Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

BETI I BORKA znal[SIZE=3]azły super domy!

Cześć Człowieku.
Chciałabym Ci się przedstawić- jestem Borka, a Ty? Jestem niedużą suczką, mam około dwa lata. Pani u której tymczasowo mieszkam mówi, że mam posturę ratlerka, tylko jestem nieco większa, ważę 12kg.
Do domku, w którym obecnie mieszkam, trafiłam z miejsca, które ktoś nazwał schroniskiem. Warunki w których żyliśmy tam z innymi psami były tak złe, że schronisko zlikwidowano, mi się udało, trafiłam do domu tymczasowego… Jeszcze miesiąc temu nie byłam taka ładna jak teraz, miałam przerośnięte pazurki, brzydkie futerko, ale to wszystko to już przeszłość. Jedyne czego nie udało się naprawić to mój urwany ogonek…
Pomimo horroru jaki przeszłam moja tymczasowa Pańcia mówi, że jestem grzeczną suczką nie niszczącą i nie brudzącą w domu. Kanapa to moje królestwo, na które nie wpuszczam innych piesków. Jestem łakomczuchem, który najchętniej przesiedziała by na kolankach pańci.
No dobra, zniosę psie towarzystwo, ale jak ktoś ze mną zadrze, to uprzedzam- ząbki pójdą w ruch. Kotki są fajne pod warunkiem, że nie zaglądają mi do miski.
Troszkę ciągnę na smyczy. Na spacerach pięknie się pilnuję. Jestem zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana.
Jeśli chciałbyś żebym z Tobą zamieszkała, zadzwoń proszę do Ani- mojej tymczasowej opiekunki i umów z nią szczegóły mojej przeprowadzki.
Adopcja na terenie Warszawy i okolic.

Wygłodzona i przerażona sunia nie wzbudzała niczyjego zainteresowania kręcąc się pod sklepem - ot jeszcze jeden wiejski pies bez właściciela... :(

Aikowo zaniepokoił spory brzuch, który mógł zwiastować, że lada moment na świat przyjdą kolejne bezdomne szczeniaki, więc po chwili zastanowienia zapakowała sunię do samochodu i zabrała do siebie (mimo, że od dwóch tygodni ma na tymczasie Borkę z "osławionego":angryy: schroniska z Ruskiej Wsi)
Betina okazała się przyjaznym psem, nie jedzącym kotów ;) Z rezydentami aikowo - Pixelem i Goldenem dogadała się bez problemów, aczkolwiek w Pixelu odezwała się trauma związana z Sabą i trochę się na Beti sadzi, nie mając w bezpośrednim starciu wielkich szans. Z kolei Beti zapałała uczuciem do cieczkującej Borki (nawiasem mówiąc "dziewczyny" Pixela), więc atmosfera u aikowo jest gorąca ;) Na szczęście udaje jej się póki co zapanować nad towarzystwem ;)

Betina została obejrzana przez weterynarza, który zaopiniował, że sunia tydzień bądź dwa temu urodziła szczeniaki:shake: które musiały jej zostać odebrane (sutki są wysuszone, nie utrzymała się laktacja :( Najprawdopodobniej ktoś się pozbył szczeniaków, a zaraz po tym suni :(
Sunia ma stan zapalny narządów rodnych, który wg weta bez leczenia mógł przerodzić się ropomacicze, trzeba go wyleczyć, a następnie ją wysterylizować. Nie jest stara, ma jakieś 2 lata.
Koszt dzisiejszej wizyty - 90zł, na szczęście zostaly nam jeszcze pieniądze w skarbonce Korka i Ciapka, które dziś w całości przechodzą na konto Betiny.
Niestety, jeśli sunia ma zostać u aikowo, musimy ją zaszczepić, odrobaczyć i wysterylizować, a na to pieniędzy nie starczy.... :( Czy ktoś mógłby wspomóc nas bazarkiem, ew. podarować jakieś fanty?
A oto bohaterka wątku :)

W tle - Borka z Ruskiej Wsi, która również szuka domu, więc jakby ktoś chciał "większego ratlera" to pamiętajcie o niej ;)

Edited by Andzike
  • Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

ROZLICZENIE BORKI
wpłaty
210,88 zł - z 305zł od Pani Danuty z Toronto - wielbicielki Borki :loveu:

wydatki
210,88 zł - karma dla Boreczki oraz butelkę Fiprex na pchły i kleszcze.

