Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Brakuje nam osób, które chciałyby zająć się psami. Mamy 16 psów na tymczasach, a entuzjazm wielu osobom niestety opadł, inni nie mają czasu.
W środę Szaman będzie u dr.Garncarza. U fryzjera też ma być, ale nie wiem kiedy.

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szamanek rozkrecił sie juz.. wyłazi z budy. i baraszkuje z Dorka.. ;-)) (onką)jest bardzo fajnym kudłaczem..;-)) a z tym jego wzrokiem to nie jest tak tragicznie.. moze jak by mu jeszce przystrzyc znad oczu kłaczki.. zeby mu swiata nie zasłaniały;-))on to bardziej takiprzerosniety sredniaczek chyba niz olbrzym ale bardzo kochany psiak.. boi sie halasów i wiekszego zamieszania.. ale ciagnie go do ludzi.:loveu:

Posted

Państwo, u których jest Szaman, planują wyjechać 5 czerwca na pięć dni. Czy ktoś mógłby przyjąć Szamana do siebie, na tych kilka dni?

Posted

Oj, obawiam się, że to mało prawdopodobne, mimo wszystko :(. Obym jednak była złym prorokiem.

A propos: gdzie Szaman jest ogłaszany?

Posted

w ostatecznosci mozna go na te 5 dni do hoteliku :roll: ale to ostateczna opcja. Oczywiscie najlepiej dac jak najwiecej ogłoszen ale do tego powinnysmy chyba miec nowe zdjecia Szamanka?

Posted

Szaman był dziś u dr Garncarza. Diagnoza: zaćma pozapalna i zgrubienie błony naczyniowej oka. Niestety jego wzroku nie uda się uratować. Szaman będzie widział co raz słabiej, aż całkowicie straci wzrok. Nie można go operować. Oczy go, na szczęscie, nie bolą. :-( :-( :-(

Posted

Biedny Szaman, dobrze że przynajmniej go to nie boli :(
Słodko wygląda na zdjęciach, nawet jeśli niedowidzi a w przyszłości całkiem straci wzrok nie będzie mu to przeszkadzało w życiu i kochaniu całym sercem tej wspaniałej osoby, która go przygarnie...

Posted

Lara ma rację, on sobie będzie bardzo dobrze radził. Na razie boi się poruszać na nieznanaym terenie - nie chce wchodzić i schodzić po schodach, wsiadać do samochodu, bo nie widzi, co czeka za tych kilka kroków. Jednak w domku, gdzie teraz mieszka, już zaznajomił się z otoczeniem i porusza się swobodnie. Nawet pilnuje domu. Oby tylko znalazł się ktoś, kto zechce dać mu szansę no nowy dom.

Posted

Trzeba gadzinę ostrzyc, żeby elegancko wygladał, zrobic zdjątka i ogłaszać gdzie się da.
Gdzie są ogłoszenia o Szmanku ???? Czy ma allegro itd.????

Posted

Potrzebny jest transport dla Szamana na środę. Nasz ulubieniec jedzie do fryzjera. Trzeba go zabrać z Radości i zawieźć na Ursynów (ul. Miklaszewskiego) na godzinę 11.30. Potrzebny ktoś z pięciodrzwiowym samochodem, bo Szaman bardzo boi się wsiadać i wysiadać z samochodu, trzeba go wnosić. Do trzydrzwiowego samochodu nie damy rady go załadować. Szaman nie chce też chodzić po schodach.
Czy ktoś może mi pomóc?

Posted

Lara napisał(a):
A nie da sie zaprosic dziewczyny do radosci? :shake:

Nie wiem. Spróbuję to jutro ustalić. Tylko nie wiem, czy to ma sens, bo jego trzeba też wykąpać, a w ogródku to raczej trudno. Mógłby się biedak przeziębić.
Jak już go doprowadzimy do ładu, trzeba go będzie zabezpieczyć przed kleszczami.
Lara, a masz może kaganiec, który by na niego pasował? Jeśli tak, chętnie bym pożyczyła. Chciałam mu kupić, ale nie umiem dobrać bez przymierzania. :shake:

Posted

lika napisał(a):
Nie wiem. Spróbuję to jutro ustalić. Tylko nie wiem, czy to ma sens, bo jego trzeba też wykąpać, a w ogródku to raczej trudno. Mógłby się biedak przeziębić.
Jak już go doprowadzimy do ładu, trzeba go będzie zabezpieczyć przed kleszczami.
Lara, a masz może kaganiec, który by na niego pasował? Jeśli tak, chętnie bym pożyczyła. Chciałam mu kupić, ale nie umiem dobrać bez przymierzania. :shake:

moze kup taki materialowy.. on jest regulowany .. można luzowac i zaciskac.. wg. uznania..(kosztuje 15 pln) ja taki mojemu olbrzymowi bez mierzenia kupiłam.. rozmiar 7 z tego co pamietam..Ludek strzygła mojego olbrzyma za darmo.. maszynką, ale najpierw trzeba by nozyczkami wyciachac kołtuny. tylko wiem ,że miała samochód w warsztacie..po spotkaniu z autobusem..wiec gdyby sie zgodziła go ostrzyc to trzeba by ją było tam zawieźć pewnie..:-(( ale to nierozwiązuje problemu z kąpielą..z tego samegopowodu Dora tez siedzi tam niewykapana..

Posted

elainfo, masz bardzo dobry pomysł, faktycznie łatwiej będzie dobrać materiałowy.
Zależy mi, żeby Szamana nie tylko "ufryzować" ale i wykapać. Bo na razie zapaszek ma niezbyt ładny. I na grzbiecie jeden wielki kołtun. Jak doprowadzimy go do ładu, to dostanie nową obrożę (esperanza mu kupiła, taką solidną, czerwoną) i zobaczycie, jaki będzie elegancki. Od razu zrobię mu wielką sesję fotograficzną. ;)

Posted

lika napisał(a):
Szaman jutro jedzie do fryzjera. Wieczorem będą nowe zdjęcia już czystego i ufryzowanego kawalera do wzięcia. ;)

Lika looknij prosze na moja dorke jak bedziesz u szamana.. wczoraj ja przywiozłam po zabiegu sterylki.... martwie sie o nia....plissssssssssss...:placz:

juz niemoge sie doczekac zdjęć szamana po ostrzyzynach.. i kapieli....czerwona obróżke ..dostanie..:cool3: to ładna bedzie para z Dorki i Szamana w czerwonych obrózkach..:razz: :razz:
szmanek teraz to taki kołtunek człapiący.. Ola ma mi wysłac dzis mmsa z fotka Szamana..;-))

Posted

Niestety, Szaman dziś nie był u fryzjera. Byłam już w drodze po niego, kiedy Fela zadzwoniła i powiedziała, że jakiś inny pies zajął jego termin. Strasznie żałuję, że się nie udało tego dziś załatwić. Mój mąż dziś niepotrzebnie zwalniał się z pracy, teraz może mieć kłopoty, żeby zwolnić się w piątek, a bez jego pomocy nie mam jak Szamana przewieźć. Nowy termin wizyty u salonie fryzjerskim ma wyznaczony na piątek na godz. 13.00. Tak więc nowe zdjęcia też będą w piątek.
Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to Szaman będzie już "elegancik" na imprezę w Vegabarze.

Elainfo, jak się dowiedziałam, że Szaman nie jedzie do fryzjera, to zawróciliśmy z drogi. Przepraszam, nie przeczytałam rano Twojej prośby i nie wiedziałam, że powinnam pojechać zobaczyć co z sunią.