:: FiGa :: Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 P. Iwona adoptuje Hrabcia, a nie jego przeszlosc :) Jesli Hrabek bedzie "swoj", to co moze stac na przeszkodzie? Quote
Bogusik Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 :: FiGa :: napisał(a):P. Iwona adoptuje Hrabcia, a nie jego przeszlosc :) Jesli Hrabek bedzie "swoj", to co moze stac na przeszkodzie? Ciocia,ja tak jak napisałam mam w tej sprawie odmienne zdanie...i ponieważ już się stało,to po prostu w trakcie odwiedzin naświetliłabym sprawę.Uważam,że pies ma zostać członkiem rodziny i ta rodzina ma prawo poznać prawdę o jego przeszłości,tym bardziej,że my ją znamy...A co jest takiego właściwie tu do ukrycia z jego przeszłości?Nic,tylko nasze trochę "naciągnięte" ogłoszenie.Dla mnie adopcja psa jest poważną decyzją i na pewno chciałabym poznać jak najwięcej /prawdziwych/ szczegółów z jego przeszłości i nie poczuć się nigdy oszukaną...I tyle w tym temacie.Czekamy na wiadomości od p. Iwony :kciuki: Quote
michelle04 Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Ok, zaraz napiszę do P. Iwony o wymaganiach niemniej jednak w przyszłości nie chciałabym być osobą, która rozmawia o sprawach "organizacyjnych", gdyż dla mnie wizyta przed adopcyjna nie jest koniecznością, a nie chcę nieporozumień. Quote
michelle04 Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Proszę: Witam Pani Iwono, jeszcze jedna kwestia odnoście ewentualnej adopcji Kondzia, czy wyraża Pani zgodę na podpisanie umowy adopcyjnej oraz wizytę przed i po adopcyjną? Przepraszam, że wcześniej o tym nie wspomniałam jednak z tej radości wyleciało mi z głowy :) Pozdrawiam Diana Quote
michelle04 Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 (edited) Jest już odpowiedź: Witam, baardzo dziękuję za zrozumienie:) Zapraszamy więc i niecierpliwie czekamy na Państwa :)) Pozdr Diana Użytkownik napisał(a): > Temat: Re: Adopcja Kondzia > Data: 2013-07-08 15:13 > Nadawca: > Adresat: "MICHELLE" <michelle04@poczta.fm>; > > Witam :) > jeśli chodzi o umowę adopcyjną i wizytę to jak najbardziej jestem za i wiem, że tak się robi więc nawet sama nie poruszałam tej kwestii. Na razie wciąż pozostaje pytanie czy zdecyduję się na adopcję gdyż jeszcze dokładnie nie omówiłam tego z partnerem bo wciąż jest na Mazurach. Ale planujemy przyjechać porozmawiać z Panią i zobaczyć Kondzia wstępnie w niedzielę po południu. Oczywiście zadzwonię do Pani jeszcze dzień wcześniej aby dokładnie się umówić. Szczerze mówiąc ja jestem bardzo za Kondziem i chciałabym go mieć już u siebie ale niestety nie jestem sama i muszę liczyć się ze zdaniem partnera. Takie życie ;) > Pozdrawiam serdecznie i do usłyszenia za parę dni > Iwona > > > > W dniu 8 lipca 2013 15:00 użytkownik MICHELLE <michelle04@poczta.fm> napisał: > Witam Pani Iwono, > > > jeszcze jedna kwestia odnoście ewentualnej adopcji Kondzia, czy wyraża Pani zgodę na podpisanie umowy adopcyjnej oraz wizytę przed i po adopcyjną? > > Przepraszam, że wcześniej o tym nie wspomniałam jednak z tej radości wyleciało mi z głowy :) > > > Pozdrawiam Edited October 27, 2013 by michelle04 Quote
Anula Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 No i właśnie,teraz maile są przejrzyste i z Pani strony wszystko jest jasne.Konkretne maile i konkretne odpowiedzi.Czekamy na dalszy ciąg wydarzeń. Michelle,bardzo ładnie to poprowadziłaś,dziękuję. Quote
fiorsteinbock Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Dzisiaj odwiedziłam psiaki u Michelle i nie sposób było oprzeć się urokowi Hrabala. Z reszta, on sam by na to nie pozwolił :) Pychol do miziania nastawiał cały czas! Quote
michelle04 Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 fiorsteinbock napisał(a):Dzisiaj odwiedziłam psiaki u Michelle i nie sposób było oprzeć się urokowi Hrabala. Z reszta, on sam by na to nie pozwolił :) Pychol do miziania nastawiał cały czas! Cioteczko piękna fotka - dziękuję :loveu: Quote
michelle04 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Dzwoniła Farmerka, że jest druga Pani zainteresowana adopcją Kondzia - Pani Agnieszka z Jeleniej Góry, więcej powie Wam Ona sama, ja ze swojej strony napiszę tylko, że rozmawiałam już z Panią Agnieszką i jest zdecydowana na adopcje Hrabka, oferuje mu pobyt w domku jednorodzinnym z ogrodem, więc wprost idealnie. Miała przez 8 lat cocera spaniela i wie co to jest nowotwór u psa, co to jest starość, operacje, niespanie po nocach...etc. Chciałaby przyjechać po niego w poniedziałek wieczorem i wrócić już razem z nim, więc mam propozycję poszukajcie kogoś kto mógłby przeprowadzić w weekend wizytę przedadopcyjną w Jeleniej Górze - Pani Agnieszka zostala poinformowana przez Farmerkę o formalnościach i wyraziła zgodę- tak by Kondzio mógł swobodnie pojechać do swojego domu już w poniedziałek. Pani Agnieszka czeka na decyzję, tylko przeprasza, że może być lekki bałagan bo jest u nich malowanie. Quote
