toyota Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 Zapraszam na ostatni dzień bazarku dla Atosa:http://www.dogomania.pl/forum/threads/230961-Nowe-m-inVictoria-s-Secret-Bath-body-works-Royal-Canin-dla-Atosa-do30-08-do-godź-22?p=19593816#post19593816 Z moją Pusią dużo lepiej. Wetka obstawia jednak alergię, bo zastrzyk sterydowy pomógł od razu i przestała sią drapać. Quote
Nemko Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Witam Was, czy naprawde nie moglby sie nikt wypowiedziec, nikt z doswiadczeniem jak oduczyc psa szczekania na wszystko? Szczegolnie w nocy...Pusia jest upierdliwa z tego co widze, i Harpoonek na pewno ma z nia troche problemow...Wiem, ze zdrowie malej jest najwazniejsze, ale moze ktos zna jakis skuteczny sposob?...Jutro podjade do behawiorystki - psiego psychologa, moze ona cos doradzi... Quote
harpoonka Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Jeśli chodzi o zachowanie Pusi, to najbardziej mnie teraz martwi jej podejście do Batkusa i Argosa. Cieczka się skończyła, a ona zachowuje się jak wredne, stare babsko - warczy, przegania, gryzie (!)... A szczekanie jest bardzo uciążliwe... Dzisiaj w nocy też miałam pobudkę. Najlepsze, że wściekła otworzyłam drzwi od pokoju, żeby uspokoić szczekającą sunię, a ona... stała pod tymi drzwiami - szczekała do nas (?)... Ostatecznie spędziła noc w łazience. Położyłam jej tam jej posłanie i niestety zamknęłam. Nikt nie chciałby być budzony kilka razy w ciągu nocy, bo psiak nie może się naszczekać. Mój chłopak to już w ogóle szału dostaje - ma lżejszy sen ode mnie i męczą go takie pobudki. Okno w kuchni zablokowałam firanką. Na razie nie udało jej się wejść na parapet. Ona tam najczęściej sobie siada i szczeka na psa sąsiadów. I tak sobie szczekają na siebie zwykle koło 5 rano (sąsiedzi wcześniej wypuszczają psa na podwórko). Pusia przewróciła moje życie do góry nogami :D Myślałam, że będzie spokojniejsza, a ona na dupce usiedzieć nie może. Ciągle gdzieś łazi, nasłuchuje i poszczekuje, pcha się na kolana w najmniej odpowiednim momencie i ciągle żebrze o jedzenie ;) Co do problemów skórnych - została pobrana zeskrobina i czekam na wyniki, także wypowiem się jak będę sama wiedziała coś więcej. Quote
Awit Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 To napisz co doradzi ta psycholog, moja w nocy nie szczeka ale w dzień jak okna otwarte to czasem mam już dość........... Quote
kolejna kobietka Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 niestety ja nie mam zadnego doswiadczenia ze szczekajacym psem (chociaz bardzo sie z tego powodu ciesze) i nie moge pomoc :sad: mialam wczesniej psiaka, ale szczekal tylko jak ktos chodzil po klatce schodowej, a ze mieszkamy na 3 pietrze, to nie byl jakis tam powazny problem, teraz mam psa zupelnie nieszczekliwego... wyobrazam sobie jakie to musi byc meczace i denerwujace :sad: moze faktycznie szczeka dlatego, bo chcialaby byc razem z wami w pokoju? (piszesz, ze otworzylas drzwi, wiec zrozumialam, ze sunia jest od was oddzielana na noc?)... czytalam kiedys o bardziej drastycznych sposobach oduczenia psa szczekania, czyli np obroze antyszczekowe (chociaz nie wszystkie sa takie drastyczne, bo sa roznego rodzaju i sa rowniez zapachowe badz dzwiekowe, a nie tylko na impuls elektryczny), niestety to wydatek... moge polecic rowniez stopery plastelinkowe do formowania, do kupienia w aptece... Quote
andegawenka Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Gdzieś czytałam na dogo o takim problemie. Spróbuję odnaleźć. Quote
harpoonka Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 kolejna kobietka napisał(a):niestety ja nie mam zadnego doswiadczenia ze szczekajacym psem (chociaz bardzo sie z tego powodu ciesze) i nie moge pomoc :sad: mialam wczesniej psiaka, ale szczekal tylko jak ktos chodzil po klatce schodowej, a ze mieszkamy na 3 pietrze, to nie byl jakis tam powazny problem, teraz mam psa zupelnie nieszczekliwego... wyobrazam sobie jakie to musi byc meczace i denerwujace :sad: moze faktycznie szczeka dlatego, bo chcialaby byc razem z wami w pokoju? (piszesz, ze otworzylas drzwi, wiec zrozumialam, ze sunia jest od was oddzielana na noc?)