Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ojoj to niestety podejście do kotów ma podobne jak mają moje suczydła:roll:też kot uszedł z życiem bo zwiał na drzewo...
Pół godziny zaganiałam damy do domu żeby mógł się ewakułować... :cool3:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Energy napisał(a):
Może ja spróbuję na tablicy zrobić?

Ciocia ogłoszenie jest zrobione.halszka usunęła,więc Beatka chyba musi teraz aktywować...

halszka napisał(a):
Witam po dłuższej przerwie:) to ogłoszenie było moje już usunęłam,wygląda na to,że wczoraj z rozpędu odświeżając inne,ponowiłam i to ogłoszenie

Dzięki za usunięcie.

Beatko napisałaś,że aktywowałaś na Alegratka i Gumtree.A co z resztą? Aktywuj i powstawiaj tu linki do poszczególnych ogłoszeń.Dzisiaj kopałam po tablica.pl w poszukiwaniu ogłoszenia i cudem dokopałam się, ale do starego/wznowionego.Dlatego moja prośba o wstawienie tu linków po aktywacji,żeby wszystko było jasne.Jak będzie aktualne ogłoszenie na tablica.pl to zapłacę za wyróżnienie.

Posted

Hej.

Ja napisałam tylko o Gumtree i Alegratka, bo te maile przyszły jako pierwsze.

Potem nastąpił wodospad linków i aktywacji - leciałam po kolei i już Was o tym nie zawiadamiałam :)

Już lecę na tą tablicę.

Posted

I zrobione.

Zapłaciłam wszelako przelewem bankowym, bo nie posiadam karty płatniczej jeno konto w banku pocztowym.

Wyróżniłam ogłoszenie na 30 dni i zapłaciłam za tą przyjemność 24,99zł.

Wkleić potwierdzenie wykonania operacji ?

Posted

farmerka63 napisał(a):
I zrobione.

Zapłaciłam wszelako przelewem bankowym, bo nie posiadam karty płatniczej jeno konto w banku pocztowym.

Wyróżniłam ogłoszenie na 30 dni i zapłaciłam za tą przyjemność 24,99zł.

Wkleić potwierdzenie wykonania operacji ?

Nie Beatko,nie musisz tu wklejać potwierdzenia,bo przecież każdy kto wejdzie na tablica.pl to będzie widział,że jest wyróżniona a że na 30 dni kosztuje 24,99 to już przecież wiemy.Pw do Anuli wysłałam,więc jutro powinna zrobić przelew.

Posted

Aaaa- jest pierwsze pytanko :) jeszcze ciepłe - sprzed 7-miu minut.

"Witam,
a czy piesek toleruje koty?
I czy byłaby możliwość spotkania się z pieskiem ale dopiero po 13 lipca?
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona "

....no i co ? Pisać prawdę, jak na spowiedzi ?? Ściemniać nie ma co, bo i tak się sprawa rypnie :(

"

Posted

Można z Panią porozmawiać na temat kotków.Moje dwie tymczasowiczki Kaja i Majka goniły koty aż huczało,a w nowych domkach są w najlepszej komitywie z kiciami.W przypadku Kai i Majki to Państwo bardzo chcieli psiaka i twierdzili,że poradzą sobie z zapoznaniem się i tak się stało.

Posted

Podzielam zdanie Anuli,myślę, że jest szansa, iż przyzwyczai sie do kota jeśli będzie wiedział, że to jest domownik, członek rodziny, a wczorajsza sytuacja to może tylko kwestia obcego na terenie....:cool3:

Posted

Moje psy poza domem maja wlaczone "dopasc, zagryzc", w domowych warunkach tego problemu nie ma. Michaelle, nie masz tam jakiegos kota w sasiedztwie, co by do domu wziac i pomeczyc troche :siara:

Posted

Kopiuję wczorajszą późnonocną korespondencję z P.Iwoną ( Michelle - jeszcze raz przepraszam za pobudkę !).

