Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mattibo napisał(a):
To prawda, teksty Nutusi przykuwaja uwage - i od razu rosna szanse pieska :-)

Oooo...Witamy domek Hopsasanki :) fajnie, że zajrzeliście :)

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='psiara56']Jestem wam bardzo wdzięczna i ślicznie dziękuje jako opiekunka LUNY. Jesteście wszyscy wspaniali:loveu:

Dzięki za opiekę nad nią. Widać, ze jest u Ciebie szczęśliwa.

Posted

Widzę, że znajomi się schodzą ;) - fajnie!
Połowa tekstu ma być!?!?!?!?!? Ludzie - nadwornemu wodolejcy takie wyzwania stawiać?!!?!?!?!? Kiedyś umiałam stenografować - to byłoby jakieś rozwiązanie! :)
Ziutka, myślałam, że wiesz ile może być znaków. Wtedy zadaję opcję liczenia znaków w Wordzie i sprawa prosta. No dobra, przekleję ten tekst, który jest ok, zobaczymy ile ma znaków i... pani Małgosiu... będę ciął!!! :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Właśnie sprawdziłam. Test dla tego drugiego psiaka ma 1407 znaków, mój 1892. To co, mam skracać do 1000? :(

Nie, to skróć do 1500 znaków i zobaczymy.
Jak będzie za dużo i 100 czy coś to utnę już sama cosik i tyle ;)

Posted

No dobra, więcej się po prostu nie da...

Luna żyła w lesie, gdzie wykopała jamę, ukryła i wychowywała dzieci. Nie jest jednak dzikim psem, więc jak się w tym lesie znalazła? By przetrwać i wykarmić małe, polowała. Czasem wychodziła do ludzi i żebrała o jedzenie. W końcu trafiła na człowieka, który nie przeszedł obojętnie, uciszając sumienie kęsem wczorajszej kanapki. W podziękowaniu za opiekę, przynosiła swej wybawicielce upolowane myszki. Wkrótce potem trafiła do schroniska, a stamtąd do domu tymczasowego.

Powoli się otwiera, choć jeszcze nie do końca wierzy, że człowiek może być dobry. Jest ostrożna w kontaktach, ale nie ma w niej cienia agresji.

Z obserwacji opiekunki wynika, że w domu, w którym się wychowała była przemoc i alkohol. Luna nie toleruje zapachu alkoholu, boi się podniesionych głosów, energicznej gestykulacji i zachowuje dystans w stosunku do mężczyzn oraz do dzieci. Czyżby w dzieciństwie była zabawką, która się „popsuła”?

Luna przypomina border colie nie tylko z wyglądu, ale także z charakteru. Jest bardzo inteligentna i energiczna. Ma instynkt łowcy. Potrzebuje pracy i wyzwań – bez tego kieruje energię na rzeczy, które się człowiekowi nie spodobają.

Powinna trafić do domu, w którym pies to nie tylko ozdoba i przytulanka. Do ludzi, dla których wychowanie i ułożenie psa to wyzwanie i przyjemność.

Luna dobrze dogaduje się z innymi psami, koty niestety goni.

Lunka ma ok. 2 lat. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana.

Szukamy dla niej odpowiedzialnego domu – cierpliwych ludzi, którzy zainwestują w nią uczucia, czas i pracę, a inwestycja ta okaże się naprawdę opłacalna!

Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

Nutusia napisał(a):
Widzę, że znajomi się schodzą ;) - fajnie!
Połowa tekstu ma być!?!?!?!?!? Ludzie - nadwornemu wodolejcy takie wyzwania stawiać?!!?!?!?!? Kiedyś umiałam stenografować - to byłoby jakieś rozwiązanie! :)
Ziutka, myślałam, że wiesz ile może być znaków. Wtedy zadaję opcję liczenia znaków w Wordzie i sprawa prosta. No dobra, przekleję ten tekst, który jest ok, zobaczymy ile ma znaków i... pani Małgosiu... będę ciął!!! :)

Nutusiu, strzel focha, toż to jawny brak wdzięczności! :obrazic:

• 2 weeks later...
Posted

Nutusia napisał(a):
Ba, żebym to ja umiała się tak na poważnie "fochnąć"... Pół wieku już prawie żyję i jeszcze się nie naumiałam ;)

bo to trzeba cwiczyc przed lustrem a Ty Nutusiu nie masz czasu :evil_lol: