danyww Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 No, to teraz już odetchnęłam i zaczynam się cieszyć. :multi::cunao: Jedyny niepokój to odpinanie ze smyczy. Nie za szybko? :cool3: ..ale ja już tak mam. Wyobraźnia u mnie działa za bardzo :roll: Quote
halszka Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Pięknie pisze P.Jola, serce się raduje :)tyle chłopak się naczekał, aż wreszcie strzał w dziesiątkę :multi: pewnie tak miało być :thumbs: Quote
michelle04 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Serce sie raduje :loveu: Jak to dobrze, że Pani Jola nie zraża się tym posikiwaniem, jemu przejdzie tylko trzeba dać mu szansę, jestem bardzo wdzieczna za to - szacunek dla Pani Joli :calus: Quote
Bogusik Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Wiecie co?Warto było czekać tyle czasu,aby teraz przeczytać takie wiadomości!:smile: Hrabcio ma naprawdę cudowny domek!:multi: Co do spuszczania ze smyczy,ja osobiście też uważam,że to za wcześnie,tym bardziej,że Hrabcio nie reaguje na imię...Nigdy nie wiadomo co strzeli do głowy i aż strach myśleć,jakie mogą być tego konsekwencje... Quote
farmerka63 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Dzwoniłam do poznańskiego sklepu Wetkarma - juz mają pieniądze na koncie. Karma dzisiaj od nich wyjeżdża kurierem do Sycowa. Zauważyli zmianę adresu ;) A w kwestii smaczków - ja tak wyciągałam od P. Joli zeznania, które smaczki preferują jej kajtki, bo sobie pomyślałam, że Hrabal będzie jadł Brita i zapijał smakowitym syropem, a kajtki będą się tylko oblizywać... No i wpadłam na pomysł, że narychtuję jeszcze trzecią paczkę - juz tylko z samymi smaczkami. Koleżanka Daga dała mi kontakt na faceta, u którego onegdaj na allegro kupowała świeżo wędzone kurze łapki w naprawdę dobrej cenie ( potem Daga urządzała bazarki z tymi łapkami a dochód przeznaczała na ratowanie psich bid). Pomyśłałam, że skomponuję taki smaczkowy mix w prezencie dla kajtków , ale widzę, że i Hrabal skorzysta, bo się przy kolegach zaczyna rozsmakowywac :) To jest prezent ode mnie - nikogo nie obciążam ani nie naciągam, ale jak ktoś chciałby sie do akcji przyłączyć, to zaprasiam syrdecznie ;) Quote
Bogusik Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Bardzo dobry pomysł Beatko :smile: Ja bardzo chętnie się dołożę.Ponieważ już za hotelik nie musimy płacić,to moją deklarację za październik,przeznaczam na smaczki :smile: Podaj mi tylko konto do przelewu Quote
farmerka63 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 O super, Boguchna - dzięki wielkie ! Konto to samo co na deklaracje - bez zmian. A ten pan od smaczków na Allegro ma nick LordZeton - chciałm do niego zadzwonić i poprosić, żeby skomponował taki mix za jakąś tam kwotę rozsądną. Quote
Bogusik Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 A no tak,przecież to Twoje było konto...Poczekaj jeszcze trochę,może jeszcze jakaś ciocia dorzuci jakiś grosik...;) Quote
malawaszka Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 wow czyste szaleństwo taka giga wyprawka - chyba chciałabym od Was adoptować psa :lol: żeby tylko to się nie rozniosło bo nie wyrobimy na wyprawki jak się ludzie przyzwyczają :D Quote
farmerka63 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Jak się przyzwyczają, to "nasze" psy będą szły jak ciepłe bułki, a my i tak będziemy do przodu na hotelikach ;) Quote
farmerka63 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Wiadomość od P. Joli : "Pani Beatko ... Witam i zawiadamiam ,że lek dla Hrabcia dotarł ... dziękuję bardzo już mu zapodałam miareczkę syropku ... U nas wszystko ok ...chłopcy wyspacerowani , pożywieni leżą i ucinają sobie drzemkę Pozdrawiam " Quote
