toyota Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Aborcyjna jak najbardziej, za miesiąc, nie później, bo najlepiej jakby ciąża nie była za bardzo rozwinięta. Quote
Awit Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 Niech się wet wypowie kiedy, a może już się wypowiedział? Biedna, musiała być totalnie wystraszona, sama z psami, które ciągle pewnie chciały kopulować. Z tego szoku nawet się nie umiała cieszyć, że wraca do domu. Quote
harpoonka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Rozmawiałam z wetem tylko tak wstępnie zaraz po tym, jak Pusia się odnalazła. Na zabieg trzeba poczekać, mówił, że przynajmniej 3 tygodnie. Minęły na razi 2 i trochę... Ale mnie Pusia załatwiła, akurat w momencie, kiedy mam problemy finansowe muszę wysupłać kasę na zabieg. No ale nie mamy wyjścia. Jutro zadzwonię jeszcze raz i już konkretnie dogadamy datę sterylki. A poza tym u Puśki wszystko w porządku. Psy za nią już nie ganiają i mogła ostatnio iść z nami na dłuższy spacerek (wcześniej nie chodziła, bo miała cieczkę a Argos nie jest wykastrowany). Po nim była wykończona, ale szczęśliwa i... okropnie śmierdząca :D Wytarzała się w czymś ohydnym, a nie mogę jej teraz wykąpać, bo kropelki na pchły niedawno dostała. Dalej z niej taka sama zadziora, jak wcześniej, dalej jest tak łakoma, jakby ją ktoś głodził :P A pożarłaby chyba więcej niż Batkus w siebie wciśnie, gdyby dano jej taką możliwość. Ostatnio wsunęła moje płatki z mlekiem, bo zostawiłam je na stole i wyszłam odebrać telefon... Czyli taki Pusiowy standard ;) Quote
harpoonka Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Chcieliśmy tylko pokazać, że Pusiek ma się dobrze i pozdrawia Was serdecznie ;) W przyszłym tygodniu jesteśmy wstępnie umówieni na zabieg. A tu zmęczona po spacerku :) Quote
phase Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 A już nie jest "jędzą" do Batkusa?. :lol: Quote
harpoonka Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 phase napisał(a):A już nie jest "jędzą" do Batkusa?. :lol: Popatrz na jego minę na zdjęciach i się domyśl :D Jest okropną jędzą dla niego, a zdjęcia udało mi się zrobić, jak jego obecność jej nie przeszkadzała ;) Quote
wykrywka Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Jak miło zobaczyć znowu Pusię i ... Batkusa :lol: Quote
harpoonka Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Pomóżcie proszę w reklamowaniu bazarku dla Pusi: http://www.dogomania.pl/forum/threads/240168-Ubrania-i-bibeloty-PILNY-bazarek-dla-Pusi-na-sterylk%C4%99-i-leczenie!-do-28-02 Ledwo mi się udało go w miarę ogarnąć, a już prawie 3 nad ranem... Jutro znowu cały dzień mam zawalony i nie mam jak zareklamować bazarek, a czas nagli... Quote
phase Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [IMG]http://www.wspol.edu.pl/seir/images/stories/wielkanoc.jpg[/IMG] Quote
harpoonka Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Napisałam długą wiadomość już chyba z swa tygodnie temu i byłam pewna, że ją wysłałam, a widzę, że chyba jednak musiałam wyłączyć przeglądarkę bez wysyłania wiadomości... :/ Napiszę teraz tylko w skrócie, jak wygląda sytuacja. Okazało się, że Pusia wcale w ciąży nie była - usg wykonane było dwa razy i potwierdziło brak ciąży :D Ze względu na to sterylka się nie odbyła i z zabiegiem czekam aż wróci moja zaufana weterynarz (druga połowa kwietnia). Poza tym u Pusi wszystko w porządku :) Po świętach może dodam kilka fotek :) Quote
Awit Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 No to dobrze, lepiej wykonać zabieg na nieciężarnej macicy. Ale ciachajcie się po powrocie wetki, będzie spokój. Quote
harpoonka Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 No to Pusia nas wystraszyła na weekend... Miała wyznaczony termin sterylizacji na przyszły tydzień już, ale psisko zrobiło nam niespodziankę na weekend. Wczoraj z rana miała biegunkę, a jak wróciłam wieczorem do domu, miała gorączkę. Myślałam, że to zatrucie pokarmowe, bo nie chciała jeść i była troszkę osłabiona dodatkowo. Cały czas spała na fotelu. Dopiero jak z niego zeskoczyła, żeby się napić, zauważyłam, że zostawiła po sobie plamę na fotelu i zostawiała za sobą ślady ropnej wydzieliny z krwią. Nie mogłam się dostać do żadnego weta u na w Sulechowie, a do całodobowej kliniki nie miałam jak dojechać. Przez telefon jedynie wyjaśnili mi, że Pusia ma objawy ropomacicza i konieczny jest zabieg... Na szczęście niunia już po operacji, diagnoza się potwierdziła - ropomacicze... Teraz mała dochodzi jeszcze do siebie, ale już jest o wiele lepiej. Tylko dlaczego takie rzeczy zawsze dzieją się w nocy + na weekend i dodatkowo święto? :roll: Quote
andegawenka Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Miałam wyrzuty ze nie zagladam do Pusindy a tu takie wieści... Dobrze że juz macie za sobą:glaszcze: Quote
harpoonka Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 [quote name='toyota']Ojej, jakie zbolałe maleństwo ! A jaka ona była przerażona, jak ją wczoraj odbierałam od weterynarza! Na zdjęciu jeszcze była troszkę "naćpana" po narkozie, pod wieczór czuła się już zdecydowanie lepiej :) Tutaj zdjęcie z wczoraj wieczorem: [quote name='andegawenka']Miałam wyrzuty ze nie zagladam do Pusindy a tu takie wieści... Dobrze że juz macie za sobą:glaszcze: Mnie też na dogo nie było dość długo, jakoś nie mam czasu zbyt często tu zaglądać. Ale postaram się co jakiś czas wrzucić jakieś zdjęcia :)) Quote
pikola Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Szczescie ze wszystko sie dobrze skonczylo. Pusia jak zwykle urocza:loveu:Nawet w kubraczku:loveu: Quote
harpoonka Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Przedwczoraj znowu wylądowałam z Puśkiem u weta, bo rana jej się babrała. Na szczęście dzisiaj już wszystko wydaje się być dobrze, a sunia widocznie lepiej się czuje :) A w tle moje przedwczesne nasturcje :D Quote
andegawenka Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Fajnie tu wyglada https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/954726_598901403460887_1973683465_n.jpg Quote
pikola Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Uszka postawione:loveu:Slicznota:loveu: Co ty tam Pusiu tak wypatrujesz? Quote
Recommended Posts