Paulina87 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 (edited) Pilnie potrzebny dom choćby tymczasowy dla starego spaniela z naszego schroniska w Ostrowie Wlkp. Pies ma wodobrzusze, wyłysienia na całym ciele, guza na brzuchu oraz zgnite dziąsła. Najgorsze jest to, że ciągle leży na płytkach nie chce położyć się na miękkim. Został znaleziony przy Biedronce między wózkami na zakupy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited July 15, 2012 by Paulina87 Quote
Kama202 Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Boże, jaka bida:-(. Wysłałabym mu parę grosików. Proszę o nr konta na pw. Quote
Asia & Ginger Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Jestem u bidulka... Przydałby mu się dożywotni tymczas albo domek stały. :-( Quote
emilia2280 Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 (edited) ja nie mam fb w pracy, moze na dogo mu na wátek skopiowac z FB ktos? chyba ze tam tez nie ma wiécej info? Edited July 13, 2012 by emilia2280 Quote
Paulina87 Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 Dzisiaj rozmawiałam z weterynarzem, mówił, że pierwszy raz w swojej karierze widział taki stan dziąseł u psa (dziąseł w sumie nie ma, jest jedna zgnilizna). Pies jest potwornie zaniedbany. W tej chwili najważniejsze jest znalezienie DT dla niego. Quote
Asia & Ginger Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Paulina a co i jak on je? Czy te dziąsła go bolą? Quote
Paulina87 Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 Wczoraj dałam mu kilka takich drobnych ciastek i je zjadł, a nie wiem jak jest ogólnie, one jest w szpitaliku a psiaki w szpitaliku jedzą dużo puszek, więc on też pewnie dostaje puchy. Quote
Asia & Ginger Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Kopiuję wypowiedź Pauliny z FB: "UWAGA! PIES ZOSTAŁ ODEBRANY PRZEZ WŁAŚCICIELI! Ma 12 lat. Właściciele twierdzą, że jest leczony, ale jak pracownik schroniska powiedział, że pies ma wodobrzusze to stwierdzili, że im weterynarz nic o tym nie powiedział. W schronisku polecili udać się do innego weterynarza, bardziej kompetentnego. Myślę, że będziemy monitorować tą sprawę w dalszym ciągu." Quote
Recommended Posts