Stan konta Borki - 0 zł

Czego potrzebujemy?
- super domu :)
- obecności na wątku, wsparcia, dobrego słowa
- wsparcie w postaci karmy (taki molos sporo je...)
- bazarku z przeznaczeniem na sterylkę lub fantów na bazarek
- ogłoszeń!

Wpływy
179zł -
ze skarbonki Korka i Ciapka
75zł - spadek po Kajce
200zł- nowy dom Beti
150zl - zwrot za sterylizację z Akcji Kastracja
60zł - bazarek papryczkowy
131zl - bazarek słoiczkowy

Razem 795zł

Wydatki
90zł - przegląd "rozpoznawczy" u weta, antybiotyk
65zł - szczepienia
130zł - antybiotyk na ropomacicze
60zł - kolejny antybiotyk na ropo
450zł - sterylizacja + operacja
Razem 795zł

W skarbonce Beti jest 0 zł :)

Edited by Andzike
Posted

jestem i ja.
Cięzko mi pisać bo mi wielki łeb ręce podbija do głaskania :)
"mała" ma goraczke i nie chce jesc :(
Dostała antybiotyk o 48 godzinnym działaniu, apetyt powinien wrocic jutro lub pojutrze .
Beti zachowuje się dziwnie... raz sie kuli a za chwile placze sie pod nogami...
co ona milala za dom?

Posted

O rany, aikowo:crazyeye:
Poproszę cavani coby "spadek" Kajce podzielić po połowie na "Łapę" i Betinę.
A sama Dziewucha jest cudna:loveu:

Posted (edited)

Pyrdka, Juldanowa, dzięki, że jesteście! :loveu:

Juldanowa, ale ja już napisałam cavani na wątku, żeby wszystko poszło na "Łapę" - tyle macie potrzeb, a jeszcze nam chcecie pomóc:oops:

EDIT: zgłosiłam Betinę do Akcji Kastracja - czekam na pozytywne rozpatrzenie prośby ;)

Edited by Andzike
Posted

super ze jesteście :)
dziękuję pięknie

Florentynka... yyy tego....
mam prośbę..
bo.....
Borka nie ma tekstu ogłoszeń a za dwa trzy tygodnie bedzie mogla wyfruwac :)
pomożesz? :)
?

Posted

jestem i ja :)

dziewucha jest sliczna, ale bardziej podoba mi się Borka :oops:
umaszczenie i imie :) ja mam psa imieniem Bork :)

ale wracając do Betiny :)

finansowo nie pomogę, bo sama jestem w dołku, gdyż nie mając kasy na utrzymanie naszych psiaków w hoteliku, wyłożyłam wszystko co miałam ze swojego konta... ale chcę Wam bardzo pomóc, więc oferuję się do ogłoszeń :)
dlatego jeśli będzie tekst dla Borki i Betiny, to wklejcie i zdjęcia i od razu zacznę robić.

Posted

[quote name='Andzike']

[...] Z rezydentami aikowo - Pixelem i Goldenem dogadała się bez problemów, aczkolwiek w Pixelu odezwała się trauma związana z Sabą i trochę się na Beti sadzi, nie mając w bezpośrednim starciu wielkich szans. Z kolei Beti zapałała uczuciem do cieczkującej Borki (nawiasem mówiąc "dziewczyny" Pixela), więc atmosfera u aikowo jest gorąca ;) Na szczęście udaje jej się póki co zapanować nad towarzystwem ;)

Normalnie burdel na kółkach :D tzn nie na kółkach, u aikowo of kors :)

Posted

[quote name='Rewelacja']Normalnie burdel na kółkach :D tzn nie na kółkach, u aikowo of kors :)[/QUOTE]

Cóż staram się ogarniać ten bałagan...

