harpoonka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Niewyraźnie, ale śmiać mi się chce, jak Puśka wystraszyła się smyczy Batkiego :D Quote
kolejna kobietka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 no nie dziwie sie :) zdjecia sa sliczne, a Pusia pozuje jak prawdziwa modelka!!! :loveu: Quote
andegawenka Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Nie lubi http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/577422_492841410733554_1645123026_n.jpg Quote
pikola Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Ojej,jakie slodkosci:loveu:Zacalowalabym..:loveu: Harpoonko rob,rob fotki.Cudnie sie oglada:lol: Quote
phase Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Śledzę życie Batkusa to i do małej, jednej z najsłodszych stworzonek zajrzę i będę wpadać częsciej. :) Quote
feliksik Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 pikola napisał(a):Dzien Dobry Wszystkim:lol:Tarzanie w rybie..Hm,skad ja to znam..:evil_lol: no właśnie - mój ostatnio też się wytarzał w rybie zamiast ją zjeść. nie rozumiem, przecież taka pyszna Quote
harpoonka Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Cieszę się, że się wam fotki podobają :D Dzisiaj suni nie zrobiliśmy za wiele, ale wrzucę to, co wyszło - chociaż jak zwykle spieprzyłam coś w ustawieniach i nie są takie, jakbym chciała ;) Mam nadzieję, że się w końcu nauczę robić porządne zdjęcia! Podobało jej się głaskanko po pleckach ;) Tu zrypane ustawienia, ale sunia... no zobaczcie :D Quote
harpoonka Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Poprosiłam ją, żeby się ładnie uśmiechnęła do zdjęcia i oto, co jej z tego wyszło: :evil_lol: Quote
pikola Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 No usmiechnela sie polgebkiem:loveu:Fantastyczna jest:lol: http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/421258_496075177076844_1937146259_n.jpg Quote
anica Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Zaglądam do Pusi :)))))) Super foty!.. Ona naprawdę się uśmiecha :) Dziewczyna jest po prostu szczęśliwa!!!! Quote
kolejna kobietka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 hihihi smieszniutki jest ten usmiech polgebkiem :lol: Pusia jest przeslodka! :loveu: Quote
andegawenka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Jest komiczna :roflt: http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/421258_496075177076844_1937146259_n.jpg Quote
harpoonka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='anica']Zaglądam do Pusi :)))))) Super foty!.. Ona naprawdę się uśmiecha :) Dziewczyna jest po prostu szczęśliwa!!!! Miło mi takie rzeczy czytać :) Szczególnie dlatego, że początki były trudne i nawet nie było wiadomo, czy Pusia do mnie trafi. [quote name='kolejna kobietka']hihihi smieszniutki jest ten usmiech polgebkiem :lol: Pusia jest przeslodka! :loveu: Oj, jest słodka :P Zdecydowanie! [quote name='andegawenka']Jest komiczna :roflt: http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/421258_496075177076844_1937146259_n.jpg Ja czasami płaczę ze śmiechu, jak widzę, co ona wyprawia;) Chociaż dzisiaj rano nie było mi do śmiechu, jak zastałam w kuchni pozrzucane kwiaty i wszystko inne z parapetu... A za to dodam jeszcze kilka zdjęć z wczoraj: Quote
harpoonka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Uwielbiam, jak ona tak słodko zadziera główkę, jak ją wołam do zdjęcia :) Quote
andegawenka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Zasłoniłaś widok z okna to sobie odsłoniła:p ale szybko sie przystosowała i nigdzie nie ucieka... Quote
kolejna kobietka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 mua w pycholek! slicznotka! :loveu: Quote
phase Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Te oczyska. :loveu::loveu: http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/547013_496838037000558_1030346883_n.jpg Quote
wykrywka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Słodko Pusia spogląda i jest taka puszysta, ale najważniejsze co widać, to, że zadomowiła już się na dobre, jest wyluzowana, pewna siebie i radosna :lol:. Quote
