Ziutka Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Mattibo napisał(a):To prawda, teksty Nutusi przykuwaja uwage - i od razu rosna szanse pieska :-) Oooo...Witamy domek Hopsasanki :) fajnie, że zajrzeliście :) Quote
Gosiapk Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='psiara56']Jestem wam bardzo wdzięczna i ślicznie dziękuje jako opiekunka LUNY. Jesteście wszyscy wspaniali:loveu: Dzięki za opiekę nad nią. Widać, ze jest u Ciebie szczęśliwa. Quote
Nutusia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Widzę, że znajomi się schodzą ;) - fajnie! Połowa tekstu ma być!?!?!?!?!? Ludzie - nadwornemu wodolejcy takie wyzwania stawiać?!!?!?!?!? Kiedyś umiałam stenografować - to byłoby jakieś rozwiązanie! :) Ziutka, myślałam, że wiesz ile może być znaków. Wtedy zadaję opcję liczenia znaków w Wordzie i sprawa prosta. No dobra, przekleję ten tekst, który jest ok, zobaczymy ile ma znaków i... pani Małgosiu... będę ciął!!! :) Quote
Ziutka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Na niektórych portalach jest 1000 znaków, na innych 2500 (mniejszość) Quote
Nutusia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Właśnie sprawdziłam. Test dla tego drugiego psiaka ma 1407 znaków, mój 1892. To co, mam skracać do 1000? :( Quote
Ziutka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Nutusia napisał(a):Właśnie sprawdziłam. Test dla tego drugiego psiaka ma 1407 znaków, mój 1892. To co, mam skracać do 1000? :( Nie, to skróć do 1500 znaków i zobaczymy. Jak będzie za dużo i 100 czy coś to utnę już sama cosik i tyle ;) Quote
Nutusia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 No dobra, więcej się po prostu nie da... Luna żyła w lesie, gdzie wykopała jamę, ukryła i wychowywała dzieci. Nie jest jednak dzikim psem, więc jak się w tym lesie znalazła? By przetrwać i wykarmić małe, polowała. Czasem wychodziła do ludzi i żebrała o jedzenie. W końcu trafiła na człowieka, który nie przeszedł obojętnie, uciszając sumienie kęsem wczorajszej kanapki. W podziękowaniu za opiekę, przynosiła swej wybawicielce upolowane myszki. Wkrótce potem trafiła do schroniska, a stamtąd do domu tymczasowego. Powoli się otwiera, choć jeszcze nie do końca wierzy, że człowiek może być dobry. Jest ostrożna w kontaktach, ale nie ma w niej cienia agresji. Z obserwacji opiekunki wynika, że w domu, w którym się wychowała była przemoc i alkohol. Luna nie toleruje zapachu alkoholu, boi się podniesionych głosów, energicznej gestykulacji i zachowuje dystans w stosunku do mężczyzn oraz do dzieci. Czyżby w dzieciństwie była zabawką, która się „popsuła”? Luna przypomina border colie nie tylko z wyglądu, ale także z charakteru. Jest bardzo inteligentna i energiczna. Ma instynkt łowcy. Potrzebuje pracy i wyzwań – bez tego kieruje energię na rzeczy, które się człowiekowi nie spodobają. Powinna trafić do domu, w którym pies to nie tylko ozdoba i przytulanka. Do ludzi, dla których wychowanie i ułożenie psa to wyzwanie i przyjemność. Luna dobrze dogaduje się z innymi psami, koty niestety goni. Lunka ma ok. 2 lat. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Szukamy dla niej odpowiedzialnego domu – cierpliwych ludzi, którzy zainwestują w nią uczucia, czas i pracę, a inwestycja ta okaże się naprawdę opłacalna! Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Quote
ocelot Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Tekst jest bardzo dobry.... Mam nadzieję, że z takim migiem dom znajdziemy:) Quote
Ziutka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Aniu, podeślesz mi wszystko na maila do ogłoszeń ? Quote
Elza22 Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Tekst jest świetny teraz tylko jeszcze dobre zdjęcia;-) Quote
ocelot Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 Ziutka napisał(a):Aniu, podeślesz mi wszystko na maila do ogłoszeń ? Pewnie, ale to wieczorkiem już dopiero Quote
Gosiapk Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Nutusia napisał(a):Widzę, że znajomi się schodzą ;) - fajnie! Połowa tekstu ma być!?!?!?!?!? Ludzie - nadwornemu wodolejcy takie wyzwania stawiać?!!?!?!?!? Kiedyś umiałam stenografować - to byłoby jakieś rozwiązanie! :) Ziutka, myślałam, że wiesz ile może być znaków. Wtedy zadaję opcję liczenia znaków w Wordzie i sprawa prosta. No dobra, przekleję ten tekst, który jest ok, zobaczymy ile ma znaków i... pani Małgosiu... będę ciął!!! :) Nutusiu, strzel focha, toż to jawny brak wdzięczności! :obrazic: Quote
Nutusia Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Ba, żebym to ja umiała się tak na poważnie "fochnąć"... Pół wieku już prawie żyję i jeszcze się nie naumiałam ;) Quote
ocelot Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 Wysłalam Ziutce Lunkę do ogłoszeń, a jutro wstawię jej najświeższe zdjęcia. Quote
malagos Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Wiesz, Ocelocie, ze mam podobną sunię na dt u siebie, Milusię?.. Quote
ocelot Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 malagos napisał(a):Wiesz, Ocelocie, ze mam podobną sunię na dt u siebie, Milusię?.. też takie przerazone stworzenie? Quote
ocelot Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 I zobaczcie jaka jest uśmiechnięta:) Quote
ocelot Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Widac, że czuje się bezpieczna i szczęśliwa:) Quote
Ziutka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Elza22 napisał(a):Śliczna dziewczyna;-) Cześć Martusiu, fajnie, że jesteś na kolejnym wątku z nami :) Quote
Mattibo Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Nutusia napisał(a):Ba, żebym to ja umiała się tak na poważnie "fochnąć"... Pół wieku już prawie żyję i jeszcze się nie naumiałam ;) bo to trzeba cwiczyc przed lustrem a Ty Nutusiu nie masz czasu :evil_lol: Quote
ocelot Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Jest mały problem z Luną. Zostawiona sama niszczy. Pewnie to lęk. Damy radę uzbierać na klatke kenelową? Quote
Recommended Posts