Andzike Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 Weekendowe fotki :) Beti i Goldunio :) Quote
Andzike Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 (edited) Beti z Wilczkiem... Z Wilczkiem to też nieciekawa sprawa :( Wilczek to pies sąsiada aikowo, który tak uwielbia swój dom (pies, nie sąsiad), że od prawie dwóch miesięcy przychodzi do aikowo i chętnie by u niej zamieszkał. Niestety sąsiadowi zdarzyło się już po psa przyjechać jak mu się przypomniało ... Wilczek jest młodziutki, uroczy, radosny i ... ma niesprawną łapkę :( wygląda jak wyrwana ze stawu :( Sąsiad twierdzi, że potrącił go samochód i że leczył go apapem :angryy: Niesprawność zupełnie Wilczkowi nie przeszkadza i biega razem z innymi psami, jakby nic mu nie bylo. Czemu o tym piszę? A to dlatego, że w weekend sąsiad zwierzył się aikowo, że planuje "wywieźć" Wilczka gdzieś dalej, bo mu dusi kury i generalnie żaden z niego pożytek. Znając sąsiada obawiamy się, że szkoda mu będzie benzyny na wywiezienie i znajdzie inny sposób na pozbycie się Wilczka :( zanim pojawiła się Borka i Beti aikowo rozważała tymczasowe przygarnięcie Wilczka, ale teraz stan zapsienia i zakocenia sięgnął u niej zenitu, więc musimy znaleźć inne rozwiązanie... Spójrzcie jakiś jest uroczy :loveu: waży max. 6kg :) jest mikroWilczkiem ;) Na koniec Borka, która na spacer się z nami nie zabrała, gdyż razem z nią poszłaby z nami na łąki większość wiejskich kawalerów ;) Edited July 16, 2012 by Andzike Quote
Akrum Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Bardzo mi się ta Borka podoba :) Ma coś w tym swoim spojrzeniu takiego, co roztapia lód w sercu :) Wilczek swoją drogą też super facet jest. Quote
Pyrdka Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Cudna jest Betina.Tak poczciwa mordka. Wilczek też fajny. Szkoda psiaka. Quote
aikowo Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 [quote name='Pyrdka']Cudna jest Betina.Tak poczciwa mordka. Wilczek też fajny. Szkoda psiaka.[/QUOTE] Mam nadzieję, że "Pan" Wilczka się do mnie zgłosi jak będzie chciał wywieźć psiaka :( Drżę o niego jak nie sterczy u nas pod furtką :( Quote
Andzike Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Andzike napisał(a): Z rezydentami aikowo - Pixelem i Goldenem dogadała się bez problemów, aczkolwiek w Pixelu odezwała się trauma związana z Sabą i trochę się na Beti sadzi, nie mając w bezpośrednim starciu wielkich szans. Beti nie tylko z wielkości podobna jest do Saby... :mdleje: Niestety charakterny Pixel nic sobie nie robi z faktu, że Beti jest od niego kilka razy większa i uważa, że da jej radę... :roll: co skończyło się ostatnio poharataniem biednego Pixelka :( Psiaki są póki co separowane, ale sytuacja się zagęszcza. Florentynka, wiem, że z czasem marnie, ale udaloby Ci się skrobnąć jakiś tekst? Trzeba wysłać wielkopsa do domu jak najszybciej, zanim znów trzeba będzie użyć magicznego żółtego proszku do zasypywania Pixelkowych ran ;) Quote
Andzike Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 mamanabank napisał(a):o mamo... znów... biedny Pixel... No biedny, biedny - swoją drogą, to on też nie potrafi odpuścić i zamiast siedzieć cicho to musi postawić na swoim... Żeby poprawić mu nieco humor jutro zabieramy go do mikropsiejskiego SPA ;) Quote
Akrum Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 biedny Pixel... eh, te psiaki - taki chojrak, w małym ciele wielki duch :) Quote
mamanabank Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Andzike napisał(a):No biedny, biedny - swoją drogą, to on też nie potrafi odpuścić i zamiast siedzieć cicho to musi postawić na swoim... Żeby poprawić mu nieco humor jutro zabieramy go do mikropsiejskiego SPA ;) o rety, koniecznie muszę go potem zobaczyć, poproszę o zdjęcie chociaż! Quote
Andzike Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 mamanabank napisał(a):o rety, koniecznie muszę go potem zobaczyć, poproszę o zdjęcie chociaż! Jak tylko dostanę zdjęcia z profesjonalnej sesji - od razu wrzucę ;) Quote
Andzike Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 Andzike napisał(a):Jak tylko dostanę zdjęcia z profesjonalnej sesji - od razu wrzucę ;) Proszę bardzo :D Quote
aikowo Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Pikuś na początku obnoszenia się z fryzurą walnął focha ale na szczęście szybko mu przeszło :) Folrentynko Prośba też o tekst do ogłoszeń dla Borki W sobotę sterylizacja i dziewczyna może jechać do domu. :) Quote
Kasiaw201 Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Aniu, czy jeszcze szukacie czegoś na bazarek? Czy mogłyby by c książki? Quote
Juldan Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Dziewczyny czy wpłynęło na konto Betiny 75zł spadku po Kajce? Jeśli tak to napiszcie o tym na wątku malutkiej:) Quote
Akrum Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Odwiedzam dziewczyny :) I donoszę, że chyba Wam pozazdrościłam Borki... trafił nam się podobny, ale chłopak - Czaki. Quote
Andzike Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 [quote name='Kasiaw201']Aniu, czy jeszcze szukacie czegoś na bazarek? Czy mogłyby by c książki? Kasiu, jak najbardziej :) [quote name='Juldan']Dziewczyny czy wpłynęło na konto Betiny 75zł spadku po Kajce? Jeśli tak to napiszcie o tym na wątku malutkiej:smile: Tak, dotarło, zaktualizowałam post rozliczeniowy i zameldowałam u Kaji :) [quote name='Akrum'] I donoszę, że chyba Wam pozazdrościłam Borki... trafił nam się podobny, ale chłopak - Czaki. Brak slów... :mdleje: A u aikowo problem z Wilczkiem :( nie dość, że właściciel chce się go pozbyć to jeszcze lokalny wiejski, biegający luzem "labladol" znienawidził Wilczka do krwi ostatniej i się na niego rzuca przy każdej nadarzającej się okazji :( Już raz go aikowo wyciągnęła Jokerowi z pyska, dziś była powtórka z rozrywki, na szczęście działo się to na naszych oczach, więc można było zareagować, a i tak Wilczek został mocno poharatany - W takim starciu nie ma żadnych szans - Joker jest od niego kilka razy większy ... :( :( :( Quote
Akrum Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 biedny Wilczek... nie mam pojęcia, gdzie by chłopaka umieścić. Quote
aikowo Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Dziękuję pięknie za piniążki i fanty na bazarek :) Beti w przyszłym tygodniu zostanie przedsterylkowo zaszczepiona. Sterylka po dwóch tygodniach od szczepienia, jestem umówiona na kwotę 300 zł. Myślę że jak na tak wielkiego wielkopsa cena nie jest wygórowana :) Bardzo, bardzo są potrzebne ogłoszenia. Borka wczoraj miała sterylkę i właściwie może iść do domu. Dla Wilczka też będzie dobrze jak znajdzie szybko stałe lokum bo "labladol" poprostu go zagryzie. Nieśmiało uśmiecham się do Florentynki o teksty do ogłoszeń. :) Quote
Akrum Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 jak już będą teksty do ogłoszeń, to podeślijcie mi na PW i 5-6 zdjęć. bo nie zawsze mam czas wchodzić na wątki. A ogłoszenia jak obiecałam porobię :) Quote
aikowo Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Wątek troszkę zwiądł od tych upałów :) Borka została wysterylizowana i jest gotowa do nowego domu :) Beti została dzisiaj zaszczepiona i wyczyszczone ma uszka na błysk :) Dzisiejsza wizyta 65 zł :( a dwa tygodnie sterylka... a kasy brak :( andzike ogarniesz bazarek ? mam dwa słoiczki piekielnie ostrej papryki i piękną filiżankę i coś tam jeszcze poszperam :) ziarnko do ziarnka... :) Quote
Recommended Posts