Anula Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Już poszedł przelew w kwocie 60,00zł (Bogusik,Anula) na smaczki.Proponuję dołożyć Pedigree Denta Stixs 7x na ząbki (duża paczka z czarnym psem pasterskim,wychodzi taniej,ponieważ można podzielić na pół i wychodzi 14szt-polecam).Jeżeli chodzi o kurze łapki,kupiłam na bazarku 30szt dla mojej tymczasowiczki,przechowywałam je w lodówce i większość spleśniała,musiałam wyrzucić,że jak kupić to na dwa tygodnie maksymalnie,więcej nie.Chciałam je ratować w nagrzanym piekarniku ale nie udało się pleśń została. Quote
danyww Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='Anula']Już poszedł przelew w kwocie 60,00zł (Bogusik,Anula) na smaczki.Proponuję dołożyć Pedigree Denta Stixs 7x na ząbki (duża paczka z czarnym psem pasterskim,wychodzi taniej,ponieważ można podzielić na pół i wychodzi 14szt-polecam).Jeżeli chodzi o kurze łapki,kupiłam na bazarku 30szt dla mojej tymczasowiczki,przechowywałam je w lodówce i większość spleśniała,musiałam wyrzucić,że jak kupić to na dwa tygodnie maksymalnie,więcej nie.Chciałam je ratować w nagrzanym piekarniku ale nie udało się pleśń została.[/QUOTE] Nooo, łapki trzeba mrozić. :cool3: Ja miałam je przez miesiąc w zamrażarce i wyciągałam po parę sztuk dzień wcześniej. Nie straciły nic na wartości i pachniały. :lol: Quote
farmerka63 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 OK. To ja w takim razie jutro zadzwonię do LordaZetona i poproszę, żeby dokonał wyboru rzeczy bezwonnych i niepleśniejących :) Quote
marako Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='farmerka63']OK. To ja w takim razie jutro zadzwonię do LordaZetona i poproszę, żeby dokonał wyboru rzeczy bezwonnych i niepleśniejących :) Hmmm, chyba wonne podobają się psom bardziej (przynajmniej tym, które znam) Quote
Anula Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='danyww']Nooo, łapki trzeba mrozić. :cool3: Ja miałam je przez miesiąc w zamrażarce i wyciągałam po parę sztuk dzień wcześniej. Nie straciły nic na wartości i pachniały. :lol:[/QUOTE] Nie wpadłam na to aby przechowywać w zamrażalniku (napisano,że przechowywać w lodówce),teraz będę wiedziała.Dzięki za radę. Quote
farmerka63 Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 (edited) Smaczki zakupione. Kaska przelana. To chyba już koniec zakupów ;) Dodałam od siebie 40 zł i w sumie kupiłam tych smaczków za 100 zł ( łącznie z kosztami przesyłki).Paczka dzisiaj jeszcze będzie nadana pocztą. Edited October 4, 2013 by farmerka63 Quote
monika55 Posted October 4, 2013 Author Posted October 4, 2013 Farmerko, dziękuję:loveu:. Sami smakosze tu:cool3:. Muszę się podszkolić. Quote
farmerka63 Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Nie ma za co :) Cała przyjemność po naszej stronie :) Wiadomośc od LordZeton : Witam , poniżej zestawienie: ucho śr. 1kg = 14 uszy małe 10szt = 21 kurze ł , 1kg = 12,50 tchawica woł. 1kg = 12,80 ozorki 0,5kg = 13 uszy cięte - 0,5kg = 8 płuco 250g = 5 koszt przesyłki policzę za kuriera 13,70 razem = 100zł, po wpłacie nadam paczkę , dziękuje i pozdrawiam Grzesiek Quote
Bogusik Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Ho!ho!To wyjdzie całkiem pokaźna paczka,do wyboru i koloru...:smile: Będą miały psiaki co chrupać... :lol: Quote
giselle4 Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 ja tez sie ciesze ...narrreszcie i bardzo Was podziwiam:) Quote
Anula Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 (edited) My jesteśmy tak szczęśliwe z adopcji Hrabcia,że Pani Joli by się uchyliło nieba.Tyle czasu było niepewności,zrezygnowania i niepokoju o domek dla Hrabcia.W moich oczach Pani Jola jest wielkim człowiekiem,mając dwa psiaki,przygarnęła trzeciego,za to ją bardzo cenię i podziwiam.Ta paczuszka jest skromna w porównaniu do tego,gdyby trzeba było jeszcze płacić deklaracje na hotelik a Hrabcio by był dalej bez domku. Edited October 4, 2013 by Anula Quote
Bogusik Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Taka tu cisza nastała...Czy są jakieś wieści z domku Hrabcia?Smaczki dotarły? Quote
Recommended Posts