BerciaP. Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 danavas napisał(a):jakaś zbiórka stałych na dt czy cuś? co planujecie? Najlepszą wersją byłoby chyba (oprócz oczywiście świetnej adopcji) znalezienie domku tymczasowego. Teraz jestem na wyjeździe, ale jutro wracam, zrobię eksperyment w sprawie zachowania wobec kurczaków. Jeśli nic się nie zmieniło, to trzeba ją wyadoptować, jeśli nie będzie polować, spokojnie może czekać u mnie. Co do sterylki, po przyjeździe zapytam weterynarza jak widzi sprawę, znaczy czy już można. Quote
Aimez_moi Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Czyli troszke sie rozjesnilo odnosnie sytuacji suni...... A jak ma na imie zabcia psia? Quote
BerciaP. Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 daga31081980 napisał(a):zapisuję sunię Dzięki, to zapisz jeszcze 7!!!!:lol: szczeniaczków, które Żaba dzisiaj powiła. Na razie 7!!!:crazyeye:. Zastanawialiśmy się z Panem Małżonkiem jak to możliwe, skoro kilka osób, w tym moja teściowa widziało ją ze szczeniakami. Doszliśmy do wniosku, że te 2 małe, które koło niej widziano to puszczane luzem psiaki jednego z sąsiadów (co tłumaczyłoby brak Żabiej tęsknoty za nimi oraz dziwną niechęc labradorki do biegania), natomiast Żabcia została zapewne przez "kochającego" właściciela wyrzucona, jak okazało się, że jest w ciąży:angryy:. Przeprowadziłam stadko do domu, ale jestem maksymalnie przerażona. Ratunku? Ratunku. RATUNKUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!:placz: BŁAGAM, SZUKAJCIE JUŻ DOMÓW, PRZECIEŻ NIE PORADZĘ SOBIE Z TYLOMA PSAMI, JAK PODROSNĄ!!!!!!!!!!! Że o wydatkach nie wspomnę, mam chorą mamę i wydatki na jej kurację są najważniejsze! 8 dodatkowych psów to dla mnie dramat, szczególnie jak będą duże i trzeba je będzie odrobaczac, szczepic itp. Quote
Aimez_moi Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 O Matko i corko!....... o nie musze spokojnie pomyslec...... Quote
daga31081980 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 to najlepsze wyjście ...wiem że ciężka decyzja ale z jednym masz problem a co dopiero z ośmioma nadprogramowymi psami.Tym bardziej że psy będą musiały być ok 8 tyg przy suni a po 4 tygodniu trzeba je będzie dokarmiać-co wiąże się z dodatkowymi kosztami.Dodatkowo nie wiadomo czy to laby czy sunia poszła w tango z jakimś kundelkiem.Wiem że ciężko ale czasem to jedyne rozsądne wyjście. Nie zabijcie mnie cioteczki za takie podejście ...:( Quote
BerciaP. Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 daga31081980 napisał(a):to najlepsze wyjście ...wiem że ciężka decyzja ale z jednym masz problem a co dopiero z ośmioma nadprogramowymi psami.Tym bardziej że psy będą musiały być ok 8 tyg przy suni a po 4 tygodniu trzeba je będzie dokarmiać-co wiąże się z dodatkowymi kosztami.Dodatkowo nie wiadomo czy to laby czy sunia poszła w tango z jakimś kundelkiem.Wiem że ciężko ale czasem to jedyne rozsądne wyjście. Nie zabijcie mnie cioteczki za takie podejście ...:( Nie umiem. Patrzyłam jak przychodzą na świat, pomagałam im w tym. Teraz leżą spokojnie i ufnie razem z Żabą, nie potrafię ot tak zadecydowac o ich śmierci. Może to się wydaje nieodpowiedzialne, ale nie umiem. I wiem, że ciągle wracałaby do mnie myśl, że pozbawiłam je życia. Rozpuściłam wici i Was proszę o to samo. Ogłaszajcie gdzie się da, pytajcie znajomych. Oczywiście wiem, ze macie swoich podopiecznych, ale może ktos akurat skusi się na te "kijanki"? Wkrótce zrobię im zdjęcia i podeślę, może znowu pomożecie mi zamieścic? Tatuś na pewno nie był labradorem, bo "kijanki" czarne jak węgiel, ale niektóre mają białe końcówki ogonków i białe strzałki na czołach. Ale z mieszanek czasem wyrastają piękne psy:roll:, więc może się uda? Quote