pikola Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Pusia to urodzona modelka:loveu:Cudownosci:loveu:Pyszczek juz siwy a w glowie same figle:lol: Quote
Nemko Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 [quote name='harpoonka']Poprosiłam ją, żeby się ładnie uśmiechnęła do zdjęcia i oto, co jej z tego wyszło: :evil_lol: Niesamowite foto, jeeeejku :cool3::evil_lol: Quote
toyota Posted November 5, 2012 Author Posted November 5, 2012 Harpoonko, a co ze sterylizacją i usunięciem przy okazji sterylki tego nadziąślaka ? Trochę się boję, żeby nie zaczął wrastać w żuchwę. I jeszcze przepuklina chyba też była do naprawy. Daj znać jakie będą koszty i czy wystarczy pieniędzy, które zostały w spadku po Kruszynce. Quote
harpoonka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='toyota']Harpoonko, a co ze sterylizacją i usunięciem przy okazji sterylki tego nadziąślaka ? Trochę się boję, żeby nie zaczął wrastać w żuchwę. I jeszcze przepuklina chyba też była do naprawy. Daj znać jakie będą koszty i czy wystarczy pieniędzy, które zostały w spadku po Kruszynce.[/QUOTE] Byłam z sunią u weterynarza kilka dzisiaj rano z powodu nawrotu problemów skórnych. Znowu się drapie :/ Poza tym jakiś czas temu złapała kleszcza, po którym została brzydka rana (kleszcz był wyjęty dobrze, żył jeszcze po wyjęciu go z Pusi, więc główki nie urwałam) i zrobiła się opuchlizna w tym miejscu. Prawdopodobnie Pusia się tam mocno zadrapała, bo to było na pyszczku i jej przeszkadzało, ale musiałam sprawdzić. Toyoto, pamiętasz, jak ci mówiłam, że Pusia "traci głos" czasami jak szczeka? Okazało się, że może to być problem z tchawicą i musimy zrobić badania. Wyczuwalne jest lekkie zgrubienie :( Nie mogę sobie wybaczyć, że wcześniej to zignorowałam. Do weterynarza poszłam dopiero, jak u Pusi zdarzają się chwilę, kiedy tak dziwnie oddycha. Ciężko to opisać. Np. kiedy śpi, nagle się podnosi i charczy tak, jakby coś ją dławiło. Przechodzi jej po chwili, ale zmartwiłam się. Przy okazji kazałam pani weterynarz obejrzeć nadziąślaka (co było dość trudne, bo psinka kłapie na nią zębami i ja muszę jej otwierać pyszczek) i wg. niej nadziąślak się nie rozwija na razie na tyle, żeby wrastał w żuchwę. Ja sama co kilka dni (nie częściej, żeby zauważyć ew różnice) zaglądam jej do pyszczka i faktycznie wydaje się, że się nic nie zmienia. Ale wiecie, ja sama nie ocenię, czy nie wrasta - mam tylko nadzieję, że wet się nie myli. Przepuklina chwilowo jest najmniejszym problemem, nie jest konieczna natychmiastowa operacja. W związku z tymi wszystkimi problemami, sterylizacja na razię w grę nie wchodzi :( Będę musiała sprawdzić dokładnie, ile pieniędzy już poszło na Pusię i jakie koszta nam się święcą w związku z jej stanem zdrowia. Trzymajcie kciuki, żeby to wszystko okazało się fałszywym alarmem, bo Pusia nie zasłużyła sobie na takie cierpienie... Poza tym nie widać po niej, żeby źle się czuła. Szaleje na dworze, obszczekuje wszystko, co się rusza, skacze po kanapach i oknach, gryzie Batkusa w szyję :D i doprowadziła do tego, że on boi się z nią położyć na legowisku. Mała terrorystka. Wszyscy też mówią, że bardzo się zmieniła. Nie boją się już wyciągnąć do niej ręki i pogłaskać znienacka, mogą ją nawet drapać pod szyjką i nie gryzie. A potrafiła i pogryzła chyba każdego już, kto ją poznał (włącznie ze mną). Próbuję ją oduczyć skakania po kanapach, bo mamy taką porę roku, że na dworze jest mokro i ciągle muszę czyścić meble z błota. Ta mała małpeczka nie godzi się z tym i łazi w kółko wokół mnie, popiskuje, powarkuje na mnie, opiera łapki na moich kolanach i zaczepia, żebym tylko wpuściła ją na tapczan. Jak to nie odnosi skutku, to obrażona kładzie się w kącie za szafką i tam siedzie, ale najpierw jeszcze spróbuje wejść na każdy inny fotel w pokoju (są 3, w tym kanapa) i sprawdza, czy jej na to pozwolę ;) Ale to nie zmienia faktu, że zdarza jej się ze mną spać ;) Quote
andegawenka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Małpusia jaka? aż mi szkoda Batkusia. Tak na prawde niepokoi mnie to chrapanie z tchawicy. Normalnie to psy się nie budzą...chrapią i już. Quote
Recommended Posts