Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

duzebzium napisał(a):
Ale słodki ten twój Franek:loveu::loveu::loveu:
Witam nastepnego Westomaniaka...:cool3:

bardzo dziekujew imieniu Frania:p.A ile jest bialaskow na dogo??? bo tak szukam ale nie moge sie doliczyc.

Posted

duzebzium napisał(a):
Białasków dosyć dużo:cool3:
U mnie 3:cool3: no aktualnie 8 :oops:
może coś więcej powiesz o swoim psiaku? bo jestem bardzo ciekawa....:loveu::loveu:

Franio jest u nas od poniedzialku i juz daje nam sie we znaki :cool3:.Zapraszam do naszej galerii bo juz wlepilismy tam troszke fotek
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104251
. Tak jak pisalam wczesniej ma juz 8 tygodni urodzil sie 15 listopada :cool3:

a tak czytam twoj post i wnioskuje ,ze macie malutkie kluseczki w domu ??/

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
bardzo dziekujew imieniu Frania:p.A ile jest bialaskow na dogo??? bo tak szukam ale nie moge sie doliczyc.

Dużo białasków, oj dużo. :diabloti:

Aaliyah1981 napisał(a):
Franio jest u nas od poniedzialku i juz daje nam sie we znaki :cool3:.Zapraszam do naszej galerii bo juz wlepilismy tam troszke fotek
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104251
. Tak jak pisalam wczesniej ma juz 8 tygodni urodzil sie 15 listopada :cool3:

Na pewno odwiedzę waszą galerię - i ucałuj piechaa. :loveu:
Moze jakieś akcesoria z bazarku dogomaniackiego się przydadzą ?

Posted

Bzikowa napisał(a):

No nie wiem czy tak dużo nas.. :lol: W porównaniu z innymi rasami to jesteśmy chyba w końcówce :lol:

Nie przesadzaj !
Nie ma nas aż tak mało. Wymienić ?
- Bzikowa
- Enchantress
- Ewelinka_m
- KaskaSz
- Aaliyah1981
- duzebzium
- Waxy
- Emidu
- Likaa
- bGirl
- Sylwia&westie

Jak mi się przypomni to dopiszę. :lol:

Posted

kochane cioteczki szkoda ,ze tak malo sie dzieje w tematach westikowych moze trzeba je troszke ozywic :cool3:. Tutaj gdzie mieszkam Westie sa bardzo popularne w Polsce chyba nie tak bardzo ???a szkoda:roll:. Ja dopiero poznaje ta rase chce wiedziec jak najwiecej:p.

Dziewczyny pomocy szukam odpowiednich witamin dla Franka bo karmimy go gotowanym jedzonkiem i wyczytalam ,ze powinnam dodawac mu witaminy mozecie mi cos polecic

Posted

ewelinka_m napisał(a):
jeszcze Ania z Nutką- Emidu ;)

Ups! Zapomniałam o nich. :oops:

Aaliyah1981 napisał(a):
kochane cioteczki szkoda ,ze tak malo sie dzieje w tematach westikowych moze trzeba je troszke ozywic :cool3:. Tutaj gdzie mieszkam Westie sa bardzo popularne w Polsce chyba nie tak bardzo ???a szkoda:roll:. Ja dopiero poznaje ta rase chce wiedziec jak najwiecej:p.

Dziewczyny pomocy szukam odpowiednich witamin dla Franka bo karmimy go gotowanym jedzonkiem i wyczytalam ,ze powinnam dodawac mu witaminy mozecie mi cos polecic

Trzeba, trzeba rozkręcić tematy. ;)
Nie wiem czy popularność jest dobra dla rasy. Wystarczy spojrzec na goldeny czy boksery. Niedawno była moda na te rasy, preudohodowla kwitła a teraz pełno ich w schroniach.:roll:

O jedzeniu wypowiedzieć się nie mogę bo karmię swoją suczkę gotowym royalem. ;)

Posted

Enchantress** masz racje popularnosc zaszkodzila tez yorkom :shake:.
Ja tez myslalam o gotowej karmie poprzednie psy karmilismy gotowanym przez nas jedzeniem ..nie wiem czy teraz dobrze robie gotuje mu roz z kurczakiem lub indykiem i warzywami i wyczytalam ,ze jednak powinno wzbogacac sie to witaminami ..byla w sklepiee zoologicznym ale nie moglismy sie polapac takie maja wyposarzenie :crazyeye:. we wtorek mamy wizyte u weta moze on cos nam doradzi ..a wy co podajecie ???aha ja jeszcze daje mu codziennie rano zoltko ...

