Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lech-Z napisał(a):
Bylismy na wizji w tym schronie jest gorzej niz myslelismy a tym schronisku brak jest pomieszczen; kwarantanny, kojcy dla suk szczennych,dla suk ze sczeniakami osobnych kojcy dla szczeniat osobnych kojcy dla psow agresywnych, brak izolatki dla chorych psow,poza tym żadne pomiezsczenie dla psow nie było ogrzewane.To nie jest schronisko to cos powinno byc natychmiast zamkniete.
Ten pan to nowy zarzadca schronu? Jakos dokladnie wiedzial co w nim powinno byc. I nagle zapomnial.:crazyeye: Tu na DOGO tak krytykowal warunki w schronie, teraz jakos mu odpowiadaja?:mad: To chyba w pierwszym rzedzie od niego to zalezy.Bylam, widzialam, nic sie nie zmienilo.:shake:

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Arial]mieliśmy dziś szczerą, poważną i SPOKOJNĄ rozmowe z szefem...

mam nadzieje że doszliśmy do porozumienia- my im pomagamy, dbamy o psy, itd. a ONI negocjują z urzędnikami, leczą.... do jasnej anielki- musi w końcu ktoś pomóc tym psom....

Lech ZAPRASZA wszystkich chętnych do pomocy- potrzeba 4-5 wolontariuszy dziennie- nie muszą to być te same osoby- można sie wymieniać np. co 3 dni jak komu pasuje byle był ktoś do pomocy codzień.

Mycie misek, sprzątanie kojcy, uzupełnianie wody, wyprowadzanie psów na spacery, pielęgnacja psów itd itd...

miejmy nadzieje że coś zmienimy- bynajmniej w zyciu tych psów- że znów poczują sie potrzebne, kochane... odzyskają wiare w człowieka...
[/FONT]

Posted

No to zaczynam miec nadzieje ze jednak cos sie zmieni. Jutro wyjezdzam i z przerwami nie bedzie mnie do polowy sierpnia. Wiec potem zaczne juz na powaznie pomagac.I moze jeszcze ktos sie znajdzie. Trzymaj sie, musi byc lepiej.

Posted

monika55 napisał(a):
No to zaczynam miec nadzieje ze jednak cos sie zmieni. Jutro wyjezdzam i z przerwami nie bedzie mnie do polowy sierpnia. Wiec potem zaczne juz na powaznie pomagac.I moze jeszcze ktos sie znajdzie. Trzymaj sie, musi byc lepiej.

[FONT=Arial]aaaa mam te foty KUDŁATEGO dla Ciebie!!!!!
podaj mi na gg maila to ci wyśle.
ale nie zajrzałam w kapownik w jakim on wieku... ale myśle że koło 3 lat.

Pierwszy w kojcu leci po pieszczoty i nie odpuszcza do końca, wychodzi prawie ze mną . Zna komende siad i łapa.. może inne też;)

ojjj miejmy nadzieje że sie zmieni

[/FONT]

Posted

[FONT=Arial]Podnoszę wateczek dla chętnych do POMOCY w schronisku ...

tam jest sporo psiaczków które można poogłaszać ... dopiero teraz kiedy mogłyśmy wejść do kojców zbiorczych poznajemy te psiaczki ... wiele miałoby szanse na domki ...
[/FONT]

Posted

clockwork napisał(a):
[FONT=Arial]aaaa mam te foty KUDŁATEGO dla Ciebie!!!!! [/FONT]
[FONT=Arial]podaj mi na gg maila to ci wyśle.[/FONT]
[FONT=Arial]ale nie zajrzałam w kapownik w jakim on wieku... ale myśle że koło 3 lat.[/FONT]

[FONT=Arial]Pierwszy w kojcu leci po pieszczoty i nie odpuszcza do końca, wychodzi prawie ze mną . Zna komende siad i łapa.. może inne też;)[/FONT]

[FONT=Arial]ojjj miejmy nadzieje że sie zmieni [/FONT]

Ten kudłaty, to chyba ma być dla mnie. Wklej go tutaj. Niech ludziska oczy cieszą. Może ktoś sobie upatrzy takiego przytulaka. Słodziak z niego do potęgi. Bardzo przykro mi było, że nie mogę zabrać dwóch. Z nami w maju do domku pojechała ta suczka (z 2 szczeniaków w pakiecie):

Posted

Dziś podczas karmienia :roll:...zauważyłam że wogóle jest sporo takich terierkowatych psiaczków ...

[FONT=Arial]Moniko nawet wyszedł taki na krótszych łapeczkach beżowy terierkowaty ten , którego kiedyś wypatrywałyście , on był dawniej w 1 kojcu[/FONT]

Posted

[quote name='monika55']Czyli Dziadzio jednak zyje?

