Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam :)

nie wiem czy jest tu gdzieś już taki temat, jeśli tak to przepraszam :oops:

co sądzicie, która karma jest lepsza Brit czy Bosch ?? chciałabym im teraz zmienić na coś innego i nie wiem czy ryzykować i kupić 15kg worek :roll:

Posted

Kiedy moja Whisky zaczęła praktycznie zadrapywać się na śmierć od razu odstawiłam karmę z kurczakiem, i czekając na zamówione Husse musiałam jej na szybko coś kupić. Padło na Boscha z jagnięciną - był w tym momencie jedyną karmą dostępną w 2kg worku pakowanym przez producenta, w miarę przystępnej cenie. Muszę powiedzieć, że pies już na drugi dzień po zjedzeniu Boscha praktycznie przestał się drapać... Także karma jak najbardziej okay. ;)

Posted

[quote name='Olson']Kiedy moja Whisky zaczęła praktycznie zadrapywać się na śmierć od razu odstawiłam karmę z kurczakiem, i czekając na zamówione Husse musiałam jej na szybko coś kupić. Padło na Boscha z jagnięciną - był w tym momencie jedyną karmą dostępną w 2kg worku pakowanym przez producenta, w miarę przystępnej cenie. Muszę powiedzieć, że pies już na drugi dzień po zjedzeniu Boscha praktycznie przestał się drapać... Także karma jak najbardziej okay. ;)[/QUOTE]

a gdzie kupiłaś tego Boscha ??

Posted

[quote name='Obama']Fajne promocje cenowe Boscha masz w zooplus.Teraz jest jakaś promocja przy zakupie 15kg mniejszy worek dostajesz za darmo.
http://www.zooplus.pl/ dział promocje.

o faktycznie fajna ta promocja ;) tylko kasy w obecnej chwili brak :-( może w sierpniu będzie jeszcze ta promocja :roll:
Moje spanielki nigdy nie miały Boscha ani Brita i nie wiem czy ryzykować i kupić duży wór ??

Z Boscha to interesuje mnie ta wersja z Rybą i ziemniakami :eviltong:

• 1 month later...
Posted

U moich dwóch suk było odwrotnie. Zjadły pare worów boscha, tego z jagnięciną, i jako, że lubie testować nowe rzeczy kupiłam im Brita. I po pierwsze , po 2 tygodniach znikł łupież u jednej z suk a miała go non stop pomimo dodatkowych suplementów wzmacniających sierść i oleju lnianego dodawanego do jedzenia. Po 2, twarde dowody czyli kupy - na boschu były takie..hmm..wielkie i aromatyczne ;) a teraz są zwarte i mniejsze. Dla mnie zdecydowanie wygrywa brit a moje psy chętnie go jedzą..hmm.. przecież one wszystko chętnie jedzą ;)

Posted

Mi zdecydowanie bardziej podoba się Bosch , szczególnie wersja BIO ! Teoretycznie ma lepszy skład , ale wiadomo, że teoria to jeszcze mało, ważne, co psu posłuży. Za Boschem przemawia jeszcze niemiecki producent, jakoś więcej mam do nich zaufania w kwesti jakości .
Wszystkie produkty rolne, które zostały wykorzystane w produkcji karmy pochodzą w 100 % z upraw i farm ekologicznych, nadzorowanych i kontrolowanych przez stowarzyszenie kontrolujące jakość Bio w Karlsruhe .
[B]Skład:
[/B]ryż*, jęczmień*, mączka drobiowa*, świeże mięso*, tłuszcz drobiowy*, mączka rybna*, jabłka* (suszone, min. 1%), groszek* (suszony), chlorek potasu, chlorek sodu, gruszki* (suszone), marchew* (suszona), przecier pomidorowy* (w proszku)
Udział mięsa lub udział białka pochodzenia zwierzęcego: min. 24,5 % (na sucho), udział białka pochodzenia zwierzęcego łącznie: min. 69,5%
* = 100% certyfikowane produkty bio [B]Dodatki:[/B]
witamina A (12.000 j.m./kg), witamina D3 (1200 j.m./kg), witamina E (70 mg/kg), witamina B1 (10 mg/kg), witamina B2 (10 mg/kg), witamina B6 (6 mg/kg), witamina B12 (30 mcg/kg), biotyna (250 mcg/kg), kwas pantotenowy (20 mg/kg), niacyna (40 mg/kg), kwas foliowy (2 mg/kg), witamina K (1 mg/kg), witamina C (70 mg/kg), chlorek choliny (2250 mg/kg), żelazo (175 mg/kg), cynk (50 mg/kg) miedź (10 mg/kg), kobalt (0,40 mg/kg), mangan (20 mg/kg), jod (1 mg/kg), selen (0,20 mg/kg)