Andzike Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 (edited) BETI I BORKA znal[SIZE=3]azły super domy! Cześć Człowieku. Chciałabym Ci się przedstawić- jestem Borka, a Ty? Jestem niedużą suczką, mam około dwa lata. Pani u której tymczasowo mieszkam mówi, że mam posturę ratlerka, tylko jestem nieco większa, ważę 12kg. Do domku, w którym obecnie mieszkam, trafiłam z miejsca, które ktoś nazwał schroniskiem. Warunki w których żyliśmy tam z innymi psami były tak złe, że schronisko zlikwidowano, mi się udało, trafiłam do domu tymczasowego… Jeszcze miesiąc temu nie byłam taka ładna jak teraz, miałam przerośnięte pazurki, brzydkie futerko, ale to wszystko to już przeszłość. Jedyne czego nie udało się naprawić to mój urwany ogonek… Pomimo horroru jaki przeszłam moja tymczasowa Pańcia mówi, że jestem grzeczną suczką nie niszczącą i nie brudzącą w domu. Kanapa to moje królestwo, na które nie wpuszczam innych piesków. Jestem łakomczuchem, który najchętniej przesiedziała by na kolankach pańci. No dobra, zniosę psie towarzystwo, ale jak ktoś ze mną zadrze, to uprzedzam- ząbki pójdą w ruch. Kotki są fajne pod warunkiem, że nie zaglądają mi do miski. Troszkę ciągnę na smyczy. Na spacerach pięknie się pilnuję. Jestem zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Jeśli chciałbyś żebym z Tobą zamieszkała, zadzwoń proszę do Ani- mojej tymczasowej opiekunki i umów z nią szczegóły mojej przeprowadzki. Adopcja na terenie Warszawy i okolic. Wygłodzona i przerażona sunia nie wzbudzała niczyjego zainteresowania kręcąc się pod sklepem - ot jeszcze jeden wiejski pies bez właściciela... :( Aikowo zaniepokoił spory brzuch, który mógł zwiastować, że lada moment na świat przyjdą kolejne bezdomne szczeniaki, więc po chwili zastanowienia zapakowała sunię do samochodu i zabrała do siebie (mimo, że od dwóch tygodni ma na tymczasie Borkę z "osławionego":angryy: schroniska z Ruskiej Wsi) Betina okazała się przyjaznym psem, nie jedzącym kotów ;) Z rezydentami aikowo - Pixelem i Goldenem dogadała się bez problemów, aczkolwiek w Pixelu odezwała się trauma związana z Sabą i trochę się na Beti sadzi, nie mając w bezpośrednim starciu wielkich szans. Z kolei Beti zapałała uczuciem do cieczkującej Borki (nawiasem mówiąc "dziewczyny" Pixela), więc atmosfera u aikowo jest gorąca ;) Na szczęście udaje jej się póki co zapanować nad towarzystwem ;) Betina została obejrzana przez weterynarza, który zaopiniował, że sunia tydzień bądź dwa temu urodziła szczeniaki:shake: które musiały jej zostać odebrane (sutki są wysuszone, nie utrzymała się laktacja :( Najprawdopodobniej ktoś się pozbył szczeniaków, a zaraz po tym suni :( Sunia ma stan zapalny narządów rodnych, który wg weta bez leczenia mógł przerodzić się ropomacicze, trzeba go wyleczyć, a następnie ją wysterylizować. Nie jest stara, ma jakieś 2 lata. Koszt dzisiejszej wizyty - 90zł, na szczęście zostaly nam jeszcze pieniądze w skarbonce Korka i Ciapka, które dziś w całości przechodzą na konto Betiny. Niestety, jeśli sunia ma zostać u aikowo, musimy ją zaszczepić, odrobaczyć i wysterylizować, a na to pieniędzy nie starczy.... :( Czy ktoś mógłby wspomóc nas bazarkiem, ew. podarować jakieś fanty? A oto bohaterka wątku :) W tle - Borka z Ruskiej Wsi, która również szuka domu, więc jakby ktoś chciał "większego ratlera" to pamiętajcie o niej ;) Edited January 13, 2013 by Andzike Quote
Andzike Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 (edited) *************** ROZLICZENIE BORKI wpłaty 210,88 zł - z 305zł od Pani Danuty z Toronto - wielbicielki Borki :loveu: wydatki 210,88 zł - karma dla Boreczki oraz butelkę Fiprex na pchły i kleszcze. Stan konta Borki - 0 zł *************** Czego potrzebujemy? - super domu :) - obecności na wątku, wsparcia, dobrego słowa - wsparcie w postaci karmy (taki molos sporo je...) - bazarku z przeznaczeniem na sterylkę lub fantów na bazarek - ogłoszeń! Wpływy 179zł - ze skarbonki Korka i Ciapka 75zł - spadek po Kajce 200zł- nowy dom Beti 150zl - zwrot za sterylizację z Akcji Kastracja 60zł - bazarek papryczkowy 131zl - bazarek słoiczkowy Razem 795zł Wydatki 90zł - przegląd "rozpoznawczy" u weta, antybiotyk 65zł - szczepienia 130zł - antybiotyk na ropomacicze 60zł - kolejny antybiotyk na ropo 450zł - sterylizacja + operacja Razem 795zł W skarbonce Beti jest 0 zł :) Edited January 4, 2013 by Andzike Quote
aikowo Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 jestem i ja. Cięzko mi pisać bo mi wielki łeb ręce podbija do głaskania :) "mała" ma goraczke i nie chce jesc :( Dostała antybiotyk o 48 godzinnym działaniu, apetyt powinien wrocic jutro lub pojutrze . Beti zachowuje się dziwnie... raz sie kuli a za chwile placze sie pod nogami... co ona milala za dom? Quote
Pyrdka Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Śliczna sunia. Miała szczęście,że ciotka pojechała na zakupy;) Quote
Juldan Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 O rany, aikowo:crazyeye: Poproszę cavani coby "spadek" Kajce podzielić po połowie na "Łapę" i Betinę. A sama Dziewucha jest cudna:loveu: Quote
Andzike Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 (edited) Pyrdka, Juldanowa, dzięki, że jesteście! :loveu: Juldanowa, ale ja już napisałam cavani na wątku, żeby wszystko poszło na "Łapę" - tyle macie potrzeb, a jeszcze nam chcecie pomóc:oops: EDIT: zgłosiłam Betinę do Akcji Kastracja - czekam na pozytywne rozpatrzenie prośby ;) Edited July 14, 2012 by Andzike Quote
Florentynka Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Nie mogę zignorować zaproszenia do molosowatej panny. Pogrzebię w sprawie jakichś fantów na bazarek. Quote
aikowo Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 super ze jesteście :) dziękuję pięknie Florentynka... yyy tego.... mam prośbę.. bo..... Borka nie ma tekstu ogłoszeń a za dwa trzy tygodnie bedzie mogla wyfruwac :) pomożesz? :) ? Quote
Akrum Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 jestem i ja :) dziewucha jest sliczna, ale bardziej podoba mi się Borka :oops: umaszczenie i imie :) ja mam psa imieniem Bork :) ale wracając do Betiny :) finansowo nie pomogę, bo sama jestem w dołku, gdyż nie mając kasy na utrzymanie naszych psiaków w hoteliku, wyłożyłam wszystko co miałam ze swojego konta... ale chcę Wam bardzo pomóc, więc oferuję się do ogłoszeń :) dlatego jeśli będzie tekst dla Borki i Betiny, to wklejcie i zdjęcia i od razu zacznę robić. Quote
majuska Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Hir aj em :) Pokibicować przyszłam. Od czego ta gorączka ?? Większy ratler też śliczny :D Quote
Andzike Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 Kochane, dzięki, że jesteście :) Zbieramy się zaraz (od jakiejś godziny... :roll: ) poznać Betinę i Borkę na żywo ;) Quote
Rewelacja Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='Andzike'][...] Z rezydentami aikowo - Pixelem i Goldenem dogadała się bez problemów, aczkolwiek w Pixelu odezwała się trauma związana z Sabą i trochę się na Beti sadzi, nie mając w bezpośrednim starciu wielkich szans. Z kolei Beti zapałała uczuciem do cieczkującej Borki (nawiasem mówiąc "dziewczyny" Pixela), więc atmosfera u aikowo jest gorąca ;) Na szczęście udaje jej się póki co zapanować nad towarzystwem ;) Normalnie burdel na kółkach :D tzn nie na kółkach, u aikowo of kors :) Quote
aikowo Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='Rewelacja']Normalnie burdel na kółkach :D tzn nie na kółkach, u aikowo of kors :)[/QUOTE] Cóż staram się ogarniać ten bałagan... Aktualna sytuacja wygląda tak: Borka w cieczce, Pixel jej służy oczywiście pomocą, to co ze wykastrowany. W związku z tym są nierozłączni :) Betine rypie i też chce bzyknąć Borkę.... Pixel warczy, Borka się nie operdziela, kłapie zębiskami wyrywając Betinowe futro.. Betina ma swoją granicę wiec zapaśniczym chwytem hyc Borkę na plecy, przycisk łapą i ryk (który jest dosyć przerażający...). Więc pieseczki siedzą oddzielnie, małe w małym kojcu, duże w dużym kojcu :) Dopóki Borce nie przejdzie cieczka tak musi być :( Quote
Florentynka Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Borka ma wątek? Jeśli tak, proszę o link, jeśli nie - krótki konspekt i oczywiście tekst wyprodukuję. Quote
Figafiga Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 I ja, mimo, że rzadko bywam teraz na dogo :-) Quote
GrubbaRybba Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Przepraszam za offa, ale na Saskiej Kępie zginęła sunia, którą kilka tygodni wyadoptowaliśmy. Miejcie oczy szeroko otwarte: http://www.dogomania.pl/forum/thread...aska-k%C4%99pa Quote
Andzike Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 Beti dostanie 150zł na sterylizację od Akcji Kastracja :loveu: Reszta wieści z dzisiejszej wizyty jutro :) Quote
Juldan Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 No to dorzucam kolejną dobrą wiadomość:) Andzike podeślij cavani na pw numer konta skarbnika Betiny- "mała" dostanie połowę spadku po Nuri, której nie wykorzystała Kaja;) Będzie tego 75zł- nie kokosy ale zawsze coś... Quote
Akrum Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 odwiedzam Betinę i Borkę :) i czekam na relację z odwiedzin :) Quote
Igam Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 śliczna sunia :) poszukam czegoś na bazarek (filmy mogą być?) Quote
Andzike Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 [quote name='Juldan']No to dorzucam kolejną dobrą wiadomość:smile: Andzike podeślij cavani na pw numer konta skarbnika Betiny- "mała" dostanie połowę spadku po Nuri, której nie wykorzystała Kaja;-) Będzie tego 75zł- nie kokosy ale zawsze coś...[/QUOTE] Super, bardzo dziękujemy :) ziarnko do ziarnka ;) [quote name='Igam']śliczna sunia :) poszukam czegoś na bazarek (filmy mogą być?)[/QUOTE] Jasne :) Niezawodna AniaiJanek też zaproponowała jakieś fanty, więc sklecimy bazarro :) Dziękujemy za wszelką pomoc! :) Co do Borki i Betiny - dziewczyny są super. Borka to typowy przytulak, cały czas chce być blisko, na rączki na kolanka ;) Z moimi dziewczynami dogadała się bez problemu :) Beti - hmm... budzi respekt :D Szira jej nie podpasowala, ale to wina Sziry, bo ta lubi ukręcić czasem awanturkę ;) Do ludzi - super pies (TZ aikowo już zakochany :p), była wczoraj z nami na łąkach, co prawda na długiej lince, ale i tak trzymała się cały czas nóg aikowo ;) Mam zdjęcia, ale nie umiem ich zmniejszyć, bo ktoś odinstalował mi program na laptopie i muszę na ktosia poczekać, żeby go przywrócił ;) Quote
wiosenka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Może pokazać ją tu http://www.dogomania.pl/forum/threads/229539-Szukam-psa-suki-do-1-5-roki? Pomyślałam o papryczkach i u Kajki znalazłam ten wątek ;). Quote
aikowo Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 A tu konspekt do ogłoszeń Borki: Mała ratlerkowata suczka, ok 12-15 kg Odebrana interwencyjnie ze schroniska w Ruskiej Wsi w którym przebywała dokładnie rok! Czarna podpalana. Ma ok 2,5 roku Ktoś jej urwał ogon - kiedyś :( Przyjechała z przerostem pazurów... Borka bardzo ładnie chodzi na smyczy, zachowuje czystość w domu. Miła przytulaśna panienka, chętna na kolanka i na kanapę, uwielbia mizianie. Domek może być z kotami (ignoruje), z dziećmi (jest spokojna), najchętniej bez piesków, typowa jedynaczka. Chociaż z Pixelkiem bardzo się lubią :) Quote
aikowo Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='wiosenka']Może pokazać ją tu http://www.dogomania.pl/forum/threads/229539-Szukam-psa-suki-do-1-5-roki? Pomyślałam o papryczkach i u Kajki znalazłam ten wątek ;). Dziękuję pięknie :) Wysłałam wątek :) Quote
aikowo Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Konspekt dla Beti: Suczka ok 2 lat. Wielka brązowa krówka w typie mastifa, waga ok 40 - 50 kg. Łagodna w stosunku do ludzi, kotów, psów (pod warunkiem ze do niej nie startują). Stosunek do dzieci obojętny, ze względu na swoją masę do domu bez małych dzieci! Zna komendę siad, pięknie chodzi na smyczy. Zachowuje czystość w domu. Historia znalezienia - w pierwszym poście. Quote
Recommended Posts