Energy Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Ojoj to niestety podejście do kotów ma podobne jak mają moje suczydła:roll:też kot uszedł z życiem bo zwiał na drzewo... Pół godziny zaganiałam damy do domu żeby mógł się ewakułować... :cool3: Quote
farmerka63 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Wpłynęły lipcowe deklaracje od Anusia Bogusik Urszula1978 Sara2011 farmerka63 Telefony , póki co, milczą. Quote
Bogusik Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Nic z tego nie rozumie...Weszłam na tablicę.pl i jest stare ogłoszenie dodane wczoraj o 18,50...??? http://tablica.pl/oferta/dostojny-piekny-radosny-hrabal-szuka-domu-ID2EDzR.html#2c167ce116 Quote
farmerka63 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 O kurcze... Nasz ogłoszeniodawca zadziałał chyba automatycznie :( :( :( Quote
Bogusik Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 W takim wypadku monika powinna to ogłoszenie zlikwidować.Nie po to są nowe ogłoszenia zrobione,aby stare leciały! Quote
halszka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Witam po dłuższej przerwie:) to ogłoszenie było moje już usunęłam,wygląda na to,że wczoraj z rozpędu odświeżając inne,ponowiłam i to ogłoszenie Quote
Bogusik Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Energy napisał(a):Może ja spróbuję na tablicy zrobić? Ciocia ogłoszenie jest zrobione.halszka usunęła,więc Beatka chyba musi teraz aktywować... halszka napisał(a):Witam po dłuższej przerwie:) to ogłoszenie było moje już usunęłam,wygląda na to,że wczoraj z rozpędu odświeżając inne,ponowiłam i to ogłoszenie Dzięki za usunięcie. Beatko napisałaś,że aktywowałaś na Alegratka i Gumtree.A co z resztą? Aktywuj i powstawiaj tu linki do poszczególnych ogłoszeń.Dzisiaj kopałam po tablica.pl w poszukiwaniu ogłoszenia i cudem dokopałam się, ale do starego/wznowionego.Dlatego moja prośba o wstawienie tu linków po aktywacji,żeby wszystko było jasne.Jak będzie aktualne ogłoszenie na tablica.pl to zapłacę za wyróżnienie. Quote
halszka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Bogusik napisał(a):Ciocia ogłoszenie jest zrobione.halszka usunęła,więc Beatka chyba musi teraz aktywować... na tablicy jest aktywne to ogłoszenie http://tablica.pl/oferta/piekny-w-typie-sznaucera-czarnulek-kondzio-szuka-domu-na-zawsze-ID3agKt.html#9a0fbc1b77 Quote
Bogusik Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 halszka napisał(a):na tablicy jest aktywne to ogłoszenie http://tablica.pl/oferta/piekny-w-typie-sznaucera-czarnulek-kondzio-szuka-domu-na-zawsze-ID3agKt.html#9a0fbc1b77 Tak,to jest teraz to właściwe,tylko nie wiem co z resztą...? Beatko,wyróżnij to ogłoszenie,jeżeli możesz założyć pieniążki.Ja zaraz napiszę pw do Anula,żeby zrobiła mi przelew. Quote
farmerka63 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Hej. Ja napisałam tylko o Gumtree i Alegratka, bo te maile przyszły jako pierwsze. Potem nastąpił wodospad linków i aktywacji - leciałam po kolei i już Was o tym nie zawiadamiałam :) Już lecę na tą tablicę. Quote
farmerka63 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 I zrobione. Zapłaciłam wszelako przelewem bankowym, bo nie posiadam karty płatniczej jeno konto w banku pocztowym. Wyróżniłam ogłoszenie na 30 dni i zapłaciłam za tą przyjemność 24,99zł. Wkleić potwierdzenie wykonania operacji ? Quote
Bogusik Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 farmerka63 napisał(a):I zrobione. Zapłaciłam wszelako przelewem bankowym, bo nie posiadam karty płatniczej jeno konto w banku pocztowym. Wyróżniłam ogłoszenie na 30 dni i zapłaciłam za tą przyjemność 24,99zł. Wkleić potwierdzenie wykonania operacji ? Nie Beatko,nie musisz tu wklejać potwierdzenia,bo przecież każdy kto wejdzie na tablica.pl to będzie widział,że jest wyróżniona a że na 30 dni kosztuje 24,99 to już przecież wiemy.Pw do Anuli wysłałam,więc jutro powinna zrobić przelew. Quote
farmerka63 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Aaaa- jest pierwsze pytanko :) jeszcze ciepłe - sprzed 7-miu minut. "Witam, a czy piesek toleruje koty? I czy byłaby możliwość spotkania się z pieskiem ale dopiero po 13 lipca? Pozdrawiam serdecznie, Iwona " ....no i co ? Pisać prawdę, jak na spowiedzi ?? Ściemniać nie ma co, bo i tak się sprawa rypnie :( " Quote
Anula Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Można z Panią porozmawiać na temat kotków.Moje dwie tymczasowiczki Kaja i Majka goniły koty aż huczało,a w nowych domkach są w najlepszej komitywie z kiciami.W przypadku Kai i Majki to Państwo bardzo chcieli psiaka i twierdzili,że poradzą sobie z zapoznaniem się i tak się stało. Quote
