Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Juldan']Dzielne jesteście- obie, ja bym zjadła palce z nerwów.

I zjadłam, do takich sytuacji stresowych to ja się nie nadaję :(

aikowo jutro lub pojutrze odnowię ogłoszenia Borce- może teraz Ją ktoś wypatrzy...[/QUOTE]
Super!
Dziękuję, po Borabura jak po Twoje koty nikt nie dzwonił :(

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ojejej to sie narobiło, ważne, że wszystko się dobrze skończyło.

aikowo wracając do roślinności ogrodowej...nie wiem gdzie mieszkasz, ale mniemam, że jednak daleko ode mnie, a Andzike to się chyba pomyliła, że ja się w Twoje okolice wybieram;)....musimy chyba na PW coś pogadać, żeby wątku nie zaśmiecać ;)

Posted (edited)

majuska napisał(a):

...a Andzike to się chyba pomyliła, że ja się w Twoje okolice wybieram;)....musimy chyba na PW coś pogadać, żeby wątku nie zaśmiecać ;)

Andzike mówiła aikowo o planowanym zlocie czarownic ;) wtedy mogłabym jakąś roślinność przytargać ;)

Aikowo zawiozła Beti przedwczoraj do nowego domu - wszystko jest w porządku, relację zda aikowo :)

Powodzenia krówko Beti!

EDIT: zaktualizowałam post rozliczeniowy - nawet po dofinansowaniu przez Akcję Kastrację i Pańciostwo Beti brakuje nam ponad 200zł do zamknięcia finansów Beti :mdleje:

Edited by Andzike
Posted

Beti w środę pojechała do nowego domku :)
Zamieszkała na Bielanach z dwoma Panami.
Będzie kochana, pieszczona, ma zagwarantowane długie spacery i super jedzonko:)
Żeby Beti nie miała wstępu do kuchni Panowie własnoręcznie zbudowali furteczkę tak żeby Betulka Pańciostwo widziała a wejść nie mogła. Będzie spać na ogromnym i mięciutkim posłanku w pokoju w którym śpi jeden z Panów.
Jeden z Panów ma duże doświadczenie z pieskami i widzi że Beti bardzo dużo złego się w przeszłości wycierpiała.
Beti boi się jeździć windą i trzeba ją wnosić do tej piekielnej kabiny (a lekka nie jest).
Jeżeli macie jakieś sprawdzone sposoby na przełamanie strachy przed windą to bardzo prosze o radę, prześlę do Pańciostwa.
Panowie przekazali 200 zł na częściowe pokrycie kosztów sterylizacji Beti :multi:
Jesteśmy w kontakcie i być może się spotkamy na cmentarzu dla zwierząt w październiku :)

Dziękuję pięknie Cioteczki za waszą pomoc w znalezieniu domku Beti.

Została Borka po którą nikt nie dzwoni :(

Posted

Majuska, dzięki! :)
Chętnie przygarniemy zestaw, sprzedawałam już coś takiego ;)
Jostel przekazała na kolejny bazarek wylicytowaną filiżankę, coś jeszcze się uzbiera i ruszymy z nowym bazarkiem, ale to we wrześniu, bo przez wakacje za wiele się na bazarkach nie dzieje :roll:

aikowo napisał(a):
Została Borka po którą nikt nie dzwoni :(

Boraborek też się doczeka :) gdzieś czeka jej Pani z którą będzie oglądać Modę na Sukces :)

Posted

Wczoraj otrzymałam meldunek z domu Beti.
Pańciostwo jest zachwycone (i gwoli wyjaśnienia Pan tata i Pan syn :) ).
Podczas któregoś z kolei spaceru Betinka na tyle już zaufała że weszła do windy bez potrzeby wnoszenia :)
Jest super grzecznym i super pilnującym się psem :)
Szew goi się pięknie i już niedługo będzie latać bez ubranka :)
Podobno boczki jej się zaczynają zaokrąglając.

Tymczasem po Borkę nikt nie zadzwonił, ani jednego telefonu :(
Boreczka ma śliczną błyszczącą sierść (chyba od kociej karmy którą notorycznie wykrada... :) )
I jest kanapowo, kolankowym pieskiem.
Nie lubi wychodzić na dwór i nie wymaga długich spacerów.
A jak już się na taki wybierze to szleje jak wściekła :)
Aha i lubi zdechłe żaby szczególnie jako perfumę :/ na tę okoliczność zasłużyła na kąpiel :)

Posted

Tak, Borka jest piękna :)
I jak patrzę na nią, to widzę naszego podopiecznego Czakiego. Jak patrzę na Czakiego, to myślę o Borce :)
Oba piękne i oba czekają na wymarzone domki.

