Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Beti z Wilczkiem...

Z Wilczkiem to też nieciekawa sprawa :( Wilczek to pies sąsiada aikowo, który tak uwielbia swój dom (pies, nie sąsiad), że od prawie dwóch miesięcy przychodzi do aikowo i chętnie by u niej zamieszkał. Niestety sąsiadowi zdarzyło się już po psa przyjechać jak mu się przypomniało ...
Wilczek jest młodziutki, uroczy, radosny i ... ma niesprawną łapkę :( wygląda jak wyrwana ze stawu :( Sąsiad twierdzi, że potrącił go samochód i że leczył go apapem :angryy: Niesprawność zupełnie Wilczkowi nie przeszkadza i biega razem z innymi psami, jakby nic mu nie bylo.
Czemu o tym piszę? A to dlatego, że w weekend sąsiad zwierzył się aikowo, że planuje "wywieźć" Wilczka gdzieś dalej, bo mu dusi kury i generalnie żaden z niego pożytek. Znając sąsiada obawiamy się, że szkoda mu będzie benzyny na wywiezienie i znajdzie inny sposób na pozbycie się Wilczka :( zanim pojawiła się Borka i Beti aikowo rozważała tymczasowe przygarnięcie Wilczka, ale teraz stan zapsienia i zakocenia sięgnął u niej zenitu, więc musimy znaleźć inne rozwiązanie...
Spójrzcie jakiś jest uroczy :loveu: waży max. 6kg :) jest mikroWilczkiem ;)

Na koniec Borka, która na spacer się z nami nie zabrała, gdyż razem z nią poszłaby z nami na łąki większość wiejskich kawalerów ;)

Edited by Andzike
Posted

[quote name='Pyrdka']Cudna jest Betina.Tak poczciwa mordka. Wilczek też fajny. Szkoda psiaka.[/QUOTE]

Mam nadzieję, że "Pan" Wilczka się do mnie zgłosi jak będzie chciał wywieźć psiaka :(
Drżę o niego jak nie sterczy u nas pod furtką :(

Posted

Andzike napisał(a):
Z rezydentami aikowo - Pixelem i Goldenem dogadała się bez problemów, aczkolwiek w Pixelu odezwała się trauma związana z Sabą i trochę się na Beti sadzi, nie mając w bezpośrednim starciu wielkich szans.

Beti nie tylko z wielkości podobna jest do Saby... :mdleje:
Niestety charakterny Pixel nic sobie nie robi z faktu, że Beti jest od niego kilka razy większa i uważa, że da jej radę... :roll: co skończyło się ostatnio poharataniem biednego Pixelka :( Psiaki są póki co separowane, ale sytuacja się zagęszcza.
Florentynka, wiem, że z czasem marnie, ale udaloby Ci się skrobnąć jakiś tekst? Trzeba wysłać wielkopsa do domu jak najszybciej, zanim znów trzeba będzie użyć magicznego żółtego proszku do zasypywania Pixelkowych ran ;)

Posted

mamanabank napisał(a):
o mamo... znów... biedny Pixel...

No biedny, biedny - swoją drogą, to on też nie potrafi odpuścić i zamiast siedzieć cicho to musi postawić na swoim...

Żeby poprawić mu nieco humor jutro zabieramy go do mikropsiejskiego SPA ;)

Posted

Andzike napisał(a):
No biedny, biedny - swoją drogą, to on też nie potrafi odpuścić i zamiast siedzieć cicho to musi postawić na swoim...

Żeby poprawić mu nieco humor jutro zabieramy go do mikropsiejskiego SPA ;)

o rety, koniecznie muszę go potem zobaczyć, poproszę o zdjęcie chociaż!

Posted

mamanabank napisał(a):
o rety, koniecznie muszę go potem zobaczyć, poproszę o zdjęcie chociaż!

Jak tylko dostanę zdjęcia z profesjonalnej sesji - od razu wrzucę ;)

Posted

Pikuś na początku obnoszenia się z fryzurą walnął focha ale na szczęście szybko mu przeszło :)

Folrentynko
Prośba też o tekst do ogłoszeń dla Borki
W sobotę sterylizacja i dziewczyna może jechać do domu. :)

Posted

[quote name='Kasiaw201']Aniu, czy jeszcze szukacie czegoś na bazarek? Czy mogłyby by c książki?

Kasiu, jak najbardziej :)

[quote name='Juldan']Dziewczyny czy wpłynęło na konto Betiny 75zł spadku po Kajce? Jeśli tak to napiszcie o tym na wątku malutkiej:smile:

Tak, dotarło, zaktualizowałam post rozliczeniowy i zameldowałam u Kaji :)

[quote name='Akrum']

I donoszę, że chyba Wam pozazdrościłam Borki... trafił nam się podobny, ale chłopak - Czaki.

Brak slów... :mdleje:

A u aikowo problem z Wilczkiem :( nie dość, że właściciel chce się go pozbyć to jeszcze lokalny wiejski, biegający luzem "labladol" znienawidził Wilczka do krwi ostatniej i się na niego rzuca przy każdej nadarzającej się okazji :( Już raz go aikowo wyciągnęła Jokerowi z pyska, dziś była powtórka z rozrywki, na szczęście działo się to na naszych oczach, więc można było zareagować, a i tak Wilczek został mocno poharatany - W takim starciu nie ma żadnych szans - Joker jest od niego kilka razy większy ... :( :( :(

Posted

Dziękuję pięknie za piniążki i fanty na bazarek :)
Beti w przyszłym tygodniu zostanie przedsterylkowo zaszczepiona.
Sterylka po dwóch tygodniach od szczepienia, jestem umówiona na kwotę 300 zł. Myślę że jak na tak wielkiego wielkopsa cena nie jest wygórowana :)

Bardzo, bardzo są potrzebne ogłoszenia. Borka wczoraj miała sterylkę i właściwie może iść do domu. Dla Wilczka też będzie dobrze jak znajdzie szybko stałe lokum bo "labladol" poprostu go zagryzie.

Nieśmiało uśmiecham się do Florentynki o teksty do ogłoszeń.
:)

Posted

jak już będą teksty do ogłoszeń, to podeślijcie mi na PW i 5-6 zdjęć.
bo nie zawsze mam czas wchodzić na wątki.

A ogłoszenia jak obiecałam porobię :)

Posted

Wątek troszkę zwiądł od tych upałów :)

Borka została wysterylizowana i jest gotowa do nowego domu :)

Beti została dzisiaj zaszczepiona i wyczyszczone ma uszka na błysk :) Dzisiejsza wizyta 65 zł :(

a dwa tygodnie sterylka... a kasy brak :(
andzike ogarniesz bazarek ?
mam dwa słoiczki piekielnie ostrej papryki i piękną filiżankę i coś tam jeszcze poszperam :)
ziarnko do ziarnka... :)