Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
P. Iwona adoptuje Hrabcia, a nie jego przeszlosc :) Jesli Hrabek bedzie "swoj", to co moze stac na przeszkodzie?

Ciocia,ja tak jak napisałam mam w tej sprawie odmienne zdanie...i ponieważ już się stało,to po prostu w trakcie odwiedzin naświetliłabym sprawę.Uważam,że pies ma zostać członkiem rodziny i ta rodzina ma prawo poznać prawdę o jego przeszłości,tym bardziej,że my ją znamy...A co jest takiego właściwie tu do ukrycia z jego przeszłości?Nic,tylko nasze trochę "naciągnięte" ogłoszenie.Dla mnie adopcja psa jest poważną decyzją i na pewno chciałabym poznać jak najwięcej /prawdziwych/ szczegółów z jego przeszłości i nie poczuć się nigdy oszukaną...I tyle w tym temacie.Czekamy na wiadomości od p. Iwony :kciuki:

Posted

Ok, zaraz napiszę do P. Iwony o wymaganiach niemniej jednak w przyszłości nie chciałabym być osobą, która rozmawia o sprawach "organizacyjnych", gdyż dla mnie wizyta przed adopcyjna nie jest koniecznością, a nie chcę nieporozumień.

Posted

Proszę:

Witam Pani Iwono,

jeszcze jedna kwestia odnoście ewentualnej adopcji Kondzia, czy wyraża
Pani zgodę na podpisanie umowy adopcyjnej oraz wizytę przed i po
adopcyjną?
Przepraszam, że wcześniej o tym nie wspomniałam jednak z tej radości
wyleciało mi z głowy :)

Pozdrawiam
Diana

Posted (edited)

Jest już odpowiedź:

Witam,

baardzo dziękuję za zrozumienie:)
Zapraszamy więc i niecierpliwie czekamy na Państwa :))

Pozdr
Diana

Użytkownik napisał(a):
> Temat: Re: Adopcja Kondzia
> Data: 2013-07-08 15:13
> Nadawca:
> Adresat: "MICHELLE" <michelle04@poczta.fm>;
>
> Witam :)
> jeśli chodzi o umowę adopcyjną i wizytę to jak najbardziej jestem
za i wiem, że tak się robi więc nawet sama nie poruszałam tej kwestii.
Na razie wciąż pozostaje pytanie czy zdecyduję się na adopcję gdyż
jeszcze dokładnie nie omówiłam tego z partnerem bo wciąż jest na
Mazurach. Ale planujemy przyjechać porozmawiać z Panią i zobaczyć
Kondzia wstępnie w niedzielę po południu. Oczywiście zadzwonię do Pani
jeszcze dzień wcześniej aby dokładnie się umówić. Szczerze mówiąc
ja jestem bardzo za Kondziem i chciałabym go mieć już u siebie ale
niestety nie jestem sama i muszę liczyć się ze zdaniem partnera. Takie
życie ;)
> Pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia za parę dni
> Iwona
>
>
>
> W dniu 8 lipca 2013 15:00 użytkownik MICHELLE <michelle04@poczta.fm> napisał:
> Witam Pani Iwono,
>
>
> jeszcze jedna kwestia odnoście ewentualnej adopcji Kondzia, czy
wyraża Pani zgodę na podpisanie umowy adopcyjnej oraz wizytę przed i po
adopcyjną?
>
> Przepraszam, że wcześniej o tym nie wspomniałam jednak z tej
radości wyleciało mi z głowy :)
>
>
> Pozdrawiam

Edited by michelle04
Posted

No i właśnie,teraz maile są przejrzyste i z Pani strony wszystko jest jasne.Konkretne maile i konkretne odpowiedzi.Czekamy na dalszy ciąg wydarzeń.
Michelle,bardzo ładnie to poprowadziłaś,dziękuję.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Dzisiaj odwiedziłam psiaki u Michelle i nie sposób było oprzeć się urokowi Hrabala. Z reszta, on sam by na to nie pozwolił :) Pychol do miziania nastawiał cały czas!

Cioteczko piękna fotka - dziękuję :loveu:

Posted

Dzwoniła Farmerka, że jest druga Pani zainteresowana adopcją Kondzia - Pani Agnieszka z Jeleniej Góry, więcej powie Wam Ona sama, ja ze swojej strony napiszę tylko, że rozmawiałam już z Panią Agnieszką i jest zdecydowana na adopcje Hrabka, oferuje mu pobyt w domku jednorodzinnym z ogrodem, więc wprost idealnie. Miała przez 8 lat cocera spaniela i wie co to jest nowotwór u psa, co to jest starość, operacje, niespanie po nocach...etc. Chciałaby przyjechać po niego w poniedziałek wieczorem i wrócić już razem z nim, więc mam propozycję poszukajcie kogoś kto mógłby przeprowadzić w weekend wizytę przedadopcyjną w Jeleniej Górze - Pani Agnieszka zostala poinformowana przez Farmerkę o formalnościach i wyraziła zgodę- tak by Kondzio mógł swobodnie pojechać do swojego domu już w poniedziałek.
Pani Agnieszka czeka na decyzję, tylko przeprasza, że może być lekki bałagan bo jest u nich malowanie.

