ronja Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 w Teresinie - rodzice znajomego Agaty (mojej koleżanki z pracy, która miała też na tymczasie psa od nad ponad pół roku) chciałam wcisnąć Figę, ale to raczej ma być pies. wyślę zdjęcia Kapitana. a ten rudy?zupełnie go nie kojarzę Quote
lika Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 Wysłałam Ci zdjęcie Rudego. Byłoby fajnie gdyby udało się mu znaleźć domek. Quote
esperanza Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Od ponad 3 tygodni Szaman jest w hotelu. Umówiłam się, że będzie tam do 30 czerwca. Czy nadal będziemy go tam trzymać? Zainteresowania adopcją wciąż brak. Szamanowi kończy się jedzenie. Należałoby go odwiedzić. czy ktoś może pojechać do miejscowości Budy Michałowskie (między trasami na Żyrardów i Katowice,około 40km od W-wy) gdzie pies przebywa? Quote
lika Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 Bardzo bym chciała do niego pojechać, ale nie mam transportu. :-( Może w weekend uda mi się kogoś namówić na małą wycieczkę, połaczoną z wizytą u Szamanka. Quote
weszka Posted June 29, 2007 Posted June 29, 2007 Biedny Szaman, co z nim będzie... :( Teraz wakacje, w adopcjach cisza... :( Quote
lika Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 Kilka osób dzwoniło, bo teraz cały czas idą ogłoszenia w "Ofercie", ale nikt się nie zdecydował nawet, żeby go poznać osobiście. :shake: Jutro w "Ofercie" będzie po raz pierwszy ogłoszenie Szamana ze zdjęciem. Jutro w hotelu odwiedzą go gdgt i esperanza. Zawiozą mu zapas karmy i nową koleżankę do towarzystwa - Figę. Możliwe, że uda im się też zrobić nowe zdjęcia Szamana. Quote
lika Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 O Rany! Cały dzień tak pada, że pewnie dziewczyny nie zrobią zdjęć. :shake: Quote
lika Posted July 7, 2007 Author Posted July 7, 2007 Dziewczyny, co u Szamana? Jak się udała wizyta? Macie zdjęcia? Quote
esperanza Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Szaman po wypuszczeniu z boksu jest trochę zdezorientowany. Przyzwyczaił się, że gdy sie go woła, to ma wracać na wybieg. Nie ciągnie już tak jak dawniej na smyczy, bo osoba prowadząca hotel z nim pracuje. Pogoda była fatalna i trudno mi było zrobić zdjęcia, aparat się zawieszał. Mam tylko te 2 fotki: Szaman potrzebuje domu z ogrodem, u osób które nie będą stawiały przed nim wyzwań, typu częste wyjazdy, bo on niepewnie sobie radzi na nowym terenie. Jakaś wysterylizowana koleżanka na podwórku byłaby dla niego najodpowiedniejszą kompanką. Quote
lika Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 Ostatnio nikt nie dzwoni, choć wszystkie ogłoszenia regularnie odnawiam. :shake: Quote
ronja Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 ale w końcu zadzwoni, nie mozna się poddawać!!! Quote
esperanza Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Szaman ma początki skrętu żołądka. Dobrze, że opiekunka z hoteliku szybko to zauważyła i pojechała z psiakiem do weta w Podkowie Leśnej. Teraz jedzie z nim na Gagarina. Możliwe, że konieczna będzie operacja. Quote
lika Posted July 25, 2007 Author Posted July 25, 2007 Biedny Szaman czeka na operację. A pieniądze, które miałyśmy uzbierane na jego leczenie się kończą. :shake: Telefonów w sprawie adopcji ostatnio nie miałam. :-( Sama nie wiem, co zrobić??? Pomocy!!! Quote
esperanza Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Nikt nie zajrzał do Szamanka. Psiak spędził w końcu noc w lecznicy w Konstancinie. Za miesiąc, by nie powtórzył sie atak musi mieć operacje przyszycia żołądka. Quote
lika Posted July 26, 2007 Author Posted July 26, 2007 Na razie nie jestem w stanie go odwiedzić. Nawet z Gumiśką wyjść na spacer sama nie mogę. Naprawdę, chciałabym go zobaczyć. Trzeba wymyślić jakąś zbiórkę pieniędzy na jego dalsze leczenie i pobyt w hotelu. Esperanza, czy mu zostały jeszcze jakieś pieniążki? Quote
esperanza Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Raczej resztki. On już dwa miesiące w hotelu siedzi :-( Quote
*Gajowa* Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 A czy Szamanik jest gdzieś w moim pobliżu ? Odwiedziłabym go ... Quote
esperanza Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Szaman jest w miejscowości Budy Michałowskie (za Grodziskiem Maz) Quote
Diana S Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 esperanza napisał(a):Szaman ma początki skrętu żołądka. Dobrze, że opiekunka z hoteliku szybko to zauważyła i pojechała z psiakiem do weta w Podkowie Leśnej. Teraz jedzie z nim na Gagarina. Możliwe, że konieczna będzie operacja. Jejcia to ci straszna nowina..:placz: i co z nim kiedy ma zabieg? Quote
esperanza Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Musimy odczekać jeszcze 3 tygodnie aż dojdzie do siebie. Oby w tym czasie nie doszło do kolejnego skrętu, bo może tego nie przeżyć. Quote
*Gajowa* Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 esperanza napisał(a):Szaman jest w miejscowości Budy Michałowskie (za Grodziskiem Maz) To trochę daleko... myślałam, ze skoro znalazł sie w lecznicy w Konstancinie jest w pobliżu... Quote
Diana S Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 esperanza napisał(a):Musimy odczekać jeszcze 3 tygodnie aż dojdzie do siebie. Oby w tym czasie nie doszło do kolejnego skrętu, bo może tego nie przeżyć. A dlaczego czeka się tak długo??? matko a jak bidok znów dostanie tego skrętu... :placz: :placz: Quote
Recommended Posts