Izabela124. Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Suczki można zgłosić tutaj, sfinalizują zabiegi :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto/page182 Quote
keria Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 (edited) elaja napisał(a):Najpierw sprawdź a nie wpadaj od razu w czarnowidztwo :cool3: Zarobaczone pewnie są ale jeśli dorosłe nie maja chorób skórnych to jest duża szansa , że szczeniaki też są od nich wolne . Zrób zdjęcia , załóż wątek i spróbujmy chociaż tak im pomóc . Ja wiem, że jestem pesymistką ale myślałam, że wcześniej napisałam :roll: otóż niektóre dorosłe mają przełysienia czort wie co to może być, może pchły, może coś innego, natomiast większość ma sierść w bardzo kiepskim stanie, prawdopodobnie z niedożywienia. Edited September 3, 2012 by keria Quote
keria Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 [quote name='Izabela124.']Suczki można zgłosić tutaj, sfinalizują zabiegi :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto/page182 Nie ma szans na darmowe sterylki. Te suki nie łapią się na jedno podstawowe kryterium- nie są bezdomne. Mają właścicieli, niestety niemyślących ehhh. Quote
Izabela124. Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Ale tam jest specjalna pula na takie suczki :) Poczytaj kilka stron od końca Quote
keria Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 Izabela124. napisał(a):Suczki można zgłosić tutaj, sfinalizują zabiegi :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto/page182 Sprawa się nieco skomplikowała, jak się uda coś załatwić i będę mogła napisać co i jak to dam znać. Quote
keria Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Znów na kanapie, po udanym spacerku wszyscy zajmują strategiczne miejsca. Quote
Leokadia Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Na wyrku wszystki, a pańcia niech sobie do budy pójdzie spać:lol: Quote
keria Posted September 14, 2012 Author Posted September 14, 2012 Wieczorową porą, żarówki ekologiczne biodegradowalne działają jakies 17 lat. Felcia jako seniorka ponad 17-letnia już nie działa. Quote
keria Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 W niedzielę moje psiaki zaliczyły super spacerek ponad pięciogodzinny. Pogoda była super i droga mijała fajnie na pogawędkach. ;) Wróciłyśmy zmęczone i wypoczęte. Dzięki Ela za towarzystwo :lol: Dziś moje sunie nie chciały nawet przed domem siedzieć, zaczął się sezon polowań i ciągle słychać strzały, moje baby panicznie się tego boją. Jak ja nienawidzę myśliwych :mad:. Jak dla mnie to patologia jakaś, bo któremu normalnemu człowiekowi zabijanie sprawia przyjemność? Quote
elaja Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Mojej psicy spacerek , a raczej taplanie się w każdej kałuży ( bo chyba żadnej nie ominęła :razz: ) chyba nie wyszło na zdrowie :shake: Dzisiaj nie mogła wstać rano i chodziła na zgiętych łapkach . Timek pomimo nie do końca sprawnej łapy nie odczuł żadnych negatywnych skutków 5-cio godzinnej wyprawy i rano wstał jak skowronek :diabloti: tylko te jego poranne trele jakoś mało melodyjne :evil_lol: a dokładnie to drze japę jakby nie jadł od tygodni :eviltong: Szkoda , że żadna z nas nie zabrała aparatu bo widoki fantastyczne były . Quote
annodomini Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Fajna sprawa taki długi spacer. Już nie mogę się doczekać, kiedy się z wami wybiorę :) Lampki masz niezawodne i niepowtarzalne. Jak wyszły placki z jabłkami? Quote
elaja Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Hmm , właśnie placki ... jakby tu powiedzieć ale chyba dopiero w planach:oops: . Szykuj się w takim razie na następny spacerek , i zamawiaj pogodę ;) edit , Keria pewnie upiekła , ona bardziej zdyscyplinowana ode mnie . Quote
keria Posted September 18, 2012 Author Posted September 18, 2012 Placki usmażone i jeszcze na jutro zostaną. Zrobiłam też kilka słoików jabłkowego musu. Dzisiaj jeszcze zabrałam się za koszenie i robienie nowej rabatki, potem pranie, mycie garów i normalnie nogi mi włażą do ..... Psy nie były dziś na spacerku biegały tylko po działce, pogoniły jakiegoś kota, obszczekały sąsiadów i to było by na tyle "atrakcji" Quote
keria Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 [quote name='keria']Mam znów na oku psią bidę w terenie:-(. Szczeniaczek uwiązany na łańcuchu ( nie ma obroży, łańcuch ma wokół szyi), Piesek około półroczny, w typie PONa, przepiękny szorściak, kremowo beżowy, przywiązany na gnoju, stara się chodzić po jego betonowym obrzeżu, bo nie ma ani jednego skrawka suchego na długość łańcucha. Pytałam się starszej pani czy nie chcą oddać, ale stwierdziła że to wnuczki i ona się raczej nie zgodzi, na łańcuchu jest również jego matka. Spróbuję go wyciągnąć na litość,może po prostu jak się zakołtuni to im się znudzi. Jakby ktoś wiedział o chętnych na takiego psiaczka to proszę o info.[/QUOTE] Psiaka próbowałam znów z tamtąd wyciągnąć, niestety:" dzieci by płakały, bo go lubią i ma się dobrze, w nocy puszczają go z łańcucha i je kostki" :angryy:. Mam nadzieję, że im się szybko znudzi i będą chcieli go oddać. Quote
elaja Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Co on ma na szyi ??? To jest obroża .... czy tylko sam łańcuch ? Quote
keria Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 [quote name='elaja']Co on ma na szyi ??? To jest obroża .... czy tylko sam łańcuch ?[/QUOTE] Na szyi ma sam łańcuch a to co z niego dynda to kawałek skóry łączący łańcuch w pętelkę. Podłoże na którym stoi to gnój (w najczystszej postaci:mad:) Piesio ma około 7 miesięcy i to prawdopodobnie piesek, tak twierdzą dziadkowie. Piesek jest bardzo przyjacielski, strasznie chce się przytulać i garnie się do ludzi. Quote
elaja Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Niech to .... tak właśnie mi to wyglądało :-( Keria , on się wcześniej udusi zanim oni się nim znudzą . Mogłaś chociaż powiedzieć , że tak psa nie wolno wiązać :shake: Wiem , wiem :razz: specjalnie mi tego kudłacza pokazujesz :cool3: .... Kkanarek wzywaj na pomoc i to jak najszybciej :mad: Quote
keria Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 [quote name='elaja']Niech to .... tak właśnie mi to wyglądało :-( Keria , on się wcześniej udusi zanim oni się nim znudzą . Mogłaś chociaż powiedzieć , że tak psa nie wolno wiązać :shake: [/QUOTE] Oni podobno co noc go puszczają także nie udusi się na pewno, chociaż sierść pewnie na szyi straci, jak przyjda chłodne dni to im powiem że mu przymarznie do szyi, i zeby mu obroże kupili. Quote
Recommended Posts