marako Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 O rany, ale się dzieje. Zobaczymy, jak się sprawy potoczą. Trzymam kciuki. No i może trzeba będzie szukać klonu Kondzia/Hrabcia. Na pewno znajdzie się parę podobnych osobników w potrzebie i w niedalekiej okolicy. Quote
Aśka Belkowska Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Trzymam kciuki za mojego ulubieńca. Oby wreszcie. Dla drugiej Pani proponuję Oriego na sznupkach. Oba w moim typie, a raczej mojego Fidka. Quote
farmerka63 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Wróciłam z fabryczki mojej. Jest dokładnie tak jak opisała to Michelle. Pani Agnieszka pytała jak Hrabal traktuje dzieci, bo posiada pisklę 7-mio miesięczne. Tego nie wiemy, ale biorąc pod uwagę , że tak powiem "całokształt" zachowań Hrabala możemy przyjąć, że jego dobroć przekłada się na wszystkie gatunki - w tym i szczenięta ludzkie. Koncepcja z natychmiastową wizytą PA jest super, tylko błagam - szukajmy teraz dyspozycyjnego dogomaniaka... Nie mamy zbyt wiele czasu. Jakieś propozycje ? Kto jest z Jeleniej , łapka w góręęęę ! Quote
:: FiGa :: Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Tak dlugo byla cisza a tu co...? Dwa domki na raz chcą Hrabala, wow :multi: Trzymamy kciuki :kciuki: Quote
Anula Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 farmerka63 napisał(a): Koncepcja z natychmiastową wizytą PA jest super, tylko błagam - szukajmy teraz dyspozycyjnego dogomaniaka... Nie mamy zbyt wiele czasu. Jakieś propozycje ? Kto jest z Jeleniej , łapka w góręęęę ! Z Jeleniej Góry jest Rubik,tu jej wątek i chyba kontakt telefoniczny na pierwszej stronie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/245107-Chudziutkie-Male%C5%84stwo-ju%C5%BC-w-DT-szukamy-DS?p=21070967#post21070967 Czy decydujemy się na Rubik,czy mam szukać dalej.Jeżeli tak to bardzo proszę aby ktoś skontaktował się telefonicznie z Rubik. Quote
farmerka63 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 To ja dzwonię - bo Moniki tu jakoś brak ... Quote
farmerka63 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Anulo- to w taki razie szukaj może dalej, kochana. Warto mieć kilka adresów - nie każdy może być dyspozycyjny przecież. Quote
farmerka63 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Wpłynęły deklaracje od Energy i Kajk@. Naniosę wieczorem. Teraz muszę niestety wyjechać , ale będę pod telefonem. Quote
farmerka63 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Yeeeee! Rubik oddzwoniła. Bardzo chętnie wykona dla nas wizytę PA, ale chciałaby poznac jakieś wytyczne, ponieważ nie ma większego doświadczenia w tej materii. O co pytać i na co zwrócic szczególną uwagę ? Ma czas jedynie w sobotę wieczorem, ponieważ pracuje.Mogłaby wpaść do P. Agnieszki również w niedzielny wieczór, ale zdaje sobie sprawę, że powinnyśmy wiedzieć wcześniej o wyniku PA - aby nie działać na ostatnią chwilę. To co ? Dopinamy i przekazujemy numery telefonów, tak aby obie Panie mogły się dogadać ? Quote
Anula Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 farmerka63 napisał(a):Rubik niestety nie odbiera telefonu :( Rubik dzisiaj wracając z pracy ma objechać okolice i popytać o psinkę,która się zgubiła w jej okolicach a teraz przebywa u Poker w BDT.Tak wyczytałam z wątku.Rubik jest codziennie na wątku swoim.Jest jeszcze z Jeleniej Góry azalia(nie mam telefonu) i jeszcze Elzunia przeprowadza wizyty(mam telefon do niej) ale jest z Nowej Rudy,nie ma samochodu,chętnieprzeprowadza wizyty tylko trzeba zwrócić jej koszt paliwa,ponieważ z kimś jeździ.Tyle wiem.Jeszcze postaram poszukać telefonu do azalii. Quote
Anula Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 (edited) farmerka63 napisał(a):Anula - Rubik oddzwoniła. Czytaj wyżej :) Okey.Jeszcze znalazłam nr.tel.azalia - Alicja tel. 695 461 632. Jak Ciocie uważacie.W niedzielę fakt trochę późno,w sobotę mamy niedzielę do zastanowienia się i raczej będzie czas na decyzję do poniedziałku jeżeli konkretnie będzie opisany dom na wątku wieczorem w niedzielę. Czy dom jest ogrodzony? Pani powinna wiedzieć o adresatce to priorytet.teraz tak mi nasunęły się te pytania. Edited July 11, 2013 by Anula Quote
danyww Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Anula napisał(a):Okey.Jeszcze znalazłam nr.tel.azalia - Alicja tel. 695 461 632. Jak Ciocie uważacie.W niedzielę fakt trochę późno,w sobotę mamy niedzielę do zastanowienia się i raczej będzie czas na decyzję do poniedziałku jeżeli konkretnie będzie opisany dom na wątku wieczorem w niedzielę. Czy dom jest ogrodzony? Pani powinna wiedzieć o adresatce to priorytet.teraz tak mi nasunęły się te pytania.\ ..i na początku smycz i szelki jednocześnie. Quote
Recommended Posts