Posted

O rany, ale się dzieje.

Zobaczymy, jak się sprawy potoczą. Trzymam kciuki.

No i może trzeba będzie szukać klonu Kondzia/Hrabcia. Na pewno znajdzie się parę podobnych osobników w potrzebie i w niedalekiej okolicy.

Posted

Wróciłam z fabryczki mojej.

Jest dokładnie tak jak opisała to Michelle. Pani Agnieszka pytała jak Hrabal traktuje dzieci, bo posiada pisklę 7-mio miesięczne. Tego nie wiemy, ale biorąc pod uwagę , że tak powiem "całokształt" zachowań Hrabala możemy przyjąć, że jego dobroć przekłada się na wszystkie gatunki - w tym i szczenięta ludzkie.

Koncepcja z natychmiastową wizytą PA jest super, tylko błagam - szukajmy teraz dyspozycyjnego dogomaniaka... Nie mamy zbyt wiele czasu. Jakieś propozycje ? Kto jest z Jeleniej , łapka w góręęęę !

Posted

farmerka63 napisał(a):

Koncepcja z natychmiastową wizytą PA jest super, tylko błagam - szukajmy teraz dyspozycyjnego dogomaniaka... Nie mamy zbyt wiele czasu. Jakieś propozycje ? Kto jest z Jeleniej , łapka w góręęęę !

Z Jeleniej Góry jest Rubik,tu jej wątek i chyba kontakt telefoniczny na pierwszej stronie:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/245107-Chudziutkie-Male%C5%84stwo-ju%C5%BC-w-DT-szukamy-DS?p=21070967#post21070967
Czy decydujemy się na Rubik,czy mam szukać dalej.Jeżeli tak to bardzo proszę aby ktoś skontaktował się telefonicznie z Rubik.

Posted

Yeeeee!

Rubik oddzwoniła. Bardzo chętnie wykona dla nas wizytę PA, ale chciałaby poznac jakieś wytyczne, ponieważ nie ma większego doświadczenia w tej materii.

O co pytać i na co zwrócic szczególną uwagę ?

Ma czas jedynie w sobotę wieczorem, ponieważ pracuje.Mogłaby wpaść do P. Agnieszki również w niedzielny wieczór, ale zdaje sobie sprawę, że powinnyśmy wiedzieć wcześniej o wyniku PA - aby nie działać na ostatnią chwilę.

To co ? Dopinamy i przekazujemy numery telefonów, tak aby obie Panie mogły się dogadać ?

Posted

farmerka63 napisał(a):
Rubik niestety nie odbiera telefonu :(

Rubik dzisiaj wracając z pracy ma objechać okolice i popytać o psinkę,która się zgubiła w jej okolicach a teraz przebywa u Poker w BDT.Tak wyczytałam z wątku.Rubik jest codziennie na wątku swoim.Jest jeszcze z Jeleniej Góry azalia(nie mam telefonu) i jeszcze Elzunia przeprowadza wizyty(mam telefon do niej) ale jest z Nowej Rudy,nie ma samochodu,chętnieprzeprowadza wizyty tylko trzeba zwrócić jej koszt paliwa,ponieważ z kimś jeździ.Tyle wiem.Jeszcze postaram poszukać telefonu do azalii.

Posted (edited)

farmerka63 napisał(a):
Anula - Rubik oddzwoniła. Czytaj wyżej :)

Okey.Jeszcze znalazłam nr.tel.azalia - Alicja tel. 695 461 632. Jak Ciocie uważacie.W niedzielę fakt trochę późno,w sobotę mamy niedzielę do zastanowienia się i raczej będzie czas na decyzję do poniedziałku jeżeli konkretnie będzie opisany dom na wątku wieczorem w niedzielę.
Czy dom jest ogrodzony? Pani powinna wiedzieć o adresatce to priorytet.teraz tak mi nasunęły się te pytania.

Edited by Anula
Posted

Anula napisał(a):
Okey.Jeszcze znalazłam nr.tel.azalia - Alicja tel. 695 461 632. Jak Ciocie uważacie.W niedzielę fakt trochę późno,w sobotę mamy niedzielę do zastanowienia się i raczej będzie czas na decyzję do poniedziałku jeżeli konkretnie będzie opisany dom na wątku wieczorem w niedzielę.
Czy dom jest ogrodzony? Pani powinna wiedzieć o adresatce to priorytet.teraz tak mi nasunęły się te pytania.
\

..i na początku smycz i szelki jednocześnie.