Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Abi trafiła do schroniska w lipcu 2012r. Ktoś przywiązał ją do drzewa koło jakiejś zajezdni (nie wiem, autobusowej? tramwajowej?) :-o
Czyżby kolejny oryginalny sposób na pozbycie się psa przed wakacjami?

Abi jest niewielka, w typie jamnika. Ma biały krawacik . Tyle z wyglądu.
W schronisku póki co siedzi w klatce w pomieszczeniu, sama. Nie wyobrażam sobie tego, że miałaby iść do normalnego boksu, walczyć tam o dostanie się do miski (wiadomo, hierarchia) :shake:
Teraz, w tej klatce Abi jest mocno zagubiona. Niby jest sama, ale i tak siedzi wciśnięta w kąt :( Nie reaguje na wołanie, cały czas tylko leży, albo siedzi.

Na smyczy czasem ma takie 'zawiasy', że nie bardzo chce iść gdziekolwiek, czasem też wpada w panikę i wyrywa się, chce zerwać obróżkę i uciec.

Nie jest agresywna do ludzi, można wziąć ją na ręce - ale jest baaaaardzo wystraszona. Tylko rozgląda się swoimi wielkim oczami, co się dzieje i czemu tu jest :placz:

Abi pilnie potrzebuje domu ! Choćby tymczasowego ! jeśli będzie ktoś chętny zabrać sunię na DT (ma jeszcze kwarantannę) proszę do mnie zadzwonić, bo można ją zabrać tylko za zgodą wet <!>
[SIZE=2]
Przy adopcji otrzyma bon na darmową i obowiązkową sterylkę !

Tel 721-035-215

Edited by gosia2313
  • Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Pobyt Antry na Brynowie :

21-07 - dzisiejsza wizyta kosztowała 129 zł (odpchlenie, badanie RTG) + 70 zł na karmę na pobyt Antry na Brynowie

22-07 - Wyniki krwi raczej OK, leukocyty podwyższone, ale to podobno normalne przy stanie zapalnym. Coś mówili, że Antra ma być we wtorek zabrana ze szpitalika.

_______________________________________________________________________________________________________

Wpłaty na Antrę na konto NND :

20-07-12 20 zł Joanna J.
20-07-12 30 zł Elżbieta S.
20-07-12 20 zł Beata O. - AtaO
22-07-12 9 zł Emiś - bazarek
22-07-12 15 zł anetta - bazarek
22-07-12 10 zł Elżbieta F.
22-07-12 10 zł andegawenka - bazarek
22-07-12 19 zł asiuniab - bazarek
22-07-12 36 zł Gruba Berta - bazarek
24-07-12 30 zł - Bartłomiej K.
24-07-12 20 zł - ilmina - bazarek
24-07-12 23 zł Crys - bazarek
25-07-12 24 zł gops - bazarek
25-07-12 50 zł Małgorzata K.
25-07-12 10 zł asiuniab - bazarek 26-07-12 50 zł Dorota S.
26-07-12 20 zł Katarzyna K.
26-07-12 50 zł Inez R.
27-07-12 11zł Ewa Gałązka - bazarek
27-07-12 20zł milena24 - bazarek
27-07-12 26zł Celina12 - bazarek
29-07-12 23 zł itanka - bazarek
30-07-12 30 zł Barbara B. ewu (???)
30-07-12 61 zł gosia2313 - odbiory osobiste z bazarku
03-09-12 40 zł Anna K.

Razem : 617 PLN

Wydatki :
- Pobyt na Brynowie 546 zł 02 gr
- Karma dla Antry na Brynów 70 zł
_______________________________________________________________________________________________________

Antra to także sunia w typie jamnika. Jest już starsza - pani wet oceniła ją na około 10 lat. Sunia ma tłuszczaka koło przedniej łapki, zaczyna jej się robić już zaćma.
W schronisku jest też od lipca2012r. Biega sobie po wybiegu z podrostkami i jedną psią babcią. Dogaduje się z nimi. W pierwszym kontakcie na mnie warczała, ale potem okazało się, że jest bardzo fajnym psiakiem :)
Ładnie chodzi na smyczy, czasem nawet chciałaby gdzieś podbiec, czy przebiec jakiś odcinek. Nie jest to typ starszej, osowiałej i nieruchawej psiny. Antra ma w sobie jeszcze wiele energii.
Ma jeszcze kwarantannę. Przy adopcji otrzyma bon na darmową sterylkę (OBOWIĄZKOWĄ!).

