Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='michelle04']Cioteczki rozmawiałam z Panią Jolą, bardzo mila kobieta, taka typowa psiara, w pozytywnym znaczeniu, miała już sznaucera, obecnie ma już dwa pieski,ale Hrabko bardzo przypadł Jej do gustu i chciałaby go adoptować :) Umówiłyśmy się na sobotę, tak by pieski na spokojnie poznały się i jeśli się zgodzą Hrabko zostanie, tak więc zabiorę ze sobą cały posag Kondzia, proszę tylko o informację co do umowy adopcyjnej czy ja mam zabrać druk ze sobą i dopilnować podpisania i odesłać ??
Opowiedziałam Pani Joli o charakterze Kondzia zgodnie z prawdą, iż jest to super psiak, nauczony czystości,nie demolujący, nie grymaśny w kwestii jedzenia,etc oraz o swojej sytuacji i obawach by nie wrócił do schronu, gdyż *wisi* nad nim takie widmo i byłabym dozgonnie wdzięczna za ratunek Warunkiem jest tylko wzajemna akceptacja się psów,więc widać światełko w tunelu[/QUOTE]
michelle,a możesz podać więcej informacji o domku?Czy jest to mieszkanie w bloku,czy w domu z ogrodem?Jakie pieski są obecnie z Panią?Czy Pani mieszka sama,czy z rodziną?Czy pracuje...No wiesz sama,trochę po prostu więcej info....

Posted

[quote name='Bogusik']michelle,a możesz podać więcej informacji o domku?Czy jest to mieszkanie w bloku,czy w domu z ogrodem?Jakie pieski są obecnie z Panią?Czy Pani mieszka sama,czy z rodziną?Czy pracuje...No wiesz sama,trochę po prostu więcej info....[/QUOTE]
Ale wcześniej rozmawiała z Panią Jolą Cioteczka Farmerka, więc pewnie Ona zna odpowiedzi na Twoje pytania, gdyż ja już nie robiłam wywiadu

Posted

Jest tak - pani Jolanta na wczesnej emeryturze. Mieszka z małżem w sporym mieszkaniu w starej kamienicy.B.blisko ma do wielkiego parku, w którym jest część "uczesana" i dzika - wręcz leśna. Dzieci ( dwaj synowie) samodzielni i wyprowadzeni. Jest to rodzina psolubów od zawsze, cechująca się wybitnymi skłonnościami do przygarniania, ratowania. W tej chwili mają dwa małe psiaki - jednego nieomal ślepego sznaucerka zgarniętego w grudniową noc ze stacji benzynowej ( piesek miał ślad po obróżce, i tatuaż hodowlany) i niskopodwoziowego kundelka Franusia zgarniętego z ulicy po prostu. Pani Jola opowiadała mi o wyżle szorstkowłosym, którego wyciągała z wrocławskiego schroniska ( psisko dożyło u nich późnym lat i zeszło na raka). Przewinął się jeszcze jakiś mix sznaucera olbrzyma - chyba lubią szorstkowłose i terierowate ;) Psy są tam pełnoprawnymi członkami rodziny włącznie z przywilejem korzystania z ludzkich legowisk ;)

Pani Jola może podjechać do Wrocka, ale uzgodniłyśmy z Dianą i Moniką, że przytomniej będzie , jak Diana zawiezie go wprost do Sycowa ;) Monika planuje wizytę poadopcyjną. Pani Jola oczywiście podpisuje umowę.

Posted

Dzięki za wiadomości.Domek fajny tylko czy podoła trzem psiakom w opiece,wyprowadzaniu,no ale trzeba patrzeć optymistycznie bo by nie był żaden psiak wyadoptowany.Dobrze,że Diana zawiezie jednak Hrabcia do Sycowa,przynajmniej zobaczy warunki,porozmawia z Państwem i sprawdzi zachowanie psiaków do siebie.Jak wygląda Hrabcio z pieniążkami,chyba trzeba będzie uzbierać na transport.Jak co to krzyczeć,musimy dać radę.

