Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gosia2313']Dzwoniłam do schroniska. Pracownik powiedział, że Abi żyje, ale niestety ciągle załatwia się krwią :(
Cóż... czekamy do rana[/QUOTE]

Trzymaj się kruszynko... :(

Posted (edited)

[quote name='Isadora7']podrzucę pytanie

zgłąszaja sie ludzie z tranposrtem, czy z Motylkiem byłą rozmowa?

info z FB

Na sobotę umówiony jest transport z Wawy do Katowic i z powrotem. Więcej info pod numerem: 501735875. Proszę nie pisać do mnie, tylko dzwonić pod podany numer. Ja tylko przekazuję informacje.

Dokładnie, ten transport został przełożony specjalnie dla Abi, gdy jeszcze nie wiedziałam, że jest z nią tak źle ..
czekamy na rozwój sytuacji .. ale jeśli okaże się, że nie można Abi łączyć z innymi zwierzakami (tym transportem jadą 5-tygodniowy maluszek z Pszczyny i kociak z Katowic, a przecież trzeba wierzyć, że Abi z tego wyjdzie) to postaram się szybko nakręcić dla niej DT w najbliższych okolicach.

EDIT

Wszystko faktycznie wskazuje na parwo. Ale liczę, że wet podał jej w tym zastrzyku antybiotyk. Nie powinna nic jeść, żeby nie prowokować wymiotów/biegunki i dalszego odwadniania się. O której tam karmienie?

Edited by ilon_n
uzupelnienie
Posted

[quote name='gosia2313']Dzwoniłam do schroniska. Pracownik powiedział, że Abi żyje, ale niestety ciągle załatwia się krwią :(
Cóż... czekamy do rana[/QUOTE]

Gosia dzięki. Jest ustalone, że Ilona jutro zadzwoni so schroniska. Będzie jej szukac dt w okolicy.....

Kochani wysyłajcie dobrą energię dla Abi :)

MUSI BYC DOBRZE !!!!!!!!!!!! MUSI !!!!!!!!!!!!!

Gosiu Abi powinna " dostawać antybiotyk, elektrolity, być nawadniana i jak tylko ustąpią wymioty to odrobaczona .. przez 2 dni zero jedzenia a potem bardzo delikatna dieta - papka ryżowo-marchewkowa aż do ustabilizowania .. i nie można jej wychłodzić .. " ......
to tak do wiadomości, bo lekarz pewnie wie co ma robic, Ty tam będziesz to miej Ją na oku.

Posted

ale ona powinna to wszystko dostawać w jakiejś klinice, nie w schronisku - tam jest przeciąg, jest za chłodno, jest nie wystarczająco do leczenia takiego stanu :shake: są w okolicy kliniki - w Dąbrowie, w Katowicach

Posted

Elu, dzięki za post, widzę, że odbiłaś chłopu kompa,
a ja złamałam moje żelazne postanowienie nie logowania się na dogo.

Oby Mała udźwignęła choróbsko.
Abi do boju.
Do rana..

EDIT
jutro mam dostać info czy jest dla niej DT z obsługą wet.
Liczę na to bardzo. Rozesłałam już wici.

Posted

[quote name='Isadora7']Na FB bez wieści wpdam tu. Normalnie skupić się nie mogę. Maleńka daj znać co z tobą.[/QUOTE]

Niestety Abi odeszł
[*]...................
Ta druga Antra sie rozkłada :((((((((((

Posted

Boże, nie zdążyliśmy :( gdyby tak wczoraj ją zabrać do weta :((((((((((((((((( Żegnaj malutka :(((((((((((((

To chyba parwo, nie może tej drugiej jamniczki zabrać do kliniki???????????????????

Posted

Też mam ochotę tak krzyczeć tylko :(((((((((((((( Abi nie da mi dzisiaj spokoju, pamięć o niej, o jej smutku, cierpieniu.....

Pomóżmy teraz Antrze, z nią też jest źle....