Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika, będzie dobrze. Levis (niewidomy doberman) też u Lary przesiedział ze 2 miesiące zanim znalazł dom. cały czas był ogłaszany. Udało mu się i znalazł najlepszy domek na swiecie. Szaman ma swój urok i na pewno znajdzie się ktoś, komu jego wada wzrku nie bedzie przeszkadzać.

Posted

ronja napisał(a):
lika, będzie dobrze. Levis (niewidomy doberman) też u Lary przesiedział ze 2 miesiące zanim znalazł dom. cały czas był ogłaszany. Udało mu się i znalazł najlepszy domek na swiecie. Szaman ma swój urok i na pewno znajdzie się ktoś, komu jego wada wzrku nie bedzie przeszkadzać.

Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałabym, żebyś miała rację...

Posted

ja byłam i widziałam Szaman w piątek, ale nkt mnie wcześniej o niego nie pytal więc niestey mało mu poświeciłam uwagi...:-( :-( ale z tego co zauwazyłam - olbrzymi to chyba nie tak bardzo - raczej coś pomiędzy średnim a olbrzymem.. ale przemily i kontaktowy.. przykro mi strasznie że na niego nie zwróciłam uwagi ale byłam na etapie oswajania Mopci - boks obok.... ech........ szkoda.... było mi mówić że na niego jeszcze trza spojrzeć, przytulić na chwile...:-(

Posted

no ze mnie to żaden wolontariusz ale może w jeszcze się wybiorę... mam sporo pracy w tym tygodniu wiec nie wiem jak z weekendem...
Muszę CHrcynne jeszcze odwiedzić - tam pomoc jest jeszcze bardziej niezbędna - tyl e że tam to oni nie chcą "obcych" - nie będe pisac dlaczego...:-(

Posted

ara napisał(a):
Jakbyś się wybierała, to zobacz proszę co z czarną suczką w czerwonej obroży:modla:

Ona już nie ma czerwonej obroży - teraz tę obrożę nosi Kajko. U suni wszytko ok. Biega po całym terenie, wyleguje się na trawce, jak na schronisko wiedzie się jej całkiem nieźle. Jeśli chcesz, wyślę Ci jej zdjęcia z ubiegłego tygodnia. Jest bardzo fotogeniczna i już nazbierałam całkiem sporo jej fotek.

A biedny Szaman nadal w schronisku. :-(

Posted

Dałam ogłoszenie do "Oferty". Będzie w środę - 18 kwietnia. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby zadzwonił ktoś, kto może go pokochać.

Posted

no dzisiaj dopiero znalazłam czas żeby przeczytac cały wątek! ja Was ciotki...:mad: trąbione było dawno że jadę na watku Ostrowii a o Szamanie nikt nie wspomniał.....:angryy: a skad ja miałam wiedzieć.. jak mam i tak z 50 wątków na dogo do obserwowania i pomocy..
szkoda, moja pracownica właśnie takiego niedowidzącego psa z Ostrowii adoptowała (ale inny rozmiar, taki tam maluch gackowaty:loveu: ). Wierzę że i Szamanowi trafi się taka osoba
Mam nadzieję że naprawdę ktoś go pokocha i to wkrótce..

Posted

Aggie, ja też mam taką nadzieję, że już wkrótce Szaman przyjedzie do Warszawy na leczenie, a zaraz potem trafi do wspaniałego domku.

Posted

weszka napisał(a):
Jeśli chodzi o konsultację Szamana to dr Garncarz w Warszawie psy ze schronisk konsultuje za darmo. Czy Szamana miałby kto do doktora zawieźć?

Mogę go przywieźć, tylko jest taki problem, że nie ma go gdzie trzymać przez okres, kiedy będzie leczony. Chyba, że w klinice, ale to drogo. :shake:

Posted

Przywieźć go można w każdej chwili. Tylko, co po konsultacji? Odwieźć do schroniska? Jeśli będzie potrzebna operacja i hospitalizacja, to zostanie w klinice. A jeśli leczenie nie będzie wymagać przebywania w lecznicy, to on musi mieć gdzie mieszkać. Nie mogę go wziąć do domu, poszukiwania odpłatnego domu tymczasowego nie przyniosły rezultatów, a miejsc w hoteliku nie ma. Przyznam, że sama nie wiem, co robić.