Posted

[quote name='farmerka63']Też się bałam tej trójki na smyczach, ale Pani Jola powiedziała, że przecież już mieli trójkę i w dodatku ten trzeci był sporo większy :)
To mam nadzieję,że będzie dobrze.
Ja już straciłam zaufanie do ludzi do pięknych słów zapewnień.Trzy osoby nie poznały się na adoptujących.Moja tymczasowiczka Sawana wróciła po trzech tygodniach z adopcji.Zabrałam ją od Państwa.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/244339-SAWANA-porzucona-po-raz-drugi-zaczynamy-od-pocz%C4%85tku/page14
od postu 337 historia Sawany.
Uważajcie na starsze małżeństwo w Podrzewie (między Bukiem a Pniewami). Będą szukali drugiego psa.

Posted

Jeżeli Państwo twierdzą,że sobie poradzą z 3 psami,to mam nadzieję,że wiedzą co mówią...Ważne żeby tylko pieski się dogadały i nie dochodziło między nimi,do spięć...

Posted

Podobny telefon miałam jakiś czas temu.Roztrzęsiony pan dzwonił że właśnie stracił sunie. Ponieważ byłam w sklepie, mieliśmy się zdzwonić później. Tłumaczyłam żeby nie działał w emocjach. Dalszego ciągu nie było. Anula, poczytałam historie Sawany. Czy ten wet z O. nie jest także hyclem?. Do nas trafiały psy od weta - rzeźnika jak stwierdziłam.

Posted

[quote name='monika55']Podobny telefon miałam jakiś czas temu.Roztrzęsiony pan dzwonił że właśnie stracił sunie. Ponieważ byłam w sklepie, mieliśmy się zdzwonić później. Tłumaczyłam żeby nie działał w emocjach. Dalszego ciągu nie było. Anula, poczytałam historie Sawany. Czy ten wet z O. nie jest także hyclem?. Do nas trafiały psy od weta - rzeźnika jak stwierdziłam.[/QUOTE]
Ja nie wiem czy on jest hyclem,widziałam książeczkę,były pieczątki szczepień i sterylki w Oświęcimiu,pieczątki były słabe tylko odczytałam Oświęcim a Pani powiedziała,że sam wet jej przywiózł bernardyna.Nie wiem mogła też kłamać.

Posted

Michelle - jest na liście rezerwowej. Prosiłam, żeby poczekał do soboty na efekty Twojej wycieczki do Sycowa.

Ale jak Ty Sama oceniasz Hrabala ? Akceptuje mniejsze psy, tak ? Nigdy nam tu nie zgłaszałaś, że jest agresywny...

Posted

Swojego czasu pisałam, że Hrabo nie zgadzał się z Keshem-pies podobnej postury, dlatego przeniosłam go na drugą stronę ogrodu, więc...poczekamy - zobaczymy jak zachowa się podczas sobotniego spotkania. Do tego czasu uważam, że nie wolno rezygnować z innych zainteresowanych ot co.

Posted

Wpłynęła deklaracja stała od Marako + miły extraś - DZIĘKUJEMY :)

Zapomniałam uwzględnić koszt wyróżnienia na Tablicy.Posprawdzałam wszystko - Hrabal ma 332,90 zł

Nadal zalegają ciotki Izekk77 oraz Alina71 :(

Posted

Hrabal wyjeżdża jutro ok. 11-tej. Pani Jola wyjdzie ze swoimi psiakami ( Tofikiem i Frankiem) do parku - tak aby spotkanie nastąpiło na gruncie neutralnym.

Pani Jola wczoraj wieczorem dzwoniła do mnie - przegadałyśmy chyba dobrą godzinę . Miała wątpliwości,czy Hrabal jest jednym psem w kilku odsłonach, czy my podsuwamy kilka psów na to samo ogłoszenie - bo taki diametralnie różny na tych fotach :)