Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Staruszek przebywał w Świeckim Punkcie przetrzymań juz jakis czas http://www.dogomania.pl/forum/threads/229178-Punkt-przetrzymań-w-Świeciu-tam-psy-czekaja-na-cud-albo-śmierc kiedy zobaczyłam go pierwszy raz przebywal w kojcu z jamniczka i szczeniakiem.
Niestety jamniczka odeszla za TM :( , szczeniak pojechał do DT a on został sam ...
Został oddany przez osobe niewidoma ktora nie radziła juz sobie z opieka nad psem. W punkcie umieszczono go w kojcu w wielkim agresywnym psem gdzie musial walczcy o przetrwanie ..
Dziaduńcio jest sparalizowany strachem, jak weszlam do kojca zeby zrobic mu zdjecia to posikał sie ze strachu, to malenkie 4 kg ciałko juz tyle przeszlo..
Wielkim szczęściem bylo to ze udalo sie znalesc miejsce dla Dziaduńcia cudownym BDT w Warszawie gdzie moze przebywac dożywotnio.:loveu:

Dziadunio potrzebuje wsparcia finansowego na transport oraz opiekę weterynaryjna.
Bede wdzieczna za kazda pomoc w tej sprawie!

Edited by kkasiiiar
Posted

[quote name='toyota']Czy coś już wiadomo w sprawie transportu ?[/QUOTE]
Tak Asiu albo bede jechac z Ola jutro byl w srode albo mam transport w czwartek- tylko jeszcze z ta osoba nie rozmawiałam i nie wiem jakie warunki przewozy by były psa itp. Nauczona doswiadczeniem po jamniczce zabieram go dzis do kojca do siebie.
[quote name='Gosiapk']Kiedy piesio pojedzie do DT w Wawie? :)
Maluszek bieduszek.[/QUOTE]
Jutro, sroda albo czwartek najpozniej :)

Posted

[quote name='kkasiiiar']Tak Asiu albo bede jechac z Ola jutro byl w srode albo mam transport w czwartek- tylko jeszcze z ta osoba nie rozmawiałam i nie wiem jakie warunki przewozy by były psa itp. Nauczona doswiadczeniem po jamniczce zabieram go dzis do kojca do siebie.

Jutro, sroda albo czwartek najpozniej :)[/QUOTE]

:multi: :multi: :multi:

Posted (edited)

Dziadziuś jest kochany lgnie do czlowieka ale nie jest nachalny anie w kontaktach z czlowiekiem ani z psami , w samochodze grzecznie siedzi lub kladzie przednie łapki na szybe i obserwuje otaczajacy go swiat. Jest bardzo posłuszny naprawde to cudowny pies :) Dzis był u weta mial obciete pazurki , byl odchlony i odrobaczony dostał nawet paczuszke smaczkow tak zauroczył wetke :)

Edited by kkasiiiar
Posted

[quote name='toyota']Rzeczywiście, jakieś brednie z tą jego agresją. Dałyśmy się nabrać :roll:. Pewnie nawet zębów już nie ma.
Brednie jak nic ! Dziadeczek jest kochany on w sumie bardziej skupia sie na czlowieku niz na psach , wydaje mi sie ze jedynie moze byc zaboczy jesli chodzi o jedzenie .. ale co sie dziwic jesli caly rok jadl to samo gowno z supermarketu..
[quote name='Igiełka']super że dziadeczek już uratowany :)

Kasiu gdy coś będzie trzeba to pamiętaj o Klubowej pomocy :)
Dziekuje Jutro o 9 wyruszamy do BDT w Warszawie nie wiem czy w takim razie moge prosic o pomoc jesli on nie jest u mnie? tak pytam bo z karma i szczepieniamu sobie poradze sama gorzej odpukac jesli wyjdzie w praniu cos wiecej , troche sie stresuje bo to 1 raz jak moj TZ zostanie na tak dlugo sam z Córka

Posted

Dziadziuś juz w DT u Pani Teresy w Warszawie:) Bardzo grzecznie sie zachowywał w samochodzie cała droge jest bardzo kochany :) Trzeba mu zrobic badanie krwi itp , bardzo duzo pije i pozniej ma troszke wzdedy brzuszek.. Jesli ktos mogł by zrobic jakikolwiek bazarek na ten cel bede dozgonnie wdzieczna! :modla:

W drodze

Juz w DT :

Posted

[quote name='kkasiiiar']Brednie jak nic ! Dziadeczek jest kochany on w sumie bardziej skupia sie na czlowieku niz na psach , wydaje mi sie ze jedynie moze byc zaboczy jesli chodzi o jedzenie ..

Dziekuje :smile: Jutro o 9 wyruszamy do BDT w Warszawie nie wiem czy w takim razie moge prosic o pomoc jesli on nie jest u mnie? tak pytam bo z karma i szczepieniamu sobie poradze sama gorzej odpukac jesli wyjdzie w praniu cos wiecej , troche sie stresuje bo to 1 raz jak moj TZ zostanie na tak dlugo sam z Córka ;-)[/QUOTE]

wspaniały psiaczek :)

Cioteczko można- wystąpisz o pomoc finansową jako Osoba obejmująca dziadeczka opieką pośrednio-tymczasową z tym że jeśli nie masz stałej deklaracji wymagany jest zwrot 25% ale myślę że i tak warto spróbować :)

Posted

"Wieści z DT "Wczoraj został wykąpany. Pod zaniedbaną sierścią sam szkielet, ale odrabia :). Jedzonka ciągle mało i mało. Pięknie chodzi na smyczy. Zaczęłam mu podawać Esseliv forte na wątrobę, żeby ją zregenerować. Po takim życiu na pewno jest nadwątlona. Zrobię fotki i wyślę. Mordka i ogonek dużo weselsze :)"

"Dziś odkryłam, że Mikrusek ma wybite zęby w dolnej szczęce :(, pewnie dostał kopa :(((. Odpadają strupy z ponadrywanych i pokąsanych uszu. Piękniejemy :)."

Posted

terierfanka napisał(a):
matko jaki fajny staruszeczek :loveu: wpraszam się na wątek i będę śledzić losy dziadunia, czy ma już jakieś imię?

DT nazywa go Mikrusek :)

Posted

terierfanka napisał(a):
naprawdę mu ta kastracja konieczna? bo i cena kosmiczna, i on taki stareńki...

Zobaczymy jak z wynikami bedzie , tutaj opieram sie tez na zadniu DT zobaczymy narazie nie planuje kastracji.. a cena naprawde kosmiczna, taki cennik dostałam z DT.

Posted

Cena kastracji jest rzeczywiście z kosmosu. W Krakowie kastracja psa kosztuje około 150 - 200 zł.
Jesli chodzi o mikro dziadziusia, to ja bym mu już takiego zabiegu nie polecała.