir vivre'u. Inne psy na spacerach ignoruje, prawdopodobnie psa podobnej wielkości w domu zaakceptuje - jednak u nas jest jedynakiem. Chłopak obecnie ma około 4-5 lat, jest więc psem dorosłym, ale nadal podatnym na szkolenie, bardzo pojętnym i energicznym. Wobec nieznajomych nadal jest ostrożny, potrafi być nieufny (nigdy jednak nie jest agresywny), ale po krótkim zapoznaniu z nową osobą zaraz skacze ze szczęścia na jej widok. Jest w dobrej kondycji fizycznej, na bieżąco ma robione podstawowe badania, jest szczepiony, kastrowany, ma chipa, ma też wyrobiony przez nas paszport. Ze względu na charakter psa i fakt, że dość złego już w życiu przeszedł, chcielibyśmy, żeby chłopak znalazł dom u osoby mającej doświadczenie z rasą, lub u osoby wyrażającej gotowość do podjęcia się jego dalszego szkolenia i mającą doświadczenie w pracy z psem. Ringo mieszka obecnie w Warszawie, ale transport do innych miast jest możliwy. Kontakt: 501 737 987 lub niva.poczta@gmail.com Quote
_Niva_ Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 I parę zdjęć z weekendowego wyjazdu na wieś - Ringo sobie nawet kompana znalazł. Więcej będzie jak zgram zdjęcia z aparatu :) Z dobrych wiadomości - jutro wieczorem mamy 'zapoznawanie się' z ludźmi zainteresowanymi adopcją. Quote
_Niva_ Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Przesunęliśmy spotkanie na dzisiaj i już jesteśmy po. Ludzie sympatyczni, doświadczeni z 'problematycznymi' bullowatymi. Ringo nie zrobił wiochy :p i nawet się pokazał od tej lepszej strony, także wszystko chyba na dobrej drodze. W przyszły weekend chcemy się spotkać jeszcze raz, tym razem już na nowym miejscu. Jak coś, będziemy mieć niedaleko :) Quote
_Niva_ Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Niestety z adopcji chyba nici. Na pocieszenie jeszcze kilka zdjęć z ostatniego weekendowego wypadu. Quote
_Niva_ Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Mieliśmy się umówić na wizytę u nich i najpierw nie mogliśmy się dogadać co do terminu, teraz kontakt zupełnie się urwał mimo moich prób :/ Quote
tylkoja Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Wysłałam dzisiaj maila z propozycją rozważenia mojej osoby.Ringo jest śliczny. Quote
_Niva_ Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 A ja niestety miałam cały wieczór zajęty wizytą przedadopcyjną dla naszej drugiej tymczasowej biduli, więc odebrałam pocztę dopiero teraz. Dziękujemy za zainteresowanie, odpisałam i obiecuję zadzwonić jutro :) Quote
Rumi. Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 [quote name='tylkoja']Wysłałam dzisiaj maila z propozycją rozważenia mojej osoby.Ringo jest śliczny.[/QUOTE] rozważenia jako DS DT czy jak? pamiętamy że nie wygląd jest najważniejszy ale charakter, choć Ringuś z charakteru też jest cudny :D trzymam mocno kciuki aby znalazł najlepszy dom :thumbs: Quote
tylkoja Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Oczywiście DS, ale nie wiem czy mnie zaakceptuje,bo ja baba i mieszkam sama.;) Quote
_Niva_ Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 (edited) On naprawdę ostatni przejaw nietolerancji z sobie tylko wiadomych powodów miał miesiące temu - ostatnio bezproblemowo ignoruje w pierwszych kontaktach 100% zapoznawanych z nim ludzi - od kiedy wiszą ogłoszenia zdarza się, że musimy go wyciągać do ludzi częsciej :) I to nie jest tak, że on kogoś totalnie nie toleruje, po prostu zamiast np godziny 'zapoznawania' będzie potrzebował dwóch. My również mamy już opanowane metody zapoznawania go z 'nowymi' tak, żeby było dobrze i naprawdę - jeśli 'nowa' osoba ma chociaż trochę obeznania z psami tego typu i nie popełnia standardowego błędu wyciągania ręki lub patrzenia mu na dzień dobry w oczy, to on się absolutnie już nie spina, więc myślę że nie powinno być problemu :) Edited July 21, 2013 by _Niva_ Quote
Rumi. Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 to że baba i że mieszkasz sama, to chyba same plusy :D w takim razie mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie ;) Quote
tylkoja Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Ringo Gwiazdorek już u mnie.To fajny pies kumpel.Trochę za bardzo pilnuje ogródka ale popracujemy nad tym.Ciesze sie bardzo,że Ringulec jest u mnie.Jak zrobię zdjecia to wrzucę Quote
Rumi. Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Dostałam już częściowe info, prosimy o zdjęcia <3 Quote
tylkoja Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Mój cudowny Ringo-Gwiazdorek już śpi po aktywnym dniu:multi:Parę zdjęć mam ale tu nie umie wrzucić. są na face w wydarzeniu i na moim Quote
Recommended Posts