danavas Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 BerciaP. napisał(a):Nie umiem. Patrzyłam jak przychodzą na świat, pomagałam im w tym. Teraz leżą spokojnie i ufnie razem z Żabą, nie potrafię ot tak zadecydowac o ich śmierci. Może to się wydaje nieodpowiedzialne, ale nie umiem. I wiem, że ciągle wracałaby do mnie myśl, że pozbawiłam je życia. Rozpuściłam wici i Was proszę o to samo. Ogłaszajcie gdzie się da, pytajcie znajomych. Oczywiście wiem, ze macie swoich podopiecznych, ale może ktos akurat skusi się na te "kijanki"? Wkrótce zrobię im zdjęcia i podeślę, może znowu pomożecie mi zamieścic? Tatuś na pewno nie był labradorem, bo "kijanki" czarne jak węgiel, ale niektóre mają białe końcówki ogonków i białe strzałki na czołach. Ale z mieszanek czasem wyrastają piękne psy:roll:, więc może się uda? Pies jest pod Twoją opieką i Ty się nim zajmujesz więc decyzja należy do Ciebie.... ile dam radę to pomogę...ale kochana...zdjęcia zdjęcia zdjęcia....to jest podstawa.... Quote
Aimez_moi Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Ja wiem, ze takie decyzje sa bardzo trudne....... Rozsadnym wyjsciem byloby tak jak pisaly dziewczyny uspic i zostawic jednego...... Twoja decyzje uszanujemy i w miare mozliwoaci bedziemy staraly sie pomoc..... Quote
daga31081980 Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 BerciaP. napisał(a):Nie umiem. Patrzyłam jak przychodzą na świat, pomagałam im w tym. Teraz leżą spokojnie i ufnie razem z Żabą, nie potrafię ot tak zadecydowac o ich śmierci. Może to się wydaje nieodpowiedzialne, ale nie umiem. I wiem, że ciągle wracałaby do mnie myśl, że pozbawiłam je życia. Rozpuściłam wici i Was proszę o to samo. Ogłaszajcie gdzie się da, pytajcie znajomych. Oczywiście wiem, ze macie swoich podopiecznych, ale może ktos akurat skusi się na te "kijanki"? Wkrótce zrobię im zdjęcia i podeślę, może znowu pomożecie mi zamieścic? Tatuś na pewno nie był labradorem, bo "kijanki" czarne jak węgiel, ale niektóre mają białe końcówki ogonków i białe strzałki na czołach. Ale z mieszanek czasem wyrastają piękne psy:roll:, więc może się uda? kochana nikt nie ma pretensji do ciebie,jeśli dasz radę przetrzymać maluchy i mamę u siebie do 8 tygodnia to będzie git.Porób zdjęcia i od 5 tyg będziemy je ostro ogłaszać i mamuśkę też.Tylko proszę porób masę zdjęć takich na których dobrze widać sunię i maluszki.W razie co mogę podać ci przepis na mleko gdyby suni brakowało.Robiłam takie specjalne mleczko moim szczeniorkom bo sunia ich nie karmiła.Najważniejsze jest to czy sunia może u ciebie mieszkać do momentu znalezienia domów dla maluszków.Potem coś wymyślimy. Quote
Aimez_moi Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Zgadza sie....wszystko w Twoich rekach ...... i sile...... Quote
danavas Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 a my we trzy Tobie pomożemy ile damy radę....... co nie dziewuszki?!..;) Quote
daga31081980 Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 danavas napisał(a):a my we trzy Tobie pomożemy ile damy radę....... co nie dziewuszki?!..;) pewnie ciocia w ilości siła:) Quote
Aimez_moi Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Daga i Danavas....:) to takie odrobinki sa ale ja.......no coz...w ilosci sila....:):):) Quote
BerciaP. Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 Aimez_moi napisał(a):Daga i Danavas....:) to takie odrobinki sa ale ja.......no coz...w ilosci sila....:):):) Dam radę, bo nie mam wyjścia. "Człowiek jest odpowiedzialny za to co oswoił". Tak to już jest, że jedni znajdują na ulicy kilka tysięcy, a ja 8 psów w jednym:roll:. Za to poznaję dzięki temu dużo fajnych ludzi z wielkimi sercami i to jest nagroda. Zdjęcia staram się robic, ale na razie wychodzi mi tak sobie. Niedługo postaram się którejś z Was wysłac do zamieszczenia. Co do mleka, Żaba karmi i jest troskliwą matką. Je suchą karmę (z tych tanich, ale na labradorach kupiono jej specjalistyczną i podobno ma niedługo przyjśc). Ponadto kupujemy jej wiejskie mleko prosto "z krzaka" i wypija go potworne ilości. Dzięki za wszystko. Quote