[FONT=Arial]mam nadzieję że to ten sam o którym ja myślę, ale na 100% kojarzę go z kojca niby kwarantannie ... jak Magda będzie miala chwilkę czasu to poprosze ją o foteczkę bo ma chyba wszystkie psiaki przejęte w dniu 1 lipca [/FONT]

Posted

[quote name='monika55']Tak, to ten. Teraz w tym zageszczonym boksie staruszek nie ma chyba szans.Szkoda go.

[FONT=Arial]nie ma szans- dziś podczas karmienia psiaki jadły a jego nie dopuściły- stał dokładnie w tym samym miejscu i patrzył jak tamte opróżniają miski :placz:

sypnęłyśmy mu oczywiście pod nogi- na ziemie... ale to dziś.... a jutro?? pojutrze???

wiele jest takich jak on... na samym dole hierarchii :-(
[/FONT]

Posted

clockwork, czy ten mój kudłaty spełnia takie warunki:
[quote name='PitaNesso'][FONT=Arial]Ludzie w okolicy 30-tki, pracujacy (pon.-pt.), mieszkanie na 2p. bez windy, doswiadczenie z psami raczej marne (poprzedni pies byl aniolem). [/FONT]

[FONT=sans-serif]Szukamy:[/FONT]
[FONT=sans-serif]1. Stoika-samotnika. Musialby zostawac sam w domu max. 9h, musialby utrzymac siusiu i nie zawodzic w czasie naszej nieobecnosci, wolelibysmy tez zeby nie mial niszczycielskich zapedow (mam na mysli totalna demolke, bo kapcie mozna schowac do szafy). Powolne budowanie relacji nas nie zniecheca. Agresja w stos. do innych zwierzat moze sie okazac problemem, zwlaszcza dla mnie... brak mi krzepy.[/FONT]
[FONT=sans-serif]2. Max. 15kg. Tu nawet nie chodzi o koszty utrzymania, a o kwestie praktyczne. W razie koniecznosci musze byc w stanie samodzielnie go podniesc, przesunac, przytrzymac itp., moja silniejsza polowka bywa czesto poza domem.[/FONT]
[FONT=sans-serif]3. Zrownowazony flegmatyk, bez zapedow dominacyjnych. Choc do tej pory dobrze sobie radzilismy, mamy swiadomosc, ze o psach wiemy malo. Z przejawami dominacji, agresji i innymi odchylami behawioralnymi mozemy sobie zwyczajnie nie poradzic. Pies okreslany jako "wulkan energii" tez nie bedzie dla nas psem odpowiednim, ze wzgledu na prace.[/FONT] Zreszta wiecie o tym doskonale...
[FONT=sans-serif]4. Byloby pieknie, gdyby ladnie chodzil na smyczy, tolerowal kaganiec i lubil jezdzic autem, ogolnie nie bal sie miasta.[/FONT]
[FONT=sans-serif]5. Powinien spokojnie znosic kapiel, czesanie, obcinanie pazurow, czyszczenie uszu.[/FONT]
[FONT=sans-serif]6. Moze irytujace, ale prosze uszanowac - musi byc sprawny fizycznie. Poprzedni pies m.in. biegal przy rowerze, chcielibysmy zeby jego nastepca dotrzymal nam kroku. [/FONT]
[FONT=sans-serif]7. Bardzo mile widziana kastracja.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Sporo wymagan, prawda? Zdaje sobie z tego sprawe.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ale za to....[/FONT]
[FONT=sans-serif]Obojetna jest nam plec.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Wyglad rowniez (preferujemy psy dlugonozne, wpisane w kwadrat, ale nie jest to regula), umaszczenie jakiekolwiek.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Oczekiwania co do wieku rowniez bardzo elastyczne. Ale miejcie litosc, nie proponujcie psow powyzej 10 lat. Odejscie poprzedniego bardzo przezylam, ze strachem mysle o ew. powtorce... No i ze wzgledu na nauke siusiania nie moze byc szczeniakiem.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Pelna dowolnosc jesli chodzi o mieszanke ras. Moze byc molosowaty, terierowaty, owczarkowaty.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Nie mamy w domu malych dzieci oraz innych zwierzat.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Zapewniamy, ze pies stanie sie czlonkiem rodziny. Przejdzie szkolenie, o ile nie bedzie to ewidentnie zbedne. Bedzie towarzyszyl nam w czasie urlopu. Spacerow, rozrywki, poczucia bezpieczenstwa, odpowiedzialnej opieki i milosci nie zabraknie mu na pewno. Akceptujemy tez warunki adopcji. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Wyrazajac gotowosc przygarniecia psa nie robimy Wam laski - my Was _prosimy o madra pomoc_ w znalezieniu tego wlasciwego. [/FONT]
[FONT=Arial]Prosimy tez o cierpliwosc, to moze potrwac[/FONT]. [FONT=Arial]Czasu wymaga zarowno zebranie propozycji, jak i dokonanie wyboru. Z pewnoscia regularnie bedziemy sie odzywac.[/FONT]

Nie wiem nic o tym piesku i ciężko mi go bez takich informacji polecić :roll:

Przesyłam linka:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117206

Mogłabym pomóc w transporcie.

Posted

[quote name='zulugula']clockwork, czy ten mój kudłaty spełnia takie warunki:

Nie wiem nic o tym piesku i ciężko mi go bez takich informacji polecić :roll:

Przesyłam linka:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117206

Mogłabym pomóc w transporcie.

zulugula... przeczytałam wymagania i ..... zgupłam....
psy schroniskowe........ nie jestem w stanie powiedzieć który by sprostał wymaganiom Pani :roll:

Posted

Wymagania są bardzo duże, ale i też domek będzie fajny. Oni szukają psa z DT, o którym można duzo powiedzieć. Ja wiem jednak, że i w schronisku są takie, o których zachowaniu dużo wiemy. Szkoda mi tego kudłacza, ale nie wiem czy on nie jest zbyt pobudliwy.

Posted

[quote name='zulugula']Wymagania są bardzo duże, ale i też domek będzie fajny. Oni szukają psa z DT, o którym można duzo powiedzieć. Ja wiem jednak, że i w schronisku są takie, o których zachowaniu dużo wiemy. Szkoda mi tego kudłacza, ale nie wiem czy on nie jest zbyt pobudliwy.

[FONT=Arial]ciężko cokolwiek powiedzieć .... najlepiej jak przyszły własciciel sam pozna psa w DT w schronie czy Przytulisku , bo nawet nie wiemy o którego chodzi czy Kłopotka - piesek młodszy ,wyglada na urwiska czy Dziadunia -spokojnego myśliciela

[/FONT]

Posted

[quote name='clockwork']

[FONT=Arial][/FONT]

Dokładnie o tego mi chodzi. Raczej spokojny nie jest. Ale postaram się znaleźć dla niego domek :lol: Napiszcie o nim coś więcej: wiek, kontakt z innymi psami, kotem, dzieci, czy potrafi chodzić na smyczy, czy jest posłuszny. Wiem tylko, że bardzo lubi zwracać na siebie uwagę :-)

A może uda się mu zrobić troszkę fajnych zdjęć..

Posted

[quote name='zulugula']Dokładnie o tego mi chodzi. Raczej spokojny nie jest. Ale postaram się znaleźć dla niego domek :lol: Napiszcie o nim coś więcej: wiek, kontakt z innymi psami, kotem, dzieci, czy potrafi chodzić na smyczy, czy jest posłuszny. Wiem tylko, że bardzo lubi zwracać na siebie uwagę :-)

A może uda się mu zrobić troszkę fajnych zdjęć..

[FONT=Arial]:shake:w tym tłoku tonie wiem czy się da zrobić fotę , chyba że w poniedziałek jak będę to wezmę go z kojca a Magda zrobi mu fotaski ...zobaczymy przy tym czy i jak reaguje na smycz ... on jest bardzo kontaktowym psiaczkiem , nie zauważyłam by popadał w jakieś konflikty z psami ..kot , dzieci ,posłuszeństwo ...to raczej w sferze marzeń ...[/FONT]

Posted

Obserwujcie tego kawalera. I na niego przyjdzie kolej :lol: Muszę się jednak z nim lepiej zapoznać. I to niestety tylko przez to forum.

Eeee tam... Ja widziałam takiego kociaka testowego; szczeniak go testował i boxiu :evil_lol:
Czy jest mozliwość wyprowadzić psa poza teren schronu na 15 min. Taki spacer daje pewną wizję o piesku. Może być ona mylna, ale u niektórych psów już wtedy widać, czy się pilnują przy nodze ;) jak sobie radzą ze smyczą...

Może założe osobny wątek dla niego, albo kogoś, kto go troszkę lepiej zna poproszę :-P

Posted

[quote name='zulugula']Obserwujcie tego kawalera. I na niego przyjdzie kolej :lol: Muszę się jednak z nim lepiej zapoznać. I to niestety tylko przez to forum.

Eeee tam... Ja widziałam takiego kociaka testowego; szczeniak go testował i boxiu :evil_lol:
Czy jest mozliwość wyprowadzić psa poza teren schronu na 15 min. Taki spacer daje pewną wizję o piesku. Może być ona mylna, ale u niektórych psów już wtedy widać, czy się pilnują przy nodze ;) jak sobie radzą ze smyczą...

Może założe osobny wątek dla niego, albo kogoś, kto go troszkę lepiej zna poproszę :-P
[FONT=Arial]
spróbujemy jutro
ale nie obiecuję, bo nie wiem czy dostaniemy zgode...
do tego powrót do kojca do 9 psów- żeby sie na niego nie rzuciły po powrocie :shake:

a kotów w schronie już nie mamy ... znikły se
[/FONT]:roll: