Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evel bardzo się cieszę że masz chorobę poczwarkową:)to wielka pomoc. Mam nadzieję że będziesz wpadała do Enterka na zajęcia edukacyjne?

Posted

Nie ma sprawy - żałuję tylko, że DT nie może być u mnie, ale będę go odwiedzać tak często, jak tylko będę mogła :)

Jutro ogłoszenia dla Pauzy, niestety dzisiejsza prędkość mojego internetu coś nawala...

Posted

evel napisał(a):
Socurek, doszły szele - dzięki! :)

Kurcze miałam jeszcze smycz wysłać, ale zapomniałam :placz: zła byłam na siebie, że hej...
Biedny Enterek... tak bym chciała, żeby znalazł mu się jakiś tymczas...

Posted

evel napisał(a):
Dziubuś jest suuuper :D Więcej napiszę wieczorem ;)

Ooo to i ja się cieszę;) Mam tylko nadzieję,że słowo "super" nie dotyczy biegunki:diabloti:

Posted

Na początek napiszę, że jestem BARDZO zaskoczona, na plus, bardzo, bardzo, bardzo!

Enterek został chwilowo przechrzczony na Dextera ;) Uczymy się nowego imienia, przywołania, chodzenia na smyczy. Na szelkach pies chodzi całkiem ładnie, czasem się zapiera jak osiołek i trzeba dać mu chwilę namysłu, ale ogólnie jest nieźle. Na spacerach się nie oddala (chodzimy na lince 10m), trzyma się przewodnika.

Jest ciekawy, ale nie brawurowy - nowe rzeczy poznaje stopniowo i na spokojnie, nie wyrywa się do psów ani ludzi. Kota obwąchał i zachęcał do zabawy, niestety bezskutecznie ;) Podobnie z sunią-rezydentką. Suczka nie chce się z nim bawić, myślę, że to kwestia czasu :)

Ładnie reaguje na korekty - obszczekiwał dzisiaj sąsiadów, bo po co się kręcą przy płocie :razz: Na słowne upomnienie przestaje. Spał w nocy w budzie, do której schował swoje skarby - miskę, plastikową butelkę i gałązkę urwaną z pobliskiego krzaka :D

Nie wykazuje nadmiernej obrony zasobów - jadł dzisiaj świńskie uszko i nie bronił go jakoś specjalnie, wymieniał się za karmę.

Wczoraj kupa dramatyczna, dzisiaj już lepiej - myślę, że można to złożyć na karb stresu, zmiany warunków itd. Oskubałam go trochę ze starych strupków, bo i tak je sobie wygryza. Nie wiem, co jeszcze napisać. Jestem zakochana :loveu:

Posted

no nie, kolejne biedy. Słodkie stwory, jak tylko wydobrzeją i wyładnieją, to mam nadzieję, że odpowiedzialne domy będą się o nie bić :)