harpoonka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Kochani, nie wiedziałam, że sunia ma wątek! Dzięki błyskawicznej reakcji Nemko i kilku rozmowach w domu, odbytych przeze mnie, sunia może tu przyjeżdżać w każdej chwili! Tylko bardzo proszę, pomóżcie w znalezieniu transportu. Chociaż do Gorzowa Wlkp lub do Poznania. Quote
Nemko Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Melduje sie na watku!! Niechlubnie powiem ze nakrecilam Ize:D Ona wydaje mi swoja tymczasowiczke na dt/ds i wezmie sunieczke do siebie na dt:D Quote
harpoonka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 To była WIELKA zmiana planów, ale damy radę! Sunia ma u nas zapewniony DS, mała poprawka Nemko :) Quote
Nemko Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='harpoonka']To była WIELKA zmiana planów, ale damy radę! Sunia ma u nas zapewniony DS, mała poprawka Nemko :)[/QUOTE] :smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::BIG: Quote
AtaO Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Wczoraj założony wątek - czytałam i płakałam, a dzisiaj już wszystko załatwione..... Dziewczyny działacie w tempie ekspresowym. Gratuluję!!! Jesteście wspaniałe :multi: Quote
ewu Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='AtaO']Wczoraj założony wątek - czytałam i płakałam, a dzisiaj już wszystko załatwione..... Dziewczyny działacie w tempie ekspresowym. Gratuluję!!! Jesteście wspaniałe :multi: Podpisuję się:) Quote
Nemko Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Teraz prosimy wszystkich o pomoc w zorganizowaniu traksportu z grudziadza do zielonej gory. Oczywiscie zaplacimy. Quote
malagos Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='ewu']Podpisuję się:)[/QUOTE] Ja też :) Znów pozytywny szok, rewelacja! Quote
kolejna kobietka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Kochane, jakby co odnosnie transportu jest taka grupa: https://www.facebook.com/groups/425886884111869/ wyszukalam info cyt. - Ilo Nowosad: " Gdyby ktoś szukał transportu TORUŃ -> POZNAŃ (w obie strony) proszę o kontakt na pw. Przejazd planowany w dniach 25 lipiec 2012 oraz 5 sierpień 2012." Z Grudziadza do Torunia jest blisko, a z Poznania do Zielonej Gory tez nie az tak daleko... Quote
kolejna kobietka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='harpoonka']To była WIELKA zmiana planów, ale damy radę! Sunia ma u nas zapewniony DS, mała poprawka Nemko :)[/QUOTE] DS???!!! :multi::multi::multi: Quote
kolejna kobietka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 jest jeszcze taka strona - Transport tu i tam - po drodze mi: https://www.facebook.com/pages/Transport-tu-i-tam-po-drodze-mi/199778306699364 Quote
harpoonka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='kolejna kobietka']Kochane, jakby co odnosnie transportu jest taka grupa: https://www.facebook.com/groups/425886884111869/ wyszukalam info cyt. - Ilo Nowosad: " Gdyby ktoś szukał transportu TORUŃ -> POZNAŃ (w obie strony) proszę o kontakt na pw. Przejazd planowany w dniach 25 lipiec 2012 oraz 5 sierpień 2012." Z Grudziadza do Torunia jest blisko, a z Poznania do Zielonej Gory tez nie az tak daleko... Tylko to dopiero 25 lipca :( A sunię raczej jak najszybciej trzeba wyciągnąć ze schronu. Czekam jeszcze na kilka telefonów, bo dostałam informację, że ktoś być może da radę pomóc, ale jeszcze do końca nie wiem, na jakiej trasie. Jakby ktoś z Grudziądza jechał do Gorzowa Wlkp to też świetnie pasuje. Opiekunka suni, z jaką rozmawiałam telefonicznie mówiła, że sama też na jakąś odległość mogłaby przewieźć sunię. Jak tylko będę coś więcej wiedziała - napiszę! Quote
kolejna kobietka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='harpoonka']Tylko to dopiero 25 lipca :( A sunię raczej jak najszybciej trzeba wyciągnąć ze schronu. Czekam jeszcze na kilka telefonów, bo dostałam informację, że ktoś być może da radę pomóc, ale jeszcze do końca nie wiem, na jakiej trasie. Jakby ktoś z Grudziądza jechał do Gorzowa Wlkp to też świetnie pasuje. Opiekunka suni, z jaką rozmawiałam telefonicznie mówiła, że sama też na jakąś odległość mogłaby przewieźć sunię. Jak tylko będę coś więcej wiedziała - napiszę![/QUOTE] tak, dopiero 25 :sad:, ale jezeli w schronie wiedza, ze sunia ma zalatwiony domek, to moze mogliby (o ile nie znajdzie sie wczesniej transportu), przetrzymac kruszynke tak jak do tej pory w izolatce badz jakims pomieszczeniu biurowym te kilka dni? wiem, ze tak robili, oczywiscie to zalezy od ich dobrej woli :ekmm: Quote
