Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kajusza']ale bieda :-( Co ona musiała przejśc, że aż tak się boi :-( Będę zaglądala do maleństwa, tylko tyle mogę zrobić ...[/QUOTE]

Nie mam pojęcia, co ją spotkało :( ale mała boi się własnego cienia ;(

Posted

Jestem i ja..... jestem w domu do 2 sierpnia, zapytam mojego zaprzyjaźnionego weta czy na czas moich wakacji zgodzi się sunią.
Jeśli tak to mój bdt jest wolny dla Abi. Zapytam z ciekawości ile sunia ma lat????
pozdrawiam wszystkich serdecznie

Posted

Melduję się:)
czyli teraz czekamy co powie Pan Wet od Motyla?
Może Rulon stworzy chociaż krótką odę do Pana Weta, żeby się zgodził....
Ja mogę coś pomóc z transportem jak będzie potrzeba.

Posted

Czytam o Abi i aż i serce się ścisneło, miałam na dt taka sunię od Marchewy ze Szczytna, dzikuskę, umarła mi na rękach ze stresu, jak ją łapałam na sterylizację...........

Posted

[quote name='malagos']Czytam o Abi i aż i serce się ścisneło, miałam na dt taka sunię od Marchewy ze Szczytna, dzikuskę, umarła mi na rękach ze stresu, jak ją łapałam na sterylizację...........[/QUOTE]

Straszne :( Nie możemy dopuścić do takiej sytuacji :(

Posted

nie wiem czy na pewno Abi nadaje się do adopcji. Chyba powinna się trochę wyciszyć inaczej ktoś nie przygotowany może być zaskoczony jak psina wpadnie w panikę.

Posted (edited)

O Matuniu :-(
...czy w tak trudnych przypadkach , silnego stresu , nie należałoby sunię ...wyciszyć lekami... pamiętam na początku ,
podawałam Jasi ...chyba KalmAid i do kontaktu ...Feromony D.A.P....
czy inne leki? , cokolwiek?... piguły działają!... niedawno.. Sara :-(...

Edited by anica
Posted

[quote name='anica']O Matuniu :-(
...czy w tak trudnych przypadkach , silnego stresu , nie należałoby sunię ...wyciszyć lekami... pamiętam na początku ,
podawałam Jasi ...chyba KalmAid i do kontaktu Feromony?....[/QUOTE]

Nie wiem czy w schronisku to jest możliwe :(

Posted

[quote name='__Lara']Słyszy? a czemu miałaby nie? są jakieś podejrzenia???[/QUOTE]

Nie no nie podejrzenia, pytam bo mam głucha sunię, a głuchy pies reaguje lękliwie i agresywnie w takich sytuacjach.......... Moja była też w schronisku .........co ona musiaął tam przezyc. Ją nawet jak mucha posmyra to dostaje świra....

Posted

Tak ... jasne!... tak tylko próbuję coś wymyślić?... ten lęk...stres , potrafi ...zabić!:-(
Abi... myślę trzeba jakoś (chyba farmakologicznie) wyciszyć...

Posted

[quote name='__Lara']Dziewczyny z wolontariatu pewnie będą dbały o to żeby była w klatce, ale też nie są non stop w schronie :/[/QUOTE]

Tak, dzisiaj była cały dzień w klatce

Jest z nią bardzo źle. Dzisiaj zaczęła wymiotować pianą i jakimś śluzem. Całą klatę miała z tej piany. Dostała jakieś leki. Potem jak już się z p. wet zbierałyśmy pracownik zgłosił, że Abi załatwia się krwią. Nie była to nawet kupa z krwią, tylko sama krew :(
Abi dostała jeszcze jeden zastrzyk, wodę, termofor z gorącą wodą. Temperatura ok. 36 :( Jeśli w nocy nie padnie, a nie będzie poprawy to niestety dla jej dobra czeka ją uśpienie :( Trzymajcie kciuki, żeby przeżyła :(