Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli zapytają o zgodę na USG, to powiedz że się zgadzamy. P.Jadwiga mi mówiła, że chcą mu zrobić w czwartek.
Zmień może tytuł na informację o długu. Ciężko będzie nam uzbierać 1000zł na jego pokrycie.

Posted

Ok. Będę też rozmawiac o zniżce, bo w poniedzialek nikt ze mną nie chciał o tym rozmawiać. Jadę z mężem, więc będzie mi łatwiej zrobić Szamanowi zdjęcia - Darek go potrzyma.

Posted

W czwartek jestem z moją Moną od 8.30 na Gagarina czy mam zajrzeć do Szamana ? Mnie tam znają, moje psy znają więc jakbyście chciały to mogę z nim wyjść na spacer ... no właściwie to mogę zrobić wszystko.

Posted

Maupa4 - zajrzyj do niego, a jak nie będzie akurat podłączony do kroplówki, to może pozwola go wziąć na spacerek. Z góry wielkie dzięki.:lol:
On teraz wychodzi na spacer co pół godziny i cały czas jest pod kroplówką. Ma tam bardzo dobrą opiekę, ale zawsze się cieszy, jak się do niego zagląda. Straszna przylepa się z niego zrobiła. Jeździłam do niego dziś po południu, wyszliśmy na chwilę na dwór. Szaman dobrze się czuje, jest bardzo ożywiony, nawet biegał na spacerku. Ma już dobre rozeznanie w najbliższej okolicy i porusza się swobodnie, wcale nie widać, że ma kłopoty ze wzrokiem. Jest już karmiony, małymi porcjami, ale często. Apetyt mu dopisuje. Dostaje specjalną karmę dla "nerkowców". Został też przeniesiony do największego boksu. Wyglada na bardzo szczęśliwego, bo dużo osób się nim zajmuje i cały czas jest pieszczochany. Szczerze mówiąc, wcześniej nigdy nie widziałam go takiego wesołego. Panie w lecznicy wyczesały go też i wymyły, więc wygląda bardzo elegancko.
Jak dziś u niego byłam, to jeszcze nie było dzisiejszych wyników badań krwi, więc jutro się dowiemy coś więcej. Możliwe, że jutro będzie miał jeszcze robione USG. Jest też podejrzenie, coś nie tak u niego z prostatą.

Posted

Dzwoniłam do kliniki. Wczorajsze wyniki Szamana lepsze. Mocznik spadł blisko dolnej granicy. Reszta też po woli się poprawia. Teraz czeka na USG. Dziś zrobił pierwszą kupkę. Jednym słowem, jest lepiej.

Posted

Biduś :( Jaki on śliczny i nikt tego nie dostrzega :(
Dobrze że ze zdrówkiem stabilnie.
Niewiele mogę pomóc ale kupiłam pieska na allegro. Wierzę że wspólnymi siłami możemy wiele!

Posted

Szaman wygląda świetnie. Humor mu dopisuje, apetyt też.
Doskonale się czuje w klatce. Serce mi się kraje, gdy patrzę, jak bardzo jest niepewny w przemieszczaniu się.
Być może będzie potrzebna kastracja, ze względu na powiększoną prostatę, ale weci martwią się, że wtedy znacznie przytyje, jako że Szaman nie lubi się ruszać. Rachunek w tej chwili wynosi 1371zł. Doliczane są leki, a pobyt już nie.