Energy Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 noo ja już napisałam, że się boje ;) Quote
Bogusik Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 [quote name='michelle04']Cioteczki rozmawiałam z Panią Jolą, bardzo mila kobieta, taka typowa psiara, w pozytywnym znaczeniu, miała już sznaucera, obecnie ma już dwa pieski,ale Hrabko bardzo przypadł Jej do gustu i chciałaby go adoptować :) Umówiłyśmy się na sobotę, tak by pieski na spokojnie poznały się i jeśli się zgodzą Hrabko zostanie, tak więc zabiorę ze sobą cały posag Kondzia, proszę tylko o informację co do umowy adopcyjnej czy ja mam zabrać druk ze sobą i dopilnować podpisania i odesłać ?? Opowiedziałam Pani Joli o charakterze Kondzia zgodnie z prawdą, iż jest to super psiak, nauczony czystości,nie demolujący, nie grymaśny w kwestii jedzenia,etc oraz o swojej sytuacji i obawach by nie wrócił do schronu, gdyż *wisi* nad nim takie widmo i byłabym dozgonnie wdzięczna za ratunek Warunkiem jest tylko wzajemna akceptacja się psów,więc widać światełko w tunelu[/QUOTE] michelle,a możesz podać więcej informacji o domku?Czy jest to mieszkanie w bloku,czy w domu z ogrodem?Jakie pieski są obecnie z Panią?Czy Pani mieszka sama,czy z rodziną?Czy pracuje...No wiesz sama,trochę po prostu więcej info.... Quote
michelle04 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='Bogusik']michelle,a możesz podać więcej informacji o domku?Czy jest to mieszkanie w bloku,czy w domu z ogrodem?Jakie pieski są obecnie z Panią?Czy Pani mieszka sama,czy z rodziną?Czy pracuje...No wiesz sama,trochę po prostu więcej info....[/QUOTE] Ale wcześniej rozmawiała z Panią Jolą Cioteczka Farmerka, więc pewnie Ona zna odpowiedzi na Twoje pytania, gdyż ja już nie robiłam wywiadu Quote
halszka Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 nieśmiało,cichutko zaciskam paluchy Quote
farmerka63 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Dziewczyny - napisze później o efektach "wywiadu". Teraz wyjeżdżam do dentysty :( Quote
halszka Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='farmerka63']Dziewczyny - napisze później o efektach "wywiadu". Teraz wyjeżdżam do dentysty :([/QUOTE] zatem czekamy na wieści i powodzenia cioteczko :kciuki: Quote
farmerka63 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Jest tak - pani Jolanta na wczesnej emeryturze. Mieszka z małżem w sporym mieszkaniu w starej kamienicy.B.blisko ma do wielkiego parku, w którym jest część "uczesana" i dzika - wręcz leśna. Dzieci ( dwaj synowie) samodzielni i wyprowadzeni. Jest to rodzina psolubów od zawsze, cechująca się wybitnymi skłonnościami do przygarniania, ratowania. W tej chwili mają dwa małe psiaki - jednego nieomal ślepego sznaucerka zgarniętego w grudniową noc ze stacji benzynowej ( piesek miał ślad po obróżce, i tatuaż hodowlany) i niskopodwoziowego kundelka Franusia zgarniętego z ulicy po prostu. Pani Jola opowiadała mi o wyżle szorstkowłosym, którego wyciągała z wrocławskiego schroniska ( psisko dożyło u nich późnym lat i zeszło na raka). Przewinął się jeszcze jakiś mix sznaucera olbrzyma - chyba lubią szorstkowłose i terierowate ;) Psy są tam pełnoprawnymi członkami rodziny włącznie z przywilejem korzystania z ludzkich legowisk ;) Pani Jola może podjechać do Wrocka, ale uzgodniłyśmy z Dianą i Moniką, że przytomniej będzie , jak Diana zawiezie go wprost do Sycowa ;) Monika planuje wizytę poadopcyjną. Pani Jola oczywiście podpisuje umowę. Quote
Anula Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Dzięki za wiadomości.Domek fajny tylko czy podoła trzem psiakom w opiece,wyprowadzaniu,no ale trzeba patrzeć optymistycznie bo by nie był żaden psiak wyadoptowany.Dobrze,że Diana zawiezie jednak Hrabcia do Sycowa,przynajmniej zobaczy warunki,porozmawia z Państwem i sprawdzi zachowanie psiaków do siebie.Jak wygląda Hrabcio z pieniążkami,chyba trzeba będzie uzbierać na transport.Jak co to krzyczeć,musimy dać radę. Quote
farmerka63 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Też się bałam tej trójki na smyczach, ale Pani Jola powiedziała, że przecież już mieli trójkę i w dodatku ten trzeci był sporo większy :) Quote
farmerka63 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Hrabal ma na koncie 312,89 zł. Zalegają nam w opłatach 2 ciotki - Izek77, Alina71 . Proszę o pomoc naszego etatowego egzekutora - Energy ;) Quote
Anula Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='farmerka63']Też się bałam tej trójki na smyczach, ale Pani Jola powiedziała, że przecież już mieli trójkę i w dodatku ten trzeci był sporo większy :) To mam nadzieję,że będzie dobrze. Ja już straciłam zaufanie do ludzi do pięknych słów zapewnień.Trzy osoby nie poznały się na adoptujących.Moja tymczasowiczka Sawana wróciła po trzech tygodniach z adopcji.Zabrałam ją od Państwa. http://www.dogomania.pl/forum/threads/244339-SAWANA-porzucona-po-raz-drugi-zaczynamy-od-pocz%C4%85tku/page14 od postu 337 historia Sawany. Uważajcie na starsze małżeństwo w Podrzewie (między Bukiem a Pniewami). Będą szukali drugiego psa. Quote
Bogusik Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Jeżeli Państwo twierdzą,że sobie poradzą z 3 psami,to mam nadzieję,że wiedzą co mówią...Ważne żeby tylko pieski się dogadały i nie dochodziło między nimi,do spięć... Quote
farmerka63 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Sawana wróciła ???? Osz choroba jasna.... Przed chwilką miałam kolejny telefon z pytaniem o Hrabala - pan ze Śląska, któremu po 12-tu latach odeszła na raczydło sznaucerka olbrzymka. Quote
Energy Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='farmerka63']Sawana wróciła ???? Osz choroba jasna....[/QUOTE] Też właśnie przeczytałam, jacyś chorzy ludzie:( Quote
farmerka63 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Zapisałam dane kontaktowe, no i przekazałam pana w ręce Malawaszki :) Quote
monika55 Posted September 24, 2013 Author Posted September 24, 2013 Podobny telefon miałam jakiś czas temu.Roztrzęsiony pan dzwonił że właśnie stracił sunie. Ponieważ byłam w sklepie, mieliśmy się zdzwonić później. Tłumaczyłam żeby nie działał w emocjach. Dalszego ciągu nie było. Anula, poczytałam historie Sawany. Czy ten wet z O. nie jest także hyclem?. Do nas trafiały psy od weta - rzeźnika jak stwierdziłam. Quote
Anula Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 [quote name='monika55']Podobny telefon miałam jakiś czas temu.Roztrzęsiony pan dzwonił że właśnie stracił sunie. Ponieważ byłam w sklepie, mieliśmy się zdzwonić później. Tłumaczyłam żeby nie działał w emocjach. Dalszego ciągu nie było. Anula, poczytałam historie Sawany. Czy ten wet z O. nie jest także hyclem?. Do nas trafiały psy od weta - rzeźnika jak stwierdziłam.[/QUOTE] Ja nie wiem czy on jest hyclem,widziałam książeczkę,były pieczątki szczepień i sterylki w Oświęcimiu,pieczątki były słabe tylko odczytałam Oświęcim a Pani powiedziała,że sam wet jej przywiózł bernardyna.Nie wiem mogła też kłamać. Quote
michelle04 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 [quote name='farmerka63']Zapisałam dane kontaktowe, no i przekazałam pana w ręce Malawaszki :)[/QUOTE] Czyli Pan jest na "liście rezerwowej" czy nie?? Quote
halszka Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 zaglądam do czarnulka i niecierpliwie czekam do soboty Quote
roosi Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 A ja trzymam kciuki. Może to właściwy dom! Byłoby wspaniale. Quote
farmerka63 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Michelle - jest na liście rezerwowej. Prosiłam, żeby poczekał do soboty na efekty Twojej wycieczki do Sycowa. Ale jak Ty Sama oceniasz Hrabala ? Akceptuje mniejsze psy, tak ? Nigdy nam tu nie zgłaszałaś, że jest agresywny... Quote
michelle04 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 Swojego czasu pisałam, że Hrabo nie zgadzał się z Keshem-pies podobnej postury, dlatego przeniosłam go na drugą stronę ogrodu, więc...poczekamy - zobaczymy jak zachowa się podczas sobotniego spotkania. Do tego czasu uważam, że nie wolno rezygnować z innych zainteresowanych ot co. Quote
farmerka63 Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Wpłynęła deklaracja stała od Marako + miły extraś - DZIĘKUJEMY :) Zapomniałam uwzględnić koszt wyróżnienia na Tablicy.Posprawdzałam wszystko - Hrabal ma 332,90 zł Nadal zalegają ciotki Izekk77 oraz Alina71 :( Quote
farmerka63 Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Hrabal wyjeżdża jutro ok. 11-tej. Pani Jola wyjdzie ze swoimi psiakami ( Tofikiem i Frankiem) do parku - tak aby spotkanie nastąpiło na gruncie neutralnym. Pani Jola wczoraj wieczorem dzwoniła do mnie - przegadałyśmy chyba dobrą godzinę . Miała wątpliwości,czy Hrabal jest jednym psem w kilku odsłonach, czy my podsuwamy kilka psów na to samo ogłoszenie - bo taki diametralnie różny na tych fotach :) Quote
Recommended Posts