Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niech się wet wypowie kiedy, a może już się wypowiedział?
Biedna, musiała być totalnie wystraszona, sama z psami, które ciągle pewnie chciały kopulować.
Z tego szoku nawet się nie umiała cieszyć, że wraca do domu.

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam z wetem tylko tak wstępnie zaraz po tym, jak Pusia się odnalazła. Na zabieg trzeba poczekać, mówił, że przynajmniej 3 tygodnie. Minęły na razi 2 i trochę... Ale mnie Pusia załatwiła, akurat w momencie, kiedy mam problemy finansowe muszę wysupłać kasę na zabieg. No ale nie mamy wyjścia. Jutro zadzwonię jeszcze raz i już konkretnie dogadamy datę sterylki.

A poza tym u Puśki wszystko w porządku. Psy za nią już nie ganiają i mogła ostatnio iść z nami na dłuższy spacerek (wcześniej nie chodziła, bo miała cieczkę a Argos nie jest wykastrowany). Po nim była wykończona, ale szczęśliwa i... okropnie śmierdząca :D Wytarzała się w czymś ohydnym, a nie mogę jej teraz wykąpać, bo kropelki na pchły niedawno dostała.
Dalej z niej taka sama zadziora, jak wcześniej, dalej jest tak łakoma, jakby ją ktoś głodził :P A pożarłaby chyba więcej niż Batkus w siebie wciśnie, gdyby dano jej taką możliwość. Ostatnio wsunęła moje płatki z mlekiem, bo zostawiłam je na stole i wyszłam odebrać telefon... Czyli taki Pusiowy standard ;)

• 2 weeks later...
Posted

phase napisał(a):
A już nie jest "jędzą" do Batkusa?. :lol:

Popatrz na jego minę na zdjęciach i się domyśl :D
Jest okropną jędzą dla niego, a zdjęcia udało mi się zrobić, jak jego obecność jej nie przeszkadzała ;)

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Napisałam długą wiadomość już chyba z swa tygodnie temu i byłam pewna, że ją wysłałam, a widzę, że chyba jednak musiałam wyłączyć przeglądarkę bez wysyłania wiadomości... :/

Napiszę teraz tylko w skrócie, jak wygląda sytuacja. Okazało się, że Pusia wcale w ciąży nie była - usg wykonane było dwa razy i potwierdziło brak ciąży :D Ze względu na to sterylka się nie odbyła i z zabiegiem czekam aż wróci moja zaufana weterynarz (druga połowa kwietnia).
Poza tym u Pusi wszystko w porządku :) Po świętach może dodam kilka fotek :)

• 1 month later...
Posted

No to Pusia nas wystraszyła na weekend...
Miała wyznaczony termin sterylizacji na przyszły tydzień już, ale psisko zrobiło nam niespodziankę na weekend. Wczoraj z rana miała biegunkę, a jak wróciłam wieczorem do domu, miała gorączkę. Myślałam, że to zatrucie pokarmowe, bo nie chciała jeść i była troszkę osłabiona dodatkowo. Cały czas spała na fotelu. Dopiero jak z niego zeskoczyła, żeby się napić, zauważyłam, że zostawiła po sobie plamę na fotelu i zostawiała za sobą ślady ropnej wydzieliny z krwią. Nie mogłam się dostać do żadnego weta u na w Sulechowie, a do całodobowej kliniki nie miałam jak dojechać. Przez telefon jedynie wyjaśnili mi, że Pusia ma objawy ropomacicza i konieczny jest zabieg...
Na szczęście niunia już po operacji, diagnoza się potwierdziła - ropomacicze... Teraz mała dochodzi jeszcze do siebie, ale już jest o wiele lepiej.
Tylko dlaczego takie rzeczy zawsze dzieją się w nocy + na weekend i dodatkowo święto? :roll:

Posted

[quote name='toyota']Ojej, jakie zbolałe maleństwo !
A jaka ona była przerażona, jak ją wczoraj odbierałam od weterynarza! Na zdjęciu jeszcze była troszkę "naćpana" po narkozie, pod wieczór czuła się już zdecydowanie lepiej :)
Tutaj zdjęcie z wczoraj wieczorem:

[quote name='andegawenka']Miałam wyrzuty ze nie zagladam do Pusindy a tu takie wieści...

Dobrze że juz macie za sobą:glaszcze:
Mnie też na dogo nie było dość długo, jakoś nie mam czasu zbyt często tu zaglądać. Ale postaram się co jakiś czas wrzucić jakieś zdjęcia :))

Posted

Przedwczoraj znowu wylądowałam z Puśkiem u weta, bo rana jej się babrała. Na szczęście dzisiaj już wszystko wydaje się być dobrze, a sunia widocznie lepiej się czuje :)

A w tle moje przedwczesne nasturcje :D