kolejna kobietka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 [quote name='harpoonka']Tylko to dopiero 25 lipca :( A sunię raczej jak najszybciej trzeba wyciągnąć ze schronu. Czekam jeszcze na kilka telefonów, bo dostałam informację, że ktoś być może da radę pomóc, ale jeszcze do końca nie wiem, na jakiej trasie. Jakby ktoś z Grudziądza jechał do Gorzowa Wlkp to też świetnie pasuje. Opiekunka suni, z jaką rozmawiałam telefonicznie mówiła, że sama też na jakąś odległość mogłaby przewieźć sunię. Jak tylko będę coś więcej wiedziała - napiszę! a wiec czekamy i trzymamy kciuki!!! Quote
evita2000 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Zapraszam na bazarek. Licytując pomożecie postawic kojec u Biafry, a tym samym Kaukazka, będzie mogła opuścić schron i zamieszka u Biafry. Liczy się każdy grosz! http://www.dogomania.pl/forum/threads/229548-Bazarek-dla-Kaukazki-by-mog%C5%82a-opu%C5%9Bcic-schron-do-31-07-do-godziny-22-30 Quote
harpoonka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Niestety żadna osoba nie odezwała się odnośnie transportu :( Już dzisiaj raczej nikt nie zadzwoni. Czyli nadal szukamy transportu na trasie Grudziądz - Zielona Góra (ew. Poznań). 25 lipca Ilona jedzie z Torunia do Poznania - to jest nasza opcja awaryjna. Zaoferowała, że załatwią transport z Grudziądza do Torunia i przetrzymają sunię te kilka dni, żeby już nie siedziała w schronie. Niestety nie możemy dodzwonić się do opiekunki suni, więc nie wiemy, jak dalej działać... W Poznaniu również pewna kochana cioteczka zaoferowała przetrzymanie suni do zorganizowania transportu z Poznania do mnie. Także jestem dobrej myśli - damy radę :) Quote
Nemko Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 uwaga uwaga odezwala sie do mnie dziewczyna na priv!!! pati851 taki ma nick na dogo cytuje: witam transport jest możliwy piątek lub sobotę z Bydgoszczy. czy ewentualnie byłaby mozliwosc aby panstwo dojechali blizej gostynia pozdr Quote
toyota Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 (edited) Jeśli chodzi o transport suni do Torunia, to nie stanowi to dla mnie żadnego problemu. Zawiozę ją na swój koszt. Rozmawiałam już z Iloną i ona zaoferowała z kolei przewiezienie suni z Torunia do Poznania na swój koszt. W tej chwili sunia jest bezpieczna, nie ma ryzyka, że coś jej się stanie, przebywa w starym biurze, więc sądzę, że nie ma sensu wydawać niepotrzebnie pieniędzy na płatny transport. Tylko kto ją odbierze z Poznania i zawiezie do Zielonej Góry ? A tutaj niedawno podobna historia z moją Pusią: http://www.dogomania.pl/forum/threads/223766-Mała-starsza-sunia-po-pogryzieniu-w-schronie-u-mnie-w-DT-) Edited July 17, 2012 by toyota Quote
harpoonka Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 toyota, to z Tobą rozmawiałam? :P Ten Poznań to już żadna tragedia. Osoba, z którą rozmawiałam może sunię przetrzymać aż ja tam dojadę. Popytam jeszcze, poszukam, może coś się znajdzie, ale ostatecznie do Poznania nawet pociągiem dojadę. Quote
Nemko Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Kochane cioteczki!! Sunia moze juz jechac w sobote do nowego domku, a brakuje nam funduszy na transport...160zł :( To juz ostatni "bazarek" dla malenstwa, wiec pomozmy jej JUZ znalezc sie w kochajacym cieplym domu. Nastepny transport dop.25go a rany sie sączą i suńka chyba w ogole nie jest teraz leczona. Kazdy dzien dla takiej kruszyny jest na wage zlota. Im wczesniej zaczniemy leczenie, tym lepiej. Prosimy o wsparcie:oops: Tutulu watku zmienic na razie nie mozemy ze wzgl na nieobecnosc na dogo (chwilową) zalozycielki wątku, ale prosimy o rozsylanie wici...DZIEKUJEMY:oops: Quote
harpoonka Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Teraz ja też jestem. Kasa na sunieczkę się przyda, bo do tych 160zł trzeba by było jeszcze doliczyć koszty dojazdu z Poznania do mnie. Bardzo mi też zależy na wsparciu leczenia psinki, bo w sumie nie wiem, w jakim ona jest teraz stanie- to dopiero oceni wet. Plus z tego co wiem, sunia nie jest wysterylizowana, więc znów dodatkowe koszta... Gdyby ktoś zechciał wesprzeć sunię, proszę o kontakt na PW. Wszystko oczywiście zostanie rozliczone wraz z fakturami itp. Quote
Recommended Posts