Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chwilowo alarm odwołany. Domek tymczasowy zdecydował się jednak popracować z suczką i dać jej jeszcze szansę. Podobno sunia gryzła nie tylko psy, ale również ludzi :crazyeye:! Przez te 4 dni które była w lecznicy nie zauwazyliśmy zeby zachowywała się agresywnie do kogokolwiek. Owszem próbowała czasami "podgryzać", ale była to zachęta do zabawy. Raz zdarzyło jej się kłapnąć zębami z niezadowolenia i zwykła słowna reprymenda wystarczyła żeby sunia się wycofała i nie próbowała więcej takich numerów. Mam nadzieje, że ta jej agresja w nowym domu to tylko chwilowy epizod i jednak znajdzie wspólny język z nowymi właścicielami i ich psami.
Sunia niestety pozostaje na warunkowym. Pewnie jeszcze jedna taka "wpadka" i będzie musiała z niego odejść. Sytuacja jest niepewna, ale już lepiej tak niż gdyby miała dziś trafić do schroniska. Jak by co dobrze by było mieć jakiś awaryjny dom tymczasowy w pogotowiu. Szef nie chce słyszeć o tym, że sunia wróci do lecznicy. Jeśli tak się stanie będzie od razu odwieziona do schroniska.

Posted

Nie było mnie na dogo wczoraj (tylko rano chwilę) i dziś dopiero teraz przeczytałam...
Trudna sytuacja ale mam nadzieje że sie dobrze skończy.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

iczing napisał(a):
wlaśnie rozmawialam z lecznica - SUNIA MA JUŻ DOMEK I JEST SZCZĘŚLIWA!

:multi: :multi: :multi: !
Oj to wspaniale ! ! ! Powodzenia slicznotko !