michelle04 Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Podzielam zdanie Anuli,myślę, że jest szansa, iż przyzwyczai sie do kota jeśli będzie wiedział, że to jest domownik, członek rodziny, a wczorajsza sytuacja to może tylko kwestia obcego na terenie....:cool3: Quote
:: FiGa :: Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Moje psy poza domem maja wlaczone "dopasc, zagryzc", w domowych warunkach tego problemu nie ma. Michaelle, nie masz tam jakiegos kota w sasiedztwie, co by do domu wziac i pomeczyc troche :siara: Quote
giselle4 Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 wczoraj Hrabal szalal robilm fotki ,,swoim ,, i parę cyknęłam jemu tutaj była michelle złapie Ciebie zobaczysz co masz w drugiej ręcę? daj buziaka wstawaj:) Quote
farmerka63 Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Kopiuję wczorajszą późnonocną korespondencję z P.Iwoną ( Michelle - jeszcze raz przepraszam za pobudkę !). " Witam, a czy piesek toleruje koty? I czy byłaby możliwość spotkania się z pieskiem ale dopiero po 13 lipca? Pozdrawiam serdecznie, Iwona" Pani Iwono droga. Nie jestem bezpośrednią opiekunką Kondzia - pomagam Dianie w ogłoszeniach, ale sporo wiem o tym sympatycznym skądinąd psiaku. Dla dobra kota, Pani oraz samego Kondzia wkleję , co mi napisała Diana w interesującym nas temacie : " Gdyby ktoś pytał o stosunek Kondzia do kotów, to mówi im zdecydowane NIE :shake: Mamy takiego wsiowego kotka, któremu zostawiamy przed bramką miskę z jedzeniem i piciem, a on kiedy chce przychodzi, posila się i dalej idzie swoimi kocimi drogami, jednak wczoraj złożył nam wizytę na podwórku, no i przywitał go Kondzia :roll: Dobrze, że kot zdążył wskoczyć na drzewo, z którego ściągnęła go Grażyna i odtransportowała za bramkę ". Tyle Diana. Ja ze swej strony jako posiadaczka sporego kocio-psiego stadka mogę tylko powiedzieć , że psy to mądre stworzenia i można je nauczyć zasad dobrego zachowania - w tym również szacunku do istot innego gatunku ( ze szczególnym uwzględnieniem kotów ). Wszystkie nasze psy są ze schronisk - przychodziły do nas jako dorosłe , ukształtowane osobniki - również z narowami. Prawda jest taka, że pies tak zatańczy, jak mu kot zagra. I tak rosyjską niebieską Webetkę zawsze wypada pogonić, bo ona się z zasady boi wszystkiego i już. Natomiast burego, pręgowanego Nowakowskiego należy obchodzić szerokim łukiem z należytym szacunkiem...i nawet nie warto patrzeć mu w oczy ;) Kondzio generalnie to dobry, mądry pies i wierzę w jego inteligencję . Odwiedzić go można ZAWSZE . Również i po 13-tym lipca , jeśli oczywiście wcześniej nie znajdzie domu. Proszę dzwonić do Diany i się z nią umawiać . Jej telefon : ......... "Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Muszę przyznać, że prawie się zakochałam w tym piesku. Jest niesamowicie podobny do mojej suczki, która niestety w marcu, po 14 latach ze mną, odeszła zostawiając po sobie ogromną pustkę. Jak zobaczyłam zdjęcie Kondzia to tak jakbym zobaczyła ją znowu wesołą i uśmiechniętą. Problemem właśnie może się okazać mój kot, który w zasadzie jest bardziej psi niż koci (cornish rex ponoć tak ma). Tzn. ona jest spokojna i z moją suczką dobrze się dogadywała ale ja mieszkam w małym mieszkaniu i jeśli Kondzio będzie chciał ją pogonić to ciężko będzie jej gdzieś uciec. Poza tym istnieje duże prawdopodobieństwo, że na jesień przeprowadzę się na wieś, gdzie tam są jeszcze 3 koty. W każdym razie przez najbliższe 10 dni i tak nie mogę ruszyć się z Wrocławia bo praca mnie uwiązała, poza tym chciałabym wraz z partnerem odwiedzić psiaka, a on będzie dopiero po 13 lipca. Także będę dzwonić do Pani Diany żeby trochę porozmawiać o pieski i ewentualnie umówię się z nią. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i życzę dobrej nocy. Pozdrawiam Iwona" Quote
danyww Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Płomyk nadziei na domek się pojawił :lol: Moje psiaki poza domem też gonią koty a w domu razem z kotem śpią i mają przed nim respekt.:cool3: Może dobrze będzie.. Quote
michelle04 Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 :: FiGa :: napisał(a):Moje psy poza domem maja wlaczone "dopasc, zagryzc", w domowych warunkach tego problemu nie ma. Michaelle, nie masz tam jakiegos kota w sasiedztwie, co by do domu wziac i pomeczyc troche :siara: Nie wolno męczyć kotków :mad: ;) Quote
monika55 Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 Szkoda że nikt nie dzwoni. Ogłoszenie swoje usunęłam. Mam ich tam więcej, i tak pewnie automatycznie odświeżyłam Quote
Recommended Posts