Kontakt ten sam : 721-035-215

Edited by gosia2313
Posted

Dzięki !
Dzisiaj dzwoniła jakaś Pani, która by ją mogła zabrać ale ktoś musiałby ją dowieźć, Pani z Warszawy i to jedyny problem :| Sunia jest na kwarantannie i pani musiałaby osobiście podpisać oświadczenie, że jak znajdzie się właściciel to odda psa. A nie ma jak sięwyrwać póki co żeby przyjechać. Powiedziałam, żeby poczekała do końca kwarantanny,. wtedy może ktoś ją może dowieźć już bez oświadczeń itp.

Posted

Abi kończy kwarantannę 24-07-12. Tylko dobrze by było, żeby ten dom jeszcze ktoś sprawdził. Ja nie mam adresu, ani telefonu nie zapisałam :(
Poczekam, może pani sama zadzwoni. Albo może ma ktoś z Jamników? Bo mówiła, że dzwoniła też do jakiejś p. Doroty?

Posted

[quote name='gosia2313']Dzięki !
Dzisiaj dzwoniła jakaś Pani, która by ją mogła zabrać ale ktoś musiałby ją dowieźć, Pani z Warszawy i to jedyny problem :| Sunia jest na kwarantannie i pani musiałaby osobiście podpisać oświadczenie, że jak znajdzie się właściciel to odda psa. A nie ma jak sięwyrwać póki co żeby przyjechać. Powiedziałam, żeby poczekała do końca kwarantanny,. wtedy może ktoś ją może dowieźć już bez oświadczeń itp.[/QUOTE]

[quote name='gosia2313']Abi kończy kwarantannę 24-07-12. Tylko dobrze by było, żeby ten dom jeszcze ktoś sprawdził. Ja nie mam adresu, ani telefonu nie zapisałam :(
Poczekam, może pani sama zadzwoni. Albo może ma ktoś z Jamników? Bo mówiła, że dzwoniła też do jakiejś p. Doroty?[/QUOTE]

[quote name='__Lara']P. Doroty, hmm.... to domek rzeczywiście trzeba sprawdzić jeszcze.[/QUOTE]

O mnie ta pani mówiła. W realu jestem Dorota, a Warszawa i okolice znają mnie jako Dorotę od wszystkich jamników. Rozmawiałam z panią półtorej godziny w sobotę. Rzeczowa, konkretna, od zawsze mająca jamniki. Pani wie że Abi niekoniecznie jest jamniczką sensu stricte. Rozważany był jeszcze jeden chłopczyk, ale doradziłam Abi. Pani niedawno odszedł Pan Jamnik w wieku hohoho.

Nie miałam czasu aby wpisać info o telefonie. Pani nie zadawała pytań typu "podoba mi się, kiedy dowieziecie". Pani opowiedziałą o sobie, o jamnikach, zdecydowanie zgadza się na wizyty przed i poadopcyjne. Prosiła o poradę serce jej zadrżało przy Abi i Tammie. Jak pisałam doradziłam Abi. Wizyte da się załatwić, myśle że to sensowny dom.