" Witam,
a czy piesek toleruje koty?
I czy byłaby możliwość spotkania się z pieskiem ale dopiero po 13 lipca?
Pozdrawiam serdecznie,
Iwona"

Pani Iwono droga.

Nie jestem bezpośrednią opiekunką Kondzia - pomagam Dianie w ogłoszeniach, ale sporo wiem o tym sympatycznym skądinąd psiaku.

Dla dobra kota, Pani oraz samego Kondzia wkleję , co mi napisała Diana w interesującym nas temacie :

" Gdyby ktoś pytał o stosunek Kondzia do kotów, to mówi im zdecydowane NIE :shake:
Mamy takiego wsiowego kotka, któremu zostawiamy przed bramką miskę z jedzeniem i piciem, a on kiedy chce przychodzi, posila się i dalej idzie swoimi kocimi drogami, jednak wczoraj złożył nam wizytę na podwórku, no i przywitał go Kondzia :roll: Dobrze, że kot zdążył wskoczyć na drzewo, z którego ściągnęła go Grażyna i odtransportowała za bramkę ".

Tyle Diana. Ja ze swej strony jako posiadaczka sporego kocio-psiego stadka mogę tylko powiedzieć , że psy to mądre stworzenia i można je nauczyć zasad dobrego zachowania - w tym również szacunku do istot innego gatunku ( ze szczególnym uwzględnieniem kotów ). Wszystkie nasze psy są ze schronisk - przychodziły do nas jako dorosłe , ukształtowane osobniki - również z narowami. Prawda jest taka, że pies tak zatańczy, jak mu kot zagra. I tak rosyjską niebieską Webetkę zawsze wypada pogonić, bo ona się z zasady boi wszystkiego i już. Natomiast burego, pręgowanego Nowakowskiego należy obchodzić szerokim łukiem z należytym szacunkiem...i nawet nie warto patrzeć mu w oczy ;) Kondzio generalnie to dobry, mądry pies i wierzę w jego inteligencję .

Odwiedzić go można ZAWSZE . Również i po 13-tym lipca , jeśli oczywiście wcześniej nie znajdzie domu. Proszę dzwonić do Diany i się z nią umawiać . Jej telefon : .........

"Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Muszę przyznać, że prawie się zakochałam w tym piesku. Jest niesamowicie podobny do mojej suczki, która niestety w marcu, po 14 latach ze mną, odeszła zostawiając po sobie ogromną pustkę. Jak zobaczyłam zdjęcie Kondzia to tak jakbym zobaczyła ją znowu wesołą i uśmiechniętą.

Problemem właśnie może się okazać mój kot, który w zasadzie jest bardziej psi niż koci (cornish rex ponoć tak ma). Tzn. ona jest spokojna i z moją suczką dobrze się dogadywała ale ja mieszkam w małym mieszkaniu i jeśli Kondzio będzie chciał ją pogonić to ciężko będzie jej gdzieś uciec. Poza tym istnieje duże prawdopodobieństwo, że na jesień przeprowadzę się na wieś, gdzie tam są jeszcze 3 koty.

W każdym razie przez najbliższe 10 dni i tak nie mogę ruszyć się z Wrocławia bo praca mnie uwiązała, poza tym chciałabym wraz z partnerem odwiedzić psiaka, a on będzie dopiero po 13 lipca. Także będę dzwonić do Pani Diany żeby trochę porozmawiać o pieski i ewentualnie umówię się z nią.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i życzę dobrej nocy.
Pozdrawiam
Iwona"

Posted

Płomyk nadziei na domek się pojawił :lol:
Moje psiaki poza domem też gonią koty a w domu razem z kotem śpią i mają przed nim respekt.:cool3:
Może dobrze będzie..

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Moje psy poza domem maja wlaczone "dopasc, zagryzc", w domowych warunkach tego problemu nie ma. Michaelle, nie masz tam jakiegos kota w sasiedztwie, co by do domu wziac i pomeczyc troche :siara:

Nie wolno męczyć kotków :mad: ;)