Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

właśnie dostałam książke od tz i tam jest wymieniony pies z Japoni o nazwie KAJ.Z wyglądu bardzo przypomina psa faraona,druga nazwa to TORA[tygrys].
Teraz problem na focie pies podobny do psa faraona tylko z biała łatka z przodu, w opisie jest ze maść wyłacznie pregowana,o wyraźnie zarysowanych pręgach;dopuszczalne niewielkie białe znaczena.
Czy ktoś ma może fotki, jakies informacje o tej rasie?

Posted

EEee, do psa faraona to mu daleko :) to standardowy szpic japoński - nieco niższy i mniej masywny niż hokkaido, większy niż shiba. Charakterystyka: bardzo czujny, nieufny wobec obcych, bardzo przywiązany do właściciela.

W Polsce nie ma chyba, jest hodowla na Węgrzech (ale ostatnio chcieli sprzedać psy podobno), w zeszłym roku sprowadzono dwa psy do Francji, są pojedyncze sztuki w Hiszpanii. Najwięcej tych psów poza Japonią jest w USA.

Posted

tak myslałam że może im się foty popiórkowały, bo na focie pies faraona z białą łatką na piersi, ale tam napisali ze musi być pregowany a te psy które wstawiłas nie maja pręg?

• 3 months later...
Posted

Jeśli by to kogoś interesowało, hodowla z Francji spodziewa się w tym roku II miotu Kai. Cena może i zaporowa bo 2000 EUR, taniej wychodzi kupno i transport z transport z Japonii :)

Posted

[quote name='ktrebor']Jeśli by to kogoś interesowało, hodowla z Francji spodziewa się w tym roku II miotu Kai. Cena może i zaporowa bo 2000 EUR, taniej wychodzi kupno i transport z transport z Japonii :)
Nie ladnie zeby tak MOD lamal regulamin :mad: [MOD]

Posted

chyba ten:roll: :roll: chociaż według mnie to kwestia dyskusyjna

2. Zabrania się umieszczania na forum postów o treści:
- obraźliwej
- niecenzuralnej
- niezgodnej z prawem
- stanowiących reklamę, ofertę kupna–sprzedaży lub ofertę matrymonialną

Posted

a gdzie tu jest treść "stanowiąca reklamę, ofertę kupna–sprzedaży lub ofertę matrymonialną"?????:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Ludzie, chyba trochę zimnej wody by się przydało albo naukczi czytania ze zrozumieniem. Niedługo nie będę mogła napisac, ze mam sukę w ciąży, albo ze cos sprowadziłam, bo uznają, ze złamany zostal regulamin.

Na boga, w poscie ktrebora nie oferuje się żadnych szczeniaków, ani nie składa zadnej oferty, która ma w podtekście cel handlowy :angryy: To jakis absurd, żart, czy zapisałaś się chicken do PiSu i chorobliwa nadgorliwość ci się udzieliła?

Ktos napisał, ze we Francji sa dostepne psy tej rasy i za ile mozna je kupić, i ze taniej jest sprowadzić z Japonii (wie, bo jest po dwóch latach korespndencji z hodowcami japonczykami i po sprowadzaniu psa z Japonii). A nuz ktos zaintersowani sporwadzi te psy do Polski (i oby).
Wszyscy chcemy, zeby było ich coraz więcej i coraz lepsze. Zwłaszcza, ze nie ma ich u nas wcale! A gdy inni piszą skąd sprawadzili swoje psy to tez im to wycinasz??

Dlaczego nie moderujecie tysięcy postów, w kórych polskich hodowcy na tym forum wklejają zdjęcia swoich słodkich pociech, które im się własnie narodziły i kótre musza sprzedać (to najlpesza reklama przecież, co?)?

Dlaczego nie moderujecie setek postów, w których pisze się o sprawadzeniu psów i o tym Z JAKIEJ SA HODOWLI i ile za nie zapłacono?
przecież to ewidentna reklama hodowli i przydomka???

A moze chicken idź dalej w swoim postępowym moderowaniu i usuń ludziom topiki z wynikami z wystaw albo z ogloszeniami zawodów i wynikami? Bo to stanowi przecież reklamę hodowli???

Dlaczego przez tygodnie wisiały tu ogłoszenia człowieka, który zalogował się tylko po to, zeby wklajac ogłoszenia o swojej imprezie rzekomej maszeriadzie, która była reklama głównie jego agroturystyki???
Za to się weźcie.

Posted

Chciałam dodać ze idąc dalej twoim tropem, nie rozumiem dlaczego nei wycinasz z forum ogłoszeń o oferowanynm sprzęcie, poleceń szkółek szkolacych psy, hoteli dla psów - i wszystkich uwag ktore wymieniaja hodowcy na temat karm, kosmetyków i sprzetu wszelkiego.

W teamcie zaprzegi w temacie hulajnogi,w którym sama piszesz, są ewindentnie oferty handlowe, z podaniem oferty i kontaktami. Pomijam wklejanie zdjeć, bo to tez reklama, w koncu ktoś kazdy sprzet wykonał i bierze za to kasę. Cóż za niekonsekwencja.

Posted

Ojej,widze ze modzi na V grupie sa niemile widziani... Jakbym stwierdzila ze to bardzo narusza regulamin skasowalabym ten post a osobie ktora go wkleila dalabym pkt karne...
To byla taka mala dygresja [zarcik]
Ewaka ochlon troche, nie mam zamiaru sie klucic bo bede i staram sie byc wyrozumialym modem. Narazie moja praca opiera sie na laczeniu podobnych watkow.

Posted

Spoko, rozumiem co to reklama :) ale nadgorliwość gorsza od faszyzmu :) nie popadajmy tak szybko w syndrom "strażnika więziennego" :) - a między nami to nie promuję specjalnie tej hodowli, bo nie podoba mi się ich filozofia hodowlana - mają obecnie z 15 ras - przy czym w akitach czy shibach po 15 egzemplarzy - nie wspominając kilkudziesięciu husky.

Ale w sumie jako pierwszym udało się mieć miot Kaia w Europie i bardzo by mi było miło, gdyby ktoś z Polski się zainteresował, bo można by na żywo obserwować podobieństwa i różnice charakterologiczne pomiędzy innymi rasami japońskimi.

Dla kontynuowania tematu, kolejne zdjęcia Kaia: