docha Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 to ja mam dzisiaj dzień :/ i jeszcze to. Pierwsze co nasunęło mi się na myśl, to skojarzenie psa z kamienicą czy blokiem, tj. miejscem gdzie spędziła swoje życie do tego tragicznego dnia. Już wczoraj wieczorem wyczuwało się coś niepokojącego. Trzymam kciuki. Quote
kora78 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 zaciskam kciukasy, by sie Kaja znalazla. taka sliczna sunia, pewnie ją ktos szybko zlapie. a jak ma adresowke to juz bedzie po klopocie, zadzwonią. ona pobiegla za Wami, szukac Was. tylko niech da sie komus zlapac, alebo wpadnie komus w oko, ze sie błąka. mnie, jak uciekla kicia, to sie przekonalam, ze wielu ludzie sie interesuje pojawionymi niedawno zwierzakami w ich okolicy. musi byc dobrze, Anula trzymaj sie. Quote
Anula Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Pani Małgosia dodzwoniła się w końcu do Schroniska,Pani Dyrektor jest na urlopie a więc pracownicy nie mają dostępu do internetu a w związku z tym do wysłanego przeze mnie maila.Jedynie Pani Małgosia może zawieźć plakat do Schroniska i umieścić go na tablicy ale nie ma drukarki. [B]Kto pomoże aby wydrukować plakat i podesłać Pani Małgosi albo[/B] powiesić bezpośrednio w Schronisku przez siebie wydrukowany! Quote
docha Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Aniu pisz do xmatrix, lub do mari23 one mają kontakt ze schroniskiem albo Nikaragua [URL]http://www.dogomania.pl/forum/members/114955-Nikaragua[/URL] Nika chyba najszybciej ma kontakt ze schronem. Quote
lika1771 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Anula jestem z Wami trzymam kciuki za szybke odnlazienie Kajuni. Quote
Anula Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 (edited) [quote name='docha']Aniu pisz do xmatrix, lub do mari23 one mają kontakt ze schroniskiem albo Nikaragua [URL]http://www.dogomania.pl/forum/members/114955-Nikaragua[/URL] Nika chyba najszybciej ma kontakt ze schronem.[/QUOTE] Dorotko dzięki za podpowiedź już piszę do nich pw.! [B]KTO JEST W STANIE POMÓC I WYDRUKOWAĆ PLAKATY WE WROCŁAWIU? PANI MAŁGOSIA ODBIERZE PLAKATY I ROZWIESI W POBLIŻU ZAGINIĘCIA KAJI. [/B] [B]Tekst do plakatu! [/B][B]W dniu 21.08.12 o godz.19 we Wrocławiu w okolicach ul.Kościuszki 7 zaginęła suczka mieszaniec o imieniu Kaja.Ma 45cm w kłębie,sierść o różnorodnym umaszczeniu,w momencie zaginięcia posiadała czerwoną obrożę z adresówką metalową zakręcaną z pełnymi danymi do kontaktu.Widziano ją przy ul.Sądowej, Operze,na ul.Świdnickiej.Kaja pochodzi ze Schroniska w Tomaszowie Mazowieckim,ma czip zarejestrowany przez Schronisko.Bardzo proszę Wszystkie osoby,które mogą pomóc w odnalezieniu suczki o pomoc! Za odnalezienie Kaji jest przewidziana nagroda 300zł! Kontakt: 609 941 775 i 71 789 3068 606 136 528 606 437 963 604 416 873[/B] [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy61/341951/1536171/54059484_img_0579.jpg[/IMG] Edited August 22, 2012 by Anula Quote
Bogusik Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 O jejku,ale wiadomości...Ona na pewno pobiegła Was szukać,bo przecież bardzo się już do Was przywiązała.Mam nadzieję,że da się jednak komuś złapać.Wrocław jest tak duży,że nie wiadomo w jakim rejonie w tej chwili przebywa,a na pewno biegnie i szuka.Brak mi po prostu słów...Trzymam mocno zaciśnięte kciuki za odnalezienie Kajuni! Quote
Anula Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 (edited) [quote name='kora78']zaciskam kciukasy, by sie Kaja znalazla. taka sliczna sunia, pewnie ją ktos szybko zlapie. a jak ma adresowke to juz bedzie po klopocie, zadzwonią. ona pobiegla za Wami, szukac Was. tylko niech da sie komus zlapac, alebo wpadnie komus w oko, ze sie błąka. mnie, jak uciekla kicia, to sie przekonalam, ze wielu ludzie sie interesuje pojawionymi niedawno zwierzakami w ich okolicy. musi byc dobrze, Anula trzymaj sie.[/QUOTE] Kora - Kaja jest bardzo nieufnym psem,wątpię aby podeszła ot tak do obcego człowieka.Może po kilku dniach jak by zgłodniała jej stosunek by się zmienił,nie wiem.Oby nie była tylko potrącona przez samochody.Trochę się ochłodziło i to też plus. Wszyscy siedzimy tu jak na szpilkach,każdy telefon podrywa nas na nogi.Mamy nadzieję,że ktoś zadzwoni do Pani Małgosi odnośnie Kajuni. Wrocław ma monitoring ulic może by przejrzeli taśmy ale nie wiem jak to ugryźć. Z tego wszystkiego zapomniałam wstawić zdjęcia z DS Kajuni: [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy61/341951/1536171/54301386_img_0018.jpg[/IMG] [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy61/341951/1536171/54301396_img_0017.jpg[/IMG] [IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy61/341951/1536171/54301409_img_0016.jpg[/IMG] Edited August 22, 2012 by Anula Quote
Poker Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Postaram się wydrukować plakaty. Niech DS pogada z menelami i strażą miejsą oraz śmieciarzami.oni dużo widzą nad ranem.Koniecznie niech wyślą ogłoszenie do Wyborczej. Zakręcane adresatki lubią się rozkręcać. Quote
docha Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='Poker']Postaram się wydrukować plakaty. Niech DS pogada z menelami i strażą miejsą oraz śmieciarzami.oni dużo widzą nad ranem.Koniecznie niech wyślą ogłoszenie do Wyborczej. Zakręcane adresatki lubią się rozkręcać.[/QUOTE] i jeszcze może straż miejska Quote
Poker Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Możliwość przejrzenia taśm ma straż miejska.Nie wiem czy mogą to zrobić. Ale trzeba spróbować.Który nr telefonu jest dsu? Chodzi o kontakt w sprawie plakatów. Quote
Anula Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='Poker']Możliwość przejrzenia taśm ma straż miejska.Nie wiem czy mogą to zrobić. Ale trzeba spróbować.Który nr telefonu jest dsu? Chodzi o kontakt w sprawie plakatów.[/QUOTE] Pierwsze dwa telefony jeden komórka drugi stacjonarny,lepiej chyba umieścić komórkę Quote
docha Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 podajcie może jeden numer telefonu albo Anuli, albo Pokera albo Ocelota. Quote
Poker Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Numerów może być więcej.Ja wyjeżdżam w niedzielę. Mąż zaraz wydrukuje plakaty , oby nie były już potrzebne. Zaraz zadzwonię do DS z pytaniem jak przekazać plakaty. Quote
Anula Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 (edited) [quote name='docha']podajcie może jeden numer telefonu albo Anuli, albo Pokera albo Ocelota.[/QUOTE] Pierwsze dwa są Pani Małgosi bo ona jest na miejscu i może szybko zareagować,i po kolei mojego TZ,mój i Ocelot. Poker serdeczne dzięki za pomoc jak zawsze mogę na Tobie polegać. Jeszcze chcę gorąco podziękować Marako,która nie odmówiła mi też pomocy - wydrukuje plakaty ale nie w kolorze i dostarczy Pani Małgosi do domu o 17,30 albo po 20 dzisiaj.Tylko teraz aby rozwiesić je w jak najwiękrzym okręgu od miejsca zaginięcia Kaji bo trudno powiedzieć gdzie ona teraz jest. Kurcze Pani Małgosia się zalogowała ale nie ma jeszcze potwierdzenia,nie wiem może coś nie tak zrobiła.Kontakt by był o wiele lepszy. Edited August 22, 2012 by Anula Quote
Poker Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Rozmawiałam z p.Małgosią. Poradziłam gdzie rozwieszać plakaty, bo planowała na bramach , tu jest mały zasięg. Mąż wydrukuje 2 wzory ulotek ,a DS ma skopiować i rozdawać psiarzom. Dziś zawiozę do DS. Quote
Anula Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='Poker']Rozmawiałam z p.Małgosią. Poradziłam gdzie rozwieszać plakaty, bo planowała na bramach , tu jest mały zasięg. Mąż wydrukuje 2 wzory ulotek ,a DS ma skopiować i rozdawać psiarzom. Dziś zawiozę do DS.[/QUOTE] Poker i Marako serdeczne dzięki za nieocenioną pomoc.Bardzo,bardzo dziękuję!! [IMG]http://radiopromyczek.com.pl/wp-content/upload/kwiaty.jpg[/IMG] Quote
terierfanka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 ja też coś się postaram wydrukować, ona zaginęła blisko miejsca, gdzie mieszka ulvhedinn, więc będziemy mieć oczy szeroko otwarte Quote
edyseja Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Wszystkiego bym się spodziewała tylko nie takiej przykrej wiadomości. Trzymam z całej siły kciuki za odnalezienie Kajuni, za daleko niestety jestem by móc pomóc. :-( Kaja bardzo sie do Was przywiązała i była pewna, że to Wasz dom jest tym na zawsze. Na spacerze poczuła się niepewnie: nieznani jej ludzie, jakieś przykre skojarzenia, za wszelką cenę postanowiła się oswobodzić i ratować ucieczką. Oby tylko malutkiej nic się nie stało, tyle już w życiu przeszła...:placz: Quote
edyseja Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Anula, wstaw ogłoszenie na gumtree, dużo ludzi tam zagląda: [URL]http://wroclaw.gumtree.pl/f-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-W0QQCatIdZ9128[/URL] Quote
Anula Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 (edited) [quote name='terierfanka']ja też coś się postaram wydrukować, ona zaginęła blisko miejsca, gdzie mieszka ulvhedinn, więc będziemy mieć oczy szeroko otwarte[/QUOTE] Już napisałam prośbę do ulvhedinn o pomoc. [quote name='edyseja']Wszystkiego bym się spodziewała tylko nie takiej przykrej wiadomości. Trzymam z całej siły kciuki za odnalezienie Kajuni, za daleko niestety jestem by móc pomóc. :-( Kaja bardzo sie do Was przywiązała i była pewna, że to Wasz dom jest tym na zawsze. Na spacerze poczuła się niepewnie: nieznani jej ludzie, jakieś przykre skojarzenia, za wszelką cenę postanowiła się oswobodzić i ratować ucieczką. Oby tylko malutkiej nic się nie stało, tyle już w życiu przeszła...:placz:[/QUOTE] Edyseja nie wiesz co ja przeżywam w tej chwili.Od chwili zaginięcia Kajuni upływające godziny są dla nas koszmarem.Wierz mi zaraz po telefonie pędem zapakowaliśmy się do samochodu i pojechaliśmy w nocy szukać Kajuni.Mieliśmy nadzieję,że znajdziemy ją.Wróciliśmy dobrze po północy,nie wiem która to była godzina.Przed trzecią nad ranem wysyłałam maila do Schroniska Wrocławskiego jeszcze z opisem zdarzenia.Co mogę jeszcze zrobić? Wyznaczyłam nagrodę,którą dam za odnalezienie Kajuni.Mieszkam 100km od Wrocławia. W sobotę ma przyjechać do mnie siostra Bogusik a ja nie jestem w stanie normalnie w tej chwili prosperować. A telefon milczy! Edited August 22, 2012 by Anula Quote
lika1771 Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 (edited) Powiadomic taryfiarzy, porozwieszac po lecznicach i pijaczka i bezdomnym nagroda mobilizuje. Edited August 22, 2012 by lika1771 Quote
Korenia Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Ja też jestem, dzisiaj siedzę u Ulv z jej zwierzakami, będę się rozglądać. Czy ma wydarzenie na FB? Można podrzucić link na wydarzeniu zaginionej Bianki (która wczoraj po uczieczce w czerwcu się odnalazła), bo było tam bardzo dużo wrocławiaków. Podrzućcie mi linka to wrzucę na Biankowe wydarzenie (ew. jak nie ma fb to link do ogłoszenia). Quote
NikaEla Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Ledwo się jedna psina znalazł a już kolejna zaginiona we Wrocławiu :( Quote
Poker Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Ledwo się jedna psina znalazł a już kolejna zaginiona we Wrocławiu [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] A która się znalazła? Tak, dobrze jeszcze taksiarzom dać.Powiem p.Małgosi. Quote
Recommended Posts