... czytalam kiedys o bardziej drastycznych sposobach oduczenia psa szczekania, czyli np obroze antyszczekowe (chociaz nie wszystkie sa takie drastyczne, bo sa roznego rodzaju i sa rowniez zapachowe badz dzwiekowe, a nie tylko na impuls elektryczny), niestety to wydatek... moge polecic rowniez stopery plastelinkowe do formowania, do kupienia w aptece... Tak, jest oddzielona na noc, bo jak śpię, włazi na mnie i budzi pazurkami, bo próbuje uformować sobie na mnie posłanie. Albo wciska się pod poduszkę i też mnie tym budzi ;) Zanim zasnę, nie pozwalam jej wejść na łóżko - nie może sobie wtedy znaleźć miejsca, chodzi w kółko, co chwilę próbuje jednak wskoczyć do mnie i tak w kółko. I to był pierwszy raz kiedy szczekała pod drzwiami sypialni, zwykle znajduję ją w oknie albo w przy drzwiach. A ja naprawdę mieszkam w cichej okolicy, nie mam klatki schodowej, więc nie słyszy też przechodzących ludzi... andegawenka napisał(a):Gdzieś czytałam na dogo o takim problemie. Spróbuję odnaleźć. Byłoby super, bo ja nie mogłam nic znaleźć ;) Quote
andegawenka Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Jest tych watków dość dużo. Harponko wybierz sama z tego linku bo znasz lepiej problem http://www.dogomania.pl/forum/forums/466-Szczekanie Szczekanie w nocy http://www.dogomania.pl/forum/threads/221907-szczekanie-a-raczej-ujadanie-w-nocy-co-jest Quote
harpoonka Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 [quote name='andegawenka']Jest tych watków dość dużo. Harponko wybierz sama z tego linku bo znasz lepiej problem http://www.dogomania.pl/forum/forums/466-Szczekanie Szczekanie w nocy http://www.dogomania.pl/forum/threads/221907-szczekanie-a-raczej-ujadanie-w-nocy-co-jest Faktycznie tego jest sporo. Przejrzę dzisiaj i może coś ciekawego wymyślę :) Quote
toyota Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Ja też nic nie doradzę, moje również potrafią się rozszczekać w nocy, a mam wtedy caly chór i jedynie wtedy wyskakuję z łóżka na równe nogi, żeby się wydrzeć "ciszaaaaaaaaaaaa !!!". Te 2, które śpią ze mną są cicho. Drą się zawsze te, które śpią poza sypialnią, ale nie mogę spać ze wszystkimi ;). Quote
andegawenka Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Gdy mój Minio (schroniskowy) już porządnie obsikał mieszkanie też ryknęłam NIE! i przestał. Nie spodziewałam się takiego efektu:evil_lol: Quote
wykrywka Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Co tam u Pusi, nadal zachowuje się, cytuję: "jak wredne, stare babsko" :cool3: ? Quote
kolejna kobietka Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 no wlasnie, nadal taki rozbojnik? ;) Quote
kolejna kobietka Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 zagladam do babuni... co u was? jak zachowanie Pusi? Quote
malagos Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Dawno nie było wiadomości o suczce, a ni zdjęcia........ Quote
lika1771 Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 kochani proszę o głosy na mamę missieek - ma pod opieką kilkadziesiąt psów uratowanych z mordowni w Olkuszu, wszystko nieodpłatnie na własnym utrzymaniu, koszty niewyobrażalne... proszę pomóżcie - wystarczy kliknąćhttp://www.dogomania.pl/forum/threads/232080-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesie%C5%84Takie domy trzeba wspierac... Quote
pikola Posted September 15, 2012 Posted September 15, 2012 Co u sunieczki,wszystko u Was dobrze? Quote
anica Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='pikola']Co u sunieczki,wszystko u Was dobrze?[/QUOTE] co tam?....jak tam? :))))) Quote
harpoonka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Długo mnie nie było - sprawy problemy osobiste :( I forum coś mi nie chce działać. Dzisiaj jest okej, to postaram się odpowiedzieć na wiadomości. U niuni wszystko w porządku. W końcu zaczęła lepiej dogadywać się z Batkusem i już na niego nie warczy bez powodu. Ze skórą dalej są problemy, ale o tym napiszę kiedy indziej, dzisiaj nie mam siły. Tymczasem zdjęcia z ostatniego spaceru (sunia teraz za każdym razem nam towarzyszy)" To jest to, co sądzi o robieniu zdjęć ;) A potem śmieje mi się w twarz... TRIO :) Quote
harpoonka Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Małe tarzanko w piasku ;) A tutaj moje zapoznawanie się w nowym aparatem taty - niektóre zdjęcia mi nawet wyszły ;) Quote
Recommended Posts