elke Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='gosia2313']Plus (10 znaków)[/QUOTE] PLus i nr z wydarzenia?????? Quote
gosia2313 Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 Dzwoniłam do schroniska. Pracownik powiedział, że Abi żyje, ale niestety ciągle załatwia się krwią :( Cóż... czekamy do rana Quote
paula_t Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='gosia2313']Dzwoniłam do schroniska. Pracownik powiedział, że Abi żyje, ale niestety ciągle załatwia się krwią :( Cóż... czekamy do rana[/QUOTE] Trzymaj się kruszynko... :( Quote
togaa Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Ciągle, to znaczy że jest biegunka? Odwodni się, cholera... Quote
ilon_n Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 (edited) [quote name='Isadora7']podrzucę pytanie zgłąszaja sie ludzie z tranposrtem, czy z Motylkiem byłą rozmowa? info z FB Na sobotę umówiony jest transport z Wawy do Katowic i z powrotem. Więcej info pod numerem: 501735875. Proszę nie pisać do mnie, tylko dzwonić pod podany numer. Ja tylko przekazuję informacje. Dokładnie, ten transport został przełożony specjalnie dla Abi, gdy jeszcze nie wiedziałam, że jest z nią tak źle .. czekamy na rozwój sytuacji .. ale jeśli okaże się, że nie można Abi łączyć z innymi zwierzakami (tym transportem jadą 5-tygodniowy maluszek z Pszczyny i kociak z Katowic, a przecież trzeba wierzyć, że Abi z tego wyjdzie) to postaram się szybko nakręcić dla niej DT w najbliższych okolicach. EDIT Wszystko faktycznie wskazuje na parwo. Ale liczę, że wet podał jej w tym zastrzyku antybiotyk. Nie powinna nic jeść, żeby nie prowokować wymiotów/biegunki i dalszego odwadniania się. O której tam karmienie? Edited July 18, 2012 by ilon_n uzupelnienie Quote
elke Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='gosia2313']Dzwoniłam do schroniska. Pracownik powiedział, że Abi żyje, ale niestety ciągle załatwia się krwią :( Cóż... czekamy do rana[/QUOTE] Gosia dzięki. Jest ustalone, że Ilona jutro zadzwoni so schroniska. Będzie jej szukac dt w okolicy..... Kochani wysyłajcie dobrą energię dla Abi :) MUSI BYC DOBRZE !!!!!!!!!!!! MUSI !!!!!!!!!!!!! Gosiu Abi powinna " dostawać antybiotyk, elektrolity, być nawadniana i jak tylko ustąpią wymioty to odrobaczona .. przez 2 dni zero jedzenia a potem bardzo delikatna dieta - papka ryżowo-marchewkowa aż do ustabilizowania .. i nie można jej wychłodzić .. " ...... to tak do wiadomości, bo lekarz pewnie wie co ma robic, Ty tam będziesz to miej Ją na oku. Quote
malawaszka Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 ale ona powinna to wszystko dostawać w jakiejś klinice, nie w schronisku - tam jest przeciąg, jest za chłodno, jest nie wystarczająco do leczenia takiego stanu :shake: są w okolicy kliniki - w Dąbrowie, w Katowicach Quote
ilon_n Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Elu, dzięki za post, widzę, że odbiłaś chłopu kompa, a ja złamałam moje żelazne postanowienie nie logowania się na dogo. Oby Mała udźwignęła choróbsko. Abi do boju. Do rana.. EDIT jutro mam dostać info czy jest dla niej DT z obsługą wet. Liczę na to bardzo. Rozesłałam już wici. Quote
gosia2313 Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 Właśnie jedzenia nie ma - wetka mówiła, żeby ją zostawić do jutra na czczo. Wodę miała w klatce. Quote
anica Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Abi , wytrzymaj maleńka!... pomoc już blisko.... Quote
Isadora7 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='luka1']wiadomo coś?[/QUOTE] Na FB bez wieści wpdam tu. Normalnie skupić się nie mogę. Maleńka daj znać co z tobą. Quote
elke Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='Isadora7']Na FB bez wieści wpdam tu. Normalnie skupić się nie mogę. Maleńka daj znać co z tobą.[/QUOTE] Niestety Abi odeszł [*]................... Ta druga Antra sie rozkłada :(((((((((( Quote
__Lara Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Boże, nie zdążyliśmy :( gdyby tak wczoraj ją zabrać do weta :((((((((((((((((( Żegnaj malutka :((((((((((((( To chyba parwo, nie może tej drugiej jamniczki zabrać do kliniki??????????????????? Quote
Isadora7 Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 [quote name='elke']Niestety Abi odeszł ................... Ta druga Antra sie rozkłada :(((((((((( Quote
paula_t Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 O matulu...Biegaj szczęśliwa za TM maleństwo, już teraz wszystko będzie dobrze [*] Quote
anica Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Żegnaj Abi... pomoc była tak blisko!... biegaj szczęśliwa za TM.... Quote
malawaszka Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 szlag by to :( wszystkiego najgorszego tym draniom, którzy ją tak porzucili :placz: ['] Quote
keakea Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Choleraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... :angryy: Quote
__Lara Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Też mam ochotę tak krzyczeć tylko :(((((((((((((( Abi nie da mi dzisiaj spokoju, pamięć o niej, o jej smutku, cierpieniu..... Pomóżmy teraz Antrze, z nią też jest źle.... Quote
keakea Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 NIENAWIDZĘ, NIENAWIDZĘ BYĆ BEZRADNA :( :( :( Szit... Rulon też złapał doła - mówi, że do kitu wiersz napisał, bo nie pomógł Abi :( Quote
Recommended Posts