Aktualna sytuacja wygląda tak:
Borka w cieczce, Pixel jej służy oczywiście pomocą, to co ze wykastrowany. W związku z tym są nierozłączni :)
Betine rypie i też chce bzyknąć Borkę....
Pixel warczy, Borka się nie operdziela, kłapie zębiskami wyrywając Betinowe futro..
Betina ma swoją granicę wiec zapaśniczym chwytem hyc Borkę na plecy, przycisk łapą i ryk (który jest dosyć przerażający...).
Więc pieseczki siedzą oddzielnie, małe w małym kojcu, duże w dużym kojcu :)

Dopóki Borce nie przejdzie cieczka tak musi być :(

Posted

No to dorzucam kolejną dobrą wiadomość:)
Andzike podeślij cavani na pw numer konta skarbnika Betiny- "mała" dostanie połowę spadku po Nuri, której nie wykorzystała Kaja;)
Będzie tego 75zł- nie kokosy ale zawsze coś...

Posted

[quote name='Juldan']No to dorzucam kolejną dobrą wiadomość:smile:
Andzike podeślij cavani na pw numer konta skarbnika Betiny- "mała" dostanie połowę spadku po Nuri, której nie wykorzystała Kaja;-)
Będzie tego 75zł- nie kokosy ale zawsze coś...[/QUOTE]

Super, bardzo dziękujemy :) ziarnko do ziarnka ;)

[quote name='Igam']śliczna sunia :) poszukam czegoś na bazarek (filmy mogą być?)[/QUOTE]

Jasne :) Niezawodna AniaiJanek też zaproponowała jakieś fanty, więc sklecimy bazarro :)
Dziękujemy za wszelką pomoc! :)

Co do Borki i Betiny - dziewczyny są super. Borka to typowy przytulak, cały czas chce być blisko, na rączki na kolanka ;) Z moimi dziewczynami dogadała się bez problemu :)
Beti - hmm... budzi respekt :D Szira jej nie podpasowala, ale to wina Sziry, bo ta lubi ukręcić czasem awanturkę ;)
Do ludzi - super pies (TZ aikowo już zakochany :p), była wczoraj z nami na łąkach, co prawda na długiej lince, ale i tak trzymała się cały czas nóg aikowo ;)
Mam zdjęcia, ale nie umiem ich zmniejszyć, bo ktoś odinstalował mi program na laptopie i muszę na ktosia poczekać, żeby go przywrócił ;)

Posted

A tu konspekt do ogłoszeń Borki:
Mała ratlerkowata suczka, ok 12-15 kg
Odebrana interwencyjnie ze schroniska w Ruskiej Wsi w którym przebywała dokładnie rok!
Czarna podpalana.
Ma ok 2,5 roku
Ktoś jej urwał ogon - kiedyś :( Przyjechała z przerostem pazurów...
Borka bardzo ładnie chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu.
Miła przytulaśna panienka, chętna na kolanka i na kanapę, uwielbia mizianie.
Domek może być z kotami (ignoruje), z dziećmi (jest spokojna), najchętniej bez piesków, typowa jedynaczka. Chociaż z Pixelkiem bardzo się lubią :)

Posted

Konspekt dla Beti:
Suczka ok 2 lat.
Wielka brązowa krówka w typie mastifa, waga ok 40 - 50 kg.
Łagodna w stosunku do ludzi, kotów, psów (pod warunkiem ze do niej nie startują). Stosunek do dzieci obojętny, ze względu na swoją masę do domu bez małych dzieci!
Zna komendę siad, pięknie chodzi na smyczy.
Zachowuje czystość w domu.
Historia znalezienia - w pierwszym poście.