Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w Teresinie - rodzice znajomego Agaty (mojej koleżanki z pracy, która miała też na tymczasie psa od nad ponad pół roku)
chciałam wcisnąć Figę, ale to raczej ma być pies. wyślę zdjęcia Kapitana. a ten rudy?zupełnie go nie kojarzę

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od ponad 3 tygodni Szaman jest w hotelu. Umówiłam się, że będzie tam do 30 czerwca. Czy nadal będziemy go tam trzymać?
Zainteresowania adopcją wciąż brak.
Szamanowi kończy się jedzenie. Należałoby go odwiedzić.
czy ktoś może pojechać do miejscowości Budy Michałowskie (między trasami na Żyrardów i Katowice,około 40km od W-wy) gdzie pies przebywa?

Posted

Bardzo bym chciała do niego pojechać, ale nie mam transportu. :-(
Może w weekend uda mi się kogoś namówić na małą wycieczkę, połaczoną z wizytą u Szamanka.

Posted

Kilka osób dzwoniło, bo teraz cały czas idą ogłoszenia w "Ofercie", ale nikt się nie zdecydował nawet, żeby go poznać osobiście. :shake: Jutro w "Ofercie" będzie po raz pierwszy ogłoszenie Szamana ze zdjęciem.

Jutro w hotelu odwiedzą go gdgt i esperanza. Zawiozą mu zapas karmy i nową koleżankę do towarzystwa - Figę. Możliwe, że uda im się też zrobić nowe zdjęcia Szamana.

Posted

Szaman po wypuszczeniu z boksu jest trochę zdezorientowany. Przyzwyczaił się, że gdy sie go woła, to ma wracać na wybieg. Nie ciągnie już tak jak dawniej na smyczy, bo osoba prowadząca hotel z nim pracuje.
Pogoda była fatalna i trudno mi było zrobić zdjęcia, aparat się zawieszał.
Mam tylko te 2 fotki:

Szaman potrzebuje domu z ogrodem, u osób które nie będą stawiały przed nim wyzwań, typu częste wyjazdy, bo on niepewnie sobie radzi na nowym terenie. Jakaś wysterylizowana koleżanka na podwórku byłaby dla niego najodpowiedniejszą kompanką.

• 2 weeks later...
Posted

Szaman ma początki skrętu żołądka.
Dobrze, że opiekunka z hoteliku szybko to zauważyła i pojechała z psiakiem do weta w Podkowie Leśnej. Teraz jedzie z nim na Gagarina. Możliwe, że konieczna będzie operacja.

Posted

Biedny Szaman czeka na operację. A pieniądze, które miałyśmy uzbierane na jego leczenie się kończą. :shake: Telefonów w sprawie adopcji ostatnio nie miałam. :-( Sama nie wiem, co zrobić??? Pomocy!!!

Posted

Na razie nie jestem w stanie go odwiedzić. Nawet z Gumiśką wyjść na spacer sama nie mogę. Naprawdę, chciałabym go zobaczyć. Trzeba wymyślić jakąś zbiórkę pieniędzy na jego dalsze leczenie i pobyt w hotelu.
Esperanza, czy mu zostały jeszcze jakieś pieniążki?

Posted

esperanza napisał(a):
Szaman ma początki skrętu żołądka.
Dobrze, że opiekunka z hoteliku szybko to zauważyła i pojechała z psiakiem do weta w Podkowie Leśnej. Teraz jedzie z nim na Gagarina. Możliwe, że konieczna będzie operacja.

Jejcia to ci straszna nowina..:placz:
i co z nim kiedy ma zabieg?

Posted

esperanza napisał(a):
Szaman jest w miejscowości Budy Michałowskie (za Grodziskiem Maz)

To trochę daleko... myślałam, ze skoro znalazł sie w lecznicy w Konstancinie jest w pobliżu...

Posted

esperanza napisał(a):
Musimy odczekać jeszcze 3 tygodnie aż dojdzie do siebie. Oby w tym czasie nie doszło do kolejnego skrętu, bo może tego nie przeżyć.

A dlaczego czeka się tak długo???
matko a jak bidok znów dostanie tego skrętu...
:placz: :placz: