Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bede otwierac hotel,lecz niestety PAPIEROLOGIA w naszym kraju jest nie do przeskoczenia,wiec chwilowo oferuje miejsce w domu bez faktury i 2 h dzialke do biegania na ktorej bedzie hotel

Posted

MaDi, porobić im ogłoszeń trochę? Jeśli tak, potrzebuję w miarę możliwości informacji typu: wiek, stosunek do innych psów/innych zwierząt, czy mogą iść do domu z dziećmi, czy do mieszkania/domu z ogrodem/jedno i drugie, stan zdrowia, kastracja itp.

Wrzuciłam trochę zdjęć na forum belgowe, może ruszy.

Posted

Enter - spokojny, ale jeszcze nieufny,
Reset- trwa jego leczenie,
Pauza- trochę nieułożona, potrafi skoczyć na Ciebie, jest żywiołowa i lubi zabawy.
Psiaki mają około roku, nie są agresywne wobec innych psów, albo je olewają, albo się tylko przyglądają. Wydaje mi się, że one nadają się bardziej do domu z ogrodem, miasto to dla nich nowość.
Bico dziękujemy :)

Posted

Enter chodzi mi po głowie... naprawdę jest śliczny i chwyta za serducho ;).
Mam nadzieję, że szybko ktoś wypatrzy te ślicznotki i da im dom :)

Posted

No właśnie się zastanawiałam co do wieku, bo o ile Pauza wygląda jak dorosła sunia OBM, o tyle Enter wygląda jak szczeniak. Chyba, że to miks z ONkiem, dlatego inaczej jest zbudowany i ma szczeniakowe proporcje.

Co do domu z ogrodem - ogród nie rozwiązuje sprawy, bo sam ogródek psa nie wybiega ;) Pytałam raczej pod kątem tego, gdzie się lepiej czują, bo przy Resecie było napisane, że najlepiej się czuje na dworze. Belgi ogólnie są szalenie inteligentne i myślę, że przywyknięcie do miejskiego gwaru pójdzie szybko, o ile dzieciaki nie są ekstremalnie płochliwe.

Bożeeeee, jak ja bym chciała maliniaka :( Ale przy mojej kundzi dorosła suka chyba nie wchodzi w grę, bo by się dziewczyny zjadły. I klops.

Posted

Myślę nad nim intensywnie. Po nocach mi się śnią, cholera jasna :diabloti: Główną przeszkodą byłby TŻ, ale zobaczymy, okaże się wszystko w przyszłym tygodniu zapewne, jak on wróci... :siara:

Posted

Wiem, że sam ogród psa nie wybiega. Chodziło mi o to, że dom z ogródkiem może im się kojarzyć bardziej swojsko, miasto dopiero co poznają. No ale, jeśli pojawiłaby się opcja dt w mieście, to czemu nie? Zawsze można spróbować, może nie będzie tak strasznie. ;)

Posted

Co do skóry to na pewno jest to grzybica, wszystkie psy dostały tez advocate, są na antybiotyku. Normalne jedzenie plus witaminy na pewno pomogą, jeśli będzie taka potrzeba będziemy za jakiś czas robić badania hormonalne.

Powiem tak wg. mnie Pauza w sumie może iść do DT ew bardzo odpowiedzialnego DS.
Enter ma biegunki, jest mega wychudzony i ze zmianami skórnymi w dodatku dominuja go inne psy więc na CITO potrzebuje DT.
Enter, psychicznie ok ale najlepiej czuje się na dworze.
Skóra wymaga jeszcze długiego leczenia na szczęście daje się kąpać:)
Enter jest raczej w typie ON tak jak i drugi psiak który jest w naszej siedzibie (czarny-podpalany)

Co do charakterów to Enter jest dominowany przez inne psy. Pierwszego dnia potrafił na mnie burknać ale teraz oblizuje ludzi po twarzy, podgryza ręce i szuka w nich poparcia. Jest cwany;) i mega sprawny, fajnie skacze.Jajka ma jak szczeniątko.Zarówno on jak i Reset nie podnoszą nogi sikając.
Reset na dworze zachowuje się jak szczenie podskakuje zaczepia itp. jest niecierpliwy jak na owczarka przystało tzn. szczeka i ciągnie jak czegoś chce. Fizycznie wygląda na starszego od Entera ale w sumie życie go poniewierało...
Pauza wydaje się być najstarsza ale też lata jak oszalała skacze itp. nawet aportuje:) jak już podleci do człowieka to trochę posikuje i tuli się. To moja ulubienica.

Posted

Dzięki MaDi za telefon. Ja próbuję działać. Mam nadzieję, że mi się uda coś załatwić, jeśli nie w taki sposób, jak rozmawiałyśmy, to może inaczej. Będę kombinować ;)

Posted

no nie wytrzymam. akurat teraz, kiedy naprawdę nie mogę, bo za niecałe 2 tygodnie mamy wyjazd :shake:

ale mam trochę psich akcesoriów. jeśli ktoś ma czas zrobić dla nich bazarek, to prześlę zdjęcia

Posted

hm... smycze mogą się dla nich nadać, bo to mocne smycze z dużymi karabińczykami(jedna jest z elperro). ale obroże i szelki mogą być za małe. jedna obroża od taks pewnie by pasowała, bo jest za duża dla mojej suki, ale pozostałe rzeczy są dla niej za małe, a ona jest nieco mniejsza niż maliniak. może dla Entera by się nadały. mam też legowisko, ale dosyć małe, na styk dla mojej suki, jak się zwinie w kłębek

Posted

[quote name='motyleqq']hm... smycze mogą się dla nich nadać, bo to mocne smycze z dużymi karabińczykami(jedna jest z elperro). ale obroże i szelki mogą być za małe. jedna obroża od taks pewnie by pasowała, bo jest za duża dla mojej suki, ale pozostałe rzeczy są dla niej za małe, a ona jest nieco mniejsza niż maliniak. może dla Entera by się nadały. mam też legowisko, ale dosyć małe, na styk dla mojej suki, jak się zwinie w kłębek[/QUOTE]
Decyzja należy do Ciebie.

Posted

to ja wyślę chociaż 70 zł, więcej nie dam rady :( bo z Gizmulem też muszę pojechać i nie wiem jaki koszt będzie, ale jakoś tak te psinki chwytają za serce

Posted

[quote name='evel']No właśnie się zastanawiałam co do wieku, bo o ile Pauza wygląda jak dorosła sunia OBM, o tyle Enter wygląda jak szczeniak. Chyba, że to miks z ONkiem, dlatego inaczej jest zbudowany i ma szczeniakowe proporcje.

Co do domu z ogrodem - ogród nie rozwiązuje sprawy, bo sam ogródek psa nie wybiega ;) Pytałam raczej pod kątem tego, gdzie się lepiej czują, bo przy Resecie było napisane, że najlepiej się czuje na dworze. Belgi ogólnie są szalenie inteligentne i myślę, że przywyknięcie do miejskiego gwaru pójdzie szybko, o ile dzieciaki nie są ekstremalnie płochliwe.

Bożeeeee, jak ja bym chciała maliniaka :( Ale przy mojej kundzi dorosła suka chyba nie wchodzi w grę, bo by się dziewczyny zjadły. I klops.

Jak na moje to on może mieć ok 7-9miesięcy, bo widać nawet nieproporcjonalność w jego budowie, jaką psy mają w tym wieku. Jest naprawdę przeuroczy :loveu:

Zapisuję ;)

Posted

[quote name='MaDi']Decyzja należy do Ciebie.[/QUOTE]

mam też ze dwie książki, więc bazarek można zrobić tak czy siak, a to co myślę, że się im nada, to mogę przekazać

Posted

kurczę. ;c
mama powiedziała, że zgodzi się na psa ale jak ... (Ty$, wiesz. To co pisałam na pw).
Sunia prześliczna ;p
wgl jestem zaskoczona, że prawie belgi tutaj szukają domu. :(