Posted

Akrum napisał(a):
Tak, Borka jest piękna :)
I jak patrzę na nią, to widzę naszego podopiecznego Czakiego. Jak patrzę na Czakiego, to myślę o Borce :)
Oba piękne i oba czekają na wymarzone domki.

A może tak przerośnięte ratlery puścić w tandemie? ;)

Posted

Przepraszam za offa ale BARDZO WAZNE !
Zagineła dzis wyciagnieta ze schronu mikro sunia , Mikro-psiaki proszą o pomoc w poszukiwaniach !
Warszawa ul. Grójecka/Banacha/Winnicka - tam widziana była ostatnio i tam jest z relacji naocznych świadków, którzy widzieli małą jak biegła!
http://www.dogomania.pl/forum/threads/231389-ZAGINE%C5%81A-TAI-!-Warszawa-Gr%C3%B3jecka-Banacha-Winnicka-POMOCY!!!!!!!!?p=19590273#post19590273
[h=1][/h]

Posted

Troszkę zamarł wątek :)

W ramach pracy nad zmaniejszaniem długu Beti przez weekend razem z Andzike tworzyłyśmy pyszne weki :)
Wyszło kilka słoiczków konfitury z czarnego bzu :)
W sam raz na bazarek :)
O papryczkach nie wsponę które (twu, twu) oszałały z owocowaniem! :)

Borka dzielnie asystowała w pracach zalegając na kuchennej kanapie:) wszelkie skapki podłogowe były skrzętnie degustowane. :)

Posted

Mnie też ślinka cieknie na myśl o konfiturze z czarnego bzu :smile:
Dziś Beti będzie miała zdjęte szwy.
Zaaklimatyzowała się w naszym domku bardzo dobrze i wszystko zmierza ku dobremu.
Czeka ją jeszcze operacja guza sutka, ale dopiero jak dojdzie do pełnej formy.
Na razie obdarzyła nas zaufaniem (z wzajemnością). Apetyt jej dopisuje, przy każdej okazji uśmiecha się ogonem, zaakceptowała podróże windą i samochodem, a nawet w kagańcu Metrem. Na spacerach chodzi przy nodze bez smyczy, reaguje na imię bez specjalnego ociągania, a na podwórku ma coraz więcej koleżanek i kolegów. Czy można chcieć czegoś więcej? Beti, to Super Psina :multi:

Posted

[FONT=Times New Roman]W tym tygodniu Boreczka została zaszczepiona więc ma pełny serwis tylko domku brak [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Szczepienie to była cała operacja bo spakowałam dwa koty, Borkę i psa prywatnego zwanego Grubciem (co poniektórzy mieli przyjemność poznać ;) )[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Boreczka super grzecznie siedziała na siedzeniu pasażera i wpatrywała się z ufnością, nie wyprowadzały jej jęki dobiegające z kontenera gdzie jedna z księżniczek w sposób głośny i stanowczy manifestowała gwałt na kocim jestestwie[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Szczepienie odbyło się bez problemów no może poza jednym – Grubcia musiałam zaszczepić sama osobiście ponieważ nawet obłaskawianie parówkami przez weta nie pomogło i dać się zaszczepić nie chciał [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Ustaliłam też że Pancio Beti zadzwonił z meldunkiem do weta. Naprawdę Beti dobrze trafiła [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman]. Pomimo uprzedzeń do Warszawiaków, wet wyrażał się o Panciu w samych superlatywach[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Od Pancia Beti też mam informację:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Została pobrana jej krew i wyniki ogólnie są dobre, niewielka anemia która powinna zostać zlikwidowana za pomocą dobrej karmy[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Prawdopodobnie będzie miała jeszcze jeden zabieg [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] jeden z sutków nie podoba się wetowi... :([/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wet też ustalił że Betulka ma ok 7-8 lat... co na szczęście nie jest problemem dla Panciostwa. Kochają ją jeszcze bardziej![/FONT]

Posted

Ale fajne wieści z DS Beti :)
Fajnie się czyta takie informacje i bardzo cieszy fakt, że DS jest tu na wątku :)
będą wieści z pierwszej ręki :)

Jeszcze czas na Borkę, miejmy nadzieję, że i ona znajdzie tak wspaniały domek, jak Beti :)