Aimez_moi Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Sama Kochaniutka masz wielkie serce......:):) Quote
daga31081980 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 BerciaP. napisał(a):Dam radę, bo nie mam wyjścia. "Człowiek jest odpowiedzialny za to co oswoił". Tak to już jest, że jedni znajdują na ulicy kilka tysięcy, a ja 8 psów w jednym:roll:. Za to poznaję dzięki temu dużo fajnych ludzi z wielkimi sercami i to jest nagroda. Zdjęcia staram się robic, ale na razie wychodzi mi tak sobie. Niedługo postaram się którejś z Was wysłac do zamieszczenia. Co do mleka, Żaba karmi i jest troskliwą matką. Je suchą karmę (z tych tanich, ale na labradorach kupiono jej specjalistyczną i podobno ma niedługo przyjśc). Ponadto kupujemy jej wiejskie mleko prosto "z krzaka" i wypija go potworne ilości. Dzięki za wszystko. super!!!najważniejsze że mogą u ciebie póki co mieszkać.Potem zobaczymy,coś wymyślimy.Czekamy na zdjęcia. Jak coś śli na daga9@spoko.pl Quote
danavas Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 eheh...ja drobinka?...Aimez czy Tobie wzrok odebrało....???? Quote
daga31081980 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 kochane gabaryty nie ważne my 3 mamy MOC!!!!! Więc NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:) Quote
Aimez_moi Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 danavas napisał(a):eheh...ja drobinka?...Aimez czy Tobie wzrok odebrało....???? Faktycznie oczka to mam troche marne.....ale wiem jak wygladasz! Quote
Aimez_moi Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 daga31081980 napisał(a):kochane gabaryty nie ważne my 3 mamy MOC!!!!! Więc NIECH MOC BĘDZIE Z NAMI:) Niech bedzie! Skad w malym cialku tyle sily? Quote
danavas Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Rozmawiałam wczoraj z Karmelcią.... jak szczeniaki pójdą... to weźmie mamusie.... 300zl /m-c jak rzucimy czasami jakaś karmę bo ona kupuje dobre drogie karmy i nie może zejść z ceny.... korzystnie??? Bercia wysyłaj zaproszenia...błagaj ludzi o stałe deklaracje a przedewszystkim niech tu się zbierze większa liczba osób... te dwie moje koleżaneczki mają świra na punkcie labków to przyszły....ja mam świra na punkcie Agi i Dagi to przylazłam za nimi..;) ale nie każdy wejdzie tak o....trzeba zapraszać... mamy 8 tygodni by zebrać stałe... jak zrobisz mamie ładne zdjęcia.....ale muszą być ładne to już można jej zrobić ogłoszenia...a potem się chętnym wytłumaczy jaka sytuacja.... Quote
daga31081980 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 danavas napisał(a):Rozmawiałam wczoraj z Karmelcią.... jak szczeniaki pójdą... to weźmie mamusie.... 300zl /m-c jak rzucimy czasami jakaś karmę bo ona kupuje dobre drogie karmy i nie może zejść z ceny.... korzystnie??? Bercia wysyłaj zaproszenia...błagaj ludzi o stałe deklaracje a przedewszystkim niech tu się zbierze większa liczba osób... te dwie moje koleżaneczki mają świra na punkcie labków to przyszły....ja mam świra na punkcie Agi i Dagi to przylazłam za nimi..;) ale nie każdy wejdzie tak o....trzeba zapraszać... mamy 8 tygodni by zebrać stałe... jak zrobisz mamie ładne zdjęcia.....ale muszą być ładne to już można jej zrobić ogłoszenia...a potem się chętnym wytłumaczy jaka sytuacja.... nooo ty ciocia zawsze mądre pomysły masz!!!!!!!!!!!! Quote
Aimez_moi Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Ta ......:) zawsze....:) Jak wyprawa przez pol Polski w malutkim...ciasniutkim autku we trzy po piesia z krzywymi nozkami.....:):) Quote
daga31081980 Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Aimez_moi napisał(a):Ta ......:) zawsze....:) Jak wyprawa przez pol Polski w malutkim...ciasniutkim autku we trzy po piesia z krzywymi nozkami.....:):) ...się czepiasz szczegółów ... Quote
Recommended Posts