Pani wypatrzyła Abi i Tamma na stronie SOS. W nocy wstawiłam rano przeglądała i oko padło jak padło :)

Posted

A masz jej numer gdzieś? Albo umawiałaś się z nią? Bo ja mam kilka numerów z ostatnich połączeń, ale jej nie zapisałam i nie wiem, który to ten jej :( A jeśli domek w porządku to szkoda taką szansę zmarnować
Abi kończy kwarantannę we wtorek, chociaż i tak wątpię, żeby ktokolwiek ją odebrał, skoro ją do drzewa przywiązali :| No ale poczekać musi, takie zasady
Po kwarantannie jak będzie zaszczepiona to można ją zabrać, tylko OBOWIĄZKOWA jest sterylka w Sosnowcu u p. Hyli i jest darmowa, 30 dni od adopcji. Jak to zrobić?
Może zróbcie najpierw wizytę u tej pani, a ja powiem, że jak Abi skończy kwarantannę to żeby ją od razu wysterylizować i taką zabierzecie do Wa-wy?
Właśnie co z transportem?

Posted

[quote name='gosia2313']A masz jej numer gdzieś? Albo umawiałaś się z nią? Bo ja mam kilka numerów z ostatnich połączeń, ale jej nie zapisałam i nie wiem, który to ten jej :( A jeśli domek w porządku to szkoda taką szansę zmarnować
Abi kończy kwarantannę we wtorek, chociaż i tak wątpię, żeby ktokolwiek ją odebrał, skoro ją do drzewa przywiązali :| No ale poczekać musi, takie zasady
Po kwarantannie jak będzie zaszczepiona to można ją zabrać, tylko OBOWIĄZKOWA jest sterylka w Sosnowcu u p. Hyli i jest darmowa, 30 dni od adopcji. Jak to zrobić?
Może zróbcie najpierw wizytę u tej pani, a ja powiem, że jak Abi skończy kwarantannę to żeby ją od razu wysterylizować i taką zabierzecie do Wa-wy?
Właśnie co z transportem?[/QUOTE]

Podam Ci numer na priva, może zadzwoń do pani poinformuj o sterylce . Moze zapytaj czy poczeka i bedzie miała za darmo czy zrobi to sama i będzie to w umowie zaznaczone. Ja Pani mówiłam że transport jest do uzgodnienia, sugerując udział w kosztach. Protestu nie było, a teraz można po prostu wrócić do tego. A koszty? Jeździ Figu może z nią pogadać. Może na wątku transportowym przejrzeć, lub nawet założyć wątek z zapytaniem.

Na priva wrzucam telefon.

Posted

Tak, dostałam telefon :)
Jutro postaram się poprosić p. wet, żeby po kwarantannie wysterylizowała Abi, będzie jeden problem z głowy.
Tylko prosiłabym kogoś, żeby tam podjechał do Pan na wizytę, żeby nie było, że tai kawał a dom nie taki. (dla pewności)

Posted

[quote name='gosia2313']Tak, dostałam telefon :)
Jutro postaram się poprosić p. wet, żeby po kwarantannie wysterylizowała Abi, będzie jeden problem z głowy.
Tylko prosiłabym kogoś, żeby tam podjechał do Pan na wizytę, żeby nie było, że tai kawał a dom nie taki. (dla pewności)[/QUOTE]

Tak wizytę trzeba zrobić to oczywiste. Doogadaj z pania adres i bedziemy szukać

Posted

Jak będę mieć adres to napiszę Isadorze na PW. Zaraz piszę do Figu czy w przyszłym tyg może będzie jechała do Warszawy.
Poproszę jutro w schronisku czy można jutro np. zaszczepić Abi, a na 14 umówić ją na sterylkę i żeby już w tej klatce została, przynajmniej żaden inny pies nic jej nie zrobi.

Posted

[quote name='__Lara']Tak myślałam, że P. Dorota to Isadora, podejrzewałam :p[/QUOTE]

hehe no spróbowałabyś nie wiedzieć :evil_lol:

[quote name='gosia2313']Figu napisała, że po 24 da radę zabrać Abi z Katowic lub Sosnowca do Wawy :multi:[/QUOTE]

No to jeszcze "dobicie targu" z Panią

Posted

Kurde ;/
Poprosiłam tą panią o adres to teraz napisała, że jeszcze musi to przemyśleć ....
Abi jest PRZERAŻONA ! Dzisiaj ją ktoś b. mądry wypuścił na wybieg, a jak ją potem łapałyśmy... koszmar jakiś.