Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia bym wkleiła ale nie wiem jak :oops: jeśli ktoś byłby tak dobry i napisał jak to byłabym wdzięczna :)

Pozdrawiamy Ania&Nela

PS.hodowla: Victis. Zapłaciłam za mojego psiaczka 670zł :) Jest strasznie kochana :)))) Uwielbia biegać ... Ostatnio szłam sobie z nią przez mini lasek i zobaczyła wieeeeeeelkiego pit-bulla dobrze że miałam ją na smyczy bo by mi w uciekła daaaaaaaaleko :evil_lol: zaczęła piszczeć i szczekać a ten siadł i przekręca głową i słucha :lol: heh :D a później wielki pit sobie poszedł i szliśmy dalej... To chyba tylee :p

• 1 month later...
  • Replies 530
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam wszystkich serdecznie.
Mój pierwszy post :)
Tzn pierwszy w charakterze posiadacza psa.
A dokładniej mówiąc 8 tygodniowej suczki WHWT MoMo.
Pierwsze nieprzespane noce
Nauka sikania na gazetę itp.

Poprowadzcie mnie trochę za rękę bo to mój pierwszy pies.
Mam od hodowcy umowę kupna-sprzedaży, książeczkę zdrowia.
Suczka ma cała wyprawkę kupioną łacznie z zapasem karmy na 3 miesiące.
Co robić dalej w sprawach formalno-prawnych?
Na co dalej szczepić itp.

Pozdrawiam
Wilhelm

Posted

Jeśli masz tylko umowę kupna- sprzedaży, bez metryki to w sprawach formalno-prawnych raczej nic nie musisz już zrobić. No, chyba, że opłacić podatek za psa w swoim mieście, jeśli takowy występuje.

Co do szczepień to idź do weterynarza i on Ci powie co i jak. :) Tylko weź książeczkę zdrowia.
Pzdr.

Posted

Pieska mam z hodowli z Tarnowa - Adoxa. W ksiązeczce szczepień ma już jedno szczepienie. Teraz za jakiś miesiąc będzie następne.
Jakiego weta polecacie w okolicach Rzeszowa?
Kiedy ją zabrać na pierwsze trymowanie i też gdzie i do kogo jeśli możecie kogoś mi polecić będę bardzo wdzięczny za sugestie.
Suczka już zarejestrowana z PZK składki zapłacone czekamy na papiery z Warszaw.

Pozdrawiam
Wilhelm

Posted

Witam:lol:
Weterynarz mysle,ze kazdy dobrze zaszczepi psa,jedynie jak by sie cos działo to lepiej miec swojego sprawdzone.Ja jestem z warszawy wiec trudno jest mi polecic dobrego fryzjera jak i weterynarza. Mysle jednak,że hodowla z której masz psice z pewnoscia Ci poleci fryzjera,jak i oni sami nie robia psów:lol:wiec mozesz udac sie do nich.Pierwsze trymowanie powinno byc zrobione mniej wiecej 3-4 miesiac.Mozesz wiele swoich wiadomosc rozwiac czytajac forum westowe,tam jest duzo ciekawych rzeczy.
A powiedz z jakiego skojarzenia jest twoja sunia?
Pozdrawiamy:lol:

Posted

Bo jeszcze nie do końca wiem jak to zrobić. Ale szybko się uczę.

Zdjęcia zamieściłem w galerii portalu
ale od kilku dni czekają na akceptację kogoś
i nic się nie dzieje.

Posted

Oho, Witam :lol: Rodziców ma ślicznych i to z hodowli, którą byłam dawniej zainteresowana.

Co do Veta, my chodzimy do pani A. Rogowskiej, ta pani jest też kierownikiem naszego oddziału ZK ;) Numer tel. i adres mogę na PW wysłać

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Hej . Jestem Martyna-Max. Mam psa o imieniu Max. Niestety to nie jest West Higland White terrier. Mam zamiar dowiedzieć się jak najwięcej o tej rasie. ;) Ponieważ zamierzam kiedyś ją posiadać. :evil_lol:

• 1 month later...
Posted

hej :loveu:
piesek przyjechał do nas z Tarnowa z hodowli Adoxa, ma 6 miesięcy , jest trochę niejadkiem i wczoraj po wizycie u weta okazało się ze także alergikiem ( nie wiem jeszcze na co ? ) narazie zamowilam karmę hypoallergenic i zobaczymy co dalej .
Ja mam na imię Agnieszka i mieszkam niedaleko Rzeszowa .i jeszcze jesienna fotka

Posted

HEJ :lol:
tak piesio ma dokładnie 6 miesięcy i niedawno był trymowany oto kila foteczek

i jeszcze jedno ( sorki za niektóre zamazane ale fotograf ze mnie nie najlepszy ) ;)

Zmieniłam zdjęcia na mniejsze.