Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gosia2313 napisał(a):
w ogóle mi się ta cała akcja już nie podoba :|
Ludzie poznikali, psa trzeba odebrać - nie ma gdzie, za leczenie ( zresztą chyba takie same jak w schronisku) trzeba zapłacić - nie ma z czego :/
super po prostu super ....

ja przepraszam, ja nie zniknęłam, na wątek wchodzę, ale po prostu nie jestem w stanie suni w żadnej kwestii pomóc, to dlatego się nie odzywam:(

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowe wpłaty :

27-07-12 11zł Ewa Gałązka - bazarek
27-07-12 20zł milena24 - bazarek
27-07-12 26zł Celina12 - bazarek

Mamy : 503 zł - Brakuje 43,02 do zapłaty za lecznicę !

Posted

AtaO napisał(a):
No i nastał piątek - co teraz będzie z Antrą....chyba nie musi wrócić do schronu:-(

Nie, będzie jechać/pojechała do DT, tylko, że za leczenie brakuje jeszcze 43zł, a DT to 200zł miesięcznie.

Posted

Paula dobrze mówi :)
Leczenie powinno być w poniedziałek spłacone, p. Dorota przesłała 50 zł :)
Więc zostanie jeszcze odrobina na DT :)

Antra jutro pojedzie, teraz jest nie wiem nawet gdzie, może u Ewy?

Posted

[h=6]Szkoda, że szpitalik miał być po 25 zł za dobę, a nie był ! Najniższa cena za dobę to 26,35 a najwięcej (nie mam pojęcia dlaczego ceny się co kilka dni różnią ??) 31,42 !
jak to było załatwiane ??

Po południu wstawię paragony ...[/h]
:angryy:

Posted

gosia2313 napisał(a):
Szkoda, że szpitalik miał być po 25 zł za dobę, a nie był ! Najniższa cena za dobę to 26,35 a najwięcej (nie mam pojęcia dlaczego ceny się co kilka dni różnią ??) 31,42 !
jak to było załatwiane ??

Po południu wstawię paragony ...

:angryy:

może koszt jakichś leków jest dodawany w różne dni? ale nie wiem tak tylko wymyślam, dlaczego nie jest jedna cena;

Posted

asiuniab napisał(a):
może koszt jakichś leków jest dodawany w różne dni? ale nie wiem tak tylko wymyślam, dlaczego nie jest jedna cena;

Mi się też tak wydaje, że to kwestia leków, bo w końcu cenę za "przechowanie" za dobę powinni mieć stałą...

Posted

[h=6]Wklejam ę rachunek. Nie wiem czy w tej lecznicy to normalne ale dla mnie dziwne jest liczenie za dobę pobytu tam, za leki (normalne) a do tego za wbicie/aplikację leku O.o
Nie bardzo rozumiem też "kontynuacja leczenie, każda wizyta 6,12" znaczy, że doprowadzenie psa ze szpitaliku do gabinetu kosztuje 6,12 ?[/h]

Posted

Antra pozdrawia z Rytlowa, została tam Agatką dla ułatwienia. Jest coraz grzeczniejsza i moze bedzie spała w łóżku, ma dobry apetyt, niestety dalej kaszle. Ma zmieniony antybiotyk od soboty.

Posted

paula_t napisał(a):
Jakie cudeńko, dziękujemy za zdjęcie!:loveu:
Ja jestem za tym, żeby jednak spała, jeśli przeprowadzamy głosowanie:eviltong:

juz za późno na glosowanie - już śpi na łóżku :-)

Posted

filomen napisał(a):
juz za późno na glosowanie - już śpi na łóżku :-)

I bardzo mnie to cieszy :D Wiem, że wielu ludzi tego nie lubi, ale ja tam jestem zwolenniczką spania psiaków w łóżku ;)

Posted

wieści od Magdy:
Magda ma suczkę zwaną Puśpusia, która jest ponad 10 letnim mixem ratlerka utuczonym koszmarnie, z chorym sercem. U Magdy schudła trochę ale dalej jest parówkowata. Puśpusia jest kaszlącym żebrakiem o każdy kąsek jedzenia. dzisiaj magda mi powiedziała, że Puśpusia i Agatka (Antra) chodzily na pewno do tej samej szkoły żebractwa, ale o ile Puśpusia skończyła ja z wyróżnieniem to Agatka na pewno miała świadectwo z czerwonym paskiem. żebractwo odbywa sie nawet na stojaco na dwóch łapkach :-)

a ze spraw poważniejszych - sunia ma apetyt, je 3 x dziennie, chodzi już luzem, trzyma się stada, nie ucieka. Przestała warczeć i kłapać zebami. Uwielbia się zakopywać w kocyki i jest prośba Magdy moze ktoś ma na zbyciu śpiworek albo budkę z materiału, bo wyraźnie lubi być otulona ze wszytskich stron.

ze spraw niepokojących - dalej kaszle i pluje czasem glutem, większy tluszczak jest zaczerwieniony a obok jednego dolnego sutka jest twardy guzek wielkości paznokcia. Jak tylko poprawi sie ten kaszel musimy ją operować i sterylizować

Posted

Doszło z bazarku 20 zł na jamniorkę :)

Ja mogę dla niej przekazać 1 koci śpiworek z LAMSu. I tak nikt ich nie chce, to chociaż Magda może sprawdzić, czy jej wpadnie w oko czy nie ;)

Posted

No to masz ładnych towarzyszy jedzenia-komedia, chciałabym to zobaczyć ;) Antra z pewnością się dużo od Puśpusi nauczy :D
Super, że sunia taka grzeczna jest tylko zdrówko niepokojące :(

Posted (edited)

nie mam dobrych wieści - Antra zaginęła !!! Sytuacja jest bardzo dziwna. Tam gdzie mieszka Magda są 4 domy i lasy oraz droga. Antra trzymała sie domu, nie chodziła na smyczy, na spacerach szła przy nodze, nigdy nie oddaliła się poza ogród czy poza zasięg wzroku. Magda widziała ją po raz ostatni wczoraj na kocyku w ogrodzie, weszła do domu i po 10 minutach wyszła. Psa już nie było. Na pewno nikt jej nie zabrał bo na obcych szczekała. Powiadomione są wszytskie domy w okolicy, zaraz wysyłam Magdzie plakat do wydrukowania. W nocy tez nie było slychać szczekania a ona jest mocno szczekliwa. Wnyków w tej okolicy od lat nie zakładano. Podejrzewamy, że może podeszła bliżej drogi, ktoś zobaczył jamnika i zabrał go ze sobą? na szyi ma blaszkę ze schroniska Sosnowiec. Trzeba powiadomić wszystkie gminy w okolicy, moze jest ktoś na dogo z okolic Włoszczowej, Słupii Koneckiej, ? Jednym słowem masakra na całego :-( Postaramy się pojechać z Gosią w niedzielę rozwieszać ogłoszenia i jej szukać.

ogłoszenia już są rozwieszane po okolicznych wioskach

Edited by filomen