Posted

:cool3:Ja na codzień karmie moje białaski suchą karmą, ale 1-2 razy w tygodniu dostają gotowane... zwsze dodaje jakieś witaminy. Najczęściej kupuje u weta... Dolewam im też poi łyżeczce wiesiołka lub siemie lniane (na ładną siersć).
Raczej nie polecam kurczaka dla westów, bo czesto wywołuje alergie:oops:

Posted

duzebzium
a jak robisz ta zmiane karmy nie ma sensacji rzoladkowych??bo ja jak dalam mu suche to mial sensacje..a po gotowanym zalatwia sie ladnie;)a jesli nie powoduje alergii mozna podawac kurczaczka czy zrezygnowac bo bedzie miec brzytka siersc???

musze poszukac siemie lniane tylko nie wiem czy dostane w anglii :roll:

Posted

ewelinka_m napisał(a):
Podpytaj weta o witaminki dla Frania on dopasuje najlepsze dla Twojego urwiska :loveu:

chyba tak zrobie bo sami raczej nie dopasujemy...Wiecie ten wypad do ogrodu go wykonczyl nawet nie ma sily brykac odrazu poszedl spac i spi do tej pory :cool3:

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
duzebzium
a jak robisz ta zmiane karmy nie ma sensacji rzoladkowych??bo ja jak dalam mu suche to mial sensacje..a po gotowanym zalatwia sie ladnie;)a jesli nie powoduje alergii mozna podawac kurczaczka czy zrezygnowac bo bedzie miec brzytka siersc???

na początku jak zaczelam im podawac gotowane byly ( dawalam stopniowo w malych porcjach) teraz już nie ma...:cool3: gotowane wcinaja z ochotą.:lol: alergia moze sie ujawnic dopiero pozniej... westy najczesciej maja alergie na kurczaka ale moze sie tez zdarzyc alergia na co innego... Moja ostatnio miala zarozowiona skore po watrobce:shake: Ja karmie karma: jagbiecina z ryzem lub lososiem... i nie mam problemow!

Posted

No tak musimy zmienic karme bo nie chce zeby byl chory.A ja radzicie sobie z trymowaniem???Ja natrazie malego czesze taka szczotka z wlosiem. ale bede musiala kupic jakies bardziej profesionalne narzedzia :)

Posted

co do trymowania to nauczyłam się sama robić westy dzięki książką i podglądywaniu innych psów:evil_lol: na początku było tragicznie...hehe

Niezabardzo wiem o jaka szczotkeci chodzi?:oops: z jakim miekkim włosem?:oops:

Posted

No tak, w sumie nie jest nas aż tak mało, jak wymieniłaś to sobie uświadomiłam :razz:
No i oprócz tych osób jeszcze Likaa (z Taffulcem) i bGril (z Cleo) ;)

Co do westowej pielęgnacji to my się trymujemy w hodowli.
Jeśli chodzi o szczotki to pudlówka, pad i 2 grzebienie. No i jeszcze filcak się czasem przydaje.

Nareszcie trochę tu ożywienia! :loveu:

Posted

Bzikowa napisał(a):
No tak, w sumie nie jest nas aż tak mało, jak wymieniłaś to sobie uświadomiłam :razz:
No i oprócz tych osób jeszcze Likaa (z Taffulcem) i bGril (z Cleo) ;)

Co do westowej pielęgnacji to my się trymujemy w hodowli.
Jeśli chodzi o szczotki to pudlówka, pad i 2 grzebienie. No i jeszcze filcak się czasem przydaje.

Nareszcie trochę tu ożywienia! :loveu:

Ups! Zapomniałam jeszcze o tych dwóch osobach.

Świeża kreew. :cool1:

Aaliyah1981 napisał(a):
No tak musimy zmienic karme bo nie chce zeby byl chory.A ja radzicie sobie z trymowaniem???Ja natrazie malego czesze taka szczotka z wlosiem. ale bede musiala kupic jakies bardziej profesionalne narzedzia :)

Trymujemy u takiej jednej kobitki - ładnie wychodzi Do tego czesami dwustronną psią szczotką.

Posted

ewelinka_m napisał(a):
jeszcze mamy Sylwie z Urwiskiem :p
(forumowa Sylwia&westie)

O matko boska! Jak nas dużooo ! A tak to cisza na wątkach.

Bzikowa napisał(a):
Ooo no to rzeczywiście jest nas więcej niż sądziłam :oops:

Więc właśnie. Musiałam sporządzić listę na dowód że westomiacy nie stanowią 0.0